Αγορά νέου pc,RAID και Raptor
Αγορά νέου pc,RAID και Raptor
Επειδή το παλιό μου τα παιξε χρειάζομαι καινούριο... Γενικά είμαι της άποψης πως πρέπει κάποιος να διαλέγει μόνος του τα εξαρτήματα (απο εκεί που τα βρίσκει φθηνότερα) και να το στήνει μόνος του αλλά είδα στο eshop την παρακάτω προσφορά!
Innovator 4 power
Μου φαίνεται σε πολύ καλή τιμή και το σκέφτομαι σοβαρά! Τι λέτε?
Innovator 4 power
-
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Υπάρχει λόγος να πάρεις Quad Core από τώρα; 500 ευρώ για CPU είναι πολλά...
Πάρε έναν Core 2 Duo και με τα υπόλοιπα χρήματα αναβάθμισε κάρτα γραφικών (κάτι σε 8800 GTS με 352 ram είναι καλό - και Direct X10 συμβατό - και με 280 ευρώ περίπου) και κάνα δίσκο extra.
Σε κάνα χρόνο από τώρα, όταν πέσουν οι τιμές των Quad Core τότε αναβαθμίζεις αν σε καίει το θέμα.
Επίσης ΑΝ πάρεις πλήρες PC απέφυγε το e-shop...δεν έχω ακούσει καλά πράγματα για το aftersales support του.
Πάρε έναν Core 2 Duo και με τα υπόλοιπα χρήματα αναβάθμισε κάρτα γραφικών (κάτι σε 8800 GTS με 352 ram είναι καλό - και Direct X10 συμβατό - και με 280 ευρώ περίπου) και κάνα δίσκο extra.
Σε κάνα χρόνο από τώρα, όταν πέσουν οι τιμές των Quad Core τότε αναβαθμίζεις αν σε καίει το θέμα.
Επίσης ΑΝ πάρεις πλήρες PC απέφυγε το e-shop...δεν έχω ακούσει καλά πράγματα για το aftersales support του.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
-
- Venus Former Team Member
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Re: Αγορά νέου pc
Θα συμφωνήσω και γω. Αν ασχολείσαι με το gaming δε νομίζω να σε βολέψει η 8600gt. Επίσης καλό θα ταν να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για γρηγορότερη ή/και μεγαλύτερη μνήμη.barbarosa wrote:Επειδή το παλιό μου τα παιξε χρειάζομαι καινούριο... Γενικά είμαι της άποψης πως πρέπει κάποιος να διαλέγει μόνος του τα εξαρτήματα (απο εκεί που τα βρίσκει φθηνότερα) και να το στήνει μόνος του αλλά είδα στο eshop την παρακάτω προσφορά!
Innovator 4 power
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Re: Αγορά νέου pc
Έχεις δίκιο αλλά προς το παρόν θα βολευτώ χωρίς πολύ anti-aliasing. Επίσης με τον καιρό ίσως αλλάξω και RAM αλλά προς το παρόν μου αρκεί...emperormario wrote: Αν ασχολείσαι με το gaming δε νομίζω να σε βολέψει η 8600gt. Επίσης καλό θα ταν να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω για γρηγορότερη ή/και μεγαλύτερη μνήμη.
-
Κοίτα, προτείνω να επενδύσεις σε RAM, σε δίσκο όχι τόσο πολύ(πέφτουν οι τιμές συνεχώς, και οι χωρητικότητες καλπάζουν, οπότε βάζεις κάτι για αρχή, κι όταν σφίξουν τα πράγματα παίρνεις), για GPU δεν ξέρω(έχω κόψει το gaming), σε έναν core duo (καθώς δεν υπάρχει κάτι σοβαρό από quad, ούτε καμία σοβαρή εφαρμογή που να τα εκμεταλλεύται) οπότε κόβεις λεφτά, βολεύουν αρκετά 2 οθόνες αντί για μία, αυτά
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Σ'αυτή την περίπτωση άποψη μου να προτιμίσεις την αρχική σύνθεσηbarbarosa wrote:Στα ίδια λεφτά(και λίγο παραπάνω) αν το φτιάξω μόνος μου το σύστημα με το ζόρι ανεβάζω τη RAM στα 800 MHZ και 1)ρίχνω το CPU σε Ε6420 (conroe)
2)με ελαφρώς χειρότερη οθόνη και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα ίδια.
Είναι καλύτερο? τι λέτε?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Zifnab
- Academic status: MSc

Σε δύο βδομάδες προφανώς ! Ο Q6600 πέφτει στα 250 και ο QX6700 από 900 στα 500 http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 5490#85490
Γενικά δεν προτείνονται οι τετραπύρηνοι αυτής της γενιάς,αφού έχουν τις πιο πολλές φορές χειρότερη απόδοση από τους αντίστοιχους διπλοπύρηνους.Εξαιρούνται τα γραφιστικά και φωτογραφικής/κινηματογραφικής επεξεργασίας προγράμματα που σχεδόν διπλασιάζουν την ταχύτητά τους με τους τετραπύρηνους.
Ή περίμενε μέχρι της 22 Ιουλίου και πάρε τον E6850 στα 266Ευρώ
Ή περίμενε μέχρι τον Σεπτέμβριο και πάρε τους ακριβούς Penryn της Intel στα 45nm και τους συγκρίνεις με τους αντίστοιχους AMD που όπως λένε οι πληροφορίες βγαίνουν 10 Σεπτέμβρη.
Ή κοιτας να τσιμπίσεις τώρα έναν 6600 ή 6700...
Ο X6800 είναι ο αντίστοιχος Ε6850 που αναμένεται... Σου στέλνω link με σύγκριση του X6800 με αυτόν που επέλεξες (Q6600):
http://www23.tomshardware.com/cpu.html? ... &chart=181
- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Όπως είπαν και άλλοι με αυτά που κάνουμε δεν νομίζω ότι θα δεις τρομακτική διαφορά...εγώ ακόμα με μονοπύρινο είμαι και όλα είναι μια χαρά, του έχω κάνει και τις αναβαθμισούλες του και είμαι ικανοποιημένος.
Εκτός βέβαια αν έχεις άλλα σχέδια...
Ενδεχομένως με ένα διπύρηνο (μιας που είναι πολύ της μόδας) να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
Εκτός βέβαια αν έχεις άλλα σχέδια...

Ενδεχομένως με ένα διπύρηνο (μιας που είναι πολύ της μόδας) να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
S.S.D.D.
- Zifnab
με πρόχειρους υπολογισμούς γιατι τρέχω και δεν φτάνω - σε 2 βδομάδες:
E6850 280 Euro
Mobo 120 Euro
19" 280 Euro (κορυφαία και για gaming με τέτοια λεφτά όχι 170 όπως του e-shop)
8800GTS 384mb 280Euro (3-4η κάρτα στην συνολική κατάταξη)
Ram 2gb 200 euro (καλή όχι άγνωστη όπως του e-shop)
dvd-rw 20 euro
dvd 16 euro
hd 100euro (πάντα seagate για να έχεις 5 και όχι 3 χρόνια εγγύηση)
mouse keyboard 40 euro
floppy 6 euro
ηχεία CREATIVE INSPIRE T3100 (πολύ καλύτερα απο τα του e-shop) 42 euro
κουτί Thermaltake Soprano 72 euro (πολύ καλύτερο απο τα του e-shop)
τροφοδοτικό 600w 100 euro (το innovator έχει σχετικά μικρό τροφοδοτικό)
Καλύτερα να επενδύεις και λίγο στο χρόνο
Σύνολο 1556 Ευρώ και υπάρχουν και φτηνότερες ενδιάμεσες επιλογές (χωρίς ηχεία/φτηνότερη οθόνη κτλ) δες στο innovator ένα ένα τα εξαρτήματα και πόσο κοστίζουν... και κάνε ένα δικό σου πακέτο όπως το θες εσύ και ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες...
Πάντως για gaming ούτε καν αυτή που σου δίνει (ούτε 100 δεν πρέπει να κάνει
) σκέτη ψύκτρα...Με την 8800 θα μπορείς να βάλεις μια μέρα LCD 32" που σε κανα 4-5 μήνες θα ναι στα 450Ευρώ
E6850 280 Euro
Mobo 120 Euro
19" 280 Euro (κορυφαία και για gaming με τέτοια λεφτά όχι 170 όπως του e-shop)
8800GTS 384mb 280Euro (3-4η κάρτα στην συνολική κατάταξη)
Ram 2gb 200 euro (καλή όχι άγνωστη όπως του e-shop)
dvd-rw 20 euro
dvd 16 euro
hd 100euro (πάντα seagate για να έχεις 5 και όχι 3 χρόνια εγγύηση)
mouse keyboard 40 euro
floppy 6 euro
ηχεία CREATIVE INSPIRE T3100 (πολύ καλύτερα απο τα του e-shop) 42 euro
κουτί Thermaltake Soprano 72 euro (πολύ καλύτερο απο τα του e-shop)
τροφοδοτικό 600w 100 euro (το innovator έχει σχετικά μικρό τροφοδοτικό)
Καλύτερα να επενδύεις και λίγο στο χρόνο
Σύνολο 1556 Ευρώ και υπάρχουν και φτηνότερες ενδιάμεσες επιλογές (χωρίς ηχεία/φτηνότερη οθόνη κτλ) δες στο innovator ένα ένα τα εξαρτήματα και πόσο κοστίζουν... και κάνε ένα δικό σου πακέτο όπως το θες εσύ και ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες...
Πάντως για gaming ούτε καν αυτή που σου δίνει (ούτε 100 δεν πρέπει να κάνει

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Σχετικά με τους σκληρούς για (πλέον) διπύρηνους τετραπύρηνους κτλ κτλ
είναι πολύ καλύτερο να πάρει κανείς 2 , έναν μικρό (30GB 10000RPM με γρήγορο χρόνο αναζήτησης) για το λειτουργικό και έναν δεύτερο οτι νάναι για DATA.. , Επίσης καλό θαναι να είναι και SATA2..
Με λίγα λεφτά παραπάνω κερδίζεις Speed++ , το bottleneck του σκληρού είναι μεγάλη υπόθεση!
Επίσης κοίτα οι μνημούλες και η Mobo να είναι τουλάχιστον DDR2 (3 είναι πανάκριβες) αλλά αν τα έχεις..
είναι πολύ καλύτερο να πάρει κανείς 2 , έναν μικρό (30GB 10000RPM με γρήγορο χρόνο αναζήτησης) για το λειτουργικό και έναν δεύτερο οτι νάναι για DATA.. , Επίσης καλό θαναι να είναι και SATA2..

Με λίγα λεφτά παραπάνω κερδίζεις Speed++ , το bottleneck του σκληρού είναι μεγάλη υπόθεση!

Επίσης κοίτα οι μνημούλες και η Mobo να είναι τουλάχιστον DDR2 (3 είναι πανάκριβες) αλλά αν τα έχεις..

- Zifnab
AmmarkoV++
Αν και εγώ θεωρώ πως ένας raptor δεν αξίζει τόσο όσο δύο 400Gb-500Gb σε raid 0, και μεγάλη ταχύτητα και μεγάλος χώρος. Απο μετρήσεις το διπλό raid (απλών δίσκων sata2) και απ' ότι μου έχει πει ένας φίλος είναι σχεδόν σε όλα γρηγορότερο από έναν μονο WD Raptor στα 10000RPM
Εδώ σχετικό άρθρο:
http://www.tomshardware.com/2007/03/12/ ... wd_raptor/
Αν και εγώ θεωρώ πως ένας raptor δεν αξίζει τόσο όσο δύο 400Gb-500Gb σε raid 0, και μεγάλη ταχύτητα και μεγάλος χώρος. Απο μετρήσεις το διπλό raid (απλών δίσκων sata2) και απ' ότι μου έχει πει ένας φίλος είναι σχεδόν σε όλα γρηγορότερο από έναν μονο WD Raptor στα 10000RPM
Εδώ σχετικό άρθρο:
http://www.tomshardware.com/2007/03/12/ ... wd_raptor/
-
- Mbyte level
raid 0 = κακό data reliability όμως...αν χάσεις τον έναν δίσκο, τα κλαις τα δεδομένα. Και ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεσαι μεγάλες ταχύτητες στο σύνολο των δεδομένων του συστήματος (τί να τα κάνω έγω τα τρελά transfer rates στον δίσκο με τις τσοντ....ερρρ....εργασίες της σχολής).
Άποψή μου αυτή βέβαια
Άποψή μου αυτή βέβαια

"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Χμμ..
Δεν έχω δοκιμάσει RAID setup..
Ουσιαστικά 2 πράγματα είναι τα κατά του Raid0 έχεις 2x πιθανότητα βλάβης και θεωρητικά /2 χρόνο προσπέλασης αλλά τα πάντα χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα (Δες http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels ) ενώ με τον 10000 RPM μπορείς να κρατήσεις το λειτουργικό , page files , core programs κτλ στον ένα και τα κανονικά Applications στον 2ο.. Κατα αυτό τον τρόπο έχουνε πρόσβαση μόνο τα του λειτουργικού στο λειτουργικό και δεν χρειάζεται να περιμένουν..
Βέβαια από την άλλη έχεις και 2GB ram , που χωράνε όλο το λειτουργικό στην μνήμη..
Αλλά anywayz.. Θα πρέπει να δώ κανένα benchmark για να πεισθώ!
+ είναι ακριβό!
Το ιδανικό θα είναι δυο 10000 RPM σε RAID 0 για λειτουργικό και έναν για Data
Δεν έχω δοκιμάσει RAID setup..
Ουσιαστικά 2 πράγματα είναι τα κατά του Raid0 έχεις 2x πιθανότητα βλάβης και θεωρητικά /2 χρόνο προσπέλασης αλλά τα πάντα χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα (Δες http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels ) ενώ με τον 10000 RPM μπορείς να κρατήσεις το λειτουργικό , page files , core programs κτλ στον ένα και τα κανονικά Applications στον 2ο.. Κατα αυτό τον τρόπο έχουνε πρόσβαση μόνο τα του λειτουργικού στο λειτουργικό και δεν χρειάζεται να περιμένουν..
Βέβαια από την άλλη έχεις και 2GB ram , που χωράνε όλο το λειτουργικό στην μνήμη..
Αλλά anywayz.. Θα πρέπει να δώ κανένα benchmark για να πεισθώ!

+ είναι ακριβό!
Το ιδανικό θα είναι δυο 10000 RPM σε RAID 0 για λειτουργικό και έναν για Data

-
- Zifnab
Punisher++
Πρέπει να σου καούν 2 μαζί απο τους 3 για να έχεις prob
Γίνεται και με 5 δίσκους ...
350Eυρώ για 5x320Ευρώ 1.75 TB Και χωράει και αυτά τα καταπληκτικά ντοκιμαντέρ σε HighDefinition....
RAID 5: Striped Set (3 disk minimum) with Distributed Parity. Distributed parity requires all but one drive to be present to operate; drive failure requires replacement, but the array is not destroyed by a single drive failure. Upon drive failure, any subsequent reads can be calculated from the distributed parity such that the drive failure is masked from the end user. The array will have data loss in the event of a second drive failure and is vulnerable until the data that was on the failed drive is rebuilt onto a replacement drive.
Mάλλον το χ***με...Αλλάζω τον τίτλο για να σώσω την offtopicness
Πρέπει να σου καούν 2 μαζί απο τους 3 για να έχεις prob
Γίνεται και με 5 δίσκους ...

RAID 5: Striped Set (3 disk minimum) with Distributed Parity. Distributed parity requires all but one drive to be present to operate; drive failure requires replacement, but the array is not destroyed by a single drive failure. Upon drive failure, any subsequent reads can be calculated from the distributed parity such that the drive failure is masked from the end user. The array will have data loss in the event of a second drive failure and is vulnerable until the data that was on the failed drive is rebuilt onto a replacement drive.
Mάλλον το χ***με...Αλλάζω τον τίτλο για να σώσω την offtopicness

Last edited by Zifnab on Wed Jul 04, 2007 9:15 pm, edited 1 time in total.