κλεινει ο υπολογιστης μου.
κλεινει ο υπολογιστης μου.
παιδια γραφω πρωτη φορα εδω κι ετσι ισως κανω καποια λαθη.. θα ήθελα τη βοηθεια σας μπας και γλιτωσω το τεχνικο στον υπολογιστη μου... ξαφνικα μια ωραια πρωια εκει που επαιζα το the sims3 αρχιζει ο υπολογιστης μου και κανει ενα δυνατο θορυβο, λιγο περισσοτερο απο αυτον που ακουγετε μονιμασε ολους τους υπολογιστες(οπως όταν ζοριζετε γιατι τον φορτώνω με πολλα δεδομενα)..αναβει τα τρια λαμπακια(num lock caps kai scroll) και κλεινει..αμεσως το ξαναανοιγω και δουλειει κανονικα και στο internet η οπουδηποτε αλλου δε κλεινει, μονο στα πιο βαρια παιχνιδια στα οποια μεχρι προτεινως δε μου παρουσιαζε κανενα προβλημα εδω και μηνες...δεν εχω αλλαξει τιποτα ειτε στο software ειτε hardware...ειδικα με το δευτερο εχω ενα φοβο... μπορει να εχει γινει καποια φθορα και να πρεπει απλα να αντικαταστησω καποιο σημειο η ενα format μπορει να βοηθησει??? ευχαριστω...
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Re: κλεινει ο υπολογιστης μου.
Hardware prob. Τροφοδοτικό θα έλεγα. Δε δίνει αρκετή ενέργεια στην κάρτα γραφικών και πεθαίνει.
Πόσο παλιός είναι ο υπολογιστής;
Πόσο παλιός είναι ο υπολογιστής;

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
δεν ειναι ιδαιτερα παλιος.. σχεδον δυο χρονια..απλα το προβλημα παρουσιαστικε προχτες ενω δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα ως τωρα..υπαρχει περιπτωση να εχει φθαρει η καρτα γραφικων μου??
- cypher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Eιτε τροφοδοτικο οπως λεει ο ανεμος ειτε υπερθερμανση λογω μπουχτισματος απο την σκονη στο εσωτερικο. Καλο θα ηταν να ανοιξεις και το πλαινο καπακι και να το φυσηξεις σωστα για να φυγει οτιδηποτε μπορει να εχει συσσωρευτει στο εσωτερικο (και ειδικα στις ψυκτρες). 
υ.γ. να χαλασει ετσι ξαφνικα η καρτα γραφικων δεν αποκλειεται αλλα ειναι στις αιτιες με χαμηλοτερη προτεραιοτητα απο οτι π.χ. η υπερθερμανση.

υ.γ. να χαλασει ετσι ξαφνικα η καρτα γραφικων δεν αποκλειεται αλλα ειναι στις αιτιες με χαμηλοτερη προτεραιοτητα απο οτι π.χ. η υπερθερμανση.

με συγχωρεις που ξαναρωταω αλλα ειμαι λιγο ασχετη επι του θεματος...ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια του υπολογιστη??μπηκα απο το μενου(δε ξερω πως το λενε αλλα πατας το del για να μπεις μολις ανοιξει ο υπολογιστης) και ειδα οτι ειχε 2 θρμοκρασιες η μια ελεγε 49 και η αλλη 54..μπορει να ευθυνετε το κλεισιμο εκει?? θα το καταλαβω αν φταιει το ανεμηστιρακι ε??απλα δεν θα λειτουργει??? το τροφοδοτικο ειναι δυσκολο να το αλλαξεις??ειναι ακριβο??γιατι ειμαι φοιτητρια και αν πω στο μπαμπα μου οτι χαλασε ο υπολογιστης και θελω κι ααααλλα λεφτα..την εβαψα..:(
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών δε φαίνεται απο το bios(το σημείο, δηλαδή, όπου πάτησες DEL-->εκεί βρίσκεται η θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλη μια γενική θερμοκρασία).
Καλύτερα, πριν προβείς σε αγορές, κάνε αυτό που σου είπε ο cy[pher, άνοιξε δηλαδή τον πύργο σου, αποσύνδεσε την κάρτα γραφικών (με προσοχή όλα αυτά, βγάζεις πρίζες, αποφορτίζεσαι κπλκλπ..), και σιγά σιγά απομάκρυνε το πουρί που θα έχει μαζευτεί πάνω στους ανεμιστήρες..Τοχω πάθει και εγώ (όλοι, νομίζω..)
Καλύτερα, πριν προβείς σε αγορές, κάνε αυτό που σου είπε ο cy[pher, άνοιξε δηλαδή τον πύργο σου, αποσύνδεσε την κάρτα γραφικών (με προσοχή όλα αυτά, βγάζεις πρίζες, αποφορτίζεσαι κπλκλπ..), και σιγά σιγά απομάκρυνε το πουρί που θα έχει μαζευτεί πάνω στους ανεμιστήρες..Τοχω πάθει και εγώ (όλοι, νομίζω..)
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
ωραια..θα το δοκιμασω αλλα πως θα ξερω ποια ειναι η καρτα γραφικων και που θα καταλαβω αν ευθυβετε αυτη αφου τα ιδια παιχνιδια δεν θα παιζουν χωρις καρτα γραφικων????
- cypher
H καρτα γραφικων ειναι το παραλληλογραμμο κομματι που προεξεχει στο κατω-μεσαιο μερος της μητρικης και προφανως δεν θα την αφαιρεσεις, απλα θα την φυσηξεις καπως να φυγουν τα κομματια σκονης. Εδω για να καταλαβεις πως ειναι, ενα συστημα που εχει δυο καρτες γραφικων εκει που ειναι μαρκαρισμενο:Sonia1988 wrote:ωραια..θα το δοκιμασω αλλα πως θα ξερω ποια ειναι η καρτα γραφικων και που θα καταλαβω αν ευθυβετε αυτη αφου τα ιδια παιχνιδια δεν θα παιζουν χωρις καρτα γραφικων????

Οποτε θα καθαρισεις απαλα (και αφου εχεις βγαλει το pc απο το ρευμα και ακουμπησεις π.χ. το καλοριφερ για να φυγει ο στατικος ηλεκτρισμος) την ψυκτρα/ανεμιστηρα της καρτας καθως και την ψυκτρα/ανεμιστηρα του επεξεργαστη στο πανω μερος και μετα ξαναδοκιμαζεις.

θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω....ευχαριστω για ολα παντως...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ρε συ όμως, αν δεν την αφαιρεσει, και απλά φυσήξει, θα κάνει μια τρύπα στο νερό, γιατί και ένα μέρος της σκόνης θα "σηκωθεί" και θα ξανακαθίσει στην κάρτα, και το πουρί θα συνεχίσει να καλύπτει τον ανεμιστήρα(και η λογική λέει πως μετά απο 2 χρόνια κλεισούρας, ο ανεμιστήρας θα έχει μαζέψει μπόλικο)cypher wrote:δεν θα την αφαιρεσεις, απλα θα την φυσηξεις καπως να φυγουν τα κομματια σκονης.
Αν δεν νοιώθεις σίγουρη για την αφαίρεση και τον καθαρισμό της κάρτας, φώναξε καλύτερα κάποιον που ξέρει..Αφού την καθαρίσεις, θα την ξανασυνδέσεις, θα την "ζορίσεις" τρέχοντας καποιο μετροπρόγραμμα(π.χ. furmark, 3dmark) ή κάποιο βαρύ παιχνίδι για αρκετή ώρα, και αν σου ξαναεμφανίσει πρόβλημα, τότε κοιτάς για ενναλακτικες λύσεις
πρίν το δοκιμάσεις έλεγξε για εγγύηση.. αν φτάσεις και το ανοίξεις απο μόνη σου τερματίζεται η εγγύηση..Sonia1988 wrote:θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω....ευχαριστω για ολα παντως...
aquila non captat muscas. numero 5
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Τι εννοείς?? Δε θα ανοίξει όλη την κάρτα γραφικών, να την κάνει κομματακια και να την καθαρίσει. Απλά θα την αφαιρέσει απο τη θύρα..thefreak wrote:πρίν το δοκιμάσεις έλεγξε για εγγύηση.. αν φτάσεις και το ανοίξεις απο μόνη σου τερματίζεται η εγγύηση..Sonia1988 wrote:θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω....ευχαριστω για ολα παντως...
παιδια το δοκιμασα....δεν αφαιρεσα τη καρτα γραφικων γιατι ειδα μετα το μηνυμα που στειλατε...τελικα δεν εγινε τιποτα!!! χθες δε μου κλεισε αλλα σημερα με ενα πολυ ελαφρυ παιχνιδακι τερματισε.... εχω 2 καρτες γραφικων απο 512mb η καθε μια... αν τις αφαιρεσω καθαρισω και καθαρισω το μερος υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι?? αν οχι μετα παμε σε προβλημα τροφοδοτικου???
Το πιθανότερο... Ξέρεις μάρκα τροφοδοτικού και ισχύ (Watt);
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Δεν έχει σημασία, για να είσαι στην εγγύηση δε πρέπει να ανοίξεις τον πύργο. Έτσι πάει τις περισσότερες φορές.emperormario wrote:Τι εννοείς?? Δε θα ανοίξει όλη την κάρτα γραφικών, να την κάνει κομματακια και να την καθαρίσει. Απλά θα την αφαιρέσει απο τη θύρα..thefreak wrote:πρίν το δοκιμάσεις έλεγξε για εγγύηση.. αν φτάσεις και το ανοίξεις απο μόνη σου τερματίζεται η εγγύηση..Sonia1988 wrote:θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω....ευχαριστω για ολα παντως...
Ναι, είναι παράλογο.

Για μένα δεν είναι η κάρτα γραφικών ούτε η σκόνη, το τροφοδοτικό θα κοίταγα.

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- cypher
Δυο καρτες γραφικων για να παιζεις το Sims 3; Overkill.
Α btw σε περιπτωση που το pc ειναι σχετικα καινουργιο και εχει ακομα εγγυηση θα μπορουσες να το πας αμεσα πισω στο μαγαζι να στο φτιαξουν. Ειναι δικια τους ευθυνη.

Α btw σε περιπτωση που το pc ειναι σχετικα καινουργιο και εχει ακομα εγγυηση θα μπορουσες να το πας αμεσα πισω στο μαγαζι να στο φτιαξουν. Ειναι δικια τους ευθυνη.

- Serendipity
- Gbyte level
Κάπως ετσι ξεκίνησε και έμενα να τα τινάζει κάθε φορά που έμπαινα σε κάποιο παιχνίδι. Ωσπου κάηκε το τροφοδοτικό και λύθηκε το μυστήριο.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
πάει η εγγύηση.. αν ίσχυει ακόμη..Sonia1988 wrote:παιδια το δοκιμασα....δεν αφαιρεσα τη καρτα γραφικων γιατι ειδα μετα το μηνυμα που στειλατε...τελικα δεν εγινε τιποτα!!! χθες δε μου κλεισε αλλα σημερα με ενα πολυ ελαφρυ παιχνιδακι τερματισε.... εχω 2 καρτες γραφικων απο 512mb η καθε μια... αν τις αφαιρεσω καθαρισω και καθαρισω το μερος υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι?? αν οχι μετα παμε σε προβλημα τροφοδοτικου???
aquila non captat muscas. numero 5
η εγγυηση εληξε πριν 2 μηνες οποτε...οχι.... να ρωτησω το τροφοδοτικο ειναι δυσκολο να το αλλαξω μονη μου??? μπορει να ελενξω αν φταιει αυτο πρωτου το αντικαταστησω?? περιπου ξερετε τιμη....το τροφοδοτικο ειναι εκεινο το κουτι πανω πανω στο πυργο που απο πισω εχει το βισμα του ρευματος ε???
- cypher
Ναι αυτο ειναι, δεν ειναι κατι η αντικατασταση του απλα πρεπει να σημειωσεις (εφοσον δεν εχεις ξανασχοληθει) ολα τα βυσματα που βγαινουν απο το τροφοδοτικο και που συνδεονται για να μην ξεχασεις καποιο. Οι τιμες αναλογα τα watt και την ποιοτητα ξεκινανε απο 30-40 (για ενα μετριο) και ανεβαινουν αναλογα.Sonia1988 wrote:η εγγυηση εληξε πριν 2 μηνες οποτε...οχι.... να ρωτησω το τροφοδοτικο ειναι δυσκολο να το αλλαξω μονη μου??? μπορει να ελενξω αν φταιει αυτο πρωτου το αντικαταστησω?? περιπου ξερετε τιμη....το τροφοδοτικο ειναι εκεινο το κουτι πανω πανω στο πυργο που απο πισω εχει το βισμα του ρευματος ε???
Δες στο πλαι του τροφοδοτικου μαρκα και ποσα watt ειναι.

Εφόσον έχεις 2 κάρτες γραφικών υποθέτω ότι το σύστημά σου απαιτεί τουλάχιστον 500 Watt τροφοδοτικό, οπότε μάλλον η τιμή θα κυμανθεί γύρω στα 60-70 ευρώ για την αλλαγή του αν τελικά φταίει αυτό. Εκτίμηση βέβαια είναι αυτό καθώς δε μας έχεις αναφέρει τι περιλαμβάνει και το υπόλοιπο σύστημα.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
ειναι 400 watt το maximum και η μαρκα του ειναι premier δε ξερω αν αυτο βοηθαει...