Πρόσφατα βρέθηκα και εγώ μπροστά στο συγκεκριμένο δίλημμα.
Ήθελα να αλλάξω επεξεργαστή και το ερώτημα: Athlon Vs P4.
Μέχρι να αλλάξω λοιπόν το μόνο που ήξερα ήταν Intel και Intel.Οι πωλητές και οι διάφορες εταιρείες έχουν φροντίσει να μας περάσουν αυτή τη νοοτροπία χρόνια τώρα.Τεσπα πήρα έναν Athlon 64 (s949) 3200+ και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.Το cpu τρέχει στα 2.0 GHz αλλά αυτό δε λέει κάτι.Προσωπικά θεωρώ βλακεία να βγάζεις καινούργιο επεξεργαστή και το μόνο που να κάνεις να είναι να του ανεβάζεις συνεχώς ταχύτητα.
Έτσι καίει τα κέρατά του και ρε αδερφέ αν ήταν έτσι έκανα overclocking τον παλιό και τελείωνα.Anyway πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν παίζεται στην ταχύτητα αλλά στην τεχνολογία.Και σε αυτόν τον τομέα,σήμερα, η AMD πρωτοπορεί.Πρίν αγοράσω τη cpu το έψαξα λίγο.Διάβασα συγκριτικές δοκιμές,έστειλα ακόμα και mail σε συντάκτες γνωστών περιοδικών.Μου είπαν μετά από απορία μου:
Δηλαδή ο AMD 3200+ συγκριτικά σε επιδόσεις με ποιόν Intel θα τον σύγκρινα;Η απάντηση με ευχαρίστησε μπορώ να πω.
Με τον Ρ4 3.6!!!.Τον 3200+ τον πήρα 189€(με Φ.Π.Α.).
Μπείτε στον κόπο να δείτε την τιμή του Ρ4 3.6,έτσι να γελάσετε λίγο.Επίσης ο ένας δουλεύει στα 2.0Ghz και ο άλλος στα 3.6Ghz.Σωστό φουρνάκι δηλαδή.Πάμε τώρα στις συγκριτικές δοκιμές.
Ο μόνος τομέας στον οποίο υπερτερούν οι Ρ4 είναι σε εφαρμογές τύπου Autocad και εκεί με μικρό προβάδισμα.Σε όλα τα υπόλοιπα και ειδικότερα στο τομέα multimedia, γραφικών, games οι AMD τους "ρίχνουν".Χώρια το πονεμένο θέμα των sockets που και εκεί πέρα η Intel μας τα έχει κάνει πολύ τσουρέκια(και η AMD τα ίδια κάνει πάνω κάτω αλλά το κακό της Intel έχει παραπάει)
Δεν έχω κάποια προκατάληψη υπέρ της AMD ούτε έχω ταχθεί ιεροκύρηκάς της.Απλά το συμφέρον μου κοιτάω.Να :smt098 και η AMD να :smt098 και η Intel
Αμα στο μέλλον που θα αλλάξω επεξεργαστή η Intel μου δίνει κάτι καλύτερο σιγά να μη τραγουδάω σα λαλάκας AMD AMD τι ρου ρι ρου ρι!!!!
Άλλη πονεμένη ιστορία το Pci - express. Διάλεξα mobo με AGP για μην αλλάξω την κάρτα και τώρα βλέπω ότι οι pci έχουν κατακλήσει την αγορά πολύ γρήγορα και πολύ φοβάμαι μήπως οι AGP χαθούν και χρειαστεί πάλι άλλο κομπόδεμα για αλλαγές και mobo.Δεν περιμένω pci επιδόσεις απλά ελπίζω να βγαίνουν καινούργιες AGP για κάποιο διάστημα