laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: laptops

Post by Zifnab » Sat Mar 01, 2008 11:11 pm

Απέσπασα τα posts που ήταν offtopic και τα έφερα εδώ...
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sun Mar 09, 2008 6:20 pm

Λετε να καηκε; μου ειχε πει καποιος οτι αν συνδεσεις πληκτρολογιο ps2 σε ανοιχτο υπολογιστη μπορει να καει.
το έχω κάνει πολλές φορές, i 'm still alive!

μερικές φορές μπορεί να θέλει επανεκκίνηση νομίζω..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Mar 09, 2008 7:04 pm

Σειρα μου να ζητησω τη βοηθεια σας!Ειμαι ενας απο τους διακαιουχους της επιδοτησης για laptops και σκεφτομαι να κανω την αγορα μεσα στις επομενες μερες.Εχω καποιες αποριες σχετικες με τα κριτηρια επιλογης του.Να ξεκαθαρισω καταρχην οτι τον θελω για "απλη" χρηση((οχι multimedia games κλπ) οποτε νομιζω πως 700 Ε(500 της επιδοτησης και 200 δικα μου) ειναι καλα μιας και ειναι το πρωτο μου laptop.
1.Την μεγαλυτερη βαρυτητα θελω να την δωσω στην αυτονομια.Οι δυνατες καρτες γραφικων επιδρουν αρνητικα σε αυτην?Ενας core 2 duo επιδρα πιο αρνητικα απο τον core duo στην αυτονομια?(Οπως καταλαβατε εχω αποκλεισει την amd :-p )
2.Επειδη δν εχω ξαναασχοληθει με laptops ηχεια περιλαμβανονται σε ολα τα laptops ? :oops:
3.Κατι λιγο πιο ακυρο και πιο εμπειρικο και ισως χαζο.Αν η οθονη κανει αμβλεια γωνια με το πληκτρολογιο υπαρχει αυξημενος κινδυνος για κινδυνος για καταπονηση των ματιων σε σχεση με την οθονη που ειναι σε ορθια θεση?
4.Παρατηρω οτι ολα τα laptops ερχονται με λειτουργικο microsoft.Εγω ομως θελω να βαλω Linux.Υπαρχει καπιο προβλημα με drivers εγγυηση κτλ?
5.Στα λεφτα που διαθετω βλεπω οτι παιζουν hp acer turbox innovator και fujitsu siemens.Πως κρινετε τις μαρκες αυτες απο αποψη αξιοπιστιας tech support κτλ?
Καθε αποψη ευπροσδεκτη!
Sorry που σας κουρασα :lol: :smt019
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Sun Mar 09, 2008 10:40 pm

1.Ότι και να επιλέξεις, αν θέλεις να βάλεις linux (με compiz-emerald) τότε το υποσύστημα γραφικών θα πρέπει να είναι nVidia(αν και με το νέο πυρήνα 2.6.24 θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση και για την ATI)
2.Όλα τα laptops σήμερα έχουν υποσύστημα ήχου και(όπως είναι λογικό) ηχεία.
3.Θα πρέπει να το τοποθετείς σε τέτοια θέση ώστε να στηρίζονται οι καρποί σου όταν γράφεις και το άνω άκρο της οθόνης να είναι μερικά εκατοστά πάνω από το ύψος των ματιών( πως γίνεται αυτό βέβαια δεν έχω καταλάβει ακόμα....)
4.Στο δικό μου laptop (ένα acer aspire) έχω ubuntu 7.10. Μετά την εγκατάσταση δεν είχα ήχο, wireless, ούτε μπορούσα να ενεργοποιήσω τα desktop effects. Με λίγο ψάξιμο όμως στο Internet τα έφτιαξα όλα! (Προτείνω την ubuntu σα διανομή γιατί έχει πολύ μεγάλη βάση χρηστών και στα ubuntu forums - κανονικά είναι fora αλλά τελος πάντων... - υπάρχουν σχεδόν όλες οι λύσεις...)
5. Δεν έχω ιδέα... Πάντα λύνω οτι προβλήματα έχω μόνος μου (γιατί εδώ είναι Ελλάδα και άμα μπλέξεις με εγγυήσεις και αντιπροσωπίες....) Πάντως καλά θα κάνεις να το ψάξεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις βοήθεια όταν τη χρειαστείς.
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Mon Mar 10, 2008 12:55 pm

Γενικότερα μάλλον θα έχεις πρόβλημα όσον αφορα την εγγυηση αν αλλάξεις το λειτουργικό από Vista σε linux ή ακόμα και σε XP. Παρόλα αυτά ρώτησε τους υπεύθυνους και θα σου απαντήσουν με περισσότερη σιγουριά από μένα ;)

Παρεπιπτόντως, αφού είσαι δικαιούχος, θα σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά και στους Dell που μπορείς να πάρεις με την επιδότηση. Λογικά πρέπει να υπάρχουν και αυτοι στη λίστα, πέρυσι τουλάχιστον υπήρχαν... Είχα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και είχα πάρει τον Inspiron 6400 και με έχει βγάλει τελείως ασπροπρόσωπη! Κόστιζε συνολικά €1000 (εγώ δλδ πλήρωσα €500) και πήρα το laptop, το office 2007 professional student pack και carry case!!! Και όσον αφορά την εγγύηση, έχω 1 χρόνο πληρη εγγυηση (που σημαίνει πως αν χαλάσει μου τον αντικαθιστούν!) και συνολικά 3 χρόνια εγγυηση on site, που σημαίνει πως αν χρειαστεί service θα έρθουν να τον πάρουν από το σπίτι μου και θα μου τον επιστρέψουν στη συνέχεια, πάλι σπίτι μου!! :shock: Respect!
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Mar 10, 2008 1:05 pm

cyberpython wrote:4.Στο δικό μου laptop (ένα acer aspire) έχω ubuntu 7.10. Μετά την εγκατάσταση δεν είχα ήχο, wireless, ούτε μπορούσα να ενεργοποιήσω τα desktop effects. Με λίγο ψάξιμο όμως στο Internet τα έφτιαξα όλα! (Προτείνω την ubuntu σα διανομή γιατί έχει πολύ μεγάλη βάση χρηστών και στα ubuntu forums - κανονικά είναι fora αλλά τελος πάντων... - υπάρχουν σχεδόν όλες οι λύσεις...)
Μηπως τοτε θα ηταν καλυτερα να τα ξεκινησω με dual boot στο desktop και οταν βρω τα "κολπα" να τα αλλαξω και στο laptop?
cyberpython wrote:1.Ότι και να επιλέξεις, αν θέλεις να βάλεις linux (με compiz-emerald) τότε το υποσύστημα γραφικών θα πρέπει να είναι nVidia(αν και με το νέο πυρήνα 2.6.24 θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση και για την ATI)
Σκεφτομαι να βαλω καμια πιο μουφεξ καρτα γραφικων τυπου intel γτ οπως ειπα και παραπανω με ενδιαφερει κυριως η αυτονομια.Τωρα αν εχεις να μου προτεινεις καμια nvidia με χαμηλες ενεργειακες απαιτησεις ειμαι ολος αυτια :smt024
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Mar 10, 2008 4:56 pm

ultimate_aektzis wrote:Μηπως τοτε θα ηταν καλυτερα να τα ξεκινησω με dual boot στο desktop και οταν βρω τα "κολπα" να τα αλλαξω και στο laptop?
Ξεκίνα με μια Virtual Machine ή με ένα Live CD και αν δεις ότι σου αρέσει το κάνεις και dual boot. Η δημοφιλέστερη διανομή αυτή τη στιγμή είναι το Ubuntu, που, όπως είπε και ο cyberpython, έχει πολύ καλή υποστήριξη και (σχετικά :smt016 ) μεγάλη συμβατότητα με το hardware. Κατά τη γνώμη μου, αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει Λίνουξ, μην σβήσεις το προεγκατεστημένο λειτουργικό του λάπτοπ (το οποίο θα έχεις φυσικά πληρώσει)!

Δες εδώ και εδώ. Επίσης, υπάρχει πάντα και η λύση του Wubi.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon Mar 10, 2008 4:59 pm

Ο Ισοβίτης μιλάει για Linux :lol: :lol: ;Τελικά ο κόσμος που ζούμε άλλαξε πολύ..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Mar 10, 2008 5:02 pm

το οποίο θα έχεις φυσικά πληρώσει)!
[off]Ξεχασα να το σχολιασω!30 ευρω το τσαμπα openoffice.Και απο τους φοιτητακους πανε να τα αρπαξουνε?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ :smt021 :smt021 [/off]
Και κατι αλλο!Τα turbox λενε τπτ σαν μαρκα?
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Mon Mar 10, 2008 11:39 pm

Για συμβατότητα με Linux δες εδώ : http://www.linux-laptop.net/

Όσον αφορά τα onboard chipsets της Intel υποστηρίζονται αλλά σε Gutsy Gibbon είναι blacklisted και θέλει να κάνεις μία μικρή αλλαγή σε ένα αρχείο (κάνεις σχόλιο μία γραμμή και ενεργοποιείται ο driver). Από την εμπειρία μου είχα ενα μικρό πρόβλημα όταν ενεργοποιούσα τα desktop effects - στο NetBeans μερικά tooltips/code-completion boxes δεν εξαφανίζονταν ποτέ και έπρεπε να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του compiz ώστε να εξαφανιστούν.

Γενικά, αφού σε ενδιαφέρει η μεγάλη αυτονομία, θέλει να δώσεις μεγάλη προσοχή τι παίζει με το acpi σε Linux(π.χ. στο δικό μου με Ubuntu 7.10 δε μπορώ να κάνω suspend - hybernate --- σε XP αν και γινόταν μετά δε ξαναενεργοποιούνταν το ανεμιστηράκι με αποτέλεσμα να κλείνει από υπερθέρμανση...) γιατί πολλά καινούρια laptops ενεργοποιούν/απενεργοποιούν τα συστήματα ψύξης μέσω software που πολλές φορές είναι διαθέσιμο μόνο για το προεγκατεστημένο λειτουργικό (συνήθως Vista). Αποτέλεσμα : να μη μπορείς να καθορίσεις όπως θες τις επιλογές ενέργειας και να έχεις πολύ μικρότερη αυτονομία... Βέβαια, με το νέο kernel 2.6.24 πολλά από αυτά διορθώνονται (ενσωματωμένος σε Ubuntu 8.04 - Απρίλιος :-) )
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 11, 2008 12:23 pm

Εχω καταληξει σε αυτο
και αυτο
Κατι με τραβαει στο turbox αλλα δν ξερω... :smt017 :smt017.Πειτε και εσεις κανα review :smt024
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Tue Mar 11, 2008 12:45 pm

Μακρια απο Noname μαρκες. (TurboX, innovator κτλ...)
Θορυβος, υψηλες θερμοκρασιες, κακη ποιοτητα συναρμολογησης, ειναι στο καθημερινο τους προγραμμα.

Απο τα 2 το Fujitsu .και _
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Mar 11, 2008 4:58 pm

Mακριά από turbo_x..Για δες αυτό.
Γενικά κατά την γνώμη μου προτίμησε Acer.Πάντως αν θες για μεγάλη αυτονομία πάρε έναν MacBook που έχει 6 ώρες αυτονομία...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Mar 11, 2008 9:53 pm

gasparosoft wrote:Mακριά από turbo_x..Για δες αυτό.
Γενικά κατά την γνώμη μου προτίμησε Acer.Πάντως αν θες για μεγάλη αυτονομία πάρε έναν MacBook που έχει 6 ώρες αυτονομία...
1.Ποτε στη ζωη μου δν θα βαλω amd
2.
Πάντως αν θες για μεγάλη αυτονομία πάρε έναν MacBook που έχει 6 ώρες αυτονομία...
200Ε δινω μονο!Μν τιναξουμε και την μπαγκα στο πρωτο λαπτοπ :smt024
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Tue Mar 11, 2008 11:54 pm

Εγω στη θεση σου και σε σχεση με αυτα που εβαλες στη λιστα, θα εδινα 50 ευρω παραπανω να παρω αυτο
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1079778

Το οποιο ειναι αντιστοιχων δυνατοτητων με το Turbox που ελεγες να παρεις, και ταυτοχρονα ειναι Toshiba, Που νομιζω ειναι καλη στα φθηνα λαπτοπ. Πηρα απο την προηγουμενη σειρα τους (εδω και ~ 1 χρονο) 1 για την αδερφη μου και 1 για την κοπελα μου, και βγηκαν και τα 2 καλα, και μαλιστα ειναι τοσο αθορυβα που πρεπει να κουνησεις mouse για να δεις αν ειναι αναμενο.
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Wed Mar 12, 2008 10:20 am

Η πρόταση μου : Acer Travelmate 5720 WLMI (849 Ευρώ με ΦΠA)
Από άπόψη τιμής ξεφεύγει λίγο από αυτό που σε ενδιαφέρει, αλλά έχει 200+ λεπτά αυτονομίας( 236 σε μέτρηση του PC Magazine!) , η κάρτα δεν είναι και τόσο δυνατή (Intel Graphics Media Accelarator X3100) αλλά δουλεύει σίγουρα σε linux(σε Ubuntu 7.10 είναι restricted αλλά ενεργοποιείται με μία απλή ρύθμιση), 2GB μνήμη και 200GB HDD.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Mar 12, 2008 10:21 am

Τελευταία η Acer έχει βελτιωθεί... Μακρία από Fuj-Siemens γιατί μόλις χάλασε της sandras :-p . Η HP ποτέ δεν με ενέπνεε εκτός από εκτυπωτές... Οπότε προτείνω toshiba, sony και dell
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Mar 12, 2008 12:29 pm

Zifnab wrote:Τελευταία η Acer έχει βελτιωθεί... Μακρία από Fuj-Siemens γιατί μόλις χάλασε της sandras :-p . Η HP ποτέ δεν με ενέπνεε εκτός από εκτυπωτές... Οπότε προτείνω toshiba, sony και dell
Ναι αλλα η acer εχει και 3αθλιο service.Μου φτανει η 4νετ :smt016
Για τα fujitsu προσωπικα ακουω θετικα σχολια.Τωρα αν η sandra τσαντιστηκε και το πεταξε στον τοιχο δν ξερω :smt019 :smt013
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Mar 12, 2008 12:31 pm

Σήμερα είπα θα το πάω για σέρβις και κάνουν απεργία όλα τα μέσα! Αν είναι... Το δικό μου μάλλον καμιά κάρτα γραφικών σκότωσε. Μπαίνει με κάτι γραμμές μόνο από ασφαλή λειτουργία στα windows και μετά κολλάει και μαυρίζει η οθόνη. Κλαψ... :smt022
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Mar 12, 2008 9:39 pm

Γενικότερα, αν δεν σε ενδιαφέρει τόοοοοοοοοοοσο πολύ η εγγύηση, μην ψωνίσεις από το Πλαίσιο. Θα βρεις τα ίδια μηχανήματα αρκετά φτηνότερα σε μαγαζιά όπως η Msystems και το e-shop (επίσης, ρίξε και μια ματιά στο Skroutz για να κάνεις συγκρίσεις).

Και κάτι ακόμη (προσωπική γνώμη εκφράζω): Μην βγάλεις τα Vista από το μηχάνημα! Θα τα έχεις πληρώσει στην τιμή του λάπτοπ! Αντ' αυτού, στήσε Λίνουξ σε virtual machine. Ούτως ή άλλως, το Λίνουξ καταναλώνει ελάχιστους πόρους σε σχέση με τα Windows :-p ...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Wed Mar 12, 2008 11:06 pm

[οφφ]Έχει τρελαθεί μου φαίνεται ο Ισοβίτης.Τι είναι αυτά για Linux από ένα παιδί της Microsoft;[/οφφ]
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Mar 13, 2008 10:30 am

Να σας συστήσω να αποφεύγετε τα eshops, σίγουρα είναι πιο φθηνά αλλά θα φας φρίκη μετά από το service του αφού θα κάνουν 2+ εβδομάδες για επισκευή για πράγματα που π.χ. στο Πλαίσιο κάνουν 1 ημέρα.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Post Reply

Return to “Hardware”