Καινούριος Υπολογιστής
Καινούριος Υπολογιστής
Καλησπέρα,
Δεν έχω καμία σχέση με τη σχολή σας, ούτε καν με το αντικείμενο σας, απλά θέλω ν'αγοράσω έναν υπολογιστή για τις κόρες μου και δεν έχω ιδέα απο τεχνικά θέματα. Θα ήθελα τη συμβούλη σας πριν πάω σε κάποιο κατάστημα.
Οι κόρες μου πηγαίνουν στο γυμνάσιο και θέλω ν'αρχισουν να έχουν επαφή με τους υπολογιστές, άντε να βλέπουν και κανένα dvd. Δε θέλω να έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά να μπορέσουν να τον έχουν για τα επόμενα 4-5 χρόνια.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλή συνέχεια στις σπουδές σας.
Δεν έχω καμία σχέση με τη σχολή σας, ούτε καν με το αντικείμενο σας, απλά θέλω ν'αγοράσω έναν υπολογιστή για τις κόρες μου και δεν έχω ιδέα απο τεχνικά θέματα. Θα ήθελα τη συμβούλη σας πριν πάω σε κάποιο κατάστημα.
Οι κόρες μου πηγαίνουν στο γυμνάσιο και θέλω ν'αρχισουν να έχουν επαφή με τους υπολογιστές, άντε να βλέπουν και κανένα dvd. Δε θέλω να έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά να μπορέσουν να τον έχουν για τα επόμενα 4-5 χρόνια.
Re: Καινούριος Υπολογιστής
Συγχωρέστε μας για την αργοπορία μας αλλά την έχουν κάνει τώρα όλοι για διακοπές.Καλως ήλθατε στο Venus!!!KoRe.YdRO wrote:Καλησπέρα,
Είναι πολύ απλό το θέμα και αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ψαχτείτε. Δεν αγοράζουμε pc από supermarket πχ. Carrefour, Elephant κ.α. (καταλαβαίνετε το γιατί!). Μπορείτε να εμπιστευθείτε το Πλαίσιο (καλό με μέτρια εξυπηρέτηση) και άλλα καταστήματα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μακριά από μικρά μαγαζάκια μόνο αν γνωρίζετε ότι ο ιδιοκτήτης είναι φερέγγυος.
Τώρα όσον αφορά στο θέμα του pc δεν υπάρχει μία απάντηση standard. Εξαρτάται τι λεφτά θέλετε να διαθέσετε.Τις κόρες σας τις καλύπτει και ένα pc με 600 euro : Word, DVD, Internet σχεδόν τα πάντα, αλλά στα καινούρια παιχνίδια δε θα τραβήξει (πράγμα καλό βέβαια για να τις αποτρέψετε να παίζουν όλη την ώρα).
Τώρα αν εγώ ήμουν πατέρας θα τους έπαιρνα κάτι πιο ακριβό. Αυτό που θα με ένοιαζε κυρίως είναι θέματα σχετικά με την υγεία. Θα έπαιρνα μια TFT LCD οθόνη καθώς εκπέμπουν μικρότερη ακτινοβολία από τις CRT(αυτές που έχουμε όλοι μας με τον καθοδικό σωλήνα). Έπειτα θα με ενδιέφερε να τους εξασφαλίσω σωστή στάση γι'αυτό δεν παίρνουμε οποιοδήποτε μικρό γραφειάκι για να εξοικονομήσουμε χώρο.Τα χέρια όταν αγγίζουν το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σχηματίζουν γωνία 90' και η οθόνη είναι στην ευθεία των ματιών για να μη χρειάζεται να καμπουριάζουν όταν τη κοιτάζουν. Προτιμήστε καρέκλες με μεγάλη πλάτη και χέρια.
Ενδεικτικά παραθέτω το παρακάτω σύστημα με τιμές από http://www.e-shop.gr και βγαίνει στα 850 ευρώ (πολύ καλό σύστημα και ανεκτό για τα παιχνίδια).

Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- jimblanc
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
ναι οντως ειναι λιγο ερημο το forum...
εγω θα σας συμβουλευα να περνατε ενα φορητο υπολογιστη για να τον εχουν παντου...μπορει να τον χρειαστουν και να μην τον εχουν καποια στιγμη.συν οτι μπορειτε ετσι να τον κρατησετε μεχρι να μπουν με το καλο σε μια σχολη και εκει μαλλον 8α τον χρειαστουν περισσοτερο...(σε καποιο μεταπτυχιακο ή αλλο...)βεβαια δεν 8α μεινετε και με εναν υπολογιστη...
απλα να ξερετε οτι οι τιμες στους φορητους ειναι πιο τσιμπημενες απο τους επιτραπεζιους...
Η αποφαση και η επιλογη ειναι δικη σας...
Υ.Γ: οσο για την σχολη μας,μπορειτε να μαθετε εδω
εγω θα σας συμβουλευα να περνατε ενα φορητο υπολογιστη για να τον εχουν παντου...μπορει να τον χρειαστουν και να μην τον εχουν καποια στιγμη.συν οτι μπορειτε ετσι να τον κρατησετε μεχρι να μπουν με το καλο σε μια σχολη και εκει μαλλον 8α τον χρειαστουν περισσοτερο...(σε καποιο μεταπτυχιακο ή αλλο...)βεβαια δεν 8α μεινετε και με εναν υπολογιστη...
απλα να ξερετε οτι οι τιμες στους φορητους ειναι πιο τσιμπημενες απο τους επιτραπεζιους...
Μην ακούτε το jim άρχισε πάλι τις κουλαμάρεςjimblanc wrote:ναι οντως ειναι λιγο ερημο το forum...

Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Einherjar,
νομίζω ότι ο Core Duo Τ2500 που προτείνεις είναι Mobility CPU, άρα προορίζεται μόνο για laptop. Με τη motherboard που έβαλες με socket 775 μπορείς να συνδυάσεις τους διπλοπύρηνους της σειράς 800 και 900.
Επίσης κάτι σημαντικό! Τώρα που ανακοινώθηκαν οι Intel Conroe, η AMD ανακοίνωσε μέση μείωση 47% των τιμών της σε όλους τους επεξεργαστές desktop με εξαίρεση τον FX-62 και τον 5000+. Άρα σε κανα μήνα, αφού εδώ στην Ελλάδα κάνουμε κομπίνες (κρατώντας παλίες τιμές και μοντέλα), λογικά θα πέσουν οι τιμές.
http://www.tgdaily.com/2006/07/23/amd_s ... or_prices/
Zifnab
νομίζω ότι ο Core Duo Τ2500 που προτείνεις είναι Mobility CPU, άρα προορίζεται μόνο για laptop. Με τη motherboard που έβαλες με socket 775 μπορείς να συνδυάσεις τους διπλοπύρηνους της σειράς 800 και 900.
Επίσης κάτι σημαντικό! Τώρα που ανακοινώθηκαν οι Intel Conroe, η AMD ανακοίνωσε μέση μείωση 47% των τιμών της σε όλους τους επεξεργαστές desktop με εξαίρεση τον FX-62 και τον 5000+. Άρα σε κανα μήνα, αφού εδώ στην Ελλάδα κάνουμε κομπίνες (κρατώντας παλίες τιμές και μοντέλα), λογικά θα πέσουν οι τιμές.
http://www.tgdaily.com/2006/07/23/amd_s ... or_prices/
Zifnab
- Zifnab
Νομίζω ότι χρειάζεται και μια κάρτα γραφικών γύρω στα 100-120Ευρώ
Επίσης νομίζω ότι δεν χρειάζεται Dvd player αφού έχει μπει recorder (-21Ευρώ). Θεωρώ υπερβολικό το ποντίκι των 70 Ευρώ αφού με 25 ευρώ βρίσκεις microsoft οπτικό ασύρματο (-45 Ευρώ). Τέλος η κάρτα ήχου και αυτή υπερβολική ειδικά όταν δεν εχεις βάλει ηχεία τουλάχιστον 150Ευρώ-υπάρχει ενσωματωμένη (-22Ευρώ) Τέλος ηχεία γύρω στα 25 Ευρώ
Άρα έχουμε 922-21-45-22+120+25=983Ευρώ
Όπως είχα αναφέρει αναμένεται πτώση των τιμών για όλους τους AMD.
To e-shop κατέβασε μόνο τον AMD Athlon X2 4600+ από 536 Ευρώ στα 299 Ευρώ.
Ακόμα η πρόταση του Einherjar είναι πολύ καλή για τον επεξεργαστή της Ιntel D 805, αφού αυτές τις μέρες μειώθηκε από 141 Ευρώ στα 105-107 Ευρώ
Επίσης νομίζω ότι δεν χρειάζεται Dvd player αφού έχει μπει recorder (-21Ευρώ). Θεωρώ υπερβολικό το ποντίκι των 70 Ευρώ αφού με 25 ευρώ βρίσκεις microsoft οπτικό ασύρματο (-45 Ευρώ). Τέλος η κάρτα ήχου και αυτή υπερβολική ειδικά όταν δεν εχεις βάλει ηχεία τουλάχιστον 150Ευρώ-υπάρχει ενσωματωμένη (-22Ευρώ) Τέλος ηχεία γύρω στα 25 Ευρώ
Άρα έχουμε 922-21-45-22+120+25=983Ευρώ
Όπως είχα αναφέρει αναμένεται πτώση των τιμών για όλους τους AMD.
To e-shop κατέβασε μόνο τον AMD Athlon X2 4600+ από 536 Ευρώ στα 299 Ευρώ.
Ακόμα η πρόταση του Einherjar είναι πολύ καλή για τον επεξεργαστή της Ιntel D 805, αφού αυτές τις μέρες μειώθηκε από 141 Ευρώ στα 105-107 Ευρώ
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Έχει η μητρική ενσωματωμένη (onboard) κάρτα γραφικών (128 mb). Δεν έγραφε όμως κάτι τέτοιο και για κάρτα ήχου και γι'αυτό έβαλα. Επίσης στο πακέτο είναι πληκτρολόγιο και ποντίκι (ασύρματα), εξ'ου και η τιμή. Ηχεία δε ξέρουμε αν/τι υπάρχουν (δεν είναι μέρος του υπολογιστή απ'όσο γνωρίζω).
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- Zifnab
Οκ, απλά επειδή οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών είναι απαράδεκτες, ενώ οι ενσωματωμένες κάρτες ήχου τρώγονται ακόμη...
Η συγκεκριμένη motherboard είναι MicroATX!
Κάποιες γνώμες που διάβασα στην Anandtech έλεγαν ότι η onboard sound είναι άψογη, ενώ η onboard graphics φρικτή αφού κρασάρει ακόμα και με τους τελευταίους οδηγούς! Επίσης άλλοι παραπονέθηκαν ότι ως microATX είναι όλες οι κάρτες και τα εξαρτήματα στριμωγμένα. Μάλλον αυτή προορίζεται για mediaCenter αφού είναι 25x23cm ?
Επίσης δεν θα ήταν καλό να μπει RAM DDR2 στα 667Mhz αντι στα 533?
[Edit @26/7/2006] Τo e-shop κατέβασε ακόμη περισσότερο τον AMD Athlon X2 4600+ από 299 Ευρώ στα 279 Ευρώ.
[Edit @28/7/2006] Τo e-shop κατέβασε (ξεφτίλισε) ακόμη περισσότερο τον AMD Athlon X2 4600+ από 279 Ευρώ στα 264 Ευρώ.
Συνολική μείωση σε σχέση με την τιμή τον Ιούλιο 50,75% !
Συνολική μείωση σε σχέση με την τιμή τον Απρίλιο 53,3%
Φυσικά αυτό δεν αποτελεί διαφήμιση για το e-shop, αφού την ίδια πολιτική μάλλον θα ακολουθήσει και το πλαίσιο όταν ανανεώσει το άδειο του πλέον stock. Οι νέες τιμές της AMD φαίνονται εδώ
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... C-d3alt1me
Η συγκεκριμένη motherboard είναι MicroATX!
Κάποιες γνώμες που διάβασα στην Anandtech έλεγαν ότι η onboard sound είναι άψογη, ενώ η onboard graphics φρικτή αφού κρασάρει ακόμα και με τους τελευταίους οδηγούς! Επίσης άλλοι παραπονέθηκαν ότι ως microATX είναι όλες οι κάρτες και τα εξαρτήματα στριμωγμένα. Μάλλον αυτή προορίζεται για mediaCenter αφού είναι 25x23cm ?

Επίσης δεν θα ήταν καλό να μπει RAM DDR2 στα 667Mhz αντι στα 533?
[Edit @26/7/2006] Τo e-shop κατέβασε ακόμη περισσότερο τον AMD Athlon X2 4600+ από 299 Ευρώ στα 279 Ευρώ.
[Edit @28/7/2006] Τo e-shop κατέβασε (ξεφτίλισε) ακόμη περισσότερο τον AMD Athlon X2 4600+ από 279 Ευρώ στα 264 Ευρώ.
Συνολική μείωση σε σχέση με την τιμή τον Ιούλιο 50,75% !
Συνολική μείωση σε σχέση με την τιμή τον Απρίλιο 53,3%

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί διαφήμιση για το e-shop, αφού την ίδια πολιτική μάλλον θα ακολουθήσει και το πλαίσιο όταν ανανεώσει το άδειο του πλέον stock. Οι νέες τιμές της AMD φαίνονται εδώ
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... C-d3alt1me
Last edited by Zifnab on Thu Jul 27, 2006 11:17 am, edited 1 time in total.
ήρθε κι ο καιρός μου κι εμένα για νέο pc, διάλεξα τα components που θέλω απλά επειδή ανέκαθεν laptop user δεν ξανά ασχολήθηκα με το άθλημα της σύνθεσης ενός pc μόνος είπα να ρωτήσω μερίκες γνώμες.
PC Case : Akasa ZEN 01-BK
Motherboard: Asus P5B
CPU : Intel Core 2 Duo 6600
CPU FAN : Thermaltake CL-P0343
RAM : Transcend 1GB DDR2 800MHz
Τροφοδοτικό : Zalman 460W
Screen : Samsung 20" 203B
Κάρτα γραφικών : Asus GeForce 7600GT 256MB
Modem : Microcom V.92 (μόνο για emergencies αν καταρρεύσει το DSL)
Floppy Drive - Card Reader : Mitsumi 3.5' + 7in1 Card Reader
και Hard Drive, Keyboard, Mouse, Printer, Bluetooth, WebCam, DVD-RW κρατάμε αυτά που έχω προς το παρών.
και τώρα οι απορίες
1) Είναι όλα συμβατά μεταξύ τους;
2) 460W τροφοδοτικό μου είναι αρκετό για αυτό το σύστημα;
3) Ο δίσκος μου είναι 160GB SATA θα είναι οκ σ'αυτό το motherboard που έχει μόνο SATA II;
4) Αν ξέρει κανείς για τα συγκεκριμένα components πόσο πραγματικά αθόρυβα είναι γιατί ένας βασικός παράγοντας επιλογής ήταν αυτός
5) Κάρτα γραφικών ποιά θα προτιμούσατε;
Εναλλακτικές επιλογές :
SAPPHIRE ATI X1600PRO 512MB AGP
SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon X800 GT 256 MB AGP
ASUS EAX1600XT-TVD SILENT 256MB PCI-E
GAINWARD GF 6800GS 512MB GOLDEN SAMPLE PCI-E
PC Case : Akasa ZEN 01-BK
και Hard Drive, Keyboard, Mouse, Printer, Bluetooth, WebCam, DVD-RW κρατάμε αυτά που έχω προς το παρών.
και τώρα οι απορίες
1) Είναι όλα συμβατά μεταξύ τους;
2) 460W τροφοδοτικό μου είναι αρκετό για αυτό το σύστημα;
3) Ο δίσκος μου είναι 160GB SATA θα είναι οκ σ'αυτό το motherboard που έχει μόνο SATA II;
4) Αν ξέρει κανείς για τα συγκεκριμένα components πόσο πραγματικά αθόρυβα είναι γιατί ένας βασικός παράγοντας επιλογής ήταν αυτός
5) Κάρτα γραφικών ποιά θα προτιμούσατε;
Εναλλακτικές επιλογές :
SAPPHIRE ATI X1600PRO 512MB AGP
SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon X800 GT 256 MB AGP
ASUS EAX1600XT-TVD SILENT 256MB PCI-E
GAINWARD GF 6800GS 512MB GOLDEN SAMPLE PCI-E
Φωτογραφίζω άρα υπάρχω
- Zifnab
-Ο επεξεργαστής σίγουρα είναι πολύ καλή επιλογή...iSpace wrote:PC Case : Akasa ZEN 01-BK
-H motherboard υποστηρίζει τους core 2 duo...
-Νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα να βάλεις SATA I δίσκο σε SATA II mobo.
-Πιθανότατα η 7600GT να μην υποστηρήζει την παράξενη native ανάλυση των 1400x1050 της οθόνης που επέλεξες (όπως δεν υποστήριζε η 6600gt όπως διάβασα σε ένα forum).
- Η θήκη έχει δύο θέσεις για fans και έχει δύο ενσωματωμένους με συνολικά 26db,
- Για το συγκεκριμένο μοντέλο της Thermaltake δεν βρήκα σχεδόν τίποτα, πάντως φαίνεται αρκετά ήσυχος από θέμα θορύβου...(έχεις κάποιο link?)
-Από μετρήσεις που διάβασα η 7600gt βγάζει ανάμεσα σε 44db και 50db, ικανοποιητικά σιγανή όσον αφορά τον θόρυβο...αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο θα ενοχλούσε εσένα....

-Tα watt του τροφοδοτικού της Zalman είναι μια χαρά αφού η κάρτα 7600GT σε Peak καταστάσεις κατανάλωσε 198watt μαζί με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα του pc. Τα watt επαρκούν ακόμα και για δύο 7900GTX σε διάταξη sli (360watt)...Οπότε είσαι οκ...
-Το τροφοδοτικό της Zalman κυμαίνεται όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου ανάμεσα στα 20-31db...
- Γενικά οι ATI λένε ότι είναι πιο θορυβώδεις από της αντίστοιχες της Nvidia...
-Η X800GTO (δεν βρήκα κάτι για σκέτο GT) ,ως προς τα γραφικά, είναι ανάμεσα στην 7600GT, και στην X1600PRO - κάποιες φορές η GTO βγαίνει και πρώτη των τριών...
- Η EAX-1600XT είναι silent (κάτι μάλλον σημαντικό για σένα) όμως απο αποδόσεις πολλές φορές (ανάλογα με την εφαρμογή) είναι και χειρότερη των X800GTΟ και X800XT... Αλλά με την ανάλυση στα 1400x1050 όλες οι κάρτες θα δυσκολευτούν...Μην περιμένεις να παίξεις oblivion σε Outdoor περιβάλλον...

-Τέλος με αυτόν τον υπολογιστή δυστυχώς δεν θα είσαι σε θέση να τρέξεις Windows Vista (αν σε ενδιαφέρουν) με Aeroglass άνετα κτλ, αφού όπως λέγεται χρειάζεσαι 2Gb με ίσως μία 7900gt για τα γραφικά ως minimum requirements...
-Ρίξε μιά ματιά εδώ: http://www.guru3d.com/article/Videocards/326/4/
http://www23.tomshardware.com/graphics. ... &chart=211
Υ.Γ. Τα db δεν τα προσθέτεις φυσικά, αλλά χρησιμοποιείς τον τύπο:
[tex]Result=10.log\left(10^\frac{S_1}{10}+10^\frac{S_2}{10}\right)[/tex]
Όπου [tex]S_1[/tex] και [tex]S_2[/tex] τα db που προσθέτεις.
ευχαριστώ Zifnab για την απάντηση.
Για την οθόνη δεν είναι αυτή η βασική μου επιλογή αλλά η Samsung 204B με ανάλυση 1600χ1200 αλλά δεν την βρήκα διαθέσιμη γιαυτό έβαλα την 203Β σαν εναλλακτική αλλά μάλλον θα περιμένω την 204.
κάρτα γραφικών δεν παίζω καθόλου παιχνίδια αλλά μάλλον έχεις δίκιο ότι αξίζει να πάρω μια σχετικά καλύτερη.
έτσι τελικά σκέφτομαι την 7900 GT 256ΜΒ
αυτή θα αντέξει τα aero; Δεν θα ήθελα καινούριο πισί να απαρχαιωθεί σε 2 μήνες.
πάντως στο site της microsoft έχει σαν requirments για τα aero dynamics:
# 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor1.
# 1 GB of system memory.
# Support for DirectX 9 graphics with a WDDM driver, 128 MB of graphics memory (minimum)2, Pixel Shader 2.0 and 32 bits per pixel.
# 40 GB of hard drive capacity with 15 GB free space
το τροφοδοτικό : http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=815748
Για την οθόνη δεν είναι αυτή η βασική μου επιλογή αλλά η Samsung 204B με ανάλυση 1600χ1200 αλλά δεν την βρήκα διαθέσιμη γιαυτό έβαλα την 203Β σαν εναλλακτική αλλά μάλλον θα περιμένω την 204.
κάρτα γραφικών δεν παίζω καθόλου παιχνίδια αλλά μάλλον έχεις δίκιο ότι αξίζει να πάρω μια σχετικά καλύτερη.
έτσι τελικά σκέφτομαι την 7900 GT 256ΜΒ
αυτή θα αντέξει τα aero; Δεν θα ήθελα καινούριο πισί να απαρχαιωθεί σε 2 μήνες.
πάντως στο site της microsoft έχει σαν requirments για τα aero dynamics:
# 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor1.
# 1 GB of system memory.
# Support for DirectX 9 graphics with a WDDM driver, 128 MB of graphics memory (minimum)2, Pixel Shader 2.0 and 32 bits per pixel.
# 40 GB of hard drive capacity with 15 GB free space
το τροφοδοτικό : http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=815748
Φωτογραφίζω άρα υπάρχω
- Zifnab
Το γεγονός ότι θα περιμένεις για την Samsung SM 204B, είναι θετικό αφού θα σε βγάλει από τους πονοκεφάλους να φτιάχνεις δικές σου αναλύσεις για να μπορεί να υποστηριχθεί η οθόνη...Όμως το ότι βάζεις την 204B πλέον αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο βάρος για την κάρτα γραφικών μιας και έχει ανάλυση 1600x1200 - δεν θα υπάρχει πρόβλημα είτε με την 7600 ή με την 7900gt.
Όσο για τα windows Vista, οι φήμες λένε ότι οποιαδήποτε κάρτα που είναι καλύτερη από την 6800gt θα αντέξει το Aero glass.Συνεπώς δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με την 7600gt.
Πράγματι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προτείνει η Microsoft αναφέρουν μνήμη 1Gb. Ωστόσο μεγάλες εταιρίες όπως Samsung και Dell λένε πως τα 2Gb θεωρούνται το minimum (http://www.tgdaily.com/2006/10/27/dell_2gb_vista/). Μην ξεχνάς ότι τώρα που η Microsoft έχει φτιάξει ένα τόσο βαρύ λειτουργικό (δεν είναι τα γραφικά η κύρια αιτία-βλέπε Xgl της Linux), θεωρεί ότι θα χάσει κόσμο για αυτό και δημοσιεύει χαμηλότερες RAM κτλ.
Το αν ο υπολογιστής σου θα ξεπεραστεί σε 2-3μήνες δεν το γνωρίζω, αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι θα έχουμε αρκετές εξελίξεις σε αυτό το χρόνο και μέχρι τα μέσα/τέλη 2007, αναφορικά:
Windows Vista
High-Deifinition στο PC (Blu-Ray / HD-DVD)
AMD 65nm αρχιτεκτονική
Intel 45nm αρχιτεκτονική
Intel τετραπύρηνοι (δύο Core 2 Duo μαζί)
AMD τετραπύρηνοι (δύο FX μαζί -4x4 socket)
AMD καθαρόαιμοι τετραπύρηνοι
SATA III
PCI Express 2.0
Directx 10 appliable κάρτες γραφικών
Όλα αυτά με κάνουν να περιμένω (εγώ προσωπικά) μέχρι τουλ. τον Φεβρουάριο του 2007 (αν και με PIII 1000Mhz), ώστε να αποφασίσω μετά από τις πρώτες εξελίξεις...
Αν είχα βιαστεί πρίν 7 μήνες, τώρα θα είχα έναν AMD 4400+ X2 (τότε 471 ευρώ) που πλέον ξεπερνιέται άνετα από οποιονδήποτε Core 2 Duo με μεγάλη ευκολία
.
Τέλος θα βοηθούσε αν έλεγες τι ακριβώς θες να κάνεις με τον υπολογιστή?
Σκοπεύεις π.χ να δουλεύεις εφαρμογές με βαριά γραφικά (rendering κτλ) ή απλά για τις ανάγκες του πανεπιστημίου?
Όσο για τα windows Vista, οι φήμες λένε ότι οποιαδήποτε κάρτα που είναι καλύτερη από την 6800gt θα αντέξει το Aero glass.Συνεπώς δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε με την 7600gt.
Πράγματι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προτείνει η Microsoft αναφέρουν μνήμη 1Gb. Ωστόσο μεγάλες εταιρίες όπως Samsung και Dell λένε πως τα 2Gb θεωρούνται το minimum (http://www.tgdaily.com/2006/10/27/dell_2gb_vista/). Μην ξεχνάς ότι τώρα που η Microsoft έχει φτιάξει ένα τόσο βαρύ λειτουργικό (δεν είναι τα γραφικά η κύρια αιτία-βλέπε Xgl της Linux), θεωρεί ότι θα χάσει κόσμο για αυτό και δημοσιεύει χαμηλότερες RAM κτλ.
Το αν ο υπολογιστής σου θα ξεπεραστεί σε 2-3μήνες δεν το γνωρίζω, αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι θα έχουμε αρκετές εξελίξεις σε αυτό το χρόνο και μέχρι τα μέσα/τέλη 2007, αναφορικά:
Windows Vista
High-Deifinition στο PC (Blu-Ray / HD-DVD)
AMD 65nm αρχιτεκτονική
Intel 45nm αρχιτεκτονική
Intel τετραπύρηνοι (δύο Core 2 Duo μαζί)
AMD τετραπύρηνοι (δύο FX μαζί -4x4 socket)
AMD καθαρόαιμοι τετραπύρηνοι
SATA III
PCI Express 2.0
Directx 10 appliable κάρτες γραφικών
Όλα αυτά με κάνουν να περιμένω (εγώ προσωπικά) μέχρι τουλ. τον Φεβρουάριο του 2007 (αν και με PIII 1000Mhz), ώστε να αποφασίσω μετά από τις πρώτες εξελίξεις...
Αν είχα βιαστεί πρίν 7 μήνες, τώρα θα είχα έναν AMD 4400+ X2 (τότε 471 ευρώ) που πλέον ξεπερνιέται άνετα από οποιονδήποτε Core 2 Duo με μεγάλη ευκολία

Τέλος θα βοηθούσε αν έλεγες τι ακριβώς θες να κάνεις με τον υπολογιστή?
Σκοπεύεις π.χ να δουλεύεις εφαρμογές με βαριά γραφικά (rendering κτλ) ή απλά για τις ανάγκες του πανεπιστημίου?
well απλά καθημερινής χρήσης υπολογιστής χωρίς παιχνίδια ή βαριά γραφικά, ίσως video editing μερικές φορές... σιγουρα όχι για χρήση για την σχολή αφού αυτή αισίως έφτασε στο τέλος της (άντε να βγεί και το τελευταίο μάθημα δλδ)
κι εγώ ήθελα να περιμένω κι άλλο αλλά το 6 χρονών laptop μου (P III 1Ghz) έχει αντίθετες απόψεις... είναι 1 βήμα πριν την έκρηξη
τελικά για κάρτα αποφάσισα την Albatron 7900 GTX 512MB
μνήμη 1GB τώρα και τον γενάρη παίρνω ακόμη 1 όταν χρειαστεί.
ευχαριστώ για την βοήθεια
κι εγώ ήθελα να περιμένω κι άλλο αλλά το 6 χρονών laptop μου (P III 1Ghz) έχει αντίθετες απόψεις... είναι 1 βήμα πριν την έκρηξη
τελικά για κάρτα αποφάσισα την Albatron 7900 GTX 512MB
μνήμη 1GB τώρα και τον γενάρη παίρνω ακόμη 1 όταν χρειαστεί.
ευχαριστώ για την βοήθεια
Φωτογραφίζω άρα υπάρχω
- Zifnab
Να σαι καλά φίλε...
Βλέπω ότι είσαι και εσύ συνάδελφος αφού βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση με εμένα όσον αφορά για το PC...
Επίσης παρατήρησα ότι ανεβάζεις τον πήχυ της κάρτας γραφικών σου σε κάθε post
(Μου θυμίζεις τον ευατό μου
)
Καλές αγορές και καλή αποφοίτηση
- Btw δοκίμασε και κανα παιχνίδι - δεν θα χάσεις 
Βλέπω ότι είσαι και εσύ συνάδελφος αφού βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση με εμένα όσον αφορά για το PC...

Επίσης παρατήρησα ότι ανεβάζεις τον πήχυ της κάρτας γραφικών σου σε κάθε post

Καλές αγορές και καλή αποφοίτηση