πρόβλημα με εσωτερικό modem 56 Kbps

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
πρόβλημα με εσωτερικό modem 56 Kbps

Post by Luke » Sun Oct 01, 2006 4:06 pm

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Ένας γνωστός μου πήρε υπολογιστή και θέλει να συνδεθεί στο internet (56 Κbps). Το πρόβλημα είναι ότι ενώ αρχικά του είχαν εγκαταστήσει τους drivers του modem (κάρτα εσωτερική, νομίζω της Linksys) και μην ξέροντας πως να συνδεθεί (είναι τα πρώτα του βήματα στο αντικείμενο) προσπάθησα να τον βοηθήσω τηλεφωνικώς. Έκανε αυτά που του είπα αλλά τελικά το modem δεν καλούσε. Του είπα να προσπαθήσει να καταργήσει και να επανεγκαταστήσει τα modem (μαζί με το linksys είχε και κάτι άλλα που έλεγαν "bluetooth ..." κάτι). Έλα όμως που ενώ τα κατάργησε όταν έκανε επανεκκίνηση δεν αναγνώριζαν το modem τα windows!

Επομένως πήγα να το δω από κοντά. Προσπάθησα να περάσω τους drivers αλλά τίποτα, ακόμα δεν το έβρισκε. Έκανα και αναζήτηση νέων συσκευών modem και πάλι τίποτα. Επίσης από το device manager είδα ότι δεν υπάρχουν modem.

Κοιτάζοντας στον πίνακα ελέγχου και προσπαθώντας να μπω στα modem settings και V.92 features settings μου λέει ότι πρέπει πρώτα να απεγκαταστήσω το παλιό modem από την προσθαφαίρεση. Εκεί όμως δεν έχει τίποτα σχετικό με modem! Αυτό με κάνει να προβληματίζομαι γιατί ενώ εκεί δηλώνει ότι υπάρχει modem όπου κι αν έψαξα (βλ. παραπάνω) δε βρήκα τίποτα απολύτως.

Πως μπορώ επομένως να διαγράψω την παλιά εγκατάσταση (ίσως μέσω registry); Πιστεύω πως μετά τα win θα μπορούν να το αναγνωρίσουν ως νέα συσκευή και θα μπορεί να γίνει σωστά η εγκατάσταση.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Oct 01, 2006 4:59 pm

Brute Force ιδέα:
αν δεν υπάρχει θέμα εγγύησης θα σου έλεγα να βγάλεις το εσωτερικό Modem, να κάνεις εκκίνηση, να το ξαναβάλεις και να δεις τι παίζει...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sun Oct 01, 2006 5:18 pm

Κάπου στις ρυθμίσειςτου Modem ή της σύνδεσης υπάρχει ένα checkbox που λέγεται "Wait for Dialing tone". Ξετίκαρε το αυτό, αν ειναι τικαρισμένο, και νομίζω πως θα είσαι οκ. Σορρυ αλλα επειδη δεν έχω modem τωρα, δεν ξέρω που ακριβώς είναι αυτή η ρύθμιση.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Oct 01, 2006 5:51 pm

Στο device manager έχει κάπου μια επιλογή Show hidden devices. Για τσέκαρέ το αυτό και δες αν εμφανίζεται το modem
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Sun Oct 01, 2006 7:47 pm

tsilochr wrote:Brute Force ιδέα:
αν δεν υπάρχει θέμα εγγύησης θα σου έλεγα να βγάλεις το εσωτερικό Modem, να κάνεις εκκίνηση, να το ξαναβάλεις και να δεις τι παίζει...
Aυτό σκέφτηκα πρώτα απ' όλα αλλά δυστυχώς υπάρχει θέμα εγγύησης.

P3 wrote:Κάπου στις ρυθμίσειςτου Modem ή της σύνδεσης υπάρχει ένα checkbox που λέγεται "Wait for Dialing tone". Ξετίκαρε το αυτό, αν ειναι τικαρισμένο, και νομίζω πως θα είσαι οκ. Σορρυ αλλα επειδη δεν έχω modem τωρα, δεν ξέρω που ακριβώς είναι αυτή η ρύθμιση.
Το βρήκα που είναι στο δικό μου modem αλλά το θέμα είναι πως αυτό προϋποθέτει ότι το modem έχει αναγνωριστεί από τα win. Βασικά αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν αναγνωρίζεται το modem.

Einherjar wrote:Στο device manager έχει κάπου μια επιλογή Show hidden devices. Για τσέκαρέ το αυτό και δες αν εμφανίζεται το modem
Θα του το πω αν και δε νομίζω να γίνει τίποτα γιατί το modem δεν συγκαταλέγεται στις κρυφές συσκευές. Επιπλέον παλιότερα που ήταν εγκατεστημένο το εμφάνιζε κανονικά στις μη κρυφές συσκευές.

Για ό,τι νεότερο ενημερώνω.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Oct 02, 2006 2:06 am

Λοιπόν... Δοκίμασε με τις hidden devices, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, τίποτα δεν έγινε.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Mon Oct 02, 2006 2:10 am

Μήπως κατά λάθος εγκατέστησε άσχετους drivers για το modem,και δεν παίχτηκε παράγκα,οπότε στο device manager το έχει ξέρω ως bluetooth device,και δεν εμφανίζει ότι έχει πρόβλημα;Επειδή έχω δει και τέτοια.Επίσης,αν και δεν το κόβω πιθανό να είναι εκεί το πρόβλημα,κοίταξε μια τα IRQs.Τέλος αν νοιώθεις να σε εγκαταλείπουν όλα,ο παλιός καλός φίλος σου (ο format) δεν θα φύγει ποτέ... :-p
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Mon Oct 02, 2006 2:21 am

Μήπως γινόμαστε λίγο ακραίοι με το format? ;)
S.S.D.D.
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Mon Oct 02, 2006 2:24 am

Είναι το τελευταίο οχυρό.Απλώς θυμίζω και αυτή την τόσο όμορφη (μες στην υπερβολή της) επιλογή. ;)
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Thu Oct 05, 2006 2:43 pm

Τα IRQ's δεν ξέρω να τα χειρίζομαι ούτε ξέρω που βρίσκονται (εκτός αν εννοείς μέσω bios). Θα δοκιμάσω πάντως με κανένα registry cleaner και στην τελική, όπως λες κι εσύ, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ίσως να επιχειρίσω ένα format. Παρ' όλα αυτά σίγουρα θα υπάρχει ευκολότερος τρόπος αλλά έχω στερέψει από ιδέες.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Thu Oct 05, 2006 9:13 pm

Κανε μπακαλοδουλειά..!

Μάλλον έχουν μεινει πολλα κατάλοιπα στην Registry..

Πάρε ενα Registry Cleaning Utility (Registry Mechanic , CCleaner).. και δες μετά..!

Επίσης το CCleaner έχει και ένα tool για Unistalling Drivers.. μπορέι να σε βοηθήσει..
Ένα αντίστοιχο tool εχει το Spybot Search n Destroy..

Στην περίπτωση που ο Driver ηταν της Microsoft δοκίμασε το Install Clean Up της Microsoft..!

Αν όλα αποτύχουν.. κάνε μια βουτιά την Registry.. με τον παλιό τρόπο .. και σπείρε τον όλεθρο..! (..μετα Format )

Είναι σύνηθες φαινόμενο να κανει τσαλιμακια ο Device Manager και το Add/Remove .. όταν η Registry προστάζει..!

Εχει δοκιμάσει κανείς να απεγκαταστήσει το Alcohol..??
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Post Reply

Return to “Hardware”