Ζητούνται διευκρινήσεις...

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Geortsat
byte level
byte level
Academic status: MSc

Ζητούνται διευκρινήσεις...

Post by Geortsat » Tue Feb 13, 2007 2:00 pm

Ποιές διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στον τρόπο εγκατάστασης μιας AGP και μιας PCI express κάρτας γραφικών; Έχουμε δηλαδή τον τρόπο εγκατάστασης της AGP. Ο αντίστοιχος της PCI express είναι πολύ διαφορετικός; Είναι το κριτήριο δαφοροποίησής των δύο ειδών η συνδεσμολογία τους;

Επίσης, μπορεί κάποιος να μου περιγράψει τη διαδικασία εγκατάστασης ενός S-ATA σκληρού; Επηρεάζονται καθόλου οι συνδεσμολογίες των οπτικών μέσων και του floppy;

Ευχαριστώ προκαταβολικά...
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.

-The legend of Zelda: Twillight Princess
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Tue Feb 13, 2007 3:07 pm

Δεν έχει καμιά διαφορά η εγκατάσταση των PCI express και των AGP. Απλά είναι διαφορετικά τα slots που κουμπώνουν. Αν κουμπώσει και έχεις και τους drivers είσαι ΟΚ!
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Tue Feb 13, 2007 3:30 pm

Για τους S-ATA σκληρούς όχι δεν επηρεάζεται κάτι άλλο. Απλά βάζεις το καλώδιο στην αντίστοιχη υποδοχή της μητρικής. Φυσικά για να βάλεις κάρτα PCI express και σκληρό SATA πρέπει να τα υποστηρίζει η μητρική σου.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Feb 13, 2007 11:39 pm

Να προσθέσω εδώ οτι και το Voltage παίζει ρόλο , υπάρχουν κάποιες κάρτες που είναι για συγκεκριμένες motherboard (το φαινόμενο ανήκει στις εξαιρέσεις βέβαια , απλά το αναφέρω για πληρότητα , το έχω διαβάσει στο Manual της Mobo μου..) που δεν τροφοδοτούν με το ίδιο Voltage της θύρες AGP/PCI-E..
Συνήθως τότε ο υπολογιστής δεν κάνει boot και ακούς ένα beep - beep - beep ..

Geortsat googlίζοντας βρήκα αυτό για τις κάρτες και αυτό για δίσκους SATA..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Post Reply

Return to “Hardware”