Αναβάθμιση τώρα!
- Geortsat
- byte level
- Academic status: MSc
Αναβάθμιση τώρα!
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον Η/Υ μου. Και όταν λέμε αναβάθμιση το εννοούμε. Γιατί έκανα πέρσι μία "αναβάθμιση" προσθέτoντας έναν σκληρό, αλλάζοντας ένα DVD-drive και προσθέτοντας RAM. Τώρα θέλω να αλλάξω μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, κλπ.
Question:
Τί από τα παρακάτω και με τί πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξω, υποθέτοντας πάντα ότι θέλω έναν υπολογιστή mainstream αλλά up-to-date (δεν θέλω τίποτα εξωφρενικό);
Μητρική: Albatron KX600 PRO
Επεξεργαστής: AMD Athlon XP 2600+ (1.92GHz)
Κάρτα γραφικών: Asus ATI Radeon 9600 128Mb
RAM: 1Gb
Κάρτα ήχου θα χρειαστώ; (έχω on-board στη μητρική)
Question:
Τί από τα παρακάτω και με τί πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξω, υποθέτοντας πάντα ότι θέλω έναν υπολογιστή mainstream αλλά up-to-date (δεν θέλω τίποτα εξωφρενικό);
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.
-The legend of Zelda: Twillight Princess
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Βάλε μια Soundblaster Audigy, η οποία υποστηρίζει μέχρι 7.1 ηχεία, και ας έχεις εσύ δύο ηχειάκια μόνο. Στο μέλλον μπορεί να στη "βαρέσει" και να πάρεις τέτοια ηχεία. Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά, αν δεν παίζεις απαιτητικά παιχνίδια (πχ NFSU Most Wanted & Carbon κτλ). Όσον αφορά CPU και mobo, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις φθηνές, σχετικά, λύσεις των Core 2 Duo επεξεργαστών, βάζοντας και εκεί τουλάχιστον 1 GB RAM...
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- jimmyD
- Venus Former Team Member
Αν θα αλλάξεις CPU θα αλλάξεις και μητρική αναγκαστικά. Αν παίζεις παιχνίδια άλλαξε και κάρτα γραφικών. Από μνήμη είσαι εντάξει θεωρώ αν και αυτή ποτέ δεν είναι αρκετή. Πάντως γενικότερα αν δεν παίζεις παιχνίδια πράγμα που σημαίνει αυξημένες απαιτήσεις μην αλλάζεις τίποτα το σύστημα φαίνεται πλήρες. Αντίθετα μπορείς να επενδύσεις σε κάποια περιφερειακά όπως μια καλή οθόνη με μεγάλη διαγώνιο ή ένα όμορφο βράδυ στα μπουζούκια (ναι είναι περιφερειακό )

Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Re: Αναβάθμιση τώρα!
κατ'εμε δε θες αναβαθμηση αν δεν παιζεις παιχνιδια.Geortsat wrote:Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον Η/Υ μου. Και όταν λέμε αναβάθμιση το εννοούμε. Γιατί έκανα πέρσι μία "αναβάθμιση" προσθέτoντας έναν σκληρό, αλλάζοντας ένα DVD-drive και προσθέτοντας RAM. Τώρα θέλω να αλλάξω μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, κλπ.
Question:
Αν παντως αποφασισεις να αλλαξεις μητρικη επεξεργαστη και μνημες και τα δωσεις κομματια, θα με ενδιεφερε ο επεξεργαστης αν ειναι Barton, και επισης το ενα dimm 512ΜΒ απο τα 2. (το λεω για να εχεις υποψιν σου οτι μπορει να παρεις κατι "πισω" πουλωντας το συστημα σου)
- Geortsat
- byte level
O διπύρηνος να είναι AMD ή Intel, και γιατί (αν έχετε την καλοσύνη);
(Παρεπιπτώντως μπορείτε να μου πείτε τη διαφορά μεταξύ ενός αρχείου htm και ενός αρχείου html; Άσχετο, απλώς θέλω να ξέρω.)
(Παρεπιπτώντως μπορείτε να μου πείτε τη διαφορά μεταξύ ενός αρχείου htm και ενός αρχείου html; Άσχετο, απλώς θέλω να ξέρω.)
Intel γιατί έχουν καλύτερες επιδόσεις από AMD.
Βέβαια τα παραπάνω δεν ισχύουν αν ενδιαφέρεσαι για gaming με "βαριά" παιχνίδια γιατί η onboard αυξάνει το workload της CPU και ίσως ο ήχος κολλάει.
Δεν νομίζω ότι θα σου είναι χρήσιμη μια dedicated κάρτα. Θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με την onboard κάρτα. Να σημειώσω ότι οι onboard βγάζουν μέχρι 5.1 ήχο οπότε τα κανάλια δεν είναι θέμα. Τα χρήματα από τη κάρτα ήχου δώστα σε άλλο πιο crusial υποσύστημα.TaRaNTuLa wrote:Βάλε μια Soundblaster Audigy, η οποία υποστηρίζει μέχρι 7.1 ηχεία, και ας έχεις εσύ δύο ηχειάκια μόνο. Στο μέλλον μπορεί να στη "βαρέσει" και να πάρεις τέτοια ηχεία.
Βέβαια τα παραπάνω δεν ισχύουν αν ενδιαφέρεσαι για gaming με "βαριά" παιχνίδια γιατί η onboard αυξάνει το workload της CPU και ίσως ο ήχος κολλάει.
htm και html δεν έχουν καμία διαφορά.Geortsat wrote:Παρεπιπτώντως μπορείτε να μου πείτε τη διαφορά μεταξύ ενός αρχείου htm και ενός αρχείου html; Άσχετο, απλώς θέλω να ξέρω.
Today is the first day of the rest of your life...
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
Αν η κάρτα γραφικών σου είναι AGP μάλλον θα ήταν καλύτερο να αλλάξεις και επεξεργαστή (άρα και motherboard) και κάρτα γραφικών.Θα σου πρότεινα διπύρηνο της Intel και αν θες να μπεις στα έξοδα να πάρεις Ram στα 667MHz. Εγώ απο τις αγορές που έχω κάνει έχω μια προτίμηση στις κάρτες γραφικών της MSI. Αν και οι τιμές αναμένεται να πέσουν τώρα που θα πλασαριστούν οι νέες κάρτες που είναι συμβατές με το DirectX 10.H onBoard κάρτα ήχου πιστεύω είναι καλή.Το τροφοδοτικό σου αντέχει??
To πρόβλημα είναι ότι αν θες να αλλάξεις επεξεργαστή πρέπει να αλλάξεις και μητρική που με τη σειρά του σημαίνει ότι ενδεχομένως να πρέπει να αλλάξεις και μνήμες γιατί από όσο ξέρω οι πιο νέες m/b υποστηρίζουν DDR2 μνήμες επομένως αν οι χρονισμοί των τωρινών σου μνημών είναι χαμηλοί τότε πιθανόν να μην κάνουν στη νέα m/b. Νομίζω ότι θες τουλάχιστον 400άρια (ή 533άρια) DIMM για να δουλέψουν και στη νέα m/b.
Καταλαβαίνεις, φαύλος κύκλος.
Για κάρτα ήχου θεωρώ πως δε σου είναι απαραίτητη, μιας και οι περισσότερες ενσωματωμένες πια υποστηρίζουν 5.1 και σχετικά καλής ποιότητας, εκτός κι αν ασχολείσαι με επεξεργασία ήχου και θες κάτι παραπάνω. Αντ' αυτού μπορείς να πάρεις καλύτερα ηχεία, αν θες να διαθέσεις χρήματα βέβαια.
Βασικά, το σημαντικότερο δε μας έχεις πει. Πόσα διαθέτεις και για τι είδους χρήση προορίζεται. Αν απαντήσεις αυτά τα 2 ερωτήματα νομίζω θα είναι πιο εύκολο για όλους να απαντήσουν με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Καταλαβαίνεις, φαύλος κύκλος.
Για κάρτα ήχου θεωρώ πως δε σου είναι απαραίτητη, μιας και οι περισσότερες ενσωματωμένες πια υποστηρίζουν 5.1 και σχετικά καλής ποιότητας, εκτός κι αν ασχολείσαι με επεξεργασία ήχου και θες κάτι παραπάνω. Αντ' αυτού μπορείς να πάρεις καλύτερα ηχεία, αν θες να διαθέσεις χρήματα βέβαια.
Βασικά, το σημαντικότερο δε μας έχεις πει. Πόσα διαθέτεις και για τι είδους χρήση προορίζεται. Αν απαντήσεις αυτά τα 2 ερωτήματα νομίζω θα είναι πιο εύκολο για όλους να απαντήσουν με πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- Geortsat
- byte level
Κοίταξε, εγώ δεν χρησημοποιώ τον υπολογιστή για παιχνίδια. Έχω 6 κονσόλες για αυτή τη δουλειά. Θέλω απλώς να αναβαθμίσω τις δυνατότητες του μηχανήματός μου, δεν τον προορίζω για έξαλες εφαρμογές. Όταν τον πήρα μου κόστισε περί τα 800 ευρώ (μαζί οθόνη και περιφερειακά). Δε θα ήθελα να δώσω τόσα χρήματα ώστε να ήταν καλύτερο να αγοράσω καινούριο Η/Υ. Σκέφτομαι να διαθέσω 400-500 ευρώ.
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Νομίζω λοιπόν ότι :
Μπορείς σε όλα αυτά να προσθέσεις κι ένα WESTERN DIGITAL 160GB WD1600JS 7200RPM SATA2 σκληρό http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.303821 στα 55 ευρώ και θα είσαι jet.
YΓ μάλλον θα χρειαστείς και τροφοδοτικό με όλα αυτά (THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700414 στα 59 ευρώ.)
- με μία μητρική ASUS P5PL2/C http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522513 στα 85 ευρώ
- ένα επεξεργαστή Intel core 2 Duo 2.13 GHZ http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558232 στα 215 ευρώ
- μία κάρτα γραφικών MSI VGA NX7300GS-TD256E 256MB PCI-E TV-OUT DVI http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.514158 στα 67 ευρώ
- και 2 μνημούλες KINGSTON KVR667D2N5/512 512MB PC5300 667MHZ http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554782 στα 2x 45 ευρώ
Μπορείς σε όλα αυτά να προσθέσεις κι ένα WESTERN DIGITAL 160GB WD1600JS 7200RPM SATA2 σκληρό http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.303821 στα 55 ευρώ και θα είσαι jet.
YΓ μάλλον θα χρειαστείς και τροφοδοτικό με όλα αυτά (THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700414 στα 59 ευρώ.)
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Βασικά δύσκολα θα βρείς μητρική με AGP θύρα, όποτε μάλλον θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς κάρτα γραφικών. Άσε που η 128αρα νομίζω πως δε θα του αρκεί ούτως ή αλλιώς για τα vista. εσύ 128αρα έχεις και σου δίνει >5?
Όσο για τις μνήμες οι 2 των 512MB δουλεύουν καλύτερα από 1 του 1GB γιατί η μητρική έχει dual channel. Λεπτομέρειες αλλά...
Όσο για τις μνήμες οι 2 των 512MB δουλεύουν καλύτερα από 1 του 1GB γιατί η μητρική έχει dual channel. Λεπτομέρειες αλλά...
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Μόνο που η μητρικές πλέον υποστηρίζουν pci-e μόνο και η κάρτα του πρέπει να είναι agp, επομένως θα αναγκαστεί να πάρει, έστω μια φθηνή, για να μην επιβαρύνεται το υπόλοιπο σύστημα από την ενσωματωμένη. Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο μπορείς να επενδύσεις σε μία με 40-50 ευρώ.alexo wrote:Συμφωνώ με όλα εκτός της κάρτας γραφικών,η οποία δεν θέλει αλλαγή νομίζω.
Έχω την ίδια ΑΤΙ 9600 και παίζει μιά χαρά ,παίρνοντας βαθμολογία >5 από τα vista.
Οπότε επένδυσε τα κάπου αλλού αυτα τα 67 ευρώ.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Σωστός ..Απλά για να χωρέσουν 2 GB το είπα.P3 wrote:Βασικά δύσκολα θα βρείς μητρική με AGP θύρα, όποτε μάλλον θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς κάρτα γραφικών.
Ναι!P3 wrote: Άσε που η 128αρα νομίζω πως δε θα του αρκεί ούτως ή αλλιώς για τα vista. εσύ 128αρα έχεις και σου δίνει >5?