Θέλω να αγοράσω υπολογιστή

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
maria_
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Θέλω να αγοράσω υπολογιστή

Post by maria_ » Thu Feb 16, 2006 10:18 am

Θέλω να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και των επόμενων εξαμήνων.Επειδή είμαι πρωτοετής και δεν ξέρω πολλά από τεχνικά χαρακτηριστικά,μήπως μπορεί να με διαφωτίσει κανείς; :smt100
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Feb 16, 2006 10:34 am

Λοιπόν, φυσικά και μπορούμε να σε βοηθήσουμε ... ξεκινάμε!

Πρέπει να μας πεις για ΤΙ τον θες τον υπολογιστή, δηλαδή τι θα τον έχεις να κάνει. Μιλάμε για απλά Wordάκια και τα λοιπά Java/C++ που κάνουμε στη σχολή, ή ενδιαφέρεσαι και για επεξεργασία video, παιχνιδάκια (σύγχρονα πάντα!), επεξεργασία εικόνας κλπ κλπ ?

Επίσης πρέπει να ορίσεις ένα επίπεδο χρημάτων. Μπορούμε να σου φτιάξουμε έναν υπολογιστή που να είναι αρκετά φτηνός(θέλεις και οθόνη?) και κάποιον άλλον που να είναι αρκετά πιο ακριβός, αλλά να έχει βάθος χρόνου ...

Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από εσένα ;):-D
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Feb 16, 2006 12:52 pm

Η αλήθεια είναι οτι δεν ψάχνω κάτι εξεζητημένο και ιδιαίτερα ακριβό.Θέλω κυρίως να δουλέψω πάνω σε πράγματα που θα κάνω στη σχολή (Java,C++ κτλ.) και να κρατήσει για κάμποσα χρόνια.Ναι θέλω και οθόνη! :-D
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Feb 16, 2006 2:34 pm

Τότε δεν θα χρειαστείς και πολλά acceossories. Τα μόνα στα οποία θα πρέπει να δώσεις σημασία είναι η motherboard, ο επεξεργαστής (τουλάχιστον 2 GHz), η μνήμη RAM (τουλάχιστον 1024 MB) και ο σκληρός δίσκος (τουλάχιστον 150 GB).
Ίσως κάποιοι να ξέρουν και συγκεκριμένες μάρκες να προτείνουν.
Καλύτερα να πάρεις και μια καλή οθόνη γιατί θα ξοδέψεις πολλές ώρες πάνω της.
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Feb 16, 2006 2:47 pm

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :-D
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Feb 16, 2006 3:26 pm

Θα πρέπει επίσης να αποφασίσεις τι μάρκα CPU θα προτιμήσεις, εννοώντας AMD ή Intel. Βλέπεις κάθε μια δίνει διαφορετικά προϊόντα και διαφορετικές τιμές. ΑΝ μπορούσες να μας πεις για τι "ακριβώς" τον θες, ή τι σου αρέσει να κάνεις με έναν υπολογιστή( μπορεί να είναι δύσκολο, το ξέρω) θα μπορέσουμε να σου δώσουμε το πιο κατάλληλο για σένα μοντέλο.

Επιπλέον πιστεύω πως μια μνήμη τουλάχιστον 1024 είναι πολύ, μπορείς να αρκεστείς σε μια καλή 512(μάρκας, για να σφίξεις και τα timings στο μέλλον αν θες) και αφήνεις μια αναβάθμιση για 1024 αργότερα, όταν και θα έχουν πέσει και άλλο οι τιμές και η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο...

Για την οθόνη αναμφισβήτητα θες μια καλή, τα μάτια είναι το σηματικότερο !! Εγώ ψάχνομαι αυτήν την περίοδο για 19' TFT, οπότε αν θες τέτοια μπορώ να βοηθήσω και εκεί ...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Feb 16, 2006 3:34 pm

Μην πάρει Sony CRT. Κάτι ξέρω που σου λέω... :smt103
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Feb 16, 2006 4:44 pm

Μην την μπερδεύετε την κοπέλα με περίεργες έννοιες και προσωπικές προτιμήσεις... ή με υπέρμετρες επιλογές ;)
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Feb 16, 2006 5:20 pm

Για βοήθα ρε Proxene !!! Όντως είναι σοβαρή η ορολογία, μην την αποκαρδιώνουμε Image:-D
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Feb 16, 2006 5:49 pm

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις μια έτοιμη λύση, καθώς δεδομένου ότι δεν έχεις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα έχεις κέρδος σε χρήματα και θα έχεις και εγγύηση πιθανώς πιο μεγάλη απ'ότι αν έπαιρνες τα κομμάτια χωριστά. Επίσης πιθανώς θα έχεις και εγγύηση για εργασία δωρεάν αν συμβεί κάτι.
Μια καλή λύση που βρήκα ψάχνοντας στα γρήγορα είναι εδώ με κόστος 879,01 ευρώ και έχεις 3 χρόνια εγγύηση, τα 2 με δωρεάν εργασία. Είναι πολύ δυνατή λύση που θα σε κρατήσει αρκετό χρόνο κατά τη γνώμη μου.
Η τιμή αυτή είναι χωρίς οθόνη. Για οθόνη προτείνω μια LCD LG ή Philips 17'' ή 19''. Οι συγκεκριμένες μάρκες έχουν εγγύηση που σε καλύπτει από το πρώτο καμμένο pixel. Με άλλα λόγια στην αλλάζουν αμέσως αν καεί έστω και ένα pixel. Για την LG αυτή η εγγύηση είναι για 2 χρόνια. Για την άλλη εταιρία δε ξέρω ακριβώς.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Feb 16, 2006 6:24 pm

Συμφωνω απολυτως με τον Einherjar.Ψαχνε για ετοιμες λυσεις.Νομιζω οτι ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις και μολις μαζεψεις καποιες (επειδη δεν συνιστω να παρεις τη πρωτη που θα βρεις μπροστα σου) περνα απο δω και κανε τις post να σου πουνε τα παλικαρια τη γνωμη τους.

Εγω προτεινω μια πολυ καλη οθονη (!!!) οπως της LG 19".Οπωσδηποτε Zero-Pixel εγγυηση και κατα προτιμηση ψηφιακη εισοδο (DVI).Αυτο μονο.
Τελος δεν συνιστω τα Multirama.Εψαχνα προσφατα για new υπολογιστη και ηταν παντα πολυ ακριβοτεροι απο ολους.

Ενα πολυ καλο site για βοηθεια ειναι αυτο : http://www.scroutz.gr

Cheers :P
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Thu Feb 16, 2006 6:46 pm

Συμφωνώ και εγώ με τον Einherjar και ο υπολογιστής που σου προτείνει είναι πάρα πάρα πολύ καλός!!!!!

Για οθόνη θα σου πρότεινα αν τη βρεις την LG1915S η οποία είναι 19' και έχει 300euro.

Πάντως αν βρεις προσφορές πόσταρέτες και θα σου πούμε :)
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Feb 16, 2006 8:46 pm

Συμφωνώ κι εγώ με τον Εinherjar, αλλά γιατί οπωσδήποτε 19" παιδιά; Και η 17αρα TFT μια χαρά είναι, αν κάποιος θέλει να κρατήσει το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Ο Εinherjar, πιο συγκρατημένος, προτείνει 17-19... ;)
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Feb 16, 2006 8:48 pm

Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα σχετικα φτηνο φορητο (γυρω στα 1200 ευρω) που θα ειναι και μια χαρα αφου δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις, και θα ειναι και φορητος οποτε θα εχεις αρκετα εως παρα πολλα πλεονεκτηματα λογω φορητοτητας... :cool: :cool: :cool:
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Feb 16, 2006 9:19 pm

Proxenos wrote:Συμφωνώ κι εγώ με τον Εinherjar, αλλά γιατί οπωσδήποτε 19" παιδιά; Και η 17αρα TFT μια χαρά είναι, αν κάποιος θέλει να κρατήσει το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Ο Εinherjar, πιο συγκρατημένος, προτείνει 17-19... ;)
Γιατι ,ως κατοχος 19-αρας οθονης, εχω να πω οτι ειναι αλλη κατηγορια!
Και οπως και να το κανουμε η οθονη ειναι το σημαντικοτερο κομματι ειδικα για εμας.Στο θεμα της οθονης δεν νομιζω ποτε κανεις να σε κατηγορησει οτι δεν αξιζε που εδωσες αρκετα λεφτα.Εγω δεν το λυπηθηκα και ηταν απο τις καλυτερες αποφασεις που εχω παρει.19 inch EIZO Flexscan S1910 620 ευρο(!!!!!).Δεν λυπαμαι ουτε και το τελευταιο ευρο.Δεν μπορω να πω το ιδιο για αλλα κοματια του υπολογιστη.

(Ελπιζω να την παρακολουθει τη συζητηση η κοπελια :P)

1) Αν μπορεις στα πακετα που κοιτας να ειναι η CPU της AMD, προτιμησε το.
2) Αν μπορεις το πακετο να εχει 1024 μνημη επισης προτιμησε το.
3) Αν εχεις δυο καρτες γραφικων με τη μια να ειναι παλιοτερο μοντελο (πχ 6600) με μεγαλη μνημη (πχ 256) και την αλλη πιο καινουργιο (πχ 6800) με λιγοτερη μνημη (πχ 128) να προτιμησεις το καινουργιο μοντελο.
4) Αν μπορεις το τροφοδοτικο να ειναι αρκετα δυνατο (>450 watt) και καλη μαρκα (ρωτα εδω) προτιμησε το.Δεν θα το περιμενες αλλα προκειται για επενδυση το τροφοδοτικο.
5) Αν μπορεις ο σκληρος δισκος να ειναι SATA (αντι για IDE) προτιμησε το
6) Αν μπορεις ο επεξεργαστης να ειναι διπλου πυρηνα (ονοματι Dual Core) και δεν ξεφευγει απο τις οικονομικες προδιαγραφες προτιμησε το με τα χιλια !!!
7) Αν μπορεις η καρτα δικτυο (που απαγορευται να μην εχει το συστημα) να ειναι 1000Mbps (ονοματι gigabit) ,εναντι 100 , προτιμησε το.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Feb 16, 2006 10:47 pm

Tomahawk wrote: Γιατι ,ως κατοχος 19-αρας οθονης, εχω να πω οτι ειναι αλλη κατηγορια!
Και οπως και να το κανουμε η οθονη ειναι το σημαντικοτερο κομματι ειδικα για εμας.Στο θεμα της οθονης δεν νομιζω ποτε κανεις να σε κατηγορησει οτι δεν αξιζε που εδωσες αρκετα λεφτα.Εγω δεν το λυπηθηκα και ηταν απο τις καλυτερες αποφασεις που εχω παρει.19 inch EIZO Flexscan S1910 620 ευρο(!!!!!).Δεν λυπαμαι ουτε και το τελευταιο ευρο.Δεν μπορω να πω το ιδιο για αλλα κοματια του υπολογιστη.

(Ελπιζω να την παρακολουθει τη συζητηση η κοπελια :P)
Ε, τότε το καλύτερο Value for money (και η καλύτερη επένδυση για τα λεφτά) είναι δύο 17αρες δίπλα-δίπλα (σαν Desktop Extension). Μιλάω εκ πείρας...

Το κακό στις 19άρες (σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον) είναι η πολύ μεγάλη optimum ανάλυση (και άρα τα πολύ μικρά στοιχεία στην οθόνη). Το Desktop Extension είναι ο καλύτερος τρόπος να επεκτείνεις την επιφάνεια εργασίας (και 2 ίντσες στη διαγώνιο δε στο δίνουν αυτό). Όταν δουλεύεις με πολλά αρχεία ταυτόχρονα (προγραμματισμός, τεκμηρίωση, σχεδίαση κτλ) σου δίνει άλλη αίσθηση.

Πότε έδωσες 620 €;
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Feb 16, 2006 11:03 pm

<Τώρα βλέπω τις απαντήσεις (γράφω αύριο οικονομία και διάβαζα!),η αλήθεια είναι όμως πως δεν ξέρω τίποτα από οθόνες και τεχνικά χαρακτηριστικά γι αυτό άλλωστε ζήτησα και βοήθεια!Θα ψάξω για προσφορές με βάση τα όσα μου είπατε και θα επανέλθω. ;) >
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Feb 16, 2006 11:06 pm

Proxenos αν και δεν ειναι το thread αυτο για τα δικα μας την πηρα πριν καν ερθει στα μεγαλα καταστηματα στην αθηνα απο ενα στην θεσσαλονικη τον σεπτεμβριο.
Επισης να πω οτι με 17-αρες ,εστω και δυο,μεγιστη αναλυση εχεις 1024 αλλα με 19 εχεις 1280.Οταν θες να δεις ταινια δεν σου χρησιμευουν 2 και ανω οθονες.(Σημειωση: δεν μιλαμε για swordfish κατασταση :P)
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Feb 16, 2006 11:38 pm

Tomahawk wrote:Proxenos αν και δεν ειναι το thread αυτο για τα δικα μας την πηρα πριν καν ερθει στα μεγαλα καταστηματα στην αθηνα απο ενα στην θεσσαλονικη τον σεπτεμβριο.
Επισης να πω οτι με 17-αρες ,εστω και δυο,μεγιστη αναλυση εχεις 1024 αλλα με 19 εχεις 1280.Οταν θες να δεις ταινια δεν σου χρησιμευουν 2 και ανω οθονες.(Σημειωση: δεν μιλαμε για swordfish κατασταση :P)

Καλά εκείνο το παλικάρι σίγουρα είχε χτυπήσει μπιέλα Image :lol: :lol:
Last edited by Theofaman on Thu Feb 16, 2006 11:39 pm, edited 1 time in total.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Feb 16, 2006 11:56 pm

Για την οθόνη έχω αναλύσει το γιατί όχι 19'' στο http://venus.cslab...pic.php?t=2046 αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του, ανάλογα με τις ανάγκες του. Βέβαια εξαρτάται από την οθόνη η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει. Έχω π.χ. τώρα ένα laptop δανεικό με οθόνη 15'' και με ανάλυση 1600x1200. Συνήθως όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επίσης Tomahawk οι 17'' και 19'' έχουν συνήθως την ίδια μέγιστη ανάλυση, όπως λέω και στο παραπάνω thread, ήτοι 1280xΤόσο
Αυτό που λέει ο Proxenos είναι all the money, αρκεί να έχεις χώρο, αλλά ας μη ξεφεύγουμε από το θέμα :)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Feb 17, 2006 12:58 am

Για οθόνη συμφωνώ και εγώ να πάρει μια καλή. Αλλά για κάρτες γραφικών κλπ. δε νομίζω ότι αξίζει να δαπανήσει χρήματα. Εξάλου για τις εργασίες της σχολής τον χρειάζεται τον υπολογιστή και αυτό που θέλει είναι να αντέξει στο χρόνο.
The Punisher wrote:...Επιπλέον πιστεύω πως μια μνήμη τουλάχιστον 1024 είναι πολύ, μπορείς να αρκεστείς σε μια καλή 512(μάρκας, για να σφίξεις και τα timings στο μέλλον αν θες) και αφήνεις μια αναβάθμιση για 1024 αργότερα, όταν και θα έχουν πέσει και άλλο οι τιμές και η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο...
Επειδή ξέρω πολλές περιπτώσεις (ειδικά σε κορίτσια) όπου ότι μπαίνει στο μηχάνημα στην αρχή δεν αλλάζει γι' αυτό προτείνω 1024. Σε τρία χρόνια από τώρα οι 512 θα είναι όπως τώρα οι 128!
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Tue Mar 14, 2006 12:05 am

Παιδιά πήρα κάποιες προσφορές απο το Πλαίσιο για υπολογιστή και χρειάζομαι τα "φώτα" σας για το αν αξίζει καποια απο αυτές.Έχουν ως εξής:
1.Επεξεργαστής:Intel Pentium M750
Λειτουργικό:Windows XP Media Center 2005 EN
Οθόνη:19"TFT TURBO-X
Μνήμη:512MB
Σκληρός Δίσκος:160GB JS SATA II
Οπτικά Μέσα:DVD Dual
Πληκτρολόγιο:Ασύρματο TURBO-X
2.Επεξεργαστής:AMD ATHLON 64 3200+(s939)
Λειτουργικό:Windows XP Home Ελληνικά
Οθόνη:17"TFT
Σκληρός Δίσκος:160JS
Οπτικά Μέσα:DVD-RW +/- Double layer
Πληκτρολόγιο:TURBO-X PS/2 Black
Ηχεία:Altec lansing 12iE(2+1 speakers)
3.Επεξεργαστής:AMD ATHLON 64 3500+(s939)
Λειτουργικό:Windows XP Home Ελληνικά
Οθόνη:19"TFT Wide
Σκληρός Δίσκος:250JS SATA II
Οπτικά Μέσα:DVD-RW +/- Double layer
Πληκτρολόγιο:Microsoft Wireless Optical Desktop
Ηχεία:Altec lansing 151iE(5+1 speakers)
Post Reply

Return to “Hardware”