ebay
σε used δες
toshiba portege ή fujitsu lifebook σε παλαιότερες εκδόσεις.
Επίσης σκέψου ένα pda από αυτά που είναι clam, τύπου sharp zaurus :>
και αυτά τα βρίσκεις αρκετά φθηνά (σε σχέση με τις τιμές που είδαμε παραπάνω)
Όταν θες μικρό, κατ'αρχάς θα σκέφτεσαι ασία. Πήγαινε dynamism.com (μόνο και μόνο για να δεις βεβαια, γιατί οι τιμές είναι σοκ...) (άκρως ερεθιστικό υλικό, προσοχή). Θα καταλαβεις ότι οι άνθρωποι βγάζουν απίστευτα προϊόντα, που φυσικά δεν έρχονται εδώ.
Για fujitsu πχ, πιστεύω πως η εταιρεία είναι καταπληκτική. Απλά μου φαίνεται ότι βγάζει κάποιες σειρές για την Ιαπωνία κλπ πχ, που είναι υπερ-γαμάτες, και κάποιες για τους φτωχομπινέδες ατσούμπαλους Ευρωπαίους/Αμερικάνους, με προϊόντα που είναι εντελώωως άλλης λογικής.
Το ίδιο βλέπω να ισχύει και για άλλες εταιρείες.
Από τους Ευρωπαίους μόνο οι Γερμανοί εκτιμούν πραγματικά το μικρό και χαριτωμένο hardware :P
Έχω φάει απίστευτο καιρό χαζεύοντας το ebay και διάφορα (άπιαστα) sites, και αυτά είναι τα συμπεράσματά μου.
Σε αυτά που ζητάς, μόνο μεταχειρισμένο (και 2+ χρόνια) θα βρεις σε τιμές κάτω από 2-2.5 κιλά Ευρώ.
(ενδιαφέρονται είναι και τα sony picturebook αλλά ακόμα και 5 χρόνια μετά είναι πανάκριβα).
Εγώ τσίμπησα ένα πανάρχαιο portege. Λόγω εξεταστικών και άλλων, δεν έχω παίξει και πολύ. Αλλά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ εντυπωσιακό το τι έκαναν οι άνθρωποι εκεί στην Ασία (ειδικά εκεί) σε εποχές pentiumII, σε εργονομία και δυνατότητες. 11" (νομίζω) και κάπου 1.λίγα κιλά.. τότε! Αιώνες μπροστά!
edit:
λίγο μεγάλο ίσως για τα γούστα σου αλλά στα 1.2 κιλά...
αν δεν ψάξεις, δε βρίσκεις