Πρόβλημα με υπολογιστή - Έκλεισε ξαφνικά
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Re: Πρόβλημα με υπολογιστή - Έκλεισε ξαφνικά
Αν μας πεις ποια ακριβώς motherboard έχεις ή αν δεις στο βιβλιαράκι της στα specifications/interfaces κτλ..
Εγω εδωσα τον υπολογιστη στον τεχνικο και μου τον εφερε..δεν εχω ουτε βιβλιαρακι ουτε ξερω ποια motherboard εχω..υπάρχει τροπος να δω απο τον υπολογιστη με καποιο προγραμμα τι εχω?Zifnab wrote:Αν μας πεις ποια ακριβώς motherboard έχεις ή αν δεις στο βιβλιαράκι της στα specifications/interfaces κτλ..
- Zifnab
Μπορείς να τον ανοίξεις και να δεις τί γράφει πάνω η motherboard - Δεν είμαι σίγουρος αλλά ίσως το πρόγραμμα CPU-Z να παρέχει την πληροφορίας που θες.Kmaris wrote:Εγω εδωσα τον υπολογιστη στον τεχνικο και μου τον εφερε..δεν εχω ουτε βιβλιαρακι ουτε ξερω ποια motherboard εχω..υπάρχει τροπος να δω απο τον υπολογιστη με καποιο προγραμμα τι εχω?Zifnab wrote:Αν μας πεις ποια ακριβώς motherboard έχεις ή αν δεις στο βιβλιαράκι της στα specifications/interfaces κτλ..
-
- Academic status: Alumnus/a
Εδώ είναι η λύση σου. Speccy Για να μάθεις όλα τα εξαρτήματα που έχει ο υπολογιστής σου. 

:O Τελειο Προγραμματάκι...

ειναι εκει που λεει PCI 1 Available PCI 2 .....?

ειναι εκει που λεει PCI 1 Available PCI 2 .....?
- cypher
Αυτή είναι η μητρική σου http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G41MH/USB3
Εχεις 1 pci x16 και 2 pci x1 να αξιοποιήσεις.

Και τώρα ποια καρτα γραφικών να διαλέξω? ( θελω να παρω μια καλη για τα λεφτα τις)cypher wrote:Αυτή είναι η μητρική σου http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G41MH/USB3
- Zifnab
Απ' ότι φαντάζομαι πρέπει να επιλέξεις μια κάρτα με PCI-Express 1.0 και όχι 2.0 - δεν είμαι και σίγουρος - παιδιά υπάρχει backwards compatibility από τις κάρτες PCI-Express 2.0 ??Kmaris wrote:Και τώρα ποια καρτα γραφικών να διαλέξω? ( θελω να παρω μια καλη για τα λεφτα τις)cypher wrote:Αυτή είναι η μητρική σου http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G41MH/USB3
- cypher
Υπάρχει backwards compatibility κανονικά. Άν δεν χρησιμοποιείς linux τότε για παιχνίδια η ati http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 01-20G.htm που σου είπε και ο punisher ειναι μια χαρά επιλογή. 

διαβασα τη λεξη "ati" και τη φραση "ειναι μια χαρα για παιχνιδια" στην ιδια προταση;

- cypher
Προφανώς. Τα τσιπάκια της είναι μια χαρά και είναι και άριστα ως value for money. Το μόνο θέμα που έχει είναι στους drivers της (κυρίως σε linux) που στην μια έκδοση δουλεύουν στις άλλες δυο όχι. Αλλα παίζουν πολλές παράμετροι εκει.chriskin wrote:διαβασα τη λεξη "ati" και τη φραση "ειναι μια χαρα για παιχνιδια" στην ιδια προταση;![]()
![]()

και στο οτι τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι φτιαγμενα με μια ιδιαιτερη αγαπη για την nvidia - πχ σε βαζουν να επιλεξεις "η δεν παιζεις αμα εχεις ati η παιζεις χωρις το psysx" που επιλεγεις στο τελος να πας να παιξεις σε καποιου φιλου σου που το pc του μπορει να τρεξει psysx...
- cypher
[offtopic]Μια χαρά παίζουν και τα άλλα παιχνίδια κυρίως λόγω των δυνατότερων chip στις ati και για τα λεφτά που ζητάνε ειναι άριστη επιλογή. Το ότι η nvidia λαδώνει τις εταιρίες παιχνιδιών είναι άλλο θέμα.[/offtopic]chriskin wrote:και στο οτι τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι φτιαγμενα με μια ιδιαιτερη αγαπη για την nvidia - πχ σε βαζουν να επιλεξεις "η δεν παιζεις αμα εχεις ati η παιζεις χωρις το psysx" που επιλεγεις στο τελος να πας να παιξεις σε καποιου φιλου σου που το pc του μπορει να τρεξει psysx...

-
σε αυτήν την κατηγορία τιμών, οι AMD βγάζουν γενικά περισσότερα fps σε υψηλές αναλύσεις αν τις συγκρίνεις με τις nVidia
- Zifnab
Πάντως googlisοντας δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση άμα κάποιος έχει παλιά motherboard με PCI-Express 1.0 16x αν βάλει PCI-Express 2.0 16x κάρτα ότι θα παίζει χωρί bottleneck/περιορισμό απόδοσης.. Κάποιοι έλεγαν στα forums ότι αν είναι 1.0 δεν γίνεται ενώ αν 1.1 υπάρχει κανονική υποστήριξη για κάρτες 2.0 .. δεν ξέρω..
Θα προτιμούσα Nvidia...
Εαν παω στο πλαισιο με τον υπολογιστη μου θα μου την περασουνε?
Θα δωσω extra λεφτα εαν ειναι να μου την περασουν κι ολας? (για να ξερω)
Εαν παω στο πλαισιο με τον υπολογιστη μου θα μου την περασουνε?
Θα δωσω extra λεφτα εαν ειναι να μου την περασουν κι ολας? (για να ξερω)
- Zifnab
Γιατί δεν το κάνεις μόνος - ( μιά βίδα και ένα κλακ είναι
)? Λογικά κανα 40άρι θα ζητήσουν..Απλά να πάρουν την ευθύνη ότι το μοντέλο κάνει για το pc σου (δλδ PCI-Express 2.0 is ok with your motherboard)..

xmm οκ..τελικα ποια να παρω?
- Zifnab
Σου απάντησα στο πμ σου , παρ'ολα αυτά οπως διαβάζω εδώ: http://www.10stripe.com/featured/quick/ ... ss-2-0.phpKmaris wrote:xmm οκ..τελικα ποια να παρω?
Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα αν πάρεις PCI-Express 2.0 δηλαδή την AMD - όμως θεωρητικά ίσως έχεις μείωση στην απόδοση.. κάτι που δεν νομίζω να πολυισχύει..PCIe 2.0 is intended to be 100% forward compatible. Any PCIe 2.0 card should work in any PCIe 1.x motherboard. Again the link speed will be limited by the slower part, and will have to clock down to the slower PCIe 1.x speed. Because the card expects to have more bandwidth available, this could cause a loss of performance (as of this writing that loss is purely theoretical, as no commercial cards can saturate a x16 PCIe 1.x link).
http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=9&t=9443
MSI GT 440 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... D512D5.htm
Sindesi: PCI Express 2.0 x16
Engine Clock:800 MHz
Memory Speed: 800MHz
TwinTech GT 430:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... E-HDMI.htm
Sindesi: PCI Express x16
Engine Clock: 700MHz
Memory Speed: 1333MHz
Sapphire 6670:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 01-20G.htm
Engine Clock: 800MHz
Memory Speed: 1000MHz
Memory Interface kai gia tis 3..128BIT
Εγώ με αυτά τα δεδομένα λέω ότι η 2η είναι καλύτερη.. Έχει engine clock 100 χαμηλό αλλά έχει 333 memory speed
MSI GT 440 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... D512D5.htm
Engine Clock:800 MHz
Memory Speed: 800MHz
TwinTech GT 430:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... E-HDMI.htm
Sindesi: PCI Express x16
Engine Clock: 700MHz
Memory Speed: 1333MHz
Sapphire 6670:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 01-20G.htm
Engine Clock: 800MHz
Memory Speed: 1000MHz
Memory Interface kai gia tis 3..128BIT
Εγώ με αυτά τα δεδομένα λέω ότι η 2η είναι καλύτερη.. Έχει engine clock 100 χαμηλό αλλά έχει 333 memory speed

Last edited by Loner on Fri Jun 10, 2011 11:27 am, edited 2 times in total.
Reason: greeklish
Reason: greeklish
follow your heartKmaris wrote:xmm οκ..τελικα ποια να παρω?
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
αυτα τα στοιχεια ετσι στεγνα δεν λενε κατι απο μονα τους...πρεπει να τσεκαρεις σε τι πυρηνα βασιζεται η καθε μια,shaders κλπ κλπ
απο τις 3 που εχεις ποσταρει,η 6670 παταει για πλακα τις αλλες δύο...
η AMD πλασαρε τις 6570/6670 για να κοντραρει την Lowmid κατηγορια της nvidia που ειχε με τη σειρα 430-450..
οποτε αναμεσα στις 3,πηγαινε με κλειστα ματια στην AMD 6670.
(ενδεικτικα,η μικροτερη της 6670,η 6570 περναει εως και 30% την GT 440 στο 3DMark 11..δεν ειναι οτι καλυτερο να βασιζεσαι μονο στα benchs αλλα σου δινουν μια πρωτη εικονα)
ελπιζω να βοηθησα
edit:αν εισαι gamer ,δεν νομιζω οτι σε καλυπτει καμια απο τις τρεις..εκτος και αν παιζεις σε χαμηλες αναλυσεις..
αν οχι,τοτε θα σου λεγα να δωσεις κατι παραπανω,να πας σε καμια τυπου 5770 κ πανω..(ναι 5770>6670) ή σε καμια 6850 αν σε παιρνουν τα χρηματα
αν κινηθεις για 5770,ψαξε για καμια που φοραει την accellero V2..ειναι πολυ κρυα και αθορυβη,οποτε της κοπανας και τα ρολογια πανω
-----------------------------------------------σχετικα με τα αλλα που ειπωθηκαν
-Τα pci express πρωτοκολλα ειναι back compatible...ΜΙα μητρικη με pci Express x16 v1 δεχεται καρτες pci express x16 v1,v2,v2.1,v3
-Η μητρικη σου εχει 1* pci Express x16 ,1*pci Express x1 ,2*pci (οχι 2*pci Express x1)
-Αμα εχεις κολημα με nvidia,κακο του κεφαλιου σου.Τα δικα σου λεφτα θα δωσεις τσαμπα,ακου αυτα που σου προτεινουν τα παιδια
-Τελειωσε αυτο με τους drivers της amd...η Nvdidia βγαζει καλυτερους??(επικη η στιγμη που εκανε update καποιους και καηκανε κατ gtx295 κ τους αποσυρανε την ιδια μερα)και οι δυο στα ιδια σκατ* ειναι απο drivers.εδω ποσα χρονια εχουμε sli,xfire και ακομα να φτιαξουν profile drivers της προκοπης.
-και η amd πληρωνει εταιρειες παιχνιδιων..τωρα τελευταια εχουν αλλαξει πολλοι στρατοπεδο
-ενημερωτικα,η nvidia εχει πιασει πατο στις πωλησεις καρτων..μονο η bussiness δουλευει...εδω κ 3 συνεχομενες γενιες τρωει ηττα απο την amd με τα rv770,850,barts,cayman κλπ...
και πιο φθηνα,και πιο κρυα,και καινε πιο λιγο,και ειναι κ πιο γρηγορες.
αυτα,ουφ
απο τις 3 που εχεις ποσταρει,η 6670 παταει για πλακα τις αλλες δύο...
η AMD πλασαρε τις 6570/6670 για να κοντραρει την Lowmid κατηγορια της nvidia που ειχε με τη σειρα 430-450..
οποτε αναμεσα στις 3,πηγαινε με κλειστα ματια στην AMD 6670.
(ενδεικτικα,η μικροτερη της 6670,η 6570 περναει εως και 30% την GT 440 στο 3DMark 11..δεν ειναι οτι καλυτερο να βασιζεσαι μονο στα benchs αλλα σου δινουν μια πρωτη εικονα)
ελπιζω να βοηθησα

edit:αν εισαι gamer ,δεν νομιζω οτι σε καλυπτει καμια απο τις τρεις..εκτος και αν παιζεις σε χαμηλες αναλυσεις..
αν οχι,τοτε θα σου λεγα να δωσεις κατι παραπανω,να πας σε καμια τυπου 5770 κ πανω..(ναι 5770>6670) ή σε καμια 6850 αν σε παιρνουν τα χρηματα
αν κινηθεις για 5770,ψαξε για καμια που φοραει την accellero V2..ειναι πολυ κρυα και αθορυβη,οποτε της κοπανας και τα ρολογια πανω
-----------------------------------------------σχετικα με τα αλλα που ειπωθηκαν
-Τα pci express πρωτοκολλα ειναι back compatible...ΜΙα μητρικη με pci Express x16 v1 δεχεται καρτες pci express x16 v1,v2,v2.1,v3
-Η μητρικη σου εχει 1* pci Express x16 ,1*pci Express x1 ,2*pci (οχι 2*pci Express x1)
-Αμα εχεις κολημα με nvidia,κακο του κεφαλιου σου.Τα δικα σου λεφτα θα δωσεις τσαμπα,ακου αυτα που σου προτεινουν τα παιδια
-Τελειωσε αυτο με τους drivers της amd...η Nvdidia βγαζει καλυτερους??(επικη η στιγμη που εκανε update καποιους και καηκανε κατ gtx295 κ τους αποσυρανε την ιδια μερα)και οι δυο στα ιδια σκατ* ειναι απο drivers.εδω ποσα χρονια εχουμε sli,xfire και ακομα να φτιαξουν profile drivers της προκοπης.
-και η amd πληρωνει εταιρειες παιχνιδιων..τωρα τελευταια εχουν αλλαξει πολλοι στρατοπεδο
-ενημερωτικα,η nvidia εχει πιασει πατο στις πωλησεις καρτων..μονο η bussiness δουλευει...εδω κ 3 συνεχομενες γενιες τρωει ηττα απο την amd με τα rv770,850,barts,cayman κλπ...
και πιο φθηνα,και πιο κρυα,και καινε πιο λιγο,και ειναι κ πιο γρηγορες.
αυτα,ουφ