πρόβλημα με format
πρόβλημα με format
Καλησπέρα,
προσπαθώ να κάνω format στον C στον οποίο έχω τα windows XP .
Έχω κάνει πολλές φορές αλλά αυτήν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Βάζω το cd των windows, δεν μου ζητάει καμιά επιλογή φορτώνει τα προαπαιτούμενα αλλά μετά μου λέει επακριβώς:
"Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εκγατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι μονάδες σκληρού δίσκου και ότι είναι κανονικά συνδεδεμένες με τον υπολογιστή και ότι τυχόν ρυθμίσεις παραμέτρων υλικού σχετικές με το δίσκο είναι σωστές. Μπορεί να χρειάζεται να εκτελεσετε διαγνωστικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο να παρέχεται από τον κατασκευαστη"
Έχω εντωμεταξύ κάνει partition και έχω c και d.
Γνωρίζει μήπως κανείς τι πρέπει να κάνω .
Ευχαριστώ
προσπαθώ να κάνω format στον C στον οποίο έχω τα windows XP .
Έχω κάνει πολλές φορές αλλά αυτήν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Βάζω το cd των windows, δεν μου ζητάει καμιά επιλογή φορτώνει τα προαπαιτούμενα αλλά μετά μου λέει επακριβώς:
"Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εκγατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι μονάδες σκληρού δίσκου και ότι είναι κανονικά συνδεδεμένες με τον υπολογιστή και ότι τυχόν ρυθμίσεις παραμέτρων υλικού σχετικές με το δίσκο είναι σωστές. Μπορεί να χρειάζεται να εκτελεσετε διαγνωστικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο να παρέχεται από τον κατασκευαστη"
Έχω εντωμεταξύ κάνει partition και έχω c και d.
Γνωρίζει μήπως κανείς τι πρέπει να κάνω .
Ευχαριστώ
Ακριβώς δημιουργείς δισκέτες.Είσαι σίγουρος ότι είναι σόι γιατί δεν είναι και το πιο σίγουρο μέσο η δισκέτα.Μετά όταν θα κάνεις reboot θα μπεις στο menu του bios πατώντας del, αναλόγως το μηχάνημα σου. Σιγουρεύεσαι ότι έχεις στο boot priority βάλει το floppy(καλό είναι να είναι μόνο αυτό).Σε μερικά το έχουν ατυχώς ενσωματωμένο στις removable devices αν τυχόν πας και δε μπορείς να βρείς floppy. Αν βρείς swap disk, κάτι τέτοιο το κάνεις enable.Σώζεις τις επιλογές και βγαίνεις από bios.Βάζεις την 1η δισκέτα σου ζητάει τη δεύτερη και μετά φορτώνει ένα utility με γραφικό περιβάλλον.Εκεί επιλέγεις το δίσκο C να τον κάνεις active.Restart και βάλε τα win.
Αν τυχόν είναι active και πάλι σου βγάζει ίδιο μήνυμα παίζει να αλλάξεις καμιά άλλη ρύθμιση.Για δοκίμασε πρώτα αυτό!
Αν τυχόν είναι active και πάλι σου βγάζει ίδιο μήνυμα παίζει να αλλάξεις καμιά άλλη ρύθμιση.Για δοκίμασε πρώτα αυτό!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
H καλυτερη συμβουλη ειναι να βρεις μια εκδοση των ΧΡ με το ΣΡ2 μεσα απο πριν μετα ειναι δυσκολο να το βαλεις, ειδικα αν δεν τα εχεις αυθεντικα...veinless wrote:Τελικά Einherjar είχες δίκιο. Έχω εγκαταστήσει τα windows XP, όλα καλά με αυτό αλλά τώρα έχω άλλα προβλήματα με drivers κτλ. Συγκεκριμένα προσπαθώ να βάλω τα SP εις μάτην καθώς και τα drivers της USB 2.0 θύρας. Μου πετάει συνέχεια μηνύματα το ΜSN Messenger. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.

Τελικά πώς κατάφερες και τα εγκατέστησες;veinless wrote:Τελικά Einherjar είχες δίκιο. Έχω εγκαταστήσει τα windows XP, όλα καλά με αυτό αλλά τώρα έχω άλλα προβλήματα με drivers κτλ. Συγκεκριμένα προσπαθώ να βάλω τα SP εις μάτην καθώς και τα drivers της USB 2.0 θύρας. Μου πετάει συνέχεια μηνύματα το ΜSN Messenger. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Όταν βάζεις το cd των windows XP κάτω κάτω σου λέει να πατήσεις F6 αν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποια προγράμματα για RAID, SCSI κάτι τέτοια τέλος πάντων. Αυτό πατάς και βάζεις τη δισκέτα με τα drivers του σκληρού. Από μία λίστα διαλέγεις τον σωστό τύπο (εγώ τα δοκίμασα όλα γιατί δεν ήξερα ποιος ήταν -τελικά όπως συνήθως γίνεται με μένα ήταν η τελευταία επιλογή
) και συνεχίζεις από κει και πέρα κανονικά. Από ότι κατάλαβα αυτό δημιουργείται για καποιους τύπους ή μάρκες σκληρών δίσκων, δεν ξέρω ακριβώς. Ο δικός μου είναι SATA.

Αυτό που λες μπορεί να ρυθμιστεί από το bios. Υπάρχει μια επιλογή (στην ενότητα integrated peripherals) που λέει για το serial ata mode με επιλογές IDE mode και RAID mode. Από τη στιγμή που δεν έχεις δύο δίσκους σε συστοιχία RAID επιλέγεις το IDE. Εμένα στη δικιά μου m/b είχε ως προεπιλογή το RAID. Πρόσεξέ το. Το RAID είναι που χρειάζεται τους drivers.
Ο δίσκος που έχεις είχε και drivers;
Αν και μάλλον άργησα να τα ποστάρω όλα αυτά, νομίζω πως μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε άλλους.
Ο δίσκος που έχεις είχε και drivers;
Αν και μάλλον άργησα να τα ποστάρω όλα αυτά, νομίζω πως μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε άλλους.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Από το ELMS μπορείς να κατεβάσεις τα xp με SP2 original στην περίπτωση που δε το γνωρίζεις.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]