Σπασμένη οθόνη Laptop

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Σπασμένη οθόνη Laptop

Post by adam98 » Sun Jul 09, 2006 12:05 pm

Καλημέρα αυτήν την χρονιά είχα την ατυχία να μου σπάσει η οθόνη του laptop μου στη μέση της χρονιάς ,ενώ ετρέχαν οι εργασιές του τρίτου έτους, και επειδή ήξερα ότι δεν μπορόύσα να κάνω κάτι για να αλλαχθεί(αν σου χαλάσει laptop δεν επισκευάζεται από όσο ξέρω τουλάχιστον τα παλία μοντέλα-τον είχα αγοράσει το Δεκέμβριο όταν ήμουν πρώτο έτος και τώρα είμαι στο 3). Για αυτό το λόγο άγόρασα ένα άλλο και θα ήθελα τώρα με κάποιο τρόπο να το χρησιμοποιήσω γιατί δεν είναι τελίως κουκουρούκου μηχάνημα,P2 2,66ghz ,60gb disk& 512 ram. Το μήχάνημα δουλεύει κανονικά αλλά η οθόνη έχει γεμίσει 1 μαύρο υγρό, άν έχει δει κανένας το laptop του Ξυλωμένου και αυτός κάτι παρόμοιο έχει πάθει με το δικό του που χρησιμοποιεί στις παρουσιάσεις. Έχει κανείς μια ιδέα για το πως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και να μάθω ίσως κάτι καινούργιο πχ σκέφτηκα ότι ίσως μέσω δικτύου να μπορώ να βλέπω το παλίο laptop από το καινούργιο κατί που δεν έχω επιχειρίσει να "στήσω" μέχρι σήμερα.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Sun Jul 09, 2006 2:41 pm

Μπορεί να στήσεις ένα VNC Server στο παλιό και μέσω VNC Viewer να το χρησιμοποιείς μέσω του καινούριου. (βασικό πρέπει να είναι συνδεμένα μέσω δικτύου.)
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Jul 09, 2006 4:24 pm

1. VNC Server :?: Πρώτη φορά το ακούω, αλλά από τα αρχικά πρέπει να είναι κάτι σαν εικονικό δίκτυο, θα σου ήταν εύκολο να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός(χωρίς να κουράσεις τον εαυτό σου) πχ σε ποιο λειτουργικό παίζει φαντάζομαι windows, αν είναι freeware από που να το κατεβάσω.
2. Σκέφτομαι να του κάνω και ένα partition και να του βάλω και linux για να τα έχω σπίτι και να πειραματίζομαι...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Sun Jul 09, 2006 5:04 pm

Λοιπόν ο VNC Server είναι ένα service που θα τρέχει στο PC που θεςνα διαχειρίζεσαι απομακρυσμένα. Είναι σαν το Remote Desktop των Windows αλλα είναι platform independent, δηλαδή πάιζει και σε win και σε Linux και σε MacOSX. Τώρα O Viewer είναι η εφαρμογή που θα τρέχεις σε οποιοδήποτε άλλο pc μέσω του οποίου θές να διαχειρίζεσαι remotely το pc που τρέχει ο server.Δες εδώ για το τι ακριβώς έιναι και κατέβασε το από εδώ. Ελπίζω να σε διαφώτισα έστω και λίγο.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Jul 09, 2006 5:27 pm

Με βοήθησες πάρα πολύ θα το ψάξω και αν έχω και άλλα προβλήματα ξαναρωτώ! :smt023
Post Reply

Return to “Hardware”