Παιδιά ανασταίνω το topic καθώς ό,τι είναι να πάει στραβά, πάντα θα πάει στραβά μέσα στην εξεταστική
Χθες το βραδάκι ο σκληρός του desktop μου "έσκασε"... Ενώ ο υπολογιστής ήταν σε κανονική λειτουργία και χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο (από άποψη απαιτήσεων) κόλλησε η οθόνη, έκανε restart και από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν αναγνωρίζεται ο σκληρός. Έκανα ό,τι πέρασε από το μυαλό μου (διάφορες αλλαγές στο BIOS, έλυσα το κουτί και κοίταξα τη SATA σύνδεση, έβαλα το cd εγκατάστασης των windows μέσα και πάτησα επιδιόρθωση για να δω αν "φαίνεται" πουθενά ότι υπάρχει ο δίσκος), αλλά χωρίς αποτέλεσμα... Αποδέχθηκα λοιπόν ότι ο σκληρός χάλασε...
Και τώρα 2 ερωτήσεις:
1. Τι μπορεί να προκάλεσε το συμβάν? Δεν προηγήθηκε τίποτα περίεργο που να με υποψιάσει, εκτός αν υπολογίσει κανείς ένα ξεκάρφωτο restart το οποίο είχε γίνει πριν από καμιά βδομάδα, το οποίο όμως μπορεί να είναι και συμπτωματικό.
Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο από άποψη ευκολίας φθοράς, αλλά ο σκληρός ήταν ένας raptor της western digital (λειτουργούσε με περισσότερες στροφές από τους συνήθεις). Αυτό είναι κάτι που τον κάνει πιο ευάλωτο στις φθορές, με την έννοια ότι πιθανόν να χαλούσε πιο δύσκολα αν ήταν συμβατικός?
2. Υπάρχει κάποιος (σχετικά εύκολος) τρόπος να προσπαθήσω να κάνω ανάκτηση δεδομένων από μόνη μου?
Το μόνο παρήγορο είναι ότι μάλλον ο σκληρός είναι ακόμα στην εγγύηση, θα τηλεφωνήσω σε λίγο για να μάθω...