Κινητά Μπατάριες
Posted: Fri Sep 07, 2007 7:00 pm
Έχω ακούσει ότι όταν πάρεις ένα καινούργιο κινητό πρέπει την πρώτη φορτιση να την κρατήσεις για μια μέρα. Αυτό ξέρετε αν ισχύει?
Online κοινότητα των φοιτητών Πληροφορικής του Ο.Π.Α.
https://venus.cs.aueb.gr/
Στο motorola v3i μου δεν το λεει σίγουρα γιατι το έχω διαβάσει και σε ένα κινητό που πήρε σήμερα ο θείος μου sampsung d900i πάλι με μια γρήγορη ματιά στο κεφάλαιο για τη μπαταρία δεν το είδα. Νομίζω ότι αυτό ίσχυε για τις παλιές μπαταρίες(nimi λέγονταν ή κάπως έτσι)para wrote:Ναι, ισχύει. Στα περισσότερα manuals το γράφει. Κοίταξε μήπως το γράφει κι αυτό. Γύρω στο 18ωρο θέλει.
Ποιος σου το ειπε να το κρατήσεις γνωστοί σου ή από το κατάστημα? Νομίζω ότι είναι μεγάλο μπέρδεμα με τις μπαταρίες αλλα να μου πεις εδω δεν μπορούν να αποφασίσουν τι να κανουμε με τις μπαταρίες στα λαπτοπ αν να τις βγαζουμε οταν είναι στο ρεύμα ή οχι, ο κάθε κατασκευαστής λέει τα δικά του...sandra wrote:Έχω το μοτορόλα και παρόλο που δεν το γράφει από το κατάστημα μου είχαν πει να το κρατήσω φορτισμένο. dunno
1. Τι να πω δεν ξέρωpara wrote:1Ίσως να μην το γράφει επειδή ίσως να το θεωρούν αυτονόητο και επίσης, τους συμφέρει, κατά μια άποψη, να σου χαλάσει γρήγορα η μπαταρία. Πώς θα αυξήσουν τις πωλήσεις;![]()
2Στο λένε και απ' το κατάστημα, όπως λέει η sandra. Οπότε βάλτο εσύ για να 'σαι σίγουρος.
3Πάντως κι εγώ μη νομίζεις ότι το 'βαζα. Όταν έπαιρνα κάτι καινούριο πάντα ήθελα να το δω. Σιγά μην το είχα δίπλα μου και περιμενα να περάσουν τόσες ώρες για να το ανοίξω και να το δω!
Και εγώ αυτήν την εντύπωση έχω αλλά είναι εντύπωση και οχι γνώση για αυτό άνοιξα το threadParalias wrote:Παιδιά δεν ισχύει αυτό που λέτε (για τις 18 ώρες).Κάποτε με τις μπαταρίες Νικελίου ίσχυε,όχι πλεόν όμως με τις μπαταρίες (η)λιθίου![]()
Θα πρέπει να ξέρετε πως όοοοοοσες ώρες και αν αφήσετε το κινητό σας στην πρίζα αυτό θα φορτίζει μέχρι να γεμίσει η μπαταρία(συνήθως κανένα 2ωρο θέλουν και τα λαπτοπ συνηθως 3ωρο).Μετά απλά θα κάθεται και δε θα κάνει τίποτα.Δεν έχει νόημα.Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις μπαταρίες των λαπτοπ.
Γι'αυτό και τα manual δεν αναφέρουν συνήθως κάτι.Οι πωλητές που σας το λένε στο Γερμανό-στο Πλαίσιο ή οπουδήποτε αλλού είναι παιδιά που συνήθως δεν έχουν ιδέα από αυτά,περνάνε μία εκπαίδευση 2 εβδομάδων και ό,τι τους πουν να λένε το λένε στον καθένα από εμάς.
Δούλευα και'γω στο πλαίσιο και σας τα λέω από προσωπική εμπειρία.
Το ιδανικό για τις μπαταρίες (κινητών και λαπτοπ) είναι με το που αγοράσετε τη συσκευή να την ανοίξετε με όση μπαταρία έχει(πάντα οι λιθίου μπαταρίες έχουν ενέργεια ακόμα και στην 1η χρήση πριν τα βάλουμε στην πρίζα) και να την αφήσετε να τελειώσει.Μετά φορτίζετε τη συσκευή ΚΛΕΙΣΤΗ και αυτό το κάνετε για τις 4-5 πρώτες φορές.
Έτσι,οι μπαταρίες αποκτούν τη μέγιστη χωριτηκότητά τους
"Magic: The gathering"adam98 wrote:gather++
Αυτό ισχύειParalias wrote:Παιδιά δεν ισχύει αυτό που λέτε (για τις 18 ώρες).Κάποτε με τις μπαταρίες Νικελίου ίσχυε,όχι πλεόν όμως με τις μπαταρίες (η)λιθίου![]()
Θα πρέπει να ξέρετε πως όοοοοοσες ώρες και αν αφήσετε το κινητό σας στην πρίζα αυτό θα φορτίζει μέχρι να γεμίσει η μπαταρία(συνήθως κανένα 2ωρο θέλουν και τα λαπτοπ συνηθως 3ωρο).Μετά απλά θα κάθεται και δε θα κάνει τίποτα.Δεν έχει νόημα.Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις μπαταρίες των λαπτοπ.
Αυτό δεν ισχύει. Αυτή η διαδικασία (οι 3-4 πλήρεις κύκλοι φόρτισης-αποφόρτισης) ίσχυε για τις μπαταρίες Νικελίου, όχι για τις λιθίου. Αντίθετα οι μπαταρίες λιθίου ΧΑΝΟΥΝ χωριτηκότητα, αν αποφορτιστούν εντελώς. Γενικά το moto για τις Ιόντων Λιθίου είναι "charge early and charge often" (κάτι σαν το save early and save often στα adventures της Sierra :P).Το ιδανικό για τις μπαταρίες (κινητών και λαπτοπ) είναι με το που αγοράσετε τη συσκευή να την ανοίξετε με όση μπαταρία έχει(πάντα οι λιθίου μπαταρίες έχουν ενέργεια ακόμα και στην 1η χρήση πριν τα βάλουμε στην πρίζα) και να την αφήσετε να τελειώσει.Μετά φορτίζετε τη συσκευή ΚΛΕΙΣΤΗ και αυτό το κάνετε για τις 4-5 πρώτες φορές.
Έτσι,οι μπαταρίες αποκτούν τη μέγιστη χωριτηκότητά τους
http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm# Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns.
# Batteries with fuel gauge (laptops) should be calibrated by applying a deliberate full discharge once every 30 charges. Running the pack down in the equipment does this. If ignored, the fuel gauge will become increasingly less accurate and in some cases cut off the device prematurely