Κόλλημα σε pc. Έχει πρόβλημα???
- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Κόλλημα σε pc. Έχει πρόβλημα???
Σόρρυ για τον τίτλο αλλά δεν ήξερα πως αλλιώς να το ονομάσω...
Βρέθηκα αντιμέτωπος με το εξής πρόβλημα και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη...
Έχουμε ένα desktop pc με amd στα 1,2 μνήμη 256 σκληρό 40 και motherboard asus κάτι δεν θυμάμαι...
Συμβαίνει λοιπόν το εξής εκεί που δουλεύεις κανονικά ξαφνικά τα πάντα παγώνουν και αναγκαστικά η μόνη επιλογή που έχεις είναι restart...
Ακόμη δε όσο πιο συχνά τον χρησιμοποιείς τόσο τα κολλήματα πληθαίνουν...και περισσότερο όσο ανοίγεις ολοένα και περισσότερες εφαρμογές...
Εκτίμηση μου είναι ότι φταίει η μνήμη.
Επειδή δεν θέλω να πάρω κανένα στον λαιμό μου για αυτό ρωράω για μια δεύτερη γνώμη...
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Βρέθηκα αντιμέτωπος με το εξής πρόβλημα και θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη...
Έχουμε ένα desktop pc με amd στα 1,2 μνήμη 256 σκληρό 40 και motherboard asus κάτι δεν θυμάμαι...
Συμβαίνει λοιπόν το εξής εκεί που δουλεύεις κανονικά ξαφνικά τα πάντα παγώνουν και αναγκαστικά η μόνη επιλογή που έχεις είναι restart...
Ακόμη δε όσο πιο συχνά τον χρησιμοποιείς τόσο τα κολλήματα πληθαίνουν...και περισσότερο όσο ανοίγεις ολοένα και περισσότερες εφαρμογές...
Εκτίμηση μου είναι ότι φταίει η μνήμη.
Επειδή δεν θέλω να πάρω κανένα στον λαιμό μου για αυτό ρωράω για μια δεύτερη γνώμη...
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Last edited by ciao on Sat Jan 27, 2007 3:01 am, edited 1 time in total.
S.S.D.D.
Μνήμη ή τροφοδοτικό. Δοκίμασε να κάνεις ένα memtest για κάμποσες ώρες. Αν δε βρει τίποτα (που δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε φταίει η μνήμη) δοκίμασε να βγάλεις τα λιγότερο σημαντικά υποσυστήματα του υπολογιστή (ξεκινώντας από τα drives) και δοκίμασέ το έτσι για κάμποση ώρα. Αν δεις τον υπολογιστή να είναι πιο σταθερός τότε μάλλον φταίει το τροφοδοτικό, ειδικά αν δεν είναι επώνυμο και έχει λίγα watt (κάτω από 300).
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Όταν λές κολλάει εννοείς ότι απλά δεν κάνει τίποτα ή βγάζει και μπλε οθόνη? Αν βγάζει μπλέ οθόνη τί μήνυμα σου λέει? Αν δεν βγάζει τότε δεν έχει πρόβλημα μνήμης αλλά μάλλον ανεπάρκεια μνήμης, με άλλα λόγια μάλλον θέλει περισσότερη για να αντέχει.
Άλλαξε και το όνομα του τόπικ για να είναι λίγο πιο κατατοπιστικό!
Άλλαξε και το όνομα του τόπικ για να είναι λίγο πιο κατατοπιστικό!

"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Δοκίμασε και το memtest.
Θα το περάσεις σε μια δισκέτα και θα κάνεις boot από αυτήν επομένως δε θα μπει καν στα windows για να κάνει τον έλεγχο. Να το αφήσεις να τρέξει τουλάχιστον 20 loops (3-4 ώρες). To καλύτερο, αν μπορείς βέβαια, είναι να το αφήσεις για ένα βράδυ. Αν υπάρχουν προβλήματα στη μνήμη λογικά θα στα βγάλει, αν και δεν έχει 100% αποτελέσματα.
Αν μπορείς καλό θα ήταν να δοκίμαζες και με άλλο DIMM μνήμης.
Θα το περάσεις σε μια δισκέτα και θα κάνεις boot από αυτήν επομένως δε θα μπει καν στα windows για να κάνει τον έλεγχο. Να το αφήσεις να τρέξει τουλάχιστον 20 loops (3-4 ώρες). To καλύτερο, αν μπορείς βέβαια, είναι να το αφήσεις για ένα βράδυ. Αν υπάρχουν προβλήματα στη μνήμη λογικά θα στα βγάλει, αν και δεν έχει 100% αποτελέσματα.
Αν μπορείς καλό θα ήταν να δοκίμαζες και με άλλο DIMM μνήμης.
- SeniorCarbone
- Kilobyte level
Είχα παρόμοιο πρόβλημα πριν κάτι μήνες κ τελικά έφταιγε το τελευταίο
πράγμα που σκέφτηκα, η gpu.
Βασικά το κακό ήταν ότι δεν είχα error messages να καταλάβω τι παίζει
κ είχα κουραστεί να ψάχνω ώσπου έβαλα να παίξω ένα παιχνίδι κ μου
έβγαλε report από drectx κ έλεγε :
Idirect3dVertexBuffer9::LockFailed
από το οποίο κ κατάλαβα αφού το έψαξα στο api ότι είναι gpu πρόβλημα.
(είχε χαλάσει ένα τμήμα της μνήμης της gpu κ δεν μπορούσε να λοκάρει χώρο
για ανανέωση πολυγώνων ή να λειτουργίσει το direct3d).
Yπόψιν, όλα τα άλλα tests δν μου έβγαζαν κανένα πρόβλημα.
Φυσικά δεν σου λέω σίγουρα ότι είναι η κάρτα, απλά ψάξε το λίγο,ποτέ δεν ξέρεις.
Δοκίμασε να μπεις σε safe mode κ δες.
α, εμένα μόλις είχε λείξει η κωλοεγγύηση όταν το έπαθα κ αναγκάστηκα να πάρω άλλη
πράγμα που σκέφτηκα, η gpu.
Βασικά το κακό ήταν ότι δεν είχα error messages να καταλάβω τι παίζει
κ είχα κουραστεί να ψάχνω ώσπου έβαλα να παίξω ένα παιχνίδι κ μου
έβγαλε report από drectx κ έλεγε :
Idirect3dVertexBuffer9::LockFailed
από το οποίο κ κατάλαβα αφού το έψαξα στο api ότι είναι gpu πρόβλημα.
(είχε χαλάσει ένα τμήμα της μνήμης της gpu κ δεν μπορούσε να λοκάρει χώρο
για ανανέωση πολυγώνων ή να λειτουργίσει το direct3d).
Yπόψιν, όλα τα άλλα tests δν μου έβγαζαν κανένα πρόβλημα.
Φυσικά δεν σου λέω σίγουρα ότι είναι η κάρτα, απλά ψάξε το λίγο,ποτέ δεν ξέρεις.
Δοκίμασε να μπεις σε safe mode κ δες.
α, εμένα μόλις είχε λείξει η κωλοεγγύηση όταν το έπαθα κ αναγκάστηκα να πάρω άλλη

*--Common sense is not so common--*
Το δικό μου τροφοδοτικό είναι μόνο 170 watt και έχει πάνω 2 σκληρούς, DVD/RW και DVD/ROM, κάρτα τηλεόρασης και μόντεμ και τα πάει μια χαρά. Δεν έχει όμως κάρτα γραφικών (έχει onboard η μητρική).Luke wrote:...Αν δεις τον υπολογιστή να είναι πιο σταθερός τότε μάλλον φταίει το τροφοδοτικό, ειδικά αν δεν είναι επώνυμο και έχει λίγα watt (κάτω από 300).
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Είναι 170combined (5.5 και 12v μαζί). Και εγώ είχα ένα αντίστοιχο στα 250w δηλαδή ~180w combined. Είναι οριακά με ένα ελάχιστο παίξιμο της τάσης τα έπαιξε.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie