πρόβλημα με system file Και με user rights
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
πρόβλημα με system file Και με user rights
Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με έναν υπολογιστή που ανέλαβα να φτιάξω.
Αρχικά το πρόβλημα του είναι ότι δεν ξεκινά τα wins κα βγάζει ένα μήνυμα για ένα system file που λείπει. Συμβουλεύει να ξεκινήσω διαδικασία repair από το cd των wins.
Υπάρχει περίπτωση να χαθούν δεδομένα από την διαδικασία αυτή, ακόμα και αν αποτύχει?
Υπάρχει περίπτωση να βάλω το δικό μου cd των xp και να πάρει από εκεί το αρχείο και να παίξουν?
Το ποιό είναι το αρχείο βαριέμαι να το γράφω, γιατί πρέπει να συνδέσω τον προβηματικό υπολογιστή πάλι με την οθόνη μου. Αν θέλετε σύντομα θα το γράψω.
άλλη απορία. Έβαλα τον δίσκο αυτό για να πάρω Backup μερικά από τα τραγούδια που είχε, αλλά δυστυχώς τα έχει στο User owner εκείνων των windows, ο οποίος χρήστης είναι και administrator, επομένως εγώ από τα δικά μου windows δεν έχω πρόσβαση.
Τι κάνω??? Καμία ιδέα για λύση όποιου από τα 2 προβλήματα?
Αρχικά το πρόβλημα του είναι ότι δεν ξεκινά τα wins κα βγάζει ένα μήνυμα για ένα system file που λείπει. Συμβουλεύει να ξεκινήσω διαδικασία repair από το cd των wins.
Υπάρχει περίπτωση να χαθούν δεδομένα από την διαδικασία αυτή, ακόμα και αν αποτύχει?
Υπάρχει περίπτωση να βάλω το δικό μου cd των xp και να πάρει από εκεί το αρχείο και να παίξουν?
Το ποιό είναι το αρχείο βαριέμαι να το γράφω, γιατί πρέπει να συνδέσω τον προβηματικό υπολογιστή πάλι με την οθόνη μου. Αν θέλετε σύντομα θα το γράψω.
άλλη απορία. Έβαλα τον δίσκο αυτό για να πάρω Backup μερικά από τα τραγούδια που είχε, αλλά δυστυχώς τα έχει στο User owner εκείνων των windows, ο οποίος χρήστης είναι και administrator, επομένως εγώ από τα δικά μου windows δεν έχω πρόσβαση.
Τι κάνω??? Καμία ιδέα για λύση όποιου από τα 2 προβλήματα?
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εγώ νομίζω ότι αν κάνεις repair δε σου πειράζει τα παλιά account-τουλάχιστον σε μένα αυτό είχε συμβει. Απλά σβήνει τα windows και τα περνάει από πάνω και ουσιάστικά τα accounts που είχαν δημιουργηθεί παλιότερα δεν τα πειράζει, δημιουργεί καινούργια.. τώρα για την πρόσβαση δεν ξέρω τι να σου πω-δεν μπορέις καν να δεις τα περιεχόμενα του φακέλου φαντάζομαι..i m no expert though..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Έβαλα τον δίσκο του άλλου στον δικό μου και δεν έχω πρόσβαση στον φάκελο με τα δεδομένα που θέλω, μάλλον λόγω δικαιωμάτων χρήστη.Για το 2ο πρόβλημα δεν κατάλαβα καλά.Έβαλες το δίσκο σου για να πάρεις backup αρχεία και δε μπορείς ή συνδέεις τα 2 PC σε δίκτυο και δε σ'αφήνει να μπεις;
Την άλλη λύση θα την δοκιμάσω κι ελπίζω να πετύχει.
- P3
- Venus Project Founder
Για το 1ο δεν θα έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε cd winXP και να βάλεις και δεν θα χάσεις και τίποτα!Είμαι σίγουρος γιατί το έχω κάνει!
Για το 2ο μόνο αν μπουτάρεις από αυτό το σκληρό και κάνεις login σαν αυτός ο χρήστης που έχει τα αρχεία ή αν μπείς από linux θα σου τα διαβάσει όλα και θα έισαι μια χαρά!
Για το 2ο μόνο αν μπουτάρεις από αυτό το σκληρό και κάνεις login σαν αυτός ο χρήστης που έχει τα αρχεία ή αν μπείς από linux θα σου τα διαβάσει όλα και θα έισαι μια χαρά!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- Einherjar
- Venus Project Founder
Τα windows που θα χρησιμοποιήσεις για το repair πρέπει να είναι του ίδιου τύπου με αυτά που είναι ήδη εγκατεστημένα. Δεν θα χάσεις τίποτα αν κάνεις μόνο repair.
Για να πάρεις τα αρχεία από τον δίσκο, μπορείς να τον συνδέσεις με σύστημα που έχει Linux και δεν θα κολλήσει στα δικαιώματα.
Για να πάρεις τα αρχεία από τον δίσκο, μπορείς να τον συνδέσεις με σύστημα που έχει Linux και δεν θα κολλήσει στα δικαιώματα.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- Einherjar
- Venus Project Founder
αν βλέπεις κάτι σημαίνει ότι μπορείς και να το διαβάσεις (αρκεί βέβαια να καταλαβαίνεις τη γλώσσα - by default ο πυρήνας έχει υποστήριξη για ntfs). Άρα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα που αναφέρεις. Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε γράψιμο από Linux σε ntfs partition
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Η αντιγραφή παίζει κανονικά από το ένα filesystem στο άλλο. Γενικά μη δοκιμάσεις να γράψεις από το lin σε ntfs γιατί ... παπαλα. Πάντως με ένα προγραμματάκι στα win μπορείς απο τα windows να βλεπεις το ext του linux.
σχετικά δες εδώ http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=707
σχετικά δες εδώ http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=707
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

- silegav
- Venus Project Founder
αν το πρόγραμμα είναι το total commander τρο έχω ήδη.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω το Live cd που θα το βρω σύντομα.
Θα δώ τι θα κάνω.
Σκέφτομαι και κάτι άλλο να κάνω. Να κάνω format τον δίσκο μου και να αντιγράψω το αρχείο config που λέει ότι λείπει στην άλλη εγκατάσταση. Θα το προσπαθήσω πριν το live cd και το format.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω το Live cd που θα το βρω σύντομα.
Θα δώ τι θα κάνω.
Σκέφτομαι και κάτι άλλο να κάνω. Να κάνω format τον δίσκο μου και να αντιγράψω το αρχείο config που λέει ότι λείπει στην άλλη εγκατάσταση. Θα το προσπαθήσω πριν το live cd και το format.