Τί φορητό υπολογιστή θα προτείνατε για δύο άτομα που θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους;Ο πρώτος:
-Καμια δακτυλογράφηση κειμένου για εργασίες κλπ και εκτυπώσεις...
-Περιήγηση στο Internet....
-Οι πιό extreme δραστηριότητες θα είναι μουσική, κανα 3d shooter (αλλιώς "αλγόριθμος περιήγησης και εξάλειψης ξένων στοιχείων"!) :P, όχι πολλά-πολλά όμως... αντε και καμιά ταινία...
Καί ο έτερος:
-Οικονομική διαχείριση και τήρηση λογαριασμών.
-Πελατολόγιο.
-Τήρηση κάποιου προγράμματος (με τη μορφή ημερολογίου).
-Εκτύπωση αποδείξεων και άλλων εγγράφων και εικόνων.
-Μεταφορά δεδομένων σε CD.
-Περιήγηση στο net επίσης.
-Και ως πιο extreme δραστηριότητα, καμιά μουσικούλα (μόνο).
Και οι δύο υπολογιστές <= 1000 Ευρώ.
Έχετε υπ'όψην σας πως και οι δύο είναι αρχάριοι στους υπολογιστές.
Ο τελευταίος προφανώς έχει πιο σαφή εικόνα του τι ζητάει από τον υπολογιστή του.Γι'αυτόν θα πρότεινα-
πολύ χονδρικά-μεγάλο αποθηκευτικό χώρο σε σκληρό (όχι μικρότερο απο 60GB),
πολύ σταθερό λειτουργικό σύστημα (Win2000/XPHome/XPPro?-με κάποιο SP πάντα), 256 ή 512MB μνήμης, μία κάρτα γραφικών καλή στη δισδιάστατη απεικόνιση ή την ενσωματωμένη, τον ενσωματωμένο ήχο, CDRW & DVDROM (μια και μάλλον είναι πλέον το standard), 4 θύρες USB κατ'ελάχιστον και ένα ασύρματο ποντικάκι πιστεύω θα τον βόλευε πολύ (τα ασύρματα συνδέονται με υπέρυθρες; )...Και ο εκτυπωτής:
Εκεί οπου προβληματίζομαι είναι στην εύρεση ενός προγράμματος διαχείρισης του πελατολογίου και τήρησης schedule.Ένα DBMS που να μή σε μπερδεύει με ζητήματα σχεδιασμού ΒΔ (με relationships, normalization κλπ) θα ήταν πολύ καλό, αλλά υπάρχει κάτι τέτοιο;
Επίσης όπως θα προσέξατε δε ξέρω μοντέλο/συχνότητα CPU.
Ειδικά για το πρώτο παιδί δεν έχω ιδέα.
Φοβάμαι, επειδή ζητούν πολύ απλά πράγματα, μήπως πέσω στη παγίδα να τους προτείνω κάτι υπερβολικά παρωχημένο, ή, από την άλλη, κάτι πιό ισχυρό απ'όσο χρειάζονται.
Φυσικά το ψάχνω το ζήτημα αλλά επειδή δυστυχώς δεν είμαι πολύ καλός σε θέματα hardware-ίσως να είναι αυτό ήδη προφανές στους γκουρού

-και για λόγους ενημέρωσης, θα ήθελα τις απόψεις σας...
Επίσης: Laptop vs. Mini PC (σύντομα κοντά σας!

)