πρόβλημα με format

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
veinless
bit level
bit level

πρόβλημα με format

Post by veinless » Mon Sep 11, 2006 11:35 pm

Καλησπέρα,
προσπαθώ να κάνω format στον C στον οποίο έχω τα windows XP .
Έχω κάνει πολλές φορές αλλά αυτήν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Βάζω το cd των windows, δεν μου ζητάει καμιά επιλογή φορτώνει τα προαπαιτούμενα αλλά μετά μου λέει επακριβώς:

"Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν εντόπισε εκγατεστημένες μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι μονάδες σκληρού δίσκου και ότι είναι κανονικά συνδεδεμένες με τον υπολογιστή και ότι τυχόν ρυθμίσεις παραμέτρων υλικού σχετικές με το δίσκο είναι σωστές. Μπορεί να χρειάζεται να εκτελεσετε διαγνωστικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο να παρέχεται από τον κατασκευαστη"

Έχω εντωμεταξύ κάνει partition και έχω c και d.
Γνωρίζει μήπως κανείς τι πρέπει να κάνω .

Ευχαριστώ
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Sep 11, 2006 11:43 pm

Αν έχεις Partition Magic κάνε 2 δισκετούλες, φόρτωσε να κάνει boot από αυτές.Έχει ένα πολύ ωραίο εργαλείο,κάνε active το partition που θες πχ το c και νομίζω θα λυθεί. Παίζει να υπάρχει και πιο σύντομος τρόπος!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
veinless
bit level
bit level

Post by veinless » Tue Sep 12, 2006 12:23 am

Βασικά όταν έλεγα έχω κάνει partition δεν εννοούσα ότι το έχω κάνει εγώ οπότε δεν πολυκατάλαβα τι πρέπει να κάνω ακριβώς. Έχω το partition Magic. Στα tools να κάνω create rescue Diskettes? Μπορείς να γίνεις λίγο πιο λεπτομερής :roll: ... νομίζω θα με βοηθούσες περισσότερο :oops:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Sep 12, 2006 12:41 am

Ακριβώς δημιουργείς δισκέτες.Είσαι σίγουρος ότι είναι σόι γιατί δεν είναι και το πιο σίγουρο μέσο η δισκέτα.Μετά όταν θα κάνεις reboot θα μπεις στο menu του bios πατώντας del, αναλόγως το μηχάνημα σου. Σιγουρεύεσαι ότι έχεις στο boot priority βάλει το floppy(καλό είναι να είναι μόνο αυτό).Σε μερικά το έχουν ατυχώς ενσωματωμένο στις removable devices αν τυχόν πας και δε μπορείς να βρείς floppy. Αν βρείς swap disk, κάτι τέτοιο το κάνεις enable.Σώζεις τις επιλογές και βγαίνεις από bios.Βάζεις την 1η δισκέτα σου ζητάει τη δεύτερη και μετά φορτώνει ένα utility με γραφικό περιβάλλον.Εκεί επιλέγεις το δίσκο C να τον κάνεις active.Restart και βάλε τα win.
Αν τυχόν είναι active και πάλι σου βγάζει ίδιο μήνυμα παίζει να αλλάξεις καμιά άλλη ρύθμιση.Για δοκίμασε πρώτα αυτό!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Tue Sep 12, 2006 10:51 am

Βασικά παίζει να έχεις hardware RAID οπότε και χρειάζεται κατά το bootάρισμα να βάλεις κάποιους drivers. Αν δε τους βάλεις τότε θα έχεις το αποτέλεσμα που περιέγραψες. Μπορείς να δεις από το bios αν είναι ενεργοποιημένη τέτοια επιλογή?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
veinless
bit level
bit level

Post by veinless » Tue Sep 12, 2006 5:33 pm

Τελικά Einherjar είχες δίκιο. Έχω εγκαταστήσει τα windows XP, όλα καλά με αυτό αλλά τώρα έχω άλλα προβλήματα με drivers κτλ. Συγκεκριμένα προσπαθώ να βάλω τα SP εις μάτην καθώς και τα drivers της USB 2.0 θύρας. Μου πετάει συνέχεια μηνύματα το ΜSN Messenger. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Sep 12, 2006 5:35 pm

veinless wrote:Τελικά Einherjar είχες δίκιο. Έχω εγκαταστήσει τα windows XP, όλα καλά με αυτό αλλά τώρα έχω άλλα προβλήματα με drivers κτλ. Συγκεκριμένα προσπαθώ να βάλω τα SP εις μάτην καθώς και τα drivers της USB 2.0 θύρας. Μου πετάει συνέχεια μηνύματα το ΜSN Messenger. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.
H καλυτερη συμβουλη ειναι να βρεις μια εκδοση των ΧΡ με το ΣΡ2 μεσα απο πριν μετα ειναι δυσκολο να το βαλεις, ειδικα αν δεν τα εχεις αυθεντικα... :-(
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Sep 12, 2006 6:07 pm

veinless wrote:Τελικά Einherjar είχες δίκιο. Έχω εγκαταστήσει τα windows XP, όλα καλά με αυτό αλλά τώρα έχω άλλα προβλήματα με drivers κτλ. Συγκεκριμένα προσπαθώ να βάλω τα SP εις μάτην καθώς και τα drivers της USB 2.0 θύρας. Μου πετάει συνέχεια μηνύματα το ΜSN Messenger. Όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες.
Τελικά πώς κατάφερες και τα εγκατέστησες;
veinless
bit level
bit level

Post by veinless » Tue Sep 12, 2006 6:48 pm

Όταν βάζεις το cd των windows XP κάτω κάτω σου λέει να πατήσεις F6 αν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποια προγράμματα για RAID, SCSI κάτι τέτοια τέλος πάντων. Αυτό πατάς και βάζεις τη δισκέτα με τα drivers του σκληρού. Από μία λίστα διαλέγεις τον σωστό τύπο (εγώ τα δοκίμασα όλα γιατί δεν ήξερα ποιος ήταν -τελικά όπως συνήθως γίνεται με μένα ήταν η τελευταία επιλογή :evil: ) και συνεχίζεις από κει και πέρα κανονικά. Από ότι κατάλαβα αυτό δημιουργείται για καποιους τύπους ή μάρκες σκληρών δίσκων, δεν ξέρω ακριβώς. Ο δικός μου είναι SATA.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Tue Sep 12, 2006 11:22 pm

Αυτό που λες μπορεί να ρυθμιστεί από το bios. Υπάρχει μια επιλογή (στην ενότητα integrated peripherals) που λέει για το serial ata mode με επιλογές IDE mode και RAID mode. Από τη στιγμή που δεν έχεις δύο δίσκους σε συστοιχία RAID επιλέγεις το IDE. Εμένα στη δικιά μου m/b είχε ως προεπιλογή το RAID. Πρόσεξέ το. Το RAID είναι που χρειάζεται τους drivers.

Ο δίσκος που έχεις είχε και drivers;

Αν και μάλλον άργησα να τα ποστάρω όλα αυτά, νομίζω πως μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε άλλους.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
veinless
bit level
bit level

Post by veinless » Wed Sep 13, 2006 12:19 am

Ναι είχε μια δισκετούλα που ευτυχώς την είχα κρατήσει.
Ευχαριστώ πάντως όλους για το χρόνο σας.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Sep 13, 2006 12:23 am

Από το ELMS μπορείς να κατεβάσεις τα xp με SP2 original στην περίπτωση που δε το γνωρίζεις.
veinless
bit level
bit level

Post by veinless » Wed Sep 13, 2006 3:27 am

Το είχα κατεβάσει κάποτε αλλά τώρα νομίζω δεν μπορώ να το ξανακατεβάσω. Τελικά κατάφερα να βάλω και το SP2 με ένα κολπάκι οπότε είναι σχεδόν όλα οκ. Μου λείπει ελεγκτής Ethernet/USB/ήχου πολυμέσων. Ευχαριστώ και πάλι
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Sep 13, 2006 3:44 am

FYI αυτό που σε νοιάζει είναι το κλειδάκι... τα cdάκια έτσι κι αλλιώς είναι όλα ίδια. Και το κλειδάκι μπορείς να το βρεις κάνοντας login και μηγαίνοντας στο Mysoftware section
veinless
bit level
bit level

Post by veinless » Wed Sep 13, 2006 3:48 am

Δηλαδή με όποιο cd των windows xp να έχω βάζοντας αυτό το κλειδί έχω original?
Όλα λειτουργούν σωστά πλέον. Τόσο απλά γι αυτούς που ξέρουν... θα μάθουμε όμως!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Sep 13, 2006 12:16 pm

Ναι
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Sep 13, 2006 2:07 pm

Παιδιά πέστε λίγα λογάκια για το elms, πώς κάνω login;
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Sep 13, 2006 2:29 pm

το username σου είναι το e-mail σου στο dias. Το password σου είχε σταλεί κάποια στιγμή. Αν δε το έχεις μπορείς να το ανακτήσεις μέσα από τη σελίδα
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Sep 13, 2006 3:05 pm

Να ρωτήσω κάτι.Λέει στο download για τα winxp single user.Τι εννοεί;Μόνο για το δικό μου pc; Έχει κανονικά στο login screen για είσοδο διαφορετικών χρηστών ε;
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Sep 13, 2006 4:18 pm

Ναι... αυτό που λέει είναι σχετικό με το licence.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Sep 13, 2006 4:42 pm

Α κατάλαβα,και καλά απαγορεύεται να βάλω σε πάνω από ενα pcs το ίδιο copy.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Sep 13, 2006 4:51 pm

ακριβώς
Post Reply

Return to “Hardware”