Core Duo???

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
mask
bit level
bit level

Core Duo???

Post by mask » Mon Jun 12, 2006 9:29 pm

Καλησπέρα ψάχνω για laptop τον τελευταίο καιρό και έχω καταλήξει σε dual core αλλά δεν ξέρω ποιό.Τα λεφτα που διαθέτω είναι 1300-1450.
Τι θα προτείνατε εκει γύρω?Εγώ ξεχώρισα τα παρακάτω και θα ήθελα την γνώμη σας:

ASUS
http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2724
http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2565

Sony VAIO
http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2812

HP
http://openmind.gr/product_info.php?products_id=2724

Υ.Γ.
είδα και κάποια siemens αλλά ακουσα κάποια παράπονα
ablaz3r
byte level
byte level

Post by ablaz3r » Thu Jun 15, 2006 2:39 am

Αν θες την γνώμη μου... Macbook. Αρχίζει από 1000 ευρώ, και είναι τρεεελό εργαλείο. Θα γνωρίσεις και το Mac OS X, (και θα παρατήσεις τα windows στο εγγυώμαι), παρόλα αυτά, επειδή είναι triple-boot (linux,mac os X,windows) θα μπορείς να του βάλεις και windows ώστε να τρέχεις τα πάντα...

Macbook, Macbook, Macbook, δεν θα το μετανιώσεις :)

Info: http://www.applestore.gr/
Νίκος
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Thu Jun 15, 2006 10:01 am

theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Thu Jun 15, 2006 12:19 pm

αν δεν θες να κάνεις την υπέρβαση με mac πάντως ανάμεσα σε αυτά που ψάχνεις προτίμησε το Vaio.
είναι ποιοτική η διαφορά :)
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Thu Jun 15, 2006 1:38 pm

Πλέον δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερος να μην κάνεις βέβαια switch σε mac μιας και θα έχεις και windows.

Απο αυτά που αναφέρεις βέβαια Vaio και μόνο.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by jimblanc » Thu Jun 22, 2006 12:44 pm

vaio ειναι απλα παρα πολυ καλοι...εχω προσωπικη εμπειρια και δεν τον αλλαζω με τιποτα...(εκτος αν μου δωσουν ενα νεο vaio...)
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Jul 11, 2006 2:15 am

Ψάχνω και γω για laptop βέβαια σε άλλη κατηγορία (κατηγορία τούμπανο) και ομολογώ έχω λίγο μπερδευτεί.Εϊμαι μεταξύ dell precision M65 και http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=7700 αυτό της Acer το οποίο από ότι βλέπετε έχει πολύ καλές προδιαγραφές,είναι ελαφρώς φθηνότερο του Dell και έχω διαβάσει πολύ καλες κριτικές .
Το μόνο που με κρατάει είναι ότι πολλοί λεν μακριά από τους Acer .Πάντως εγώ δεν θα τον χρησιμοποιήσω στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό ,όπου σαφώς το service είναι καλό και ταχύ και δεν πολυισχύουν τα δεδομένα ελλάδας.Σε τέτοιες προδιαγραφές-τιμές τι να επιλέξω;
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jul 11, 2006 2:19 am

Εάν έχεις μέσα στις επιλογές σου Dell τότε δεν χρειάζεται να κοιτάς κάτι άλλο. Επίσης το συγκεκριμένο που θέλεις να χτυπήσεις είναι άπαιχτο.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Jul 11, 2006 9:05 am

Κι εγώ θα σου πρότεινα Dell γιατί πέρα όλων των άλλων έχει και την καλύτερη υποστήριξη.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Jul 11, 2006 2:26 pm

Thanx παιδιά.Δηλαδή οι Acer είναι μη προτεινόμενοι;Φαντάστηκα ότι σε ένα αρκετά ακριβό μοντέλο με hardware υψηλών προδιαγραφών (όπως το παραπάνω που παρέθεσα) θα διασφαλίζεται ένα μίνιμουμ ποιότητας ,τ.ω να μην αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα που να τον κάνει να μετανιώνει.Το πρόβλημα των ACER είναι ότι είναι χαμηλής ποιότητας οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες service?
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jul 11, 2006 3:01 pm

Πιστεύω both. Σίγουρα το hardware που μπαίνει μπορεί να είναι το ίδιο ονομαστικά σε κάθε διαφορετική μάρκα (same models etc) αλλά δεν ξέρεις απο τι παρτίδα είναι.

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Jul 11, 2006 4:28 pm

ailouros wrote:Thanx παιδιά.Δηλαδή οι Acer είναι μη προτεινόμενοι;Φαντάστηκα ότι σε ένα αρκετά ακριβό μοντέλο με hardware υψηλών προδιαγραφών (όπως το παραπάνω που παρέθεσα) θα διασφαλίζεται ένα μίνιμουμ ποιότητας ,τ.ω να μην αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα που να τον κάνει να μετανιώνει.Το πρόβλημα των ACER είναι ότι είναι χαμηλής ποιότητας οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες service?
Σε εμενα παντως ηταν χαμηλης ποιοτητας το λαπτοπι το ιδιο, αν και ηταν απο τα "καλα" σε δυνατοτητες μοντελο... :twisted: :twisted: :twisted:

ΜΑΚΡΥΑ απο τους ACER
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Jul 18, 2006 6:45 pm

Τελικά απορρίπτω και εγώ τους Acer.Και ο μόνος υποψήφιος είναι Dell Precision M65.Σε παρόμοια και ίσως λιγότερα λεφτά βλέπω ότι υπάρχουν οι MacBook Pro με Intel και δυνατότητα να τρέχεις windows natively.Βέβαια οι κριτικές λένε ότι το MacBook ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες ,ενώ τα XP που θα τρέχεις πάνω τους έχουν μικρόπροβλήματα συμβατότητας με hardware.Ο μόνος λόγος για τον οποίον επιμένω σε δυνατότητα χρήσης windows είναι εξειδικευμένο λογισμικό που δεν διατίθεται για mac +visual studio.
Dell precision M65 VS MacBook Pro=?
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Jul 18, 2006 7:53 pm

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα Macbook Pro ελπίζοντας ότι τα προβλήματα συμβατότηας με το hardware θα ξεπεραστούν με τον ερχομο των Vista.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Post Reply

Return to “Hardware”