Σύνθεση Υπολογιστή:Συμφωνείτε;
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Πόσα λεφτά είναι διατεθημένη να δώσει η κοπέλα
Το budget είναι η πιο σημαντική παράμετρος

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- AnINffected
- Gbyte level
Σωστά τα λές.Αγοράκια είναι και οι δύο.
Οτιδήποτε λιγότερο από 1000 Ευρώ.
Οτιδήποτε λιγότερο από 1000 Ευρώ.
Βασικά προς το desktop replacement το βλέπω...Το σημειώνω πάντως, ευχαριστώ.Και μια και τό'φερε η κουβέντα, λέτε ν'αξίζει η αγορά ενός mini PC?Τελευταία πρωτοδιιάβασα γιαυτά και έχω φάει ένα μικρό κόλλημα.Βασικά πρέπει να ρωτήσεις αν το θέλουν για να μετακινούνται, οπότε θα χρειαστούν κάτι ελαφρύ και με μικρή σχετικά οθόνη (centrino 14'')
Αν θέλουν desktop replacement πάρε κάτι πιό μεγάλο και πιό βαρύ και πιό φτηνό.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Μμμμ..!!
1000 Ευρώ είναι δυστυχώς λίγα για σύστημα με πολλές δυνατότητες..!!
Ξέρω άτομα που αγόρασαν laptop της τάξης των 1000Ευρώ και ούτε ένα DVD δεν μπορούν να δούν σε αυτόν...!
Ο δεύτερος
(-Οικονομική διαχείριση και τήρηση λογαριασμών.
-Πελατολόγιο.
-Τήρηση κάποιου προγράμματος (με τη μορφή ημερολογίου).
-Εκτύπωση αποδείξεων και άλλων εγγράφων και εικόνων.
-Μεταφορά δεδομένων σε CD.
-Περιήγηση στο net επίσης.
-Και ως πιο extreme δραστηριότητα, καμιά μουσικούλα (μόνο). )
μπορεί να βολευτεί με κάτι φθηνό
Αλλά ο 1ος πρέπει να δώσει αρκετά χρήματα παραπάνω(Ιδιαίτερα FarCry κ Doom ούτε κατα διάνοια δεν θα του τρέχει)

1000 Ευρώ είναι δυστυχώς λίγα για σύστημα με πολλές δυνατότητες..!!
Ξέρω άτομα που αγόρασαν laptop της τάξης των 1000Ευρώ και ούτε ένα DVD δεν μπορούν να δούν σε αυτόν...!
Ο δεύτερος
(-Οικονομική διαχείριση και τήρηση λογαριασμών.
-Πελατολόγιο.
-Τήρηση κάποιου προγράμματος (με τη μορφή ημερολογίου).
-Εκτύπωση αποδείξεων και άλλων εγγράφων και εικόνων.
-Μεταφορά δεδομένων σε CD.
-Περιήγηση στο net επίσης.
-Και ως πιο extreme δραστηριότητα, καμιά μουσικούλα (μόνο). )
μπορεί να βολευτεί με κάτι φθηνό
Αλλά ο 1ος πρέπει να δώσει αρκετά χρήματα παραπάνω(Ιδιαίτερα FarCry κ Doom ούτε κατα διάνοια δεν θα του τρέχει)

- AnINffected
- Gbyte level
Βασικά μόνο για τέτοια κάνει κι ένα laptop από μια εταιρεία που είδα στην comdex που έδινε κάτι μηχανάκια παλιά και μεταχειρισμένα βέβαια με 79€.Τα παιχνίδια είναι τριτεύον ζήτημα γι'αυτόν.Έτσι, αν τύχει καμιά φορά.Κυρίως για να φτιάχνει τις εργασίες του (δακτυλογράφηση εκτύπωση κλπ) νοιάζεται.Τα άλλα είναι bonus.
Sorry που δεν ήμουν ξεκάθαρος!
Δεν θα το συνιστούσα όμως...κάνε μια βολτίτσα Στουρνάρη και ρώτα τι παίρνω με 1000€. Για τιμές μπορεί να σου πει μόνο κάποιος που δουλεύει σε τέτοια.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Πέρασα σήμερα από Στουρνάρη. Το κατάστημα που βρίσκεται στη γωνιά της πρώτης κάθετου (δεν θυμάμαι το όνομα) έχει κολλήσει τιμές για μεταχειρισμένα laptop (αν σε ενδιαφέρει)... Το πρόσεξα επειδή ψάχνω σκληρό για laptop κάτω των 20GB και δεν βρίσκω πουθενά... Anyone???
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
David Letterman
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
ttoppouzokypraios σε 20GB τι θα βάλεις? Εδώ εγώ με 80GB και σε κάθε PC και είναι όλοι 80% γεμάτοι!! 

- semis19
- Gbyte level
Και εγώ την ίδια απορία έχω ...AmmarkoV wrote:ttoppouzokypraios σε 20GB τι θα βάλεις? Εδώ εγώ με 80GB και σε κάθε PC και είναι όλοι 80% γεμάτοι!!

AmmarkoV, στα ίδια είμαστε 120 GB με περίπου κάτω από μισό ελεύθερο χώρο ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- AnINffected
- Gbyte level
Μπορεί να θέλει κάτι φτηνό για να πειιραματιστεί το παιδί.ttoppouzokypraios σε 20GB τι θα βάλεις?
Σωστά μάντεψα;Τι κερδίζω;
Ψάξε για ένα μοντέλο από τη σειρά Latitude της Dell.Χαρακτηριστικά το CPI NoteBook της εν λόγω σειράς διαθέτει τον αχανή χώρο των.... 6GB.Στο http://www.tomshardware.com τα βρήκα...Εδώ δέν ξέρω που μπορείς να τα βρείς...Αν το πετύχω πουθενά θα σου πώ.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
εεε και εγώ έχω 2 80άρηδες με ελεύθερο χώρο μόλις τα 20
Tον μικρό τον θέλω για ένα HDD enclosure που έχω και που παίρνει δίσκο 2,5" (Πρέπει να γεμίσω και τα υπόλοιπα 20GB και χρειάζομαι μέσο να μεταφέρω τα πράγματα σπίτι από τη σχολή
. Μου έπεσε από πάνω από το pc την ώρα που έγγραφα πράγματα πάνω και τώρα αν και δεν μου βγάζει σφάλμα την ώρα που περναώ τα αρχεία πάνω, όταν πάω να τα μεταφέρω στο pc μου βγάζει σφάλματα...

Tον μικρό τον θέλω για ένα HDD enclosure που έχω και που παίρνει δίσκο 2,5" (Πρέπει να γεμίσω και τα υπόλοιπα 20GB και χρειάζομαι μέσο να μεταφέρω τα πράγματα σπίτι από τη σχολή

"I'm not smart enough to debate you
David Letterman
David Letterman
- AnINffected
- Gbyte level
- AnINffected
- Gbyte level
NB FUJITSU SIEMENS AMILO D 7850
01. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ : INTEL P4 3.2GHz
02. CHIPSET :
03. ΜΝΗΜΗ : 512 MB DDR
04. ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ : 60 GB
05. DRIVES : DVD+R/RW COMBO
06. ΟΘΟΝΗ : 15,1 TFT
07. ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : ATI RADEON 9200 64MB
08. ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΗΧΟΥ : Audio system with two speakers
09. FAX/MODEM : 56k V90
10. ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ : 10/100
11. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ : 5X USB 2.0, FireWire, TV OUT,PARALLEL
12. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : WINDOWS XP HOME GR
13. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ :
14. ΜΠΑΤΑΡΙΑ : Li-ion
15. ΒΑΡΟΣ :
Αυτό το σύστημα το βρήκα 1200 ευρώ.Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να το έχουν τόσο φθηνά;Γιατί από σκοπιά μεγεθών καθαρά είναι πολύ καλά δε νομίζετε;Τόσο χάλια είναι η σειρά Amilo; (btw ελπίζω να μη θεωρείται δυσφήμιση!).Αν και ο επεξεργαστής δεν είναι τύπου Μ οπότε αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα, έτσι δεν είναι:
01. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ : INTEL P4 3.2GHz
02. CHIPSET :
03. ΜΝΗΜΗ : 512 MB DDR
04. ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ : 60 GB
05. DRIVES : DVD+R/RW COMBO
06. ΟΘΟΝΗ : 15,1 TFT
07. ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ : ATI RADEON 9200 64MB
08. ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΗΧΟΥ : Audio system with two speakers
09. FAX/MODEM : 56k V90
10. ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ : 10/100
11. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ : 5X USB 2.0, FireWire, TV OUT,PARALLEL
12. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : WINDOWS XP HOME GR
13. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ :
14. ΜΠΑΤΑΡΙΑ : Li-ion
15. ΒΑΡΟΣ :
Αυτό το σύστημα το βρήκα 1200 ευρώ.Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να το έχουν τόσο φθηνά;Γιατί από σκοπιά μεγεθών καθαρά είναι πολύ καλά δε νομίζετε;Τόσο χάλια είναι η σειρά Amilo; (btw ελπίζω να μη θεωρείται δυσφήμιση!).Αν και ο επεξεργαστής δεν είναι τύπου Μ οπότε αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα, έτσι δεν είναι:
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- semis19
- Gbyte level
Βασικά το σύστημα δεν είναι και τόσο φθηνό κανονική μου φαίνεται η τιμή ... εμπειρικά μιλώντας!
Τρωτά σημεία που καθιστούν το μοντέλο όχι και τόσο αξιόλογη επιλογή ο σκληρός δίσκος (100++ στις μέρες) και η κάρτα γραφικών θέλεις 128άρα και βάλλε και ας μην παίζεις τόσο συχνά παιχνίδια ... προσωπική γνώμη πάντα εκφράζω!!! ;-)
Τρωτά σημεία που καθιστούν το μοντέλο όχι και τόσο αξιόλογη επιλογή ο σκληρός δίσκος (100++ στις μέρες) και η κάρτα γραφικών θέλεις 128άρα και βάλλε και ας μην παίζεις τόσο συχνά παιχνίδια ... προσωπική γνώμη πάντα εκφράζω!!! ;-)
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Δεν νομίαζω οι Amilo να είναι τόσο κακοί. Ο φίλος JimmyD μπορεί να σου απαντήσει μιας και είναι κάτοχος αρκετό καιρό. Όσον αφορά την τιμή, κάτι τέτοιες προσφορές υπάρχουν σε φιλάδια τύπου Ηλεκτρονική Αθηνών, Κοτσόβολος κτλ και υπάρχουν 2 πιθανότητες.
1)Η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ επομένως η τιμή του πάει στα 1500
2)Κάθε μεγάλο μαγαζί χρειάζεται κάποιο προιόν για "κράχτη" (αυτός είναι ο εμπορικός όρος) προκειμένου να σε προσελκύσει με αυτό και να αγοράσεις άλλα 10 πράγματα. Τότε είναι καλή περίπτωση. Αρκεί να μην πέσεις στην παγίδα των άλλων 10 πραγμάτων
1)Η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ επομένως η τιμή του πάει στα 1500
2)Κάθε μεγάλο μαγαζί χρειάζεται κάποιο προιόν για "κράχτη" (αυτός είναι ο εμπορικός όρος) προκειμένου να σε προσελκύσει με αυτό και να αγοράσεις άλλα 10 πράγματα. Τότε είναι καλή περίπτωση. Αρκεί να μην πέσεις στην παγίδα των άλλων 10 πραγμάτων

- Paralias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Εντάξει είναι η τιμή του.Δεν είναι και τόσο φτηνό.Εξάλλου φοράει Ρ4 και όχι centrino.Γενικότερα πάντως οι Amilo είναι αρκετά αξιόπιστοι (μιλάω από εμπειρία γιατί δούλευα στο Πλαίσιο).
AnINffected η Toshiba είναι πάρα πολύ αξιόπιστη και μην ξεχνάς ότι είναι η μία από τις δύο εταιρείες που δίνει δύο χρόνια εγγύηση.Toshiba γενικότερα = πολύ καλή επιλογή
AnINffected η Toshiba είναι πάρα πολύ αξιόπιστη και μην ξεχνάς ότι είναι η μία από τις δύο εταιρείες που δίνει δύο χρόνια εγγύηση.Toshiba γενικότερα = πολύ καλή επιλογή