laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Wed Nov 17, 2004 1:04 pm

Αυτό με τους p4 HT EE μάντεψε γιατί είναι τόσο γρήγοροι. Φυσικά η παραπάνω cache (L3) κάνει τη διαφορά... Κατά τα άλλα είναι ιδιος με τον απλό. Η cache όμως κοστίζει...
Ni!! Ni!! Ni!!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Fri Nov 26, 2004 5:34 pm

Ενδιαφέρομαι και'γω τώρα να πάρω ένα laptop γιατί πλέον έχει γίνει απιτακτική ανάγκη για'μένα.Πήγα λοιπόν χτες Στουρνάρη και κοίταξα.Από αυτά που είδα βρήκα πολύ καλα δύο μοντελάκια.Ένα SONY
και ένα TOSHIBA
Σας παραθέτω τα links για να μη γράφω τα χαρακτηριστικά και σας κουράζω.Θέλω την άποψη σας.Επίσης είμαι ανοιχτός σε προτάσεις ibook :smurf:
Και αν έχετε παραθέστε links για χαρακτηριστικά(εκτός βέβαια) από τη σελίδα της apple ;)
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sun Nov 28, 2004 1:10 pm

Επειδή έχω δεί ibook δε το συζητώ πια.Είναι η καλύτερη επιλογή!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Nov 28, 2004 1:27 pm

Αρκεί μια βόλτα από το applstore στην στουρνάρη για ένα demonstration.
Αυτό το μηχάνημα σε πείθει μόνο με το design και το Interface του.
Αν μετά θες κάτι από τα άλλα το συζητάμε....
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sun Nov 28, 2004 8:11 pm

Ξέρετε ποιο είναι το θέμα;Ότι έχω μάθει σε Windows και η μετάβαση σε Mac δεν ξέρω αν θα είναι "ομαλή" .Δηλαδή στην αρχή σίγουρα θα χρειαστώ βοήθεια,αλλά δεν έχω κάποιον να μου δείξει.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Nov 29, 2004 9:22 am

Έχω την εντύπωση ότι όλοι κάπως έτσι ξεκινάνε. Στο κάτω κάτω μέσα στο forum ήδη υπάρχουν MAC-άτομα (πχ Sreak) που εννοείται θα σε βοηθήσουν...
There's no place like 127.0.0.1
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Nov 29, 2004 10:24 am

Ενοείται πως ότι χρειάζεσαι θα σε βοηθήσω. Δεν είναι ανάγκη να καταλήξεις εκεί απλά πάρε μια ιδέα βλέποντάς το. Σε γενικές γραμμές δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο η αλλαγή από win σε mac. Απαιτεί περίπου ένα μήνα για να προσαρμοστείς πλήρως. Από προγράμματα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα εκτός και αν δουλεύεις .NET
Mεχρι στιγμής εγώ δεν έχω χρειαστεί κάπου τα win. Σίγουρα όμως στην πορεία κάααποια στιγμή θα τα χρειαστώ. Αν γίνει αυτό έχω εγκατεστημένο το VirtualPC πάνω στο οποίο έχω βάλει win2000. Όσο για την ταχύτητα είναι σαν να έχεις ενα 1000 pentium με 256 μνήμη.
Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο η ταχύτητα αλλά για περιπτώσεις ανάγκης κάνεις τη δουλειά σου.
Ξέχασα να σου πω πως μπορείς αν θέλεις να φορτώσεις 2 λειτουργικά, εκτός από MACOsX και Debian.
Ότι άλλο θέλεις μη διστάσεις ;)

http://www.applestore.gr
http://www.helmug.gr
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Nov 29, 2004 11:57 am

Sreak wrote: Ξέχασα να σου πω πως μπορείς αν θέλεις να φορτώσεις 2 λειτουργικά, εκτός από MACOsX και Debian.
Όχι μόνο 2 μπορείς και περισσότερα. Όσα έχουν υποστήριξη για PPC.

ΥΓ: Πότε θα του βάλουμε Deb ρε(native όχι emulated); Έχω βρεί και ωραίες μόντες για ppc.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Nov 29, 2004 12:12 pm

ΥΓ: Πότε θα του βάλουμε Deb ρε(native όχι emulated); Έχω βρεί και ωραίες μόντες για ppc.
Αντε να το δόυμε κι αυτό.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Nov 29, 2004 12:15 pm

Εδώ ρίξαμε το SGI που δεν είναι supported model το καραsuported ppc δεν θα βάλουμε ρε;

ΥΓ: Έχει κανένας κανένα playstation να το φέρει να του βάλουμε linux? :) :) - σοβαρό είναι αυτό δεν κάνω πλάκα. MIPS Cpu έχουν.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Nov 29, 2004 1:46 pm

HdkiLLeR wrote:Εδώ ρίξαμε το SGI που δεν είναι supported model το καραsuported ppc δεν θα βάλουμε ρε;
Ναι δε λέω μετά από 1,2,3,4 βδομάδες έγινε κι αυτό....
Άντε και σε game boy εύχομαι.... :smt023
There's no place like 127.0.0.1
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Nov 29, 2004 4:35 pm

Σας ευχαριστώ πολύ guys.Να'στε όλοι καλά!Όταν καταλήξω θα ενημερώσω και φυσικά αν καταλήξω σε ibook τότε Sreak θα τα πούμε και από κοντά... ;)
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Mon Jul 25, 2005 12:03 pm

Ήρθε η ώρα μου και μάλλον θα χτυπήσω και εγώ laptop. Μια βασική ερώτηση θέλω να κάνω σε όσους πιθανά γνωρίζουν. Θέλω να το πάρω μαζί μου για 2 χρόνια Ολλανδία. Τι παίζει με service σε αυτή την περίπτωση? Πρέπει να το φέρω Ελλάδα ή έχω service εκεί? Δεν μιλώ φυσικά για υπολογιστές Πλαίσιο, Turbo-X κλπ.

Με ενδιαφέρει να επεξεργάζομαι μεγάλα αρχεία σε photoshop, 3DSmax και όχι παιχνίδια. Για DELL καλά κοιτώ? Για πέστε που να κινηθώ περίπου, τώρα που αλλάζουν τα δεδομένα και όλα τα laptops αναβαθμίζονται σε ικανοποιητικό βαθμό.
The road goes on forever...
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Tue Jul 26, 2005 3:37 pm

Τις 2 τελευταιεσ μέρες ψάχνω συνέχεια. DELL δεν βρίσκω πουθενα. Έχω την εξής απορία. Βρίσκω 1 Toshiba με 1550 ευρό και έχει επάνω 1,73 επεξεργαστή στα 533, 80Gb δίσκο, 512 μνήμη και κάρτα γραφικών x300 στα 128. Μου λένε στο καπάκι για Acer με 2Ghz επεξεργαστή στα 533, 100Gb δίσκο, 512 μνήμη και κάρτα γραφικών x700 στα 128. Η τιμή του 1600. Τι παίζει τώρα. Επίσης η οθόνη της Acer πολύ καλύτερη με νέα τεχνολογία Crystal Brite.

Τιιιιιι παίζει?
yioan
byte level
byte level

Post by yioan » Tue Jul 26, 2005 5:12 pm

Vasilis wrote:Τις 2 τελευταιεσ μέρες ψάχνω συνέχεια. DELL δεν βρίσκω πουθενα. Έχω την εξής απορία. Βρίσκω 1 Toshiba με 1550 ευρό και έχει επάνω 1,73 επεξεργαστή στα 533, 80Gb δίσκο, 512 μνήμη και κάρτα γραφικών x300 στα 128. Μου λένε στο καπάκι για Acer με 2Ghz επεξεργαστή στα 533, 100Gb δίσκο, 512 μνήμη και κάρτα γραφικών x700 στα 128. Η τιμή του 1600. Τι παίζει τώρα. Επίσης η οθόνη της Acer πολύ καλύτερη με νέα τεχνολογία Crystal Brite.

Τιιιιιι παίζει?
Dell μόνο στην ιστοσελίδα τους. http://www.dell.gr Αν πάρεις dell κοίταξε μόνο τις προσφορές. Διαφορετικά δε σε συμφέρει σίγουρα.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Jul 26, 2005 5:59 pm

Αφου θες και 3dSturio Max μήπως πρεπει να κοιτάξεις για desktop replacement?? (το βάρος σε ενοχλεί καθόλου, γιατί έχουν βγει κάτι κουκλιά με 6800)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vasilis » Tue Jul 26, 2005 6:50 pm

Erevodifwntas:
Αφου θες και 3dSturio Max μήπως πρεπει να κοιτάξεις για desktop replacement??
Τι εννοείς?
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jul 26, 2005 8:06 pm

εννοεί να πάρεις μεν laptop, αλλα με εξοπλισμό desktop. Κυρίως για τον επεξεργαστή πρόκειται. Αντί για mobile επεξργαστή παίρνεις Ρ4 ή Athlon που παράγεται για τα desktop. Σε αυτή την περίπτωση καίνε πιο πολύ ρεύμα άρα λιγότερος χρόνος λειτουργίας με τη μπαταρία, περισσότερη θερμότητα και βαρύτερο όμως έχεις μεγαλύτερη επεξeργαστική ισχύ.

Αυτά στα χαρτιά, διότι εγώ με mobile celeron το πολύ να κρατήσει 2 ώρες η μπαταρία σε full λειτουργία. Από υπολογιστική ισχύ δεν μπορώ να κρίνω. Το βάρος όμως είναι μεγάλο ζήτημα. Το δικό μου ζυγίζει 3 κιλά και θεωρείται ελαφρύ αλλά όταν το κουβαλάω μοπυ βγαίνει η πλάτη. Και που να ήταν 5 κιλά. Ότι κι αν αγοράσεις σκέψου να πάρεις τσάντα-σακίδιο και όχι κρεμαστή από τον ώμο.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Jul 26, 2005 9:06 pm

Και στην περίπτωση σου, θα χρειάζεσαι μεγαλύτερη οθόνη (17') και καλύτερη κάρτα γραφικών (η X300 θα είναι φτωχή για τα κυβικά σου, ενώ η X700 ίσα ίσα που θα σου φτάνει. η 6800 θα είναι μάλλον κορυφή -τουλάχιστον εγώ μόνο με την μετάβαση από mx σε fx είδα τεράστια διαφορά στις επιδόσεις του 3dStudio).

Καλός σε αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ο Amilo 3438 με 4.1 κιλά (υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις, μέχρι και με RAID σκληρούς!!).

πάντως ίσως θα έπρεπε να δεις και κάτι με p4 κανονικό και όχι centrino (μόνο και μόνο επειδή θες επεξεργαστική ισχύ). όμως αυτό θα σημαίνει ακόμα περισσότερα κιλά, και λιγότερη αυτονομία.

(και φυσικά θες τουλάχιστον 1024ΜΒ μνήμης :-)

my personal site
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Thu Aug 04, 2005 12:34 pm

Ήρθε και η σειρά μου να ρωτήσω για laptop.Έχω ήδη ψάξει κάμποσο.Διάβασα όλο το topic και η αλήθεια είναι ότι εγώ είχα πάρει άλλη κατεύθυνση. Για Mac δεν ενδιαφέρομαι γιατί είναι όπως μάθει κανείς και εγώ γενικά τις αλλαγές τις φοβάμαι. Άκουσα για ACER ότι δεν έχετε ακούσει καλά και εγώ η αλήθεια κατευθεινόμουν σε έναν ACER ο οποίος είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

Code: Select all

Επεξεργαστής: AMD Sempron 3000+ 

Οθόνη: 15.4" WXGA CRYSTALBRIGHT TFT με μέγιστη ανάλυση 1280x1024 
pixels και απεικόνιση 16.7 εκ. χρωμάτων. Δυνατότητα απεικόνισης ταυτόχρονα στην 
ενσωματωμένη TFT και σε εξωτερική οθόνη. 

Μνήμη: 512MB DDR με δυνατότητα επέκτασης στα 2048ΜΒ. 

Σκληρός Δίσκος: 80GB ΑΤΑ-100. 

Οπτικός Δίσκος: DVD-RW. 

Κάρτα γραφικών:  ATI RADEON X700 128MB. 

Modem: V.92 56 kbps. 

Κάρτα Δικτύου: 10/100Mbps Fast Ethernet Wake-on-LAN ready, wireless 
LAN (802.11g). 

Θύρες επικοινωνίας: 4xUSB 2.0 ports, Ethernet (RJ-45) port, Modem 
(RJ-11) port, VGA port, DC-in, Microphone/line-in jack, Headphones/external 
speakers/line-out jack, 1 παράλληλη (ECP/EPP), S-video (NTSC/PAL) TV-out port, 1 
θύρα Type II PC Card, IEEE1394, PS/2, Infrared (FIR). 

Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Διαθέτει δύο ενσωματωμένα ηχεία και ήχο 
συμβατό με SoundBlaster-Pro και MS DirectSound. 

Διαστάσεις:326 x 290 x 38.6mm. 

Βάρος: 2,8 Kg. 

Μπαταρία:8 cell Lithium Ion. 3 ώρες αυτονομία.   

Προεγκατεστημένο λογισμικό: Microsoft Windows XP Home Edition SP2 
Greek. 

Συνοδευτικό Λογισμικό: Acer Launch Manager, Acer System Recovery CD, 
Norton AntiVirus (trial version), Adobe Acrobat Reader, NTI CD Maker. 
Με τιμούλα που δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Έχω φίλο που έχεις ACER με ΑMD εδώ και 3 χρονάκια και είναι πολύ ικανοποιημένος.Το έχω δει κι εγώ και μου φάνηκε και μια χαρά εμφανίσιμο. Γενικά δεν θέλω κάτι πολύ ακριβό, θέλω κάτι που να είναι καλή ποιότητα και να έχει έναν σχετικά καλό επεξεργαστή και μια μεγαλούλα ram. Η οθόνη βασικά δεν με ενδιαφέρει να είναι πάνω από 15,4 ''.Βασικά θέλω ένα μηχανάκι να κάνω τη δουλειά μου!Τι προτείνετε;
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Aug 04, 2005 12:43 pm

Καλό φαίνεται (ο επεξεργαστής μόνο με ρίχνει λίγο). Για την Acer λέγεται ότι έχουν χάλια service, αλλά από ότι έχω και εγώ διαβάσει, καλά λόγια λένε μόνο για το service της Toshiba -και κάτι λίγα για την HP. Γενικά αν σου χαλάσει την έκατσες :-) και εγώ σε Acer κοιτώ (το 1692) ή.... κάτι χειροποίητο σε Multirama (πριν με κράξετε: και εγώ δε συμπαθώ τα Multirama, αλλά είναι τα μόνα που δίνουν 2 χρόνια εγγύηση, ξέρεις που να τα βρεις -και δε θα κυνηγάς σε βέλγια και Ιταλίες- και έχουν και laptops με το 6600... -για το τελευταίο μπορείτε τώρα να με κράξετε όσο θέλετε :-)

my personal site
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Aug 04, 2005 12:52 pm

Erevodifwntas wrote:-για το τελευταίο μπορείτε τώρα να με κράξετε όσο θέλετε :-)
:)

Post Reply

Return to “Hardware”