Πάω λοιπόν να εγκαταστήσω ένα παιχνίδι (Lord of the Rings: The return of the King) και μόλις πάω να το τρέξω μου βγάζει ένα μήνυμα:
Κατέβασα τους τελευταίους drivers από το site της SiS αλλά το πρόβλημα παραμένει.Could not find any compatible Dirext3D devices with the required capabilities. Make sure you have the current drivers for your video card.
The Lord of the Rings (tm)q Return of the King(tm) will now exit.
Επίσης το παιχνίδι Bloodrayne δεν έπαιζε (απαιτεί 64MB GeForce2 or Radeon video card). Μου έβγαζε το μήνυμα:
Αυτό που έψαξα κυρίως είναι ότι στην έκδοση SiS VGA Utilities 6.57, σε ένα αρχείο ReadMe έχει την επιλογή:Cannot create hardware vertex processing device. Please check with your hardware manufacturer to make sure that your video card indeed has hardware vertex processing.
Η επιλογή αυτή δεν υπάρχει όμως πουθενά στον SiS VGA Utilities. Ίσως επειδή το συγκεκριμένο chipset 661FX-TML δεν υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα (ο driver δεν είναι μόνο για το συγκεκριμένο chipset). Το περίεργο όμως είναι ότι το δεύτερο link (μητρική) αναφέρει:(10) 3D wizard:
It provides users to adjust the "3DStereo", "OverClock", "D3D", "OpenGL" and other 3D settings.
ενώ το παιχνίδι Lord of the Rings αναφέρει σαν ελάχιστες απαιτήσεις 32ΜΒ Direct3D video card. Έχω λίγο μπλεχτεί, μου φαίνεται δεν γλυτώνω την κάρτα γραφικών. Είπα ότι δεν τον πήρα για παιχνίδια αλλά όχι και να μην παίζει τα πιο απλά του είδους3D graphics accelerator