Πρόβλημα οθόνης;

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Πρόβλημα οθόνης;

Post by aguero88 » Thu Sep 18, 2008 3:30 pm

Τον τελευταίο καιρό η οθόνη μου τρεμοπαίζει σε στυλ ίδιο με όταν έχουμε το κινητό δίπλα και κάποιος μας καλεί(σε πολύ ελαφρότερη μορφή βέβαια). Η οθόνη που έχω είναι η LG Flatron L1718S. Αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αν παίζει πρόβλημα με την οθόνη αυτή καθαυτή ή είναι τίποτα άλλο...Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι η κάρτα γραφικών; Σκέφτομαι μήπως είναι κανένας ιός αλλά δεν νομίζω...Έχει κανείς καμία ιδέα τι φταίει ή τι να κάνω για να το βρω;
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Eytixws den eimai Notios Makedonas na mou leei o Anthimos ti na psifisw...
netharis
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Πρόβλημα οθόνης;

Post by netharis » Thu Sep 18, 2008 3:39 pm

Δοκίμασε να αλλάξεις το refresh rate της οθόνης σου. Παίξε κοντά στα 70~75Hz. Eίναι στο Tab monitor των Advanced Settings.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Sep 18, 2008 3:43 pm

Μα είναι LCD! Αυτές είναι στα 60Hz (σε ψηφιακή σύνδεση) νομίζω... Είναι με αναλογική σύνδεση VGA? Ή με ψηφιακή DVI-D?
Δοκίμασε σε άλλον υπολογιστή για να ενοχοποιήσεις την κάρτα ή την οθόνη...

edit: Και η δικιά σου d-sub έχει δλδ αναλογική σύνδεση - οπότε κάνε ότι λέει ο netharis αλλά παίξε και με άλλη οθόνη, όπως και βάλε αυτήν σε άλλο pc/laptop...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Sep 18, 2008 6:51 pm

Και με ψηφιακή σύνδεση (dvi) μπορείς να βάλεις μεγάλα refresh rate. Εμένα χαρακτηριστικά είναι στα 70 hz.

Κάτι απλό για να καταλάβεις αν φταίει η οθόνη. Στο boot η οθόνη τρεμοπαίζει? Αν ναι, τότε σίγουρα αυτή δημιουργεί το πρόβλημα..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Thu Sep 18, 2008 8:37 pm

δοκιμασε επισης να αλλαξεις καλώδιο. Με ενα προβληματικό καλώδιο μου κάνει κάτι τρελά κατα καιρούς
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Sep 18, 2008 10:45 pm

Στο boot η οθόνη τρεμοπαίζει?
οχι απαραιτητα.πηρα το καλοκαιρι καινουργια καρτα γραφικων και το dimm ηταν ψιλο-ελλατωματικο και μου εκανε πολλα κουλα.αρα δεν ειναι απαραιτητο ;)
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Fri Sep 19, 2008 12:06 pm

Λοιπόν, έχω και εγώ ένα πρόβλημα με την οθόνη του laptop όμως... (Toshiba)
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφού μπω στο λογαριασμό μου η οθόνη γίνεται πιο φωτεινή και νομίζω με υψηλότερη αντίθεση...
Προσπάθησα να το αλλάξω χειροκίνητα αλλά δεν μπορώ να το κάνω όπως πριν. Βέβαια όταν το αφήνω στην οθόνη έναρξης που περιμένει κωδικό για τον λογαριασμό δεν αλλάζει η ποιότητα της εικόνας...
Λέτε να φταίει καμμιά διεργασία ή εφαρμογή;
Πριν την πρώτη φορά που το έκανε δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Έκανα και επαναφορά συστήματος αλλά δεν άλλαξε κάτι...
Τι έχετε να πείτε; :-|
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Fri Sep 19, 2008 12:37 pm

Μπορει να φταιει ο manager της καρτας γραφικων κατα το startup.
Δοκιμασε να αλλαξεις τις ρυθμισεις του.
Επισης δες τι τρεχει στο startup:
start->run->msconfig, startup.
Image
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Fri Sep 19, 2008 2:41 pm

Είναι από τα πρώτα που έκανα nethari... Αλλα δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα στις υπηρεσίες ή στις διεργασίες...
Το περίεργο είναι πως δημιούργησα άλλο λογαριασμό και σε αυτά δεν παρουσιάζεται πρόβλημα!!! :???:
Άρα έχω βρει μια ακραία λύση, να απενεργοποιήσω τον πρώτο λογαριασμό αν δεν διορθωθεί...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Sep 19, 2008 8:34 pm

Άρα έχω βρει μια ακραία λύση, να απενεργοποιήσω τον πρώτο λογαριασμό αν δεν διορθωθεί...
Κοιτα να φτιαξεις τα δικαιωματα προηγουμενως.Πχ καποια προγραμματα αν θυμαμαι καλα σε ρωτανε αν ειναι προσβασιμα στον τρεχων χρηστη ή σε ολους ;)
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Fri Sep 19, 2008 8:54 pm

S.a.kiss.007 wrote:Είναι από τα πρώτα που έκανα nethari... Αλλα δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα στις υπηρεσίες ή στις διεργασίες...
Το περίεργο είναι πως δημιούργησα άλλο λογαριασμό και σε αυτά δεν παρουσιάζεται πρόβλημα!!! :???:
Άρα το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι στα startup της registry,
δοκίμασε να βγάλεις το Link απο το πρόγραμμα διαχείρησης
της κάρτας σου απο το startup του χρήστη.
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Sep 21, 2008 4:28 pm

aguero88 wrote:Τον τελευταίο καιρό η οθόνη μου τρεμοπαίζει σε στυλ ίδιο με όταν έχουμε το κινητό δίπλα και κάποιος μας καλεί(σε πολύ ελαφρότερη μορφή βέβαια). Η οθόνη που έχω είναι η LG Flatron L1718S. Αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αν παίζει πρόβλημα με την οθόνη αυτή καθαυτή ή είναι τίποτα άλλο...Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι η κάρτα γραφικών; Σκέφτομαι μήπως είναι κανένας ιός αλλά δεν νομίζω...Έχει κανείς καμία ιδέα τι φταίει ή τι να κάνω για να το βρω;
Πράγματι το refresh rate μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο στην περίπτωσή σου. Ειδικά αν άλλαξες πρόσφατα την ανάλυσή σου...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Post Reply

Return to “Hardware”