Πρόβλημα με Laptop

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Πρόβλημα με Laptop

Post by Paralias » Thu Aug 25, 2005 10:56 pm

Γειαααααααααααααα!Μετά από ένα κορυφαίο καλοκαιράκι τώρα έσκασε και ένα κορυφαίο προβληματάκι με το laptop μου.
Έχω ένα Sony Vaio FS115Z το οποίο απ'τη μάνα του είχε Win XP Home,αλλά επειδή σερνότανε του πάτησα ένα format και τώρα έχει XP Pro και πάει υπερβολικά πιο γρήγορα..
Το πρόβλημα έγκειται (δεν ξέρω αν το καταλάβατε,αλλά μόλις ανέβασα το επίπεδο της συζήτησης!! :-p ) στο ότι το laptop δεν είχε CD ή DVD για εγκατάσταση των διάφορων συσκευών και τώρα δε μου δουλεύει το μόντεμ και το πλήκτρο Fn που έχουν τα laptop για ορισμένες λειτουργίες τους (π.χ. αυξομείωση της φωτεινότητας της οθόνης).Το μόνο που μου βγάζει σαν άγνωστη συσκευή είναι PCI Device, έτσι το λέει, και δε μπορώ να το κάνω να δει το μόντεμ τουλάχιστον.Μπήκα και με εξωτερικό USB μόντεμ στο Internet για να το βάλω να ψάξει μόνο του από την αυτόματη εγκατάσταση λογισμικού,αλλά τίποτα...
Καμία ιδέα;;;
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Aug 26, 2005 12:18 am

Στο site της εταιρίας έψαξες για το συγκεκριμένο μοντέλο να δείς εάν έχουν drivers εκεί;
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Aug 26, 2005 1:52 am

Ξέρεις τι γίνεται;Είχα κρατήσει backup ένα φάκελο που είχαν τα Win μέσα ο οποίος λεγόταν "Drivers" και ο οποίος μου έχει φανεί χρήσιμος για να περάσω Drivers στην κάρτα δικτύου και στην κάρτα γραφικών για παράδειγμα.Όμως για το μόντεμ;;Α!Ξέχασα να πω πως ούτε την κάρτα ήχου μου βλέπει.
Υποψιάζομαι πως όλα αυτά μαζί τα βλέπει σαν PCI Devices,αλλά δυστυχώς δεν τα ξεχωρίζει για να μπορέσω να περάσω Drivers.Οπότε είναι μάλλον άσκοπο να κοιτάξω για drivers στο site της εταιρείας αφού τους έχω ήδη.Το πρόβλημά μου είναι άλλο...
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Fri Aug 26, 2005 10:12 am

Το SP2 το πέρασες;Μερικά προβληματάκια τείνουν να λύνονται αφού το περάσεις.Δεν ξέρω αν αυτό θα λυθεί.Μια άλλη σκέψη είναι να περάσεις τους drivers της μητρικής μήπως δεν έχουν βλέπει τις θύρες σου σωστά!Όλα αυτά στα λέω διαισθητικά και από δικά μου παρόμοια προβλήματα δεν είμαι και ιδιαίτερα γνώστης.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Aug 26, 2005 10:30 am

Εαν τους έχεις ήδη εντάξει μάλλον κάποιο conflict θα παίζει. Πήγαινε στο control panel - system - device manager και δες μην έχουν κάποια τα ίδια resources. Εάν έχουν άλλαξε σε κάποιο ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Συνίθως είναι irq θέμα.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Aug 26, 2005 1:54 pm

Δε θέλω να περάσω SP2 ρε γαμώτο.Όποτε έχω βάλει SP2 σε PC μετά πηγαίνει πολύ πιο αργά.
Hd στο Device Manager έχω δει ότι μου βλέπει απλά κάτι άγνωστο και αυτό είναι "PCI Devices".Μήπως να στο φέρω να το δεις??? :-D :-D :-D
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Fri Aug 26, 2005 3:52 pm

Επικοινώνησε με το service ώστε να σου δώσουν το cd με τους drivers για το μοντέλο που έχεις.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Aug 26, 2005 4:09 pm

Drivers μπορώ να κατεβάσω και από το site της Sony,αλλά το θέμα είναι πώς θα το κάνω να ξεχωρίσει τις συσκευές για να μπορέσω να τους περάσω
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Sat Aug 27, 2005 12:39 am

Δεν παίζει ρόλο η ύπαρξη ή όχι SP2...

Ζήτα να σου δώσουν το cd με τους drivers.Βάζοντας τους για το ένα device,μετά μπορεί να έχεις "αυτόματη-μαγική" ρύθμιση του conflict,μιας και μπορεί να ανακατενεμηθούν και να οργανωθούν οι πόροι.
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Aug 27, 2005 2:53 am

Paralias wrote:Δε θέλω να περάσω SP2 ρε γαμώτο.Όποτε έχω βάλει SP2 σε PC μετά πηγαίνει πολύ πιο αργά.
Hd στο Device Manager έχω δει ότι μου βλέπει απλά κάτι άγνωστο και αυτό είναι "PCI Devices".Μήπως να στο φέρω να το δεις??? :-D :-D :-D
Θα είμαι στις 02/09 και στις 05/09 στην σχολή. Εάν θέλεις μπορούμε να συνενοηθούμε να το κατεβάσεις να του ρίξουμε μια ματιά.

Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Mar 12, 2007 7:08 pm

λοιπον,το λαπτοπ μου εμφανιζει το εξης μηνυμα:η οδηγια στο "0χ748f9faf εκανε αναφορα στη μνημη στο "0χ00000040".η μνημη δεν ειναι δυνατο να ειναι "read".
Καντε κλικ στο κουμπι "ΟΚ" για να τερματιστει το προγραμμα
Καντε κλικ στο κουμπι "ακυρο" για να εκτελεστει η αντιμετωπιση προβληματων του προγραμματος.

αμα παταω οκ μου κολλαει ολο το pc και αναγκαζομαι να το κλεισω απο το κουμπι αμα πατησω ακυρο συνεχιζει να λειτουργει κανονικα.μπορειτε να μου δωσετε μια εξηγηση???ευχαριστω.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Mar 12, 2007 7:23 pm

Το παραθυράκι αυτό που πετάγεται , λέει πιανού προγράμματος είναι στην μπάρα του?
Έχεις βάλει Service Pack 2 ?
Εγκατέστησες τίποτα περίεργο τώρα τελευταία , θυμάσαι πότε πρωτοπαρουσιάστικε το πρόβλημα ?
Τι Antivirus/Firewall χρησιμοποιείς ?
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon Mar 12, 2007 7:38 pm

παρουσιαστηκε 1 μηνα αφου πηρα το λαπτοπ το εχω τωρα 4 μηνες.μετα μου βγαζει να στειλει 1 αναφορα προβληματος και καπου αναφερει το win32.δν εχω βαλει κανενα service pack.xrhsimopoiv nod32 και το firewall των windows δεν εχω εγκαταστησει τπτ περιεργο τωρα τελευταια.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Mar 12, 2007 7:49 pm

Hm είναι πρόβλημα που είναι τόσο παλιό το πρόβλημα γιατί θα μπορούσες να κάνεις system restore και (ίσως) να διορθωθεί έτσι , το πιθανότερο είναι οτι κάποιο πρόγραμμα ξεκινάει και κολάει παίρνοντας στον λαιμό του και το PC σου..
Το έχω πάθει και εγώ στο laptop μου όταν εγκατέστησα το Bit Torrent , με την απεγκατάσταση λύθηκε..
Πάτα Start -> Run , γράψε μέσα msconfig και πάτα OK
θα σου βγεί ένα dialog , πήγαινε στο Tab Εκκίνηση
αν έχεις την υπομονή επισύναψε τα progs που ξεκινάνε να δούμε τι μπορεί να φταίει!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Mon Mar 12, 2007 9:45 pm

Εχεις εγκατεστημένο το .ΝΕΤ framework 2.0? Aν όχι εγκατέστησε το... Ισως να λυθεί το προβλημά σου... Αν δεν λυθεί δοκίμασε να βάλεις και το 3.0 αλλα αρχικά συνιστώ το 2.0...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Mon Mar 12, 2007 10:52 pm

Εινια συνηθες πρόβλημα με πολλές πιθανές πηγές..!

Εγώ το παθαίνω με το Zone Alarm (υπο προυποθέσεις..)..!

Πρέπει σίγουρα να σου λέει ακριβώς την πηγή (στον τίτλο του παραθύρου) , επιβεβαίωσε οτι είναι το win32..

Φρόντισε να αναβαθμίσεις με τα Service Pack το pc σου και σιγουρέψου οτι τα προγράμματα που έχεις είναι στην τελευταία τους έκδοση..

Φαίνεται οτι κάποιο προγραμματάκι είτε background είτε κάποιο component τα κάνει θάλασσα με την μνήμη (bufferOverflow κλπ..)
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Mar 13, 2007 9:59 am

στον τιτλο του παραθυρου λεει το εξης: svchost.exe-Σφαλμα εφαρμογης και τωρα που το θυμηθηκα πρωτοεμφανιστηκε οταν εκανα πρωτη φορα τα updates των windows.

Ηelppp!!!! :cry: :cry: :cry:

-----------------------------------------------

παιδια απο οτι καταλαβα εχω κολλησει καποιο trojan.χαρακτιριστικο ειναι οτι οταν αδρανοποιειται το λαπτοπ μετα δεν ξαναμπαινει στο ιντερνετ αμα το επανεργοποιησω και πρεπει να του κανω restart.(εχω wireless router).βρηκα αυτο το λινκ http://forums.techarena.in/showthread.php?t=579475αλλα δεν καταλαβα και πολλα.Καμια προταση???

merged by Zifnab
--Albert Einstein--

ImageImage

Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Tue Mar 13, 2007 12:11 pm

Προσπαθώντας να ερμηνεύσω αυτά που λέει στο σύνδεσμο που παρέθεσες:

1) Για να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία των "Aυτόματων Ενημερώσεων" των Windows κάνε δεξί κλικ στο MyComputer/Manage και μετά επέλεξε services and applications από τα δεξιά ή αριστερά και τέλος services. Εκεί θα βρεις μία υπηρεσία με όνομα "Automatic Updates". Kάνε δεξί κλικ πάνω της και πάτα stop. Για να την ενεργοποιήσεις αργότερα ξαναπήγαινε και επέλεξε start.

2) Μετονομάζεις το φάκελο c:\Windows\SoftwareDistribution σε SD.old

3) Από Start/Run γράφεις τα αρχεία που σου λέει ώστε να τα κάνεις reregister.

4) Ξεκινάς πάλι την υπηρεσία των "Αυτόματων ενημερώσεων" όπως γράφω παραπάνω.

Καλή τύχη!
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Mar 14, 2007 3:33 am

Απ ότι φαίνεται εχεις πέσει και εσύ σε κάποιο πρόβλημα φάντασμα..!

Να αναφέρω οτι με το svhost.exe ονομάζονται πολλές υπηρεσίες των win..! (Δες μόνο πόσες processes έχεις με αυτό το όνομα..)

Όσο για το wireless .. κάνε και μια δοκιμή με ένα ethernetακι να δείς τι παίζει και σε αυτη την περίπτωση..!

Αυτό που έχω να σου προτέινω είναι να προσπαθήσεις να απομονώσεις το πρόβλημα και να δείς υπο ποιές προυποθέσεις συμβαίνει..!

Δηλαδη κάνε διαφορους πειραματικούς συνδυααμούς σχετικά με το πότε συμβαίνει (με η χωρίς automatic ή manual win updates / με η χωρίς wireless connection / αν την στιγμή του προβλήματος γίνεται κανένα update απο κανένα προγραμματάκι.. κλπ)

Να σου προτείνω πριν αρχίζεις να παίζεις με τα νεύρα σου.. να κάνεις ενα καλό καθάρισμα/optimization στα win σου.. ώστε να έχεις βέλτιστα αποτελέσματα.
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Wed Mar 14, 2007 9:33 am

P@radox wrote: Να σου προτείνω πριν αρχίζεις να παίζεις με τα νεύρα σου.. να κάνεις ενα καλό καθάρισμα/optimization στα win σου.. ώστε να έχεις βέλτιστα αποτελέσματα.
Επειδη ειμαι αρκετα ασχετη πώς γινεται αυτο????
--Albert Einstein--

ImageImage

Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Wed Mar 14, 2007 1:00 pm

Eίχε αναφερθεί σε κάποιο παλιότερο νήμα αλλά επειδή δε το βρίσκω τώρα σου δίνω μόνο τον σύνδεσμο.

Τελικά βρήκα και το αντίστοιχο νήμα.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Wed Mar 14, 2007 4:32 pm

Serendipity wrote:
P@radox wrote: Να σου προτείνω πριν αρχίζεις να παίζεις με τα νεύρα σου.. να κάνεις ενα καλό καθάρισμα/optimization στα win σου.. ώστε να έχεις βέλτιστα αποτελέσματα.
Επειδη ειμαι αρκετα ασχετη πώς γινεται αυτο????
Υπάρχουν άρθρα σε περιοδικά ή στο internet που σου λένε πώς μπορείς να κάνεις βελτιστοποίηση στα windows. Υπάρχουν και προγράμματα αλλά καλύτερα να τα κάνεις μόνη σου (η χαρά της εξερεύνησης).

Καλού κακού κάνε και 1 memtest. Έχουν τα windows vista και κάποιες διανομές linux όπως η ubuntu. Απλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Τελείωσα!!!!
Post Reply

Return to “Hardware”