Από την άποψη της εγκατάστασης οι οδηγίες που δίνονται είναι σε κάποια σημεία αρκετά ανεπαρκείς. Θα έπρεπε να έλεγε στο κουτί ότι για σωστή εγκατάσταση είναι απαραίτητο a nice pair of balls όπως θα λέγαμε ελληνιστί! Σε κάποια πολύ σημαντικά σημεία πάς στα τυφλά και προσπαθείς να καταλάβεις τι παίζει από τις μικροσκοπικές σελίδες του manual. Δεν είμαι από τους τύπους που τα διαβάζουν αυτά, αλλά καθώς θα γίνονταν κάποιες major αλλαγες στη mobo, έπρεπε να το συμβουλευθώ.
Πάρακάτω, από κατασκευαστικής άποψης, δεν μου αρέσει (με παραξενεύει) το γεγονός ότι στην επιφάνεις της ψύχτρας που ακουμπάει στον επεξεργαστή έχει σε κάποιο σημείο ένα σκαλοπατάκι, με αποτέλεσμα (αν το έχω τοποθετήσει σωστά (που το έχω)) ένα μικρό τμήμα της CPU να μην εφάπτεται με την ψύχτρα. Όταν λέω μικρό εννοώ 1-2 mm. Επίσης είναι λίγο στο φλού σχετικά με το ποια εξαρτήματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σε ποια mobo.
Να μη τα πολυλογώ, αφού κατάφερα και το έστησα το όλο σύστημα, με εμπειρικό κυρίως τρόπο, έκανα τον σταυρό μου και το άαανοιξαααα. Η προσευχή που πήγαινε με τον σταυρό, περιείχε και ένα απόσπασμα για να μην ξηλωθεί όλη η πλάτη του κουτιού από το βάρος και γίνει της εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα! Μη ξεχνάτε ότι το κουτί είναι χειροποίητο. Προφανώς, επειδή χρησιμοποιώ μόνο τα καλύτερα υλικά, άντεξε (τουλ μέχρι τη στιγή που θα έχω ολοκληρώσει το post).
Αυτό που σας ενδιαφέρει κυρίως είναι η απόδοση και από αυτή την άποψη είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Πρώτα απ'ολα κυριαρχεί η ησυχία

σε κατάσταση idle η θερμοκρασία είναι 35οC
Σε 50% χρήση (η μια CPU full δλδ) 40-41οC
Με 100% χρήση max 44oC
Συγκριτικά με την προηγούμενη ψύχτρα μου έχω πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις, χωρίς όμως τον ίδιο θόρυβο. Όποτε άνοιξα κάποιο βαρύ πρόγραμμα το άκουγα στην ψύχτρα. Τώρα με τα 20db είμαι super. Που να ανοίξω και τους περιφερειακούς ανεμιστήρες... θα πέφτει λογικά περισσότερο η θερμοκρασία
Ακολουθούν κάποιες foto που πήρα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Η τελευταία είναι σε λειτουργική φάση. Πατώντας επάνω θα δείτε τις εικόνες μεγαλύτερες