αντικατάσταση ανεμιστηρακιου σε laptop

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
evridikitasou
byte level
byte level

αντικατάσταση ανεμιστηρακιου σε laptop

Post by evridikitasou » Wed Mar 18, 2009 11:36 am

Εχω το toshiba satellite m70-192 και μου έχει χαλάσει το ανεμιστηράκι. Και τώρα του έχω cooler και έτσι δεν ζεστένεται. Πήρα στη cosmodata (απο εκεί το είχα αγοράσει) να ρωτήσω πόσο θα κοστίσει η τοποθέτηση και μου είπαν περίπου 20 ευρώ+το κόστος για το ανεμιστηράκι που δεν ηξεραν πόσο είναι ούτε πόσο θα πάει περίπου. Πήρα και στην toshiba και μου είπαν ανεμιστηράκι+τοποθέτηση 85 ευρώ και είναι στον Κολωνό και πρέπει να το πάω εγώ. Καμιά ιδέα κανεις τι να κάνω?
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Re: αντικατάσταση ανεμιστηρακιου σε laptop

Post by cypher » Wed Mar 18, 2009 3:56 pm

Οταν λες το ανεμιστηρακι εννοεις αυτο του επεξεργαστη η π.χ. της καρτας η αυτο που βγαζει απλα τον ζεστο αερα εξω; Εν πασει περιπτωση στην αντιπροσωπεια παιρνουν παραπανω λεφτα για την ιδια δουλεια. Απλο rip-off. Πηγαινε το στην cosmodata να στο αλλαξουν εκει. Το ανεμιστηρι απο μονο του ζητημα να κανει 10-15 ευρω το πολυ.
ImageImageImageImageImageImageImage
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Thu Mar 19, 2009 12:44 am

Ακομα και το 20ευρω της κοσμοντατα για τοποθετηση ειναι αρκετα λεφτα.
Εγω στη θεση σου αν πιανουν εστω και λιγο τα χερια σου, θα κοιταζα καναν οδηγο να δω πως ανοιγει το συγκεκριμενο λαπτοπ η οσα εχουν το ιδιο κουτι τελως παντων, και θα παρηγγελνα απο το ebay ενα ανεμηστιρι να το αλλαξω. Σε οθονη που εκανα το ιδιο, ηταν υποθεση 2 λεπτων και 100 ευρω. Ασε ποσα ζητουσαν σε αντιπροσωπιες... Τα αφηνω στη φαντασια σας :smt016
evridikitasou
byte level
byte level

Post by evridikitasou » Thu Mar 19, 2009 12:14 pm

το ανεμιστηρακι ειναι αυτο που βγαζει το ζεστο αερα εξω..τωρα οσον αφορα να το βαλω εγω δν μπορω..δν εχει δικη του θηκη π και καλα θα ξεβιδωνα μερικες βιδες και θα το εβαζα οπως ηταν οι μνημες που του εβαλα μονη μου. Τωρα αμα επιχειρησω μονη μου θα το ανοιξω και θα ξεσυνδεθουν ολα. Πρεπει να βγει ολη η κατω πλευρα. Δεν ξερω καν ποιες βιδες πρεπει να ξεβιδωσω για να το βγαλω το καλυμα.Φανταζομαι οχι ολες γιατι θα ξεσυνδεθουν και θα κουνηθουν ολα. Δεν θελω να κανω δοκιμη η ασχετη γιατι μετα θα το παω βιδες να μου το φτιαξουν και οχι 20 ευρω, 100 θα μου παρουν!!Πφ...
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Thu Mar 19, 2009 3:10 pm

Υπαρχει σιγουρα σχετικο manual που σου δειχνει βημα βημα την διαδικασια ανοιγματος αλλα εφοσον δεν εχεις ξανασχοληθει αστο καλυτερα και ας στοιχησει 20 ευρω παραπανω. :-)
ImageImageImageImageImageImageImage
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Thu Mar 19, 2009 3:54 pm

και εγω νομιζα οτι η οθονη δεν βγαινει με τιποτα ξερω γω, αλλα τελικα ηταν 2 λεπτα δουλεια μολις το εψαξα.
ΓΕνικα οι κατασκευαστες δεν ειναι ηλιθιοι και οτι χαλαει συχνα το εχουν με τετοιο τροπο που να αλλαζει ευκολα...
Αφου δεν αισθανεσαι σιγουρη ομως καλυτερα ειναι να μην πειραματιστεις!
Post Reply

Return to “Hardware”