Πρόβλημα ήχου

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Πρόβλημα ήχου

Post by nantia_86 » Fri Jun 24, 2005 1:26 am

Το PC που έχω από τη στιγμή που το αγόρασα δεν μπορούσε να συνδεθεί στο Internet(με εξωτερικό montem) ή συνδεόταν και στην πρώτη σελίδα που έμπαινε κολλούσε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα στο PC. Στη συνέχεια βάζοντάς του εσωτερικό μπορούσε να συνδεθεί στο Internet, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν είχε ήχο!!!! Απενεργωποιώντας το εσωτερικό montem είχε ήχο κανονικά,αλλά φυσικά δεν μπορούσα να συνδεθώ στο net! Ενώ έχουν προσπαθήσει 3 άτομα να λύσουν το πρόβλημά μου κανείς δεν τα έχει καταφέρει κι εγώ είμαι αναγκασμένη να έχω Internet, αλλά να μην έχω ήχο(τραγικό!!!). Μήπως έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Fri Jun 24, 2005 11:55 am

Μήπως να τράβαγες ένα format με την παρούσα σύνθεση του PCιού;;;Ίσως έστρωνε...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Fri Jun 24, 2005 11:56 am

απλά υπάρχει κάποιο conflict με τα resources που χρησιμοποιεί η κάρτα ήχου και το modem(μάλλον τους έχει εκχωρηθεί κάποιο shared resource αλλά κάποιο απο τις δύο συσκευές το θέλει αποκλειστικά :)). Συνίθως είναι το irq αλλά μπορεί να είναι και κάποιο DMA. Πάς Conttrol panel -> System-> Hardware -> Device manager. View resources by type και κοιτάς στους πόρους εάν η κάρτα ήχου και το modem "μοιράζονται" κάποιον απο αυτούς. Τσέκαρε αυτό για αρχή.
TaRaNTuLa wrote:Μήπως να τράβαγες ένα format με την παρούσα σύνθεση του PCιού;;;Ίσως έστρωνε...
Ρε τραγικέ το format δεν είναι και η καλύτερη λύση. Μόνο εάν υπάρχει σοβαρό prob ρίχνεις format.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Jun 24, 2005 12:41 pm

ίσως εαν έκανε update τους drivers??και δεν ξέρω για τα εσωτερικά μοντεμ..ποτέ δεν είχαμε καλή σχέση (γιατί ποτέ δε μου δούλεψε το πρώτο που πήρα)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Jun 24, 2005 1:48 pm

Κάτσε βα δούμε το πρώτο πρώτα, είναι το πιο πιθανό επειδή μόλις πάει να δουλέψει το ένα σκάει το άλλο. Είναι σύνηθες φαινόμενο για modems επειδή δεν ιποστηρίζουν irq sharing τα περισσότερα(winmodems κυρίως).
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Jun 24, 2005 1:59 pm

Πολλά modems κάνουν register σαν συσκευές wave-out , μου έχει τύχει και εμένα αλλά ολα δούλεψαν καλά με την πρώτη..
Σώσε οτι δουλειά έχεις πάνω στο μηχάνημα εαν δεν είσαι σίγουρη για το τι κάνεις, κατάργησε το modem και την κάρτα ήχου σαν συσκευές , και μετά ξαναπάτα τους ένα installation, δοκίμασε διαφορετικές σειρές , άλλες θύρες PCI (Το modem κανονικά μπαίνει στην κάτω κάτω πχ)...
Αν και έτσι δεν δουλέψει τότε με ένα format σίγουρα θα στρώσει το πράμα..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Tue Jun 28, 2005 1:46 am

HdkiLLeR wrote:απλά υπάρχει κάποιο conflict με τα resources που χρησιμοποιεί η κάρτα ήχου και το modem(μάλλον τους έχει εκχωρηθεί κάποιο shared resource αλλά κάποιο απο τις δύο συσκευές το θέλει αποκλειστικά :)). Συνίθως είναι το irq αλλά μπορεί να είναι και κάποιο DMA. Πάς Conttrol panel -> System-> Hardware -> Device manager. View resources by type και κοιτάς στους πόρους εάν η κάρτα ήχου και το modem "μοιράζονται" κάποιον απο αυτούς. Τσέκαρε αυτό για αρχή.
Το τσέκαρα αυτό και παρεπιπτώντως έχω κάνει και format. αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο!!!! :-( Καμιά άλλη ιδέα?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Jun 28, 2005 4:13 am

Τι, δηλαδή σου βγάζει μνμ. στο device properties οτι δεν υπάρχει σύγκρουση (there is no conflict);
Ίσως πρέπει να του αλλάξεις θύρα οπως λέει και ο Ammarkov.

Εχεις ξεχωριστή κάρτα ήχου ή ο ηχος είναι ενσωματωμένος στη motherboard;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 28, 2005 11:33 am

Κάνε paste εδώ τι irq/dma έχει το καθένα. Μπορεί να μην στο βγάζει αλλά να έχουν το ίδιο να είναι shared και να θεωρεί ότι δεν υπάρχει σύγκρουση(τα win) αλλά κάποια απο τις δύο συσκσυές να παραπονιέται. Το να αλλάξεις θύρα είναι το ίδιο με το να αλλάξεις address στην θύρα(εκτός βέβαια εάν έχει hardware prob οπότε πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις slot).

Post Reply

Return to “Hardware”