Ο Δίσκος βάρεσε μπιέλες?

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Ο Δίσκος βάρεσε μπιέλες?

Post by The Punisher » Wed Mar 14, 2007 11:56 pm

Εδώ και καιρό έχω χώσει έναν (υποψήφιο σουπλά) δίσκο στο pc να δω μπας και τον σώσω, γιατί 250 Gigs παραπάνω δε θα με χάλαγαν διόλου.

Του έχω κάνει format, και κολλάει. δοκίμασα Low level format και πάλι κολλάει (δηλαδή πάει με ρυθμό που πρώτα θα φτιάξουν οι μοναχοί του πύργους του Ανόι και μετά θα δώσει αποτέλεσμα το low level ... μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε τον θρύλο με το τέλος του σύμπαντος)

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Σκεφτείτε τα 250 Gigs. Δε με νοιάζει καθόλου αν είναι recoverable τα παλιά δεδομενα, απλά θέλω χώρο να χώσω νέο πράμα :-D

Any help would be rather ... helpful :-D
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Mar 15, 2007 3:57 am

Αποψη μου ειναι οτι ενω μπορεις να δοκιμασεις οτιδηποτε περιεργο εχει ειπωθει κατα καιρους (καταψηξη κτλ) ειναι να τον παρατησεις γιατι ποτε δεν θα τον εμπιστευτεις αυτο το δισκο για δεδομενα ξανα. Παντα θα φοβασαι οτι σε καποια φαση θα κλαταρει και θα εχεις και δικιο :-D
lordelesar
byte level
byte level

Post by lordelesar » Thu Mar 15, 2007 10:33 am

Μάλλον παρέδωσε πνεύμα. Πρέπει να έχει γεμίσει bad sectors. Αν είναι ΑΤΑ δοκίμασε και με καινούριο 80άπινο καλώδιο. Δίνουν οι πολύ καινούριες μητρικές μαζί.

Αλλά στη θέση σου δεν θα τον εμπιστευόμουν για τα δεδομένα μου. Πάντως βρήκες δικαιολογία για την αγορά καινούριου, οι τιμές πέφτουν συνέχεια. Προσωπικά ζαχαρώνω τώρα τον 500άρι στα 135€.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Mar 15, 2007 11:09 am

βασικά, αυτός που μου τον έδωσε είχε μια σοβαρή υποψία, ότι την όλη ζημιά την έκανε ο controller της mobo. Για αυτό το παλεύω ακόμη ...

Τα δεδομένα που θα μπουν εκεί εννοείται ότι δε θα είναι κρίσιμης σημασίας! Θα είναι το σπίτι των downloads πριν καούν ουσιαστικά
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Mar 15, 2007 1:56 pm

Πάντως τα περί κατάψυξης δεν έχουν νόημα, αφού ο δίσκος λειτουργεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα αφού βγει από την κατάψυξη (μέχρι να καναζεσταθεί) και μετά τα παίζει ΕΝΤΕΛΩΣ :)
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Post Reply

Return to “Hardware”