Κεραυνοί και Προστασία του Η/Υ

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Oct 14, 2004 4:24 am

:smt038 :smt041 HDKiller παλικάρι μου υπάρχει τίποτα που να μην το κατέχεις; :smt023
Κοινώς το pc έχει ρεύμα κανονικά!
Έτσι βασικά λειτουργεί και το ρολόι του υπολογιστή συνεχώς;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Thu Oct 14, 2004 11:56 am

@lexo wrote:Εγώ ευτυχώς είμαι μεσοτοιχία με σχολείο και έχει αλεξικέραυνο και είμαι ok ...
Καλύτερο είναι UPS ή σταθεροποιητής τάσης ....;;
(Δεν γνωρίζω πολλά για το 2ο...γίνεται συνδυασμός και των 2;;)
To UPS είναι ένας σταθεροποιητής στάσης με μια μπαταρία και έναν standby μηχανισμό,για να δώσει ρεύμα σε περίπτωση διακοπής...Και το UPS σταθεροποιεί την τάση...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Oct 14, 2004 5:25 pm

AnINffected wrote::smt038 :smt041 HDKiller παλικάρι μου υπάρχει τίποτα που να μην το κατέχεις; :smt023
Πραγματα που πιστευω οτι δεν κατεχει, χωρις να ειμαι σιγουρος ομως... :-D
1)Ρωσικα
2)Να παιζει Μπατμιντον
3)Ιστιοπλοοια
4)Αεροναυπηγικη...
Τυχαια παραδειγματα!! :-D :-D :-D :-D

Στο θεμα μας τωρα, το UPS ειναι αρκετο. Καλο ειναι ομως να εχεις και αντισταση(ασφαλεια) γιατι εχεις το UPS για τις πτωσεις τασεις, και την ασφαλεια για ανοδο τασης...
Βασικα νομιζα οτι ειναι το ιδιο πραγμα αν εξαιρεσεις οτι το UPS εχει μπαταρια... :???:
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Oct 14, 2004 5:49 pm

Πιστεύω (και αυτό κάνω) ότι είναι καλό να έχεις ένα UPS και αυτό να το έχεις πάνω σε μια μπρίζα με ασφάλεια. Έτσι δεν θα σου καεί με τη μια το UPS (όπως όλοι ξέρουμε κοστίζει) και θα σε καλύπτει από απότομες αυξομειώσεις
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Oct 14, 2004 7:21 pm

ραγματα που πιστευω οτι δεν κατεχει, χωρις να ειμαι σιγουρος ομως... Very Happy
1)Ρωσικα
2)Να παιζει Μπατμιντον
3)Ιστιοπλοοια
4)Αεροναυπηγικη...
Νομίζω μπατμιντον κατέχει.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 14, 2004 11:33 pm

Κοροιδεύετε ε; Εγώ φταίω ρε σείς που κάνω post βραδυάτικα :) :) :) :)...Πάντος παίδες εάν δεν θέλετε να γίνει πανικός η λύση είναι η εξής:

Μπρίζα->σταθεροποιητής 220v->UPS->παρελκόμενα*

1)Σταθεροποιητή μπορείτε να βρείτε στα 20-30eyra.
2)Αρκετά UPS ψιλομούφα δεν έχουν σταθεροποιητή ή έχουν της πλάκας συνεπώς καλό θα ήταν να βάλουμε έναν ακόμη και για 220v

*)Για τα παρελκόμενα φροντίστε να τα σηκώνει το UPS. Κοινώς εάν είναι ένα 500άρι μην βάλετε και οθόνη και pc επάνω. Τα 500άρια περί τα 400 κανονικά άντε να σηκώσουν χωρίς σοβαρές διακυμάνσεις 350-360w και αφού κάθε PSU τώρα είναι τουλάχιστον τόσο είσαστε οριακά...

ΥΓ: Για τους τραγικά μανιακούς σταθεροποιητής 220v(~ σε ~) -> UPS-> σταθεροποιητής 220v(~ σε ~). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σύνδεση 3(?/δύο σίγουρα) σταθαροποιητών σε σειρά κατι που σημαίνει 95% τουλάχιστον σταθερή τάση για να μην πώ 99%(εάν είναι καλοί οι σταθεροποιητές) στην έξοδο της διάταξης...Μπορεί να σας φανεί τραγικό αυτό αλλά σε ένα SCSI δίσκο Ultra 360mb/s @ 12.000rpm ακόμη και ένα mA παραπάνω μπορεί να εκσεσφενδονίζει το πλατώ του δίσκου...για τα data βέβαια δεν το συζητώ καν...κάποτε θα λέγανε και τραγική την υδρόψηξη αλλά τώρα είναι allmost απαραίτητη...Όταν πάρουν όλοι τους ψευτο64bit Intel/AMD θα είναι must...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 14, 2004 11:37 pm

Ganther wrote: ...
4)Αεροναυπηγικη
...
Αυτό για να είμαι ειλικρινής προσπαθώ να το κοντρολάρω...τουλάχιστον προσπάθησα κάποτε που είχα ένα modeλάκι ιπτάμενο το οποίο το είχα φτιάξει μόνος μου απο balsa και βενζινοκίνητο παρακαλώ :)...Βέβαια τα ζίγια στα φτερά ήταν τραγικά και οι πτήσεις ήταν όλες άκυρες άλλα όσο ζώ μαθαίνω :) :) :)
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Oct 15, 2004 12:05 am

πάντως αν έχεις LCD οθόνη που δεν έχει πολλές ενεργειακές απαιτήσεις, μπορεί να μπει πάνω σε 500αρι UPS. Εμένα μου τα σηκώνει άνετα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Oct 16, 2004 3:03 am

Ε αυτό που λέω παραπάνω βασικά ...είναι θέμα UPS. Το δοκιμάζεις εάν ζορίζετε δεν χρειάζετε να το τσιτάρεις.

Post Reply

Return to “Hardware”