Intel vs AMD

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Oct 02, 2004 10:56 pm

ειναι σαν να λεμε για τους Ρ4 σε centrino. λιγοι την πατησαν και αγορασαν Ρ4 κανονικο σε φορητο και μετα κλαιγανε τα λεφτα τους?
(ο ενας τρεχει στα 1.8 και ο αλλος στα 3.0 και παλι ειναι ισοδυναμοι! Δηλαδη ειναι βλακεια να ειχε και εκει pr rating? μαλλον οχι... ;-) )

Δεν κραζω ρε, απλα επιμορφωνω! (ειμαι ψωνιο τρελο! :smt035 )
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Thu Oct 07, 2004 5:04 pm

Παίδες, το PR rating σχετικά με την επίδοση των XP ήταν, όταν είχαν πρωτοβγεί αυτοί οι επεξεργαστές, σε σχέση με τους thunderbird. Με την πάροδο του χρόνου άλλαξε και έγινε P4 related και αυτό όχι απο την AMD αλλά απο τον κόσμο (το οποίο πιστεύω ότι αυτό επεδίωκε η ίδια η AMD). Έχω να ακούσει για αυτό με τους thunderbird απο τότε που έγινε η αλλαγή απο thunderbird σε palomino!

Σχετικά με Athlon 64 (σε 754) και P4 (σε 478) είναι λάθος να λέτε ότι ο P4 είναι κορυφαίος. O A64 είναι πολύ νεότερη τεχνολογία, και έχει πολύ καλύτερη σχεδίαση. Φέρνει και νέες καινοτομίες όπως το Hypertransport. Γενικά είναι κατά πολύ καλύτερος απο τον P4 ακόμα και σε 32bit (μην κολλάτε με το: Δεν έχουμε 64bit Windows και εφαρμογές άρα είναι μάπας). Ο P4 περιστασιακά περνάει έναν A64 σε αντίστοιχο PR (αυτό που σώζει τον P4 είναι η SSE2/3 και το HT).

Y.Γ. A64@939 rulezzzz
Ni!! Ni!! Ni!!
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Oct 07, 2004 9:24 pm

http://www.theinquirer.net/?article=1207

Κι εδώ λέει πως όντως η amd ισχυρίζεται πως η σύγκριση είναι με τους thunderbird αλλά όλοι αμφιβάλλουν γι αυτό. Το θέμα είναι πως οι thunderbird που χαρακτηρίζονταν άμεσα από την συχνότητά τους έρχονταν σε άμεση σύγκριση με τους αντίστοιχους pentium. Επαγωγικά λοιπον και οι νέοι athlon συγκρίνονται με τους pentium καθώς η intel δεν έχει αλλάξει τον τρόπο ονομασίας. Τώρα αν καποιος το λέι αυτό γιαννη κι άλλοι γιαννάκη δε νομίζω πως σημαίνει κάτι το διαφορετικό.
Τέλος όπως είπε και ο hdkiller είναι θέμα marketing και για μένα καλά κανει και χρησιμοποεί αυτές τις ονομασίες η amd για να ξεψαρώνει και ο κόσμος που νομίζει πως ο χρονισμός είναι το παν. Τώρα περί σιγουριάς εγώ σίγουρος είμαι ,ενώ κρίσεις στον τρόπο γραφής των post από τη στιγμή που δεν θίγουν αστες στους mods.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 07, 2004 9:27 pm

Σωστότατο σε βρίσκω..Ακούω κάτι άκυρα P4 3.2 κλπ... βάλτον μαζί με έναν RISC στο 1.2, 1.3Ghz και θα σου πώ εγώ HT κλπ. Ο χρονισμός έχει σημασία αλλά δεν είναι το πάν...Θές και λίγα κυβικά(καλό το rallaki με 200+hp αλλά Supra δεν είναι :) )
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Sep 11, 2005 7:43 pm

Τώρα που έχουν μπει στο παιχνίδι και οι dual core επεξεργαστές ποια θα ήταν η επιλογή σας. Οι επιδόσεις Intel & AMD είναι ανάλογες?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Sep 11, 2005 7:55 pm

Από όσο έχω δει σε συγκριτικά (κυρίως του Θωμά του Σιδερά) οι επεξεργαστές της AMD είναι καλύτεροι (και λιγότερο θερμοί...)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Sep 11, 2005 10:52 pm

Για τι εφαρμογές ενδιαφέρεσαι;

Στήσαμε δύο ένα clusterάκια πρόσφατα το ένα με dualcore και το άλλο με δυο (2) workstations με δύο (2) Χeon (1Μb cache) εκαστο. Τα αποτελέσματα διαφέρανε ανάλογα με το Os/application που κάναμε τα measurements.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Major
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Major » Fri Nov 18, 2005 11:29 am

Πρόσφατα βρέθηκα και εγώ μπροστά στο συγκεκριμένο δίλημμα.
Ήθελα να αλλάξω επεξεργαστή και το ερώτημα: Athlon Vs P4.
Μέχρι να αλλάξω λοιπόν το μόνο που ήξερα ήταν Intel και Intel.Οι πωλητές και οι διάφορες εταιρείες έχουν φροντίσει να μας περάσουν αυτή τη νοοτροπία χρόνια τώρα.Τεσπα πήρα έναν Athlon 64 (s949) 3200+ και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.Το cpu τρέχει στα 2.0 GHz αλλά αυτό δε λέει κάτι.Προσωπικά θεωρώ βλακεία να βγάζεις καινούργιο επεξεργαστή και το μόνο που να κάνεις να είναι να του ανεβάζεις συνεχώς ταχύτητα.
Έτσι καίει τα κέρατά του και ρε αδερφέ αν ήταν έτσι έκανα overclocking τον παλιό και τελείωνα.Anyway πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν παίζεται στην ταχύτητα αλλά στην τεχνολογία.Και σε αυτόν τον τομέα,σήμερα, η AMD πρωτοπορεί.Πρίν αγοράσω τη cpu το έψαξα λίγο.Διάβασα συγκριτικές δοκιμές,έστειλα ακόμα και mail σε συντάκτες γνωστών περιοδικών.Μου είπαν μετά από απορία μου:Δηλαδή ο AMD 3200+ συγκριτικά σε επιδόσεις με ποιόν Intel θα τον σύγκρινα;Η απάντηση με ευχαρίστησε μπορώ να πω.Με τον Ρ4 3.6!!!.Τον 3200+ τον πήρα 189€(με Φ.Π.Α.).
Μπείτε στον κόπο να δείτε την τιμή του Ρ4 3.6,έτσι να γελάσετε λίγο.Επίσης ο ένας δουλεύει στα 2.0Ghz και ο άλλος στα 3.6Ghz.Σωστό φουρνάκι δηλαδή.Πάμε τώρα στις συγκριτικές δοκιμές.
Ο μόνος τομέας στον οποίο υπερτερούν οι Ρ4 είναι σε εφαρμογές τύπου Autocad και εκεί με μικρό προβάδισμα.Σε όλα τα υπόλοιπα και ειδικότερα στο τομέα multimedia, γραφικών, games οι AMD τους "ρίχνουν".Χώρια το πονεμένο θέμα των sockets που και εκεί πέρα η Intel μας τα έχει κάνει πολύ τσουρέκια(και η AMD τα ίδια κάνει πάνω κάτω αλλά το κακό της Intel έχει παραπάει)

Δεν έχω κάποια προκατάληψη υπέρ της AMD ούτε έχω ταχθεί ιεροκύρηκάς της.Απλά το συμφέρον μου κοιτάω.Να :smt098 και η AMD να :smt098 και η Intel
Αμα στο μέλλον που θα αλλάξω επεξεργαστή η Intel μου δίνει κάτι καλύτερο σιγά να μη τραγουδάω σα λαλάκας AMD AMD τι ρου ρι ρου ρι!!!!

Άλλη πονεμένη ιστορία το Pci - express. Διάλεξα mobo με AGP για μην αλλάξω την κάρτα και τώρα βλέπω ότι οι pci έχουν κατακλήσει την αγορά πολύ γρήγορα και πολύ φοβάμαι μήπως οι AGP χαθούν και χρειαστεί πάλι άλλο κομπόδεμα για αλλαγές και mobo.Δεν περιμένω pci επιδόσεις απλά ελπίζω να βγαίνουν καινούργιες AGP για κάποιο διάστημα :cry:
"Mess with the best die like the rest" - Major
Post Reply

Return to “Hardware”