Πρόβλημα οθόνης;
Πρόβλημα οθόνης;
Τον τελευταίο καιρό η οθόνη μου τρεμοπαίζει σε στυλ ίδιο με όταν έχουμε το κινητό δίπλα και κάποιος μας καλεί(σε πολύ ελαφρότερη μορφή βέβαια). Η οθόνη που έχω είναι η LG Flatron L1718S. Αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αν παίζει πρόβλημα με την οθόνη αυτή καθαυτή ή είναι τίποτα άλλο...Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι η κάρτα γραφικών; Σκέφτομαι μήπως είναι κανένας ιός αλλά δεν νομίζω...Έχει κανείς καμία ιδέα τι φταίει ή τι να κάνω για να το βρω;
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Πρόβλημα οθόνης;
Δοκίμασε να αλλάξεις το refresh rate της οθόνης σου. Παίξε κοντά στα 70~75Hz. Eίναι στο Tab monitor των Advanced Settings.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- Zifnab
- Academic status: MSc
Μα είναι LCD! Αυτές είναι στα 60Hz (σε ψηφιακή σύνδεση) νομίζω... Είναι με αναλογική σύνδεση VGA? Ή με ψηφιακή DVI-D?
Δοκίμασε σε άλλον υπολογιστή για να ενοχοποιήσεις την κάρτα ή την οθόνη...
edit: Και η δικιά σου d-sub έχει δλδ αναλογική σύνδεση - οπότε κάνε ότι λέει ο netharis αλλά παίξε και με άλλη οθόνη, όπως και βάλε αυτήν σε άλλο pc/laptop...
Δοκίμασε σε άλλον υπολογιστή για να ενοχοποιήσεις την κάρτα ή την οθόνη...
edit: Και η δικιά σου d-sub έχει δλδ αναλογική σύνδεση - οπότε κάνε ότι λέει ο netharis αλλά παίξε και με άλλη οθόνη, όπως και βάλε αυτήν σε άλλο pc/laptop...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Και με ψηφιακή σύνδεση (dvi) μπορείς να βάλεις μεγάλα refresh rate. Εμένα χαρακτηριστικά είναι στα 70 hz.
Κάτι απλό για να καταλάβεις αν φταίει η οθόνη. Στο boot η οθόνη τρεμοπαίζει? Αν ναι, τότε σίγουρα αυτή δημιουργεί το πρόβλημα..
Κάτι απλό για να καταλάβεις αν φταίει η οθόνη. Στο boot η οθόνη τρεμοπαίζει? Αν ναι, τότε σίγουρα αυτή δημιουργεί το πρόβλημα..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- mikros
- byte level
δοκιμασε επισης να αλλαξεις καλώδιο. Με ενα προβληματικό καλώδιο μου κάνει κάτι τρελά κατα καιρούς
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
οχι απαραιτητα.πηρα το καλοκαιρι καινουργια καρτα γραφικων και το dimm ηταν ψιλο-ελλατωματικο και μου εκανε πολλα κουλα.αρα δεν ειναι απαραιτητοΣτο boot η οθόνη τρεμοπαίζει?

- S.a.kiss.007
- Mbyte level
- Academic status: 4th year
Λοιπόν, έχω και εγώ ένα πρόβλημα με την οθόνη του laptop όμως... (Toshiba)
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφού μπω στο λογαριασμό μου η οθόνη γίνεται πιο φωτεινή και νομίζω με υψηλότερη αντίθεση...
Προσπάθησα να το αλλάξω χειροκίνητα αλλά δεν μπορώ να το κάνω όπως πριν. Βέβαια όταν το αφήνω στην οθόνη έναρξης που περιμένει κωδικό για τον λογαριασμό δεν αλλάζει η ποιότητα της εικόνας...
Λέτε να φταίει καμμιά διεργασία ή εφαρμογή;
Πριν την πρώτη φορά που το έκανε δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Έκανα και επαναφορά συστήματος αλλά δεν άλλαξε κάτι...
Τι έχετε να πείτε;
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφού μπω στο λογαριασμό μου η οθόνη γίνεται πιο φωτεινή και νομίζω με υψηλότερη αντίθεση...
Προσπάθησα να το αλλάξω χειροκίνητα αλλά δεν μπορώ να το κάνω όπως πριν. Βέβαια όταν το αφήνω στην οθόνη έναρξης που περιμένει κωδικό για τον λογαριασμό δεν αλλάζει η ποιότητα της εικόνας...
Λέτε να φταίει καμμιά διεργασία ή εφαρμογή;
Πριν την πρώτη φορά που το έκανε δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Έκανα και επαναφορά συστήματος αλλά δεν άλλαξε κάτι...
Τι έχετε να πείτε;

- netharis
Μπορει να φταιει ο manager της καρτας γραφικων κατα το startup.
Δοκιμασε να αλλαξεις τις ρυθμισεις του.
Επισης δες τι τρεχει στο startup:
start->run->msconfig, startup.
Δοκιμασε να αλλαξεις τις ρυθμισεις του.
Επισης δες τι τρεχει στο startup:
start->run->msconfig, startup.

"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- S.a.kiss.007
- Mbyte level
- Academic status: 4th year
Είναι από τα πρώτα που έκανα nethari... Αλλα δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα στις υπηρεσίες ή στις διεργασίες...
Το περίεργο είναι πως δημιούργησα άλλο λογαριασμό και σε αυτά δεν παρουσιάζεται πρόβλημα!!!
Άρα έχω βρει μια ακραία λύση, να απενεργοποιήσω τον πρώτο λογαριασμό αν δεν διορθωθεί...
Το περίεργο είναι πως δημιούργησα άλλο λογαριασμό και σε αυτά δεν παρουσιάζεται πρόβλημα!!!

Άρα έχω βρει μια ακραία λύση, να απενεργοποιήσω τον πρώτο λογαριασμό αν δεν διορθωθεί...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Κοιτα να φτιαξεις τα δικαιωματα προηγουμενως.Πχ καποια προγραμματα αν θυμαμαι καλα σε ρωτανε αν ειναι προσβασιμα στον τρεχων χρηστη ή σε ολουςΆρα έχω βρει μια ακραία λύση, να απενεργοποιήσω τον πρώτο λογαριασμό αν δεν διορθωθεί...

- netharis
Άρα το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι στα startup της registry,S.a.kiss.007 wrote:Είναι από τα πρώτα που έκανα nethari... Αλλα δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα στις υπηρεσίες ή στις διεργασίες...
Το περίεργο είναι πως δημιούργησα άλλο λογαριασμό και σε αυτά δεν παρουσιάζεται πρόβλημα!!!![]()
δοκίμασε να βγάλεις το Link απο το πρόγραμμα διαχείρησης
της κάρτας σου απο το startup του χρήστη.

- Fairy
- Gbyte level
Πράγματι το refresh rate μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο στην περίπτωσή σου. Ειδικά αν άλλαξες πρόσφατα την ανάλυσή σου...aguero88 wrote:Τον τελευταίο καιρό η οθόνη μου τρεμοπαίζει σε στυλ ίδιο με όταν έχουμε το κινητό δίπλα και κάποιος μας καλεί(σε πολύ ελαφρότερη μορφή βέβαια). Η οθόνη που έχω είναι η LG Flatron L1718S. Αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αν παίζει πρόβλημα με την οθόνη αυτή καθαυτή ή είναι τίποτα άλλο...Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι η κάρτα γραφικών; Σκέφτομαι μήπως είναι κανένας ιός αλλά δεν νομίζω...Έχει κανείς καμία ιδέα τι φταίει ή τι να κάνω για να το βρω;
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."