laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Oct 18, 2007 7:05 pm

Το αγόρασα για την αδελφή μου και είναι φοβερό ! Πολύ ευχαριστημένος γενικά... ;)
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by para » Thu Oct 18, 2007 8:08 pm

Zifnab wrote:Το αγόρασα για την αδελφή μου και είναι φοβερό ! Πολύ ευχαριστημένος γενικά... ;)
:smt042 :smt042 Απ' οτι κατάλαβα εσύ έμεινες πολύ ευχαριστημένος και η αδερφή σου ούτε καν τον έχει δει ακόμα :lol:
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Oct 18, 2007 9:46 pm

ναι δεν προλαβαίνει δυστυχώς... :???: btw ένα καλό laptop είναι αυτό - αυτό θα αγόραζα αν αγόραζα πάλι για πρώτη φορά :

http://www.skroutz.gr/products/list?key ... +A200-1GB+
Μοντέλο Επεξεργαστή Intel Core 2 Duo T7300 / 2.00GHz με 4ΜΒ Cache Διάσταση - Τύπος Οθόνης 15.4'' Μνήμη 2 GB DDR II Σκληρός Δίσκος 200 GB 5400 RPM Κάρτα Γραφικών ATI MOBILITY RADEON HD2600, 256 MB HyperMemory, VRAM έως 1 GB Κάρτα Ήχου On-board CD/DVD/DVD-RW DVD SUPER MULTI Modem 56 Kbps Κάρτα Δικτύου ETHERNET, WIRELESS LAN 802.11b/g/Draft-N Θύρες Σύνδεσης 5-in-1 Bridge Media slot (supports SD Cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card), DC-in, external microphone, external monitor, headphone (stereo), RJ-11, RJ-45, 4 x USB 2.0, i.LINK (IEEE1394), TV-out (s-video) Μπαταρία Li-Ion Βάρος (gr) 2.5 Kg Λειτουργικό Microsoft Windows Vista Home Premium GR/EN Εγγύηση 2 Χρόνια Extras Integrated microphone for Voice over IP, integrated 1.3 Megapixels Video Camera for Video over IP, SM BIOS compliant, HD Audio supporting, Multimedia Bar with 6 Easy Keys (Internet Browser, Rewind, Play, Stop, Forward, CD/DVD launcher), Dual Mode Pad
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Fri Oct 19, 2007 12:28 am

Zifnab wrote:Το αγόρασα για την αδελφή μου και είναι φοβερό ! Πολύ ευχαριστημένος γενικά... ;)
lol κι εγώ για την αδελφή μου το θέλω :-D

Οκ έκλεισε!Ευχαριστώ!
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Το καλύτερο laptop.

Post by Silver » Mon Oct 29, 2007 4:42 pm

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Θέλω να βοηθήσω μια φίλη από άλλο πανεπιστήμιο, που της έχουν βάλει εργασία με τίτλο "To καλύτερο laptop". Οι προϋποθέσεις είναι αρχίζοντας από την πιο σημαντική
α) Χωρίς όριο κόστους και διαστάσεων.
β) Με όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες (webcam, 5.1 ηχεία, προσφορά Internet κλπ.).
γ) Να είναι γρήγορο (για όλα τα εξαρτήματα ισχύει αυτό).
δ) Δεν είναι ανάγκη να πωλείται στα καταστήματα της Ελλάδος, αλλά να μπορεί να έρθει με παραγγελία.
ε) Κατά προτίμηση να είναι έτοιμη σύνθεση (δεκτά και customize laptop).

Ως τώρα έχω διαλέξει Dell xps M1730, Dell xps M2010, Alienware Area51 m9750, Sony VGN-AR51SU και Toshiba Qosmio.
Τελείωσα!!!!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Mon Oct 29, 2007 6:55 pm

..λέτε κάποιο μέλος ΔΕΠ εκείνου του ΑΕΙ να θέλει να αγοράσει laptop και να έχει "ικανούς πόρους"; :lol:

Δ. Γκρ.
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Post by Bloody Mary » Mon Oct 29, 2007 8:28 pm

Dreamcatcher είδα λίγο καθυστερημένα το post σου..

Αν δε σε έχει ενημερώσει και κανείς άλλος μέχρι τώρα λοιπόν,μπορώ να σε ενημερώσω για μερικά από αυτά που ρωτάς...

Ήμουν από τους τυχερούς που πήραν laptop περυσι. Νομίζω πως για τη δική μας σχολη δικαιούται επιδότηση το 20% των επιτυχόντων (αυτοί με την καλύτερη βαθμολογία) , που σημαίνει ότι μάλλον οι 40 πρωτοι θα είναι πολύ τυχεροί! Αλλά αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη, ενδέχεται να δικαιούται επιδότηση το 10% των επιτυχόντων, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη...

Η επιδότηση καλύπτει το 80% (!) της τιμής του laptop που θα επιλέξεις και μπορεί να καλύψει μέχρι και 500 ευρώ (δηλαδή αυτό είναι το max ποσό που μπορείς να αντλήσεις) , ένα διολου ευκαταφρονητο ποσό καθώς καταλαβαίνεις!

Περυσι είχε αργήσει πάρα πολύ η σχετική ανακοίνωση, θυμάμαι είχε βγει κάπου κοντά στο Πάσχα... Λιγο πριν, λιγο μετά, δε θυμάμαι πότε ακριβώς... Αλλά λογικά δε θα πρέπει να αργησει τόσο πολύ και φέτος, τα πράγματα μάλλον θα είναι πιο οργανωμένα τώρα.. Εχε υποψιν σου να κοιτάζεις πού και πού στο http://www.ypepth.gr για καμιά ανακοίνωση! ;)

Επίσης μια σημαντική σημείωση: Τα laptop στα οποία αναφέρεται η επιδότηση πρέπει να πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις (π.χ. να διαθέτουν καρτα ασύρματου δικτύου κλπ) . Για τον λόγο αυτό δεν μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε laptop θες, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα που θα μπορείς να κοιτάξεις... Αν τα πράγματα είναι όπως περυσι πάντως, όταν θα βγει η ανακοίνωση θα είναι online πάλι ένα site το οποίο θα περιέχει όλους τους παρόχους που προσφέρουν laptop ειδικά για την περίσταση ( θα έχουν ξεχωρίσει προσφορές που θα έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις) και θα μπορείς να ψάξεις από εκεί για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Oct 29, 2007 11:45 pm

Ναι, επιβεβαιώνω, αφορούσε το 20% των επιτυχόντων.
Επίσης, όποιο laptop και να διαλέξεις, περιλαμβάνει τις βασικές προυποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, οπότε δεν τίθεται θέμα "λανθασμένης" επιλογής.
Τέλος, θεωρώ πως το ποσό που δίνεται ως επιδότηση είναι ικανοποιητικό, αφού ο προσαντολισμός του είναι σαφής: εργαλείο μάθησης, όχι εργαλείο ψυχαγωγίας(κάτι που δεν είναι απόλυτο, αφού άνετα παρακολουθείς ταινίες/ακούς μουσική κλπ.). Το λαπτοπ αυτό δεν κοστίζει πάνω απο 750 Ε. Οπότε, ας μην έχουμε παράπονο.
Οι υπόλοιποι που θέλουν/μπορούν να προμηθευτούν κάτι καλύτερο, θα έχουν μια πολύ καλή έκπτωση. Τελικά, πιστευω πως κανείς δεν μένει παραπονεμένος.

@Silver:Νομίζω πως το Qosmio είναι το πιο ανώτερο-τεχνολογικά- laptop. Επίσης είναι απο τα λίγα(προς το παρον) που έχουν Blu-Ray drive..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year
Post by Dreamcatcher » Tue Oct 30, 2007 6:55 am

bloody mary ευχαριστώ για την πληροφόρηση αλλά μάλλον εγώ δεν δικαιούμαι την επιχορήγηση αφού είμαι σε χαμηλότερη θέση επιτυχίας! δεν πειράζει έτσι και αλλιώς προσανατολίζομαι πλεόν στην αγορρά ενός σταθερού με τρελές επιδόσεις κάτι που σίγουρα ενα laptop για την στην δεν μπορούσε να μου παρέχει και ούτε έχω και την απαίτηση να μού παρέχει!:roll:
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Tue Oct 30, 2007 1:59 pm

@Silver:Νομίζω πως το Qosmio είναι το πιο ανώτερο-τεχνολογικά- laptop. Επίσης είναι απο τα λίγα(προς το παρον) που έχουν Blu-Ray drive..
Χμ... Μετά από το Dell xpsM2010 δεν μου γεμίζει το μάτι (20 ίντσες οθόνη, 7.1 ηχεία, blu-ray επίσης κλπ...)
..λέτε κάποιο μέλος ΔΕΠ εκείνου του ΑΕΙ να θέλει να αγοράσει laptop και να έχει "ικανούς πόρους";
Ακόμα χειρότερα. ΤΕΙ είναι :-D
Τελείωσα!!!!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Oct 30, 2007 7:50 pm

Από την προσωπική μου εμπειρία (παλαιότερα είχα ένα TOSHIBA SATELLITE, τώρα έχω ένα SONY VAIO), να συμπληρώσω ότι το βάρος του laptop έχει τη δική του σημασία, ειδικά αν θέλετε να το μεταφέρετε πολύ συχνά μαζί σας...

Δ. Γκρ.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Nov 01, 2007 9:26 am

Fastest Windows Vista notebook: Apple MacBook Pro
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει το ταχύτερο Windows Vista notebook αυτή τη στιγμή στην αγορά πρέπει -δυστυχώς ή ευτυχώς- να καταφύγει στην αγορά ενός MacBook Pro, σύμφωνα με το PC World. To Pc World σε συγκριτικό για τα καλύτερα notebooks με τίτλο “The Most Notable Notebooks of 2007″ κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα!

Ναι, καλά διαβάσατε! Το ταχύτερο Notebook δεν είναι ένας Dell, ή ένα Toshiba ή ακόμη ένα Alienware αλλά ένας …Mac. Δηλαδή όσοι θέλουν αυτή τη στιγμή να έχουν το καλύτερο λειτουργικό κατά γενική ομολογία και το ταχύτερο Vista notebook πρέπει απλά να αγοράσουν έναν Mac! (Σύμφωνα πάντα με το PC World, έτσι;) Σε όσους θέλουν πάντως να διαβάσουν ένα περισσότερο αναλυτικό review του συγκεκριμένου μοντέλου από το PC World μπορούν να πάνε στην αντίστοιχη σελίδα.
http://www.wiggler.gr/2007/10/31/fastes ... cbook-pro/

Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί αλλά εγώ πιστευώ ότι αξίζει να πάρεις ένα Macbook και να μπορείς να τρέξει όλα τα λειτουργικά έπάνω του (Macosx, Win, Linux)!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
dane
Kilobyte level
Kilobyte level

αγορά laptop

Post by dane » Sat Nov 03, 2007 11:36 pm

γεια σας...θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι...θέλω να αγοράσω ένα laptop και μπορώ να διαθέσω εως και 1000Ε...έχω στο μυαλό μου να αγοράσω ένα Mac notebook(δεν έχω μοντέλο στο μυαλό μου)..το θέμα είναι πως το Νοέμβρη θα πάει η αδερφή μου στην Αμερική οπότε
δεν ξέρω αν συμφέρει να το πάρω από εκεί...επίσης,από ο,τι ξέρω το λειτοτργικό των Μac δεν υποστηρίζει πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στη σχολή οπότε δεν ξέρω αν σύμφερε να το πάρω "άδειο" και να του βάλω vista που έχω ακούσει οτι τρέχουν και καλύτερα σe Μac...η ερώτηση είναι αρκετά γενική αλλά ρωτάω σε γενικές γραμμές αν η σκέψη αυτή συμφέρει(η να ψάξω κάτι άλλο),δεδομένο βέβαια οτι θα το πάρω από Αμερική...γνώμες η οποιοδήποτε info ευπρόσδεκτο....

merged topics by Zifnab
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Sun Nov 04, 2007 6:26 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:58 am, edited 1 time in total.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sun Nov 04, 2007 1:33 pm

Αν θέλεις Mac να σου πω πως σχεδόν θα τρέχεις τα πάντα εκτός από .ΝΕΤ

Βέβαια μπορείς να έχεις 2 λειτουργικά πάνω και να το κάνεις dual boot.
dane
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by dane » Sun Nov 04, 2007 1:41 pm

αν τρέχω τα πάντα τότε αυτό μου λύνει τα χέρια,,,γενικά μπορείτε να μου πείτε
ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός Μac notebook σε σχέση με ένα αντίστοιχο windows ?και κάτι άλλο,το λειτουργικό του είναι εύχρηστο??
alasondro
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by alasondro » Sun Nov 04, 2007 2:55 pm

dane wrote:και κάτι άλλο,το λειτουργικό του είναι εύχρηστο??
αν είναι κάτι για το οποίο φημίζεται τα mac αυτό είναι η ευχρηστία του λειτουργικού τους...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Nov 04, 2007 3:30 pm

Θα ήθελα κι εγώ τη γώμη σας σχετικά με το λάπτοπ που σκέφτομαι να πάρω. Αυτό εδώ πώς σας φαίνεται; Νομίζω ότι ο συνδυασμός χαρακτηριστικών και τιμής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Επειδή δεν είχα λάπτοπ, δεν ξέρω τι παίζει με την Acer (πχ αν είναι αξιόπιστη). Οπότε, κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το πάρω...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sun Nov 04, 2007 5:07 pm

dane wrote:αν τρέχω τα πάντα τότε αυτό μου λύνει τα χέρια,,,γενικά μπορείτε να μου πείτε
ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός Μac notebook σε σχέση με ένα αντίστοιχο windows ?και κάτι άλλο,το λειτουργικό του είναι εύχρηστο??
Εγώ δε μιλάω γιατί είμαι προκατειλλημένος! Διάβασε όμως αυτό το τόπικ http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=3986 και ίσως να βρεις εδιαφέρουσες αντίθετες απόψεις που μπορεί να σε βοηθήσουν!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sun Nov 04, 2007 5:36 pm

Ισοβίτης wrote:Θα ήθελα κι εγώ τη γώμη σας σχετικά με το λάπτοπ που σκέφτομαι να πάρω. Αυτό εδώ πώς σας φαίνεται; Νομίζω ότι ο συνδυασμός χαρακτηριστικών και τιμής είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Επειδή δεν είχα λάπτοπ, δεν ξέρω τι παίζει με την Acer (πχ αν είναι αξιόπιστη). Οπότε, κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το πάρω...
Μια χαρά είναι!
Αν είχε και 1Gb παραπάνω μνήμη θα ήταν τούμπανο.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Nov 04, 2007 5:41 pm

wow επιτέλους ένα laptop που ξεπερνάει το δικό μου! Η Ram θα σου δημιουργήσει prob btw....όταν τρέχεις πολλές εφαρμογές μαζί
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Nov 04, 2007 5:49 pm

Zifnab αυτή η μετριοφροσύνη σου με στέλνει:lol: Συγκρίνω τιμές με πέρυσι που πήρα το δικό μου και ξενερώνω. Για 2GB , στα 2GH, & 120GB σκληρό είχα δώσει 1200 :-( Μήπως είναι λίγο βαρύς? 3 kg είναι κάμποσο αν θες συχνό κουβάλημα...
Last edited by sandra on Sun Nov 04, 2007 6:27 pm, edited 1 time in total.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Post Reply

Return to “Hardware”