Καλη χρονια!!
Εχω το Zyxel 650H-31 κι εχω παρατηρήσει το εξής:
Κανένας δεν μπορεί να συνδεθεί στους server που έχω στήσει στο pc μου χρησιμοποιώντας την ΙΡ μου στο ιντερνετ.
Για κάποιο λόγο το modem δεν μπορεί να ακούσει στις πόρτες (τις μπλοκάρει;) παρα μόνον όταν αυτό ξεκινήσει την διαδικασία.
Το firewall του zyxel το έχω απενεργοποιημένο γιατι χρησιμοποιώ το firewall της McAfee (software) και στο ΝΑΤ κάνω forward ΟΛΕΣ τις πόρτες στην εσωτερική ΙΡ στο pc μου (192.168.1.10). Οπότε δεν υπάρχει λόγος να μου μπλοκάρει πόρτες.
Τώρα σε ότι έχει να κανει με το firewall της McAfee... δοκίμασα και χωρίς αυτό (χωρις firewall το pc μου, μόνο με antivirus και κάποια στιγμή χωρίς κι αυτό) και πάλι δεν μπορεί να συνδεθεί κανένας πάνω μου.
Γιατί; Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;
Αμα συνδέσω κι άλλο pc πάνω στο Zyxel (εχει 4 Lan) και προσπαθήσει να συνδεθεί στους server μου με την εσωτερική ΙΡ τότε συνδέεται κανονικά.
Δεν μπορεί να συνδεθεί καποιος απο το ιντερνετ σ'εμενα.
Zyxel 650H-31 και Incoming requests...προβλημα
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Το πολύ απλό που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις έναν sniffer (tcpdump, ethereal κ.λ.π) για να δεις τι φτάνει και τι όχι στο pc σου.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Καταφερα να βρώ τι φταίει αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω...
To modem μου μπλοκάρει όλες τις εισερχομενες συνδεσεις icmp, tcp kai udp.
Αυτές δηλαδή που δεν έχουν ξεκινήσει απο εμένα.
Συνδέθηκα με το telnet στο modem , πήγα στο menu 21 Filters, μετά μενού 21.1: filter setup και διέγραψα όλους τους κανόνες. Αλλά πάλι μπλοκάρει...
Μπορεί κάποιος να μου πεί τι κανόνες πρέπει να περάσω ωστε να προωθούνται όλα? και τα icmp. tcp, udp , με tcp/ip filter rule και με Generic Filter rule?
Ευχαριστώ!!
To modem μου μπλοκάρει όλες τις εισερχομενες συνδεσεις icmp, tcp kai udp.
Αυτές δηλαδή που δεν έχουν ξεκινήσει απο εμένα.
Συνδέθηκα με το telnet στο modem , πήγα στο menu 21 Filters, μετά μενού 21.1: filter setup και διέγραψα όλους τους κανόνες. Αλλά πάλι μπλοκάρει...
Μπορεί κάποιος να μου πεί τι κανόνες πρέπει να περάσω ωστε να προωθούνται όλα? και τα icmp. tcp, udp , με tcp/ip filter rule και με Generic Filter rule?
Ευχαριστώ!!