Επειδή δεν υπάρχει ακόμα το budget που θα ήθελα για να πάρω ένα καινούργιο τούμπανο, σκέφτομαι να αναβαθμίσω το περίπου 10 ετών PC μου. Main usages are coding and gaming.
Current setup:
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 @ 2.66GHz (η οποία έχει αρχίσει να βαράει θερμοκρασίες πάνω από 60 βαθμούς)
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (η οποία έχει περίπου 500 ΜΒ "καμένα" στη μία κάρτα)
MB: Intel Corporation DP35DP
GC: 512MB NVIDIA GeForce 9600 GT (η οποία καλά κρατεί αλλά το ανεμιστηράκι της βαράει κόφτες
)
HDD: 931GB Western Digital
Η ΜΒ φαίνεται ότι είναι αρκετά παλιά, αφού οι υποστηριζόμενες CPU που μου δίνει
εδώ φαίνονται γιαγιάδες. Οπότε πάει για αλλαγή?
Θέλω να κάνω κάτι σε όσο πιο χαμηλή τιμή γίνεται και ανεβάζοντας ελαφρώς τα specs. Κυρίως τα γραφικά και η CPU να αλλάξουν βασικά. Και η RAM αν έπιανε 8GB θα βοηθούσε πολύ. Σκοπεύω να βάλω Win7 στο νέο σύστημα.
Συνολικά το μαλλί θα πάει γύρω στα 400-500€ όπως το κόβω (βλέποντας και την αναζήτηση του stoupeace).
Σκοπεύω να κρατήσω μόνο όλα τα περιφερειακά, το DVD drive, τροφοδοτικό (αν γίνεται) και κάρτα δικτύου... Και το κουτί αν δεν αλλάξω ΜΒ, προφανώς.
Και τα ερωτήματα:
- Να δοκιμάσω πρώτα να στείλω το κουτί μου κάπου για καθάρισμα/συντήρηση? Έχει νόημα? Ξέρετε πού μπορώ να απευθυνθώ? Έχω κάνει το βασικό καθάρισμα σκόνης πριν 3-4 μήνες, αλλά δε βοήθησε πολύ. Ο εσωτερικός σκληρός έχει αρχίσει να κάνει μικρούς θορύβους και γενικά τα ανεμιστηράκια κάνουν αρκετό θόρυβο στα περισσότερα παιχνίδια.
- Μήπως να πάρω έτοιμο κουτί (ή να το φτιάξω μόνος/να μου το φτιάξουν αφού επιλέξω κομμάτια)? Απλά απ' όσο ξέρω δε γίνεται να τα πάρεις χωρίς λειτουργικό κι επειδή τα Windows τα έχω, σιγά μη ξαναπληρώσω.
- Γίνεται να τη βγάλω με λιγότερα από 300 ευρώ?