**ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: **ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!

Post by sagwnias » Wed Jan 30, 2008 12:01 am

Ε εκει πηρα πριμ ενα αυτοκινητο για τις καθημερινες μου δουλειες στο κεντρο, ξερεις μια Χ5 μωρε... λοοοοολ

Λοιπον η επιδοτηση δεν ξερω απο που ακριβως ειναι, παντως εχουμε κανει χαρτια για υπολογιστη που θα κοστισει 2.500€. Ε τα υπολοιπα που βγαινουν παραπανω θα τα βαλω απο την τσεπη μου... :smt010
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 12:12 am

sagwnias wrote:Ε εκει πηρα πριμ ενα αυτοκινητο για τις καθημερινες μου δουλειες στο κεντρο, ξερεις μια Χ5 μωρε... λοοοοολ

Λοιπον η επιδοτηση δεν ξερω απο που ακριβως ειναι, παντως εχουμε κανει χαρτια για υπολογιστη που θα κοστισει 2.500€. Ε τα υπολοιπα που βγαινουν παραπανω θα τα βαλω απο την τσεπη μου... :smt010
Α ναι,ξεχασα μεγεια το αμαξι
Τελικα δν σου δώσαν Cayen? :lol:
Κριμα,ετσι ειχαν πει

:lol: :lol: :lol:

Ωραιος με την επιδοτηση.Μακαρι να ειχα και εγω οταν το πηρα το δικο μου...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Jan 30, 2008 9:43 am

πανάκριβη οθόνη (πραγματικά αναρωτιέμαι τι παραπάνω κάνει από μια απλή 24...) πάντως προσωπικά θα έπαιρνα μια φθηνότερη και θα έβαζε ή μια δεύτερη κάρτα γραφικών (SLI, μπάς και παίξω κανένα παιχνιδάκι σε αυτές τις αναλύσεις -ή έστω 2 της ATI με Crossfire) και σίγουρα περισσότερη μνήμη (άλλα 2 Giga -σύστημα σχεδόν 3000€ με 2 giga μόνο???) και ίσως καλύτερο ανεμιστηράκι (αν και το συγκεκριμένο δεν το ξέρω)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Jan 30, 2008 9:50 am

sagwnias wrote:edit:
Η ψυκτρα σαφως και δεν θα ειναι αυτη της εικονας αλλα η παρακατω που ειναι και αθορυβη.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1072900
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 11:21 am

Erevodifwntas wrote:πανάκριβη οθόνη (πραγματικά αναρωτιέμαι τι παραπάνω κάνει από μια απλή 24...) πάντως προσωπικά θα έπαιρνα μια φθηνότερη και θα έβαζε ή μια δεύτερη κάρτα γραφικών (SLI, μπάς και παίξω κανένα παιχνιδάκι σε αυτές τις αναλύσεις -ή έστω 2 της ATI με Crossfire) και σίγουρα περισσότερη μνήμη (άλλα 2 Giga -σύστημα σχεδόν 3000€ με 2 giga μόνο???) και ίσως καλύτερο ανεμιστηράκι (αν και το συγκεκριμένο δεν το ξέρω)
Διαφωνώ καθέτως :lol:
Πρώτον για να μην αναρωτιέσαι,πέρνα απο καποιο πλαίσιο και δες την οθόνη απο κοντα.Θα τα δείς όλα!Απλά μαγεία!Οχι μονο στα παιχνίδια αλλα και σε κυρίως ταινίες.Ειδικα να δεις HD ταινια να σου φύγει το τσερβέλο.Νταξ,υποκανονικές συνθηκες δν θα την αγοραζα και ουτε θα την προτινα σε κανέναν αλλα αφου το παιδι θα παρει την επιδότηση,νο προμπλεμο

Εγω που έχω αντιστοιχο μηχάνημα με αυτο που θελει να πάρει ο sagwnias,βεβαια έχω την 8800 GTS 320MB και δν έχω κανένα απολύτως προβλημα σε παιχνιδια που μολις κυκλοφόρησαν{Gears Of War,Witcher,Unreal 3,Call of Duty,Hellgate London,Need for Speed,Crysis}
Σε ολα(πλην του Crysis} τα παιχνίδια στα settings τα έχω βάλει στα ultra/extra {η οποια αλλη ρυθμιση εχει} στο high και πάει σφαίρα.Στο Crysis κανενα μηχανημα στα ολα ultra high πάει φυσιολογικα.100% .Εγω είχα τις περισσότερες ρυθμίσεις στο High Και με AA x4 και δν ειχα κανενα προβλημα.{σε xp εννοειται} .Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μια δευτερη κάρτα θα παει στο βροντο προς το παρών μιας και ήδη αυτη που έχει επιλέξει αρκει.Εαν χρειαστει παίρνει σε 2 χρόνακια {όπως σκεφτομαι να κανω και εγω}

Επίσης,τα Xp δν υποστηρίζουν πάνω απο 2 γιγα.Δλδ θα πάνε σχεδον άχρηστα.Δν νομίζω να θελει να βάλει Vista .... :-D {ή τουλάχιστον ακομη}

Αυτά τα λιγα

Έτσι και αλλιως εσύ αποφασίζεις,εμεις απλα λέμε την αποψη μας.
Ότι γουστάρεις αγοραζεις ;)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jan 30, 2008 11:47 am

Εγω είχα τις περισσότερες ρυθμίσεις στο High Και με AA x4 και δν ειχα κανενα προβλημα.{σε xp εννοειται} .Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μια δευτερη κάρτα θα παει στο βροντο προς το παρών μιας και ήδη αυτη που έχει επιλέξει αρκει.Εαν χρειαστει παίρνει σε 2 χρόνακια {όπως σκεφτομαι να κανω και εγω}
Ναι, αλλά εσύ τα παίζεις σε 1280 φαντάζομαι ανάλυση. Ο sagwnias θα τα παίζει σε 1920! Ε, έχει μια διαφορά...
Επίσης,τα Xp δν υποστηρίζουν πάνω απο 2 γιγα.Δλδ θα πάνε σχεδον άχρηστα.Δν νομίζω να θελει να βάλει Vista .... :-D {ή τουλάχιστον ακομη}
Αν και νομίζω ότι είναι λάθος αυτό, είναι σίγουρο πως, αν όχι τώρα, σε 3-4 μήνες θα βάλει Vista. Πως δηλαδή θα παίζει τα Dx10 games, χωρίς Dx10?

Πέραν αυτού, το μηχάνημα το κοιτάμε να έχει και βάθος χρόνου. Από προσωπική εμπειρία, αυτό που κράταγε (μέχρι τώρα τουλάχιστον) τα παλιά μηχανήματα ζωντανά ήταν η μνήμη. Ούτε οι GPUs, ούτε οι CPUs, η μνήμη!

Υ.Γ. Κάναμε μια κουβέντα χθες με τον sagwnia, αλλά βαριέμαι να την μεταφέρω. Τέσπα δεν καταλήξαμε κάπου, απλά του είπα τις αμφιβολίες μου για την οθόνη. Τέλος, στο Πλαίσιο που θα πας, απο την ίδια έξοδο παίρνουν 15 οθόνες, οπότε όλες είναι χάλια ποιότητα, και αυτή που παίρνει πρώτη φαίνεται θεά !
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 12:03 pm

Ναι, αλλά εσύ τα παίζεις σε 1280 φαντάζομαι ανάλυση. Ο Φάνης θα τα παίζει σε 1920! Ε, έχει μια διαφορά...
Σε 1440 τα παιζω ;) Οπότες η διαφορά μικραίνει
Αν και νομίζω ότι είναι λάθος αυτό, είναι σίγουρο πως, αν όχι τώρα, σε 3-4 μήνες θα βάλει Vista. Πως δηλαδή θα παίζει τα Dx10 games, χωρίς Dx10?
Εαν μπορεις επιβεβαιωσετο ,όταν ψαχνομουν εγω το καλοκαίρι για πισι,έτσι είχα διαβασει.Α,και πουσαι...
Dx10? Δν θα βγουν αρκετα ακομη σε Dx10...Δν τα έχεις μαθει περί 10.1 ?Που οι καρτες της Nvidia {οσες κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη} δν θα το υποστηριζουν ενω της Ati το υποστηρίζουν.Οποτε θα παει που θα παει "αχρηστη" η μια κάρτα σε λιγο καιρό που θα αρχισουν τα 10.1 παιχνιδια,μη παει "χαμένη" και η δευτερη.Το DX10 ηταν μια κομπίνα για πουλήσουν ,το 10.1 ειναι που έχει το μέλλον
Υ.Γ. Κάναμε μια κουβέντα χθες με τον Φάνη, αλλά βαριέμαι να την μεταφέρω. Τέσπα δεν καταλήξαμε κάπου, απλά του είπα τις αμφιβολίες μου για την οθόνη. Τέλος, στο Πλαίσιο που θα πας, απο την ίδια έξοδο παίρνουν 15 οθόνες, οπότε όλες είναι χάλια ποιότητα, και αυτή που παίρνει πρώτη φαίνεται θεά !
Δν έκρινα συμφωνα με αυτες που υπήρχαν εκει αλλα με ολες τις οθόνες που έχουν δει τα μάτια μου.
Πέραν αυτού, το μηχάνημα το κοιτάμε να έχει και βάθος χρόνου. Από προσωπική εμπειρία, αυτό που κράταγε (μέχρι τώρα τουλάχιστον) τα παλιά μηχανήματα ζωντανά ήταν η μνήμη. Ούτε οι GPUs, ούτε οι CPUs, η μνήμη!
Εννοείται.Χωρίς βάθος χρόνου θα σου αχρηστεψει σε 1 το πολυ 2 χρονια.ΓΙα αυτο του λέω και εγω.Μια δευτερη καρτα θα παει σιγουρα χαμμενη.Ή εκτος και εαν βάλεις 2 Ati 2900 ,αλλα δν θα το προτινα για διαφορους λογους. Συμφωνω σε αυτο που λες,ότι η μνημη κράταγε όρθια τα μηχανηματα.ΑΛλα όχι στα παιχνίδια,στις εφαρμογές και στα προγράμματα.Και για ολα τα προγράμματα με 2γιγα ειναι κομπλε για δν ξερω εγω ποσα χρόνια.Για παιχνιδια,ίσως σε 1 χρόνο να χρειαστει να παρει καινουργιες.Μην ξεχνάμε την ελευση των DDR3 ;)

Η οθόνη θα του κρατήσει "αιώνια" σχεδον.EIZO FTW :-D
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Jan 30, 2008 12:10 pm

Shocker wrote:Η οθόνη θα του κρατήσει "αιώνια" σχεδον.EIZO FTW :-D
Αυτο ειναι το βασικο για μενα που σκεφτηκα και στην αρχη. Σε τι να επενδυσω δλδ; σε κουτι με εφε και βλακειουλες; σε καρτα/ες γραφικων που αλλαζουν συνεχεια; Αυτα αλλαζονται ευκολα, η οθονη οχι. Οσους βλεπω να ψαχνουν για υπολογιστη αγοραζουν υπολογιστη χωρις οθονη επειδη εχουν.

Εχω σκοπο να την κρατησω χαλαρα πανω απο 5-6 χρονια. Εδω τωρα 4 χρονια στη σχολη ειμαι με ενα λαπτοπ με pentium M 1.6GHz και 512RAM. Kαι αν δεν μου τυχαινε η ευκαιρια αυτη θα εμενα με το λαπτοπ 2-3 χρονακια ακομα....
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Wed Jan 30, 2008 12:49 pm

Shocker wrote:
Επίσης,τα Xp δν υποστηρίζουν πάνω απο 2 γιγα.Δλδ θα πάνε σχεδον άχρηστα.
Εγώ έχω 3 gb ram και μου τις υποστηρίζει μια χαρά σε windows xp professional.
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 1:05 pm

Αλλο να τις βρίσκει και άλλο εαν τις χρησιμοποιει
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Wed Jan 30, 2008 1:09 pm

Κι όμως τις χρησιμοποιεί...
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 1:14 pm

Πως το καταλαβαίνεις;
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Wed Jan 30, 2008 1:29 pm

Βασικά εγώ ξέρω ότι το πρόβλημα με τα xp είναι πως από κάποια ποσότητα μνήμης και μετά(νομίζω 4GB) δεν την διαβάζουν αλλά παρόλα αυτά την χρησιμοποιούν...αλλά καλύτερα να μας πεί κάποιος που ξέρει σίγουρα.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jan 30, 2008 1:35 pm

Master_ex wrote:Βασικά εγώ ξέρω ότι το πρόβλημα με τα xp είναι πως από κάποια ποσότητα μνήμης και μετά(νομίζω 4GB) δεν την διαβάζουν αλλά παρόλα αυτά την χρησιμοποιούν...αλλά καλύτερα να μας πεί κάποιος που ξέρει σίγουρα.
3.2gb ειναι αλλα λυνεται στην 64-bit εκδοση
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 1:50 pm

Τι να πω τώρα,μπερδευτηκα :???:

Θα το ψάξω αλλη στιγμη,τώρα έχω διαβασμα :roll:
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Wed Jan 30, 2008 6:02 pm

ultimate_aektzis wrote:
Master_ex wrote:Βασικά εγώ ξέρω ότι το πρόβλημα με τα xp είναι πως από κάποια ποσότητα μνήμης και μετά(νομίζω 4GB) δεν την διαβάζουν αλλά παρόλα αυτά την χρησιμοποιούν...αλλά καλύτερα να μας πεί κάποιος που ξέρει σίγουρα.
3.2gb ειναι αλλα λυνεται στην 64-bit εκδοση
Aυτο για τα 3.2 ξερω και γω.

Η 64-bit εκδοση τι διαφορες εχει;; :smt024 :smt024
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Jan 30, 2008 6:47 pm

Οι διευθύνσεις των μνημών όπως τις ορίζει το λειτουργικό είναι 64-bitες και επιτρέπει πολύ μεγαλύτερα ποσά RAM, λόγω της ύπαρξης διευθύνσεων με διπλάσιο μήκος. Αρκεί και η cpu να μπορεί να δουλέψει με 64bit. Οι σημερινές CPU δεν έχουν πρόβλημα νομίζω...
Το θέμα είναι τα drivers που πολλές φορές δεν υπάρχουν...Ο ξάδελφος μου λέει πως είναι πολύ σταθερά τα XP 64bit όταν καταφέρεις και περάσεις τις φουρτούνες των drivers...Δεν συνιστώνται για gaming, αποτρέπονται μάλλον...
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Jan 30, 2008 7:10 pm

Zifnab wrote:Δεν συνιστώνται για gaming, αποτρέπονται μάλλον...
Με πρόλαβες
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Mon Feb 25, 2008 7:20 pm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηρθε λοιπον και η σειρα μου!! ..:: Φωτιστε με φωτιστε με, για το PC βοηθηστε με!!! ::.. :smt005 :smt016 :-D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπον, εγω χρησιμοποιω το PC για οτιδηποτε.
Λιγα παιχνιδια, internet, καμια ταινια που και που, μουσικη, εργασιες σχολης/προγραμματισμος/documents και θελω να κρατησει καποιο καιρο.
Στο νεο Σκληρο θα βαλω XP Pro και Ubuntu 7.10 κι αργοτερα ισως Gentoo/Arch κατι αλλο, θα το ψαξω.
Γενικα υπολογιζω γύρω στα 1000ε για πύργο. Οχι οθονη, ποντικια, πληκτρολογια, ηχεια, DVD/R, Floppy αλλα τα βασικα μονο.

Εχουμε και λεμε λοιπον.

<<Εdited γιατι επιανε μιση σελλιδα>>

Aυτα εχω σκεφτει. Περιμενω τα φωτα σας :smt001
Οτιδηποτε αλλαγες, προτασεις, βελτιωσεις για το καλο του δεκτες :-p

EDIT: Kαποιες αλλαγες πανω.
Ακομα μηπως ειναι καλυτερο να περιμενω λιγο καιρο? ή δεν αξιζει?
Last edited by ~~Wind~~ on Tue Feb 26, 2008 2:21 am, edited 7 times in total.
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Feb 25, 2008 8:08 pm

Πάρε άλλη mobo γιατί αυτή που διάλεξες είναι για crossfire (βρες μία που να υποστηρίζει SLI αφού πας για nvidia κάρτα).

CPU πάρε έναν Ε8400 από το πλαίσιο που έχει 170 ευρώ. Τεράστια διαφορά στην τιμή, και ελάχιστη στην απόδοση σε σχέση με τον 8500.

Αν δεν σκοπεύεις να overclockάρεις, το stock cooler της intel είναι μια χαρά, οπότε μην δώσεις λεφτά για άλλο.

Κάρτα γραφικών διάλεξε μία 8800GT 512. Όλες οι διανομές πλέον είναι σχεδόν ίδιες (συνήθως διαφέρουν μόνο στο cooler και στα ram chips) οπότε ότι και να πάρεις, καλό είναι.

Τροφοδοτικό 600άρι σε καλύπτει μια χαρά λογικά. Πάρε κάτι καλό όμως (όταν το έψαχνα, μου είχαν προτείνει τα hiperlan, τα φέρνει ο multiramas).

Επίσης, φιλική συμβουλή. Μακρία από eshop... ;)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Mon Feb 25, 2008 8:36 pm

Tι εχει το e-shop ? Aπο που προτεινεις καλυτερα?
Προσθεσα ενα τροφοδοτικο παραπανω..
Για τον επεξεργαστη κι εγω αλλο εψαχνα αλλα δεν εχει το e-shop.. Θα δω τι θα κανω.
vga και 256 δε νομιζω οτι ειναι ασχημο και λιγοτερα λεφτα. απ οτι διαβασα και πιο πισω κι αλλου δεν ειναι τα MB που κανουν τη διαφορα.
αλλα ποια? υπαρχουν πεντασιες 8600 και αλλες τοσες 8800 επι 3 (GT, GTS, GTX) εχω χασει το μπουσουλα!

ΥΓ:προκειται να γινει overclocking..
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Feb 25, 2008 8:40 pm

~~Wind~~ wrote:Tι εχει το e-shop ? Aπο που προτεινεις καλυτερα?
Δεν έχει after sales support. Πλαίσιο για μένα, και ας πληρώσεις λίγο παραπάνω
vga και 256 δε νομιζω οτι ειναι ασχημο και λιγοτερα λεφτα. απ οτι διαβασα και πιο πισω κι αλλου δεν ειναι τα MB που κανουν τη διαφορα.
άσχημο είναι. Οι 256άρες τα φτήνουν σε μεγάλες αναλύσεις (καθώς και όταν ανοίγει το antialiasing) οπότε δεν τις προτείνω. Ούτως ή άλλως δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Πάρε μία 8800GT με 512 megs μνήμη.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Post Reply

Return to “Hardware”