Disconnection ðñüâëçìá ìå Zyxel P650R-31 ADSL Router
Disconnection πρόβλημα με Zyxel P650R-31 ADSL Router
Εχω προβλημα με το συγκεκριμενο router εδω και καμποσο καιρο.Τωρα τελευταια για καποιο περιεργο λογο το προβλημα ειναι πολυ πιο συχνο.Ο router "χανει" την ip απο τη forthnet καθε λιγο και λιγακι.Δεν ξεσυγχρονιζεται απο το dslam αλλα απλα "ξεσυνδεεται" απο τον isp και δεν προσπαθει απο μονο του να ξανασυνδεθει.Πρεπει καθε λιγο και λιγακι να συνδεομαι στο router και να κανω "reset adsl line" για να ξαναπαρει ip απο τη forthnet.
Ξερει κανενας να βοηθησει γιατι εχει καταντησει πολυ ενοχλητικο?
Ξερει κανενας να βοηθησει γιατι εχει καταντησει πολυ ενοχλητικο?
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Στο pc πως το βλέπεις σαν ethernet interface ή σαν άλλη συσκευή(modem);
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Το pc μου ειναι μονο με ενα ethernet δικτυακι με το router.To προβλημα που εχω και εκει αφου και στο lan εχω κρουσματα disconnection ακομα και με dhcp disabled ειναι αλλο θεμα.Προς το παρον το πιο εκνευριστικο ειναι οτι με πεταει "εξω".Ουτε προγραμματακι που να μπαινει αυτοματα στο router και να κανει reset ουτε επιλογη στο ιδιο βλεπω να εχει που να κανει απο μονο του προσπαθεια να ξαναπαρει ip.Εκανα ενα upgrade προσφατα στο firmware και το προβλημα εγινε χειροτερο.Ξαναγυρισα πισω στο προηγουμενο version του firmware αλλα το προβλημα εμεινε το ιδιο.Οπως και να'χει ξεχνωντας τα firmware updates ειχα και πριν το ιδιο prob.HdkiLLeR wrote:Στο pc πως το βλέπεις σαν ethernet interface ή σαν άλλη συσκευή(modem);
- Einherjar
- Venus Project Founder
Με μια μικρή αναζήτηση βλέπω ότι αρκετοί έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα.... κοινώς έχεις προβληματικό routerάκι! ένα θέμα που θα μπορούσες να ελέγξεις είναι:
My 650H stops when IP changes (dynamic IP)
Zyxel + PPPoA?
Συζήτηση για Beta firmware zyxel 650-R33 και R-31
Σου παραθέτω μερικά links μήπως και βρείς λύση:You must use what the ISP has set on their DSLAM, wether that is PPPoE/PPPoA or VC/LLC. Your setup must match their DSLAM setup.
My 650H stops when IP changes (dynamic IP)
Zyxel + PPPoA?
Συζήτηση για Beta firmware zyxel 650-R33 και R-31
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Μάλλον PPPoΕ πρέπει να έχεις πάντος όταν γίνεται αυτό τρέξε ένα repair πάνω στην ethernet για να "ξανζητήσεις" ip. Εάν είχες linux υπαρχει τρόπος να αυξήσεις το lease time, να ζητάς δηλαδή περισσότερη ώρα ip οπότε μπορεί και να λυνότανε το θέμα. Δεν ξέρω με σιγουριά βέβαια.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Einherjar οντως η Forthnet δωσει κατευθυνση για PPPoA
Επισης νομιζω οτι το τελευταιο λινκ που εδωσες θα με σωσει.Τα παλικαρια ζητησανε οργανωμενα απο τυπο στη Zyxel να τους φτιαξει ενα beta firmware που να λυνει μερικα προβληματα (μαζι και με το restart when ip drops).Θα το δοκιμασω και θα δω αλλιως την εβαψα!
HdkiLLeR φανταζομαι μιλας για το lan prob που εχω (η´ μαλλον ειχα).Ο router συνηθιζε να κοβει τη συνδεση με το pc και συνεχιζει να το κανει..Αλλα καπου ειχα βρει μια ρυθμιση να κανει το pc αυτοματα restart αν πεσει η συνδεση με το router και πλακα στη πλακα δεν βρισκω πουθενα που ηταν !! loool
Τη πατησαμαν...Στο επομενο format θα εχω και lan να ξεσυνδεεται hehe :(
Anyways αυτο προσωρινα ειναι λυμενο...Το αλλο ειναι οντως προβλημα με το συγκεκριμενο μηχανημα και δεν ειναι μικρο prob...To βαζω το beta και βλεπουμε...
Επισης νομιζω οτι το τελευταιο λινκ που εδωσες θα με σωσει.Τα παλικαρια ζητησανε οργανωμενα απο τυπο στη Zyxel να τους φτιαξει ενα beta firmware που να λυνει μερικα προβληματα (μαζι και με το restart when ip drops).Θα το δοκιμασω και θα δω αλλιως την εβαψα!
HdkiLLeR φανταζομαι μιλας για το lan prob που εχω (η´ μαλλον ειχα).Ο router συνηθιζε να κοβει τη συνδεση με το pc και συνεχιζει να το κανει..Αλλα καπου ειχα βρει μια ρυθμιση να κανει το pc αυτοματα restart αν πεσει η συνδεση με το router και πλακα στη πλακα δεν βρισκω πουθενα που ηταν !! loool
Τη πατησαμαν...Στο επομενο format θα εχω και lan να ξεσυνδεεται hehe :(
Anyways αυτο προσωρινα ειναι λυμενο...Το αλλο ειναι οντως προβλημα με το συγκεκριμενο μηχανημα και δεν ειναι μικρο prob...To βαζω το beta και βλεπουμε...
Παιδια εχω απιστεφτο κωλλημα...πλζ βοηθεια!!
Μπορει καποιος να κατεβασει για μενα το beta firmware of router P650R-31 from here : http://www.adslgr.com/forum/thread6592.html&highlight=
και να ελεγξει αν του πεταει crc error γιατι εγω κοντευω να τρελαθω...Οι υπολοιποι λενε οτι ειναι οκ αλλα εγω το εχω κατεβασει απο 5 διαφορετικα pc και παντα μου πεταει crc error !!!
Αν το κατεβασει και του δουλευει οκ ασ μου το πει και ας μην το σβησει ωστε να βρουμε ενα τροπο να το παρω και εγω.
Μπορει καποιος να κατεβασει για μενα το beta firmware of router P650R-31 from here : http://www.adslgr.com/forum/thread6592.html&highlight=
και να ελεγξει αν του πεταει crc error γιατι εγω κοντευω να τρελαθω...Οι υπολοιποι λενε οτι ειναι οκ αλλα εγω το εχω κατεβασει απο 5 διαφορετικα pc και παντα μου πεταει crc error !!!
Αν το κατεβασει και του δουλευει οκ ασ μου το πει και ας μην το σβησει ωστε να βρουμε ενα τροπο να το παρω και εγω.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
μου το έβγαλε κι εμένα το error που το δοκίμασα..
btw ξέρει κανένας τρόπο να διατηρεί κάποιος μια min ταχύτητα σε adsl??
btw ξέρει κανένας τρόπο να διατηρεί κάποιος μια min ταχύτητα σε adsl??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Θεωρειται πολυ καλη επιλογη και ειναι αλλα ομως οντως εχει ενα προβληματακι με τα αφθονα connections (emule,torrent ktl) και απο οσο ξερω τελευταια δεν ειναι καθολου τζαμπαablaz3r wrote:Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το zyxel μουΑν ήταν καλό dsl modem σιγά μην μας το δίναν τσάμπα...

lumenintervalum δεν ξερω ακριβως τι εννοεις με min ταχυτητα αλλα σε περιπτωση που εννοεις bandwidth controler θα δεις τεραστια διαφορα μολις μαθεισ να βαζεις σωστα limits!!
Προτεινω αυτο που εχω και εγω και λεγεται DU super controler.
Αν εισαι σε 384 γραμμη βαζε στο upload τετοιο limit ωστε globally να εισαι στα 10 KB up-speed.
Η "μαγκια" ομως ειναι στο download.Πρεπει να μαθεις σε ποιο οριο παιζει η γραμμη σου για αρχη...μετα ,σε καθε κατεβασμα, αναλογα με αυτον που κατεβαζεις, αν βλεπεις πολλα "σκαμπανεβασματα" στο traffic μην εισαι απληστος και αφηνεις το μεγιστο δυνατο..Δοκιμασε να κατεβαζεις το οριο ωστε να καταφερνεις να οριζοντοποιεις το γραφημα.
Οπως και να εχει εγω προτεινω αν ξερεις που κατεβαζεις και ο αλλος σιγουρα θα σου καλυπτει το down οριο να βαλεις οριο στο προγραμμα τη τιμη που ξερεις πως οπως και να εχει μπορει να πιανει/κραταει η γραμμη σου.Πχ εμενα η 384 γραμμη μου σε πολυ καλες συνθηκες κραταει 32 οποτε και βαζω αυτη τη τιμη.Πολλες φορες αν σε αυτη τη τιμη βλεπω οριζοντια γραμμη

Y.Γ σοβαρες ταχυτητες πιανεις μονο σε mirc,of course dc++,newsgroups and torrents ΑΝ βαλεις σωστο αριθμο απο torrents,σωστες ρυθμισεις σε ports,αλλα progs κτλ κτλ
screenshot ενδεικτικο here http://homepages.pathfinder.gr/Tomahawk ... tMeans.PNG
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
δε θέλω να είμαι greedy και ούτε κατεβάζω τόσα πολλά-συνήθως παίρνω από γνωστούς και φίλους..
έβαλα μια καινούργια έκδοση firmware πάντως και προς το παρόν -στα λίγα που έχω κοιτάξει-έχω δει τρομερή διαφορά..Θα το παρακολουθήσω λίγες μέρες και θα πω τα νέα...
έβαλα μια καινούργια έκδοση firmware πάντως και προς το παρόν -στα λίγα που έχω κοιτάξει-έχω δει τρομερή διαφορά..Θα το παρακολουθήσω λίγες μέρες και θα πω τα νέα...
A blink of an eye
A dream for the blind
Είχε και σε μένα προβλήματα αλλά κατάφερα και το ξεπακετάρησα. Το έχω βάλει στο http://venus.cslab.aueb.gr/~einherjar/3 ... 040511.bin
Δεν εγγυώμαι ότι θα παίζει σωστά καθώς αν λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, παίζει να έχει δίκιο. Αν θες βάλε το, αλλά έχε και το original firmware ώστε να το περάσεις αν σκάσει αυτό
Δεν εγγυώμαι ότι θα παίζει σωστά καθώς αν λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, παίζει να έχει δίκιο. Αν θες βάλε το, αλλά έχε και το original firmware ώστε να το περάσεις αν σκάσει αυτό
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Αν εννοεις οτι το ξεπακεταρισες και πατησες "keep broken files" το εχω δοκιμασει και εγω αλλα δυστυχως δεν ειναι .avi ή κατι ωστε να μην φοβασαι.Ειναι firmware και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος στο να βαλω semi-unpacked file! Ειναι και ψιλοπικρα μετα να βαζω working firmware σε router που δεν δουλευει οχι πως δεν γινεται.Einherjar wrote:Είχε και σε μένα προβλήματα αλλά κατάφερα και το ξεπακετάρησα. Το έχω βάλει στο http://venus.cslab.aueb.gr/~einherjar/3 ... 040511.bin
Ευχαριστω παντως
Y.Γ Τωρα,αν και οι αλλοι στο forum δεν το φοβουνται καθολου και το εχουν βαλει με αυτο τον τροπο τοτε δεν ξερω.Παντως καποιος ειπε οτι το κατεβασε και το εβαλε και ειπε οτι δεν ειχε crc error !!Anyhow...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
μήπως παίζει καμιά μλκ με το link απ όπου πας να το κατεβάσεις??
(λέω εγώ τώρα)
(λέω εγώ τώρα)
A blink of an eye
A dream for the blind
Το σκεφτηκα και αυτο αλλα μαλλον δεν ειναι...Εχω δοκιμασει και logged-in στο site και logged-out και σε αλλο σκληρο,και απο η/υ της σχολης και απο φιλου κτλ κτλ..lumenintervalum wrote:μήπως παίζει καμιά μλκ με το link απ όπου πας να το κατεβάσεις??
(λέω εγώ τώρα)
Α ναι? Τοτε πως το ξεπακεταρισες?Πες μου αν ειναι αλλος τροπος ποιο "ασφαλης" να το βαλω τοτε.Einherjar wrote:δεν είχα κάποια τέτοια επιλογή like keep broken files
Τετοια επιλογη σου δινει το winrar για "keep broken files" οταν πατησεις "extract files..." οποτε στο ξεπακεταρει οπως και να ειναι.
Στο ρουτερ μου τωρα εχω την V3.40(GT.3) | 9/9/2003 .Yπαρχει και GT.4 αλλα μολις το εβαλα εγινε χειροτερα και γυρισα πισω.Αυτο το firmware που εχει αυτο το αρχειο ειναι ενα καινουργιο που εκανε συγκεκριμενες αλλαγες ο "ειδικος" απο τη Zyxel ωστε να να μην μπουκωνει με τα πολλα connections και αν τελικα δεν μπορει τουλαχιστον να κανει restart και να συνεχιζει το κατεβασμα ενω πριν δεν το εκανε.Το εκανε αυτο το beta απο οτι λενε τα παιδια στο forum ειδικα μετα απο απαιτηση και επικοινωνια δικια τους και λενε οτι δουλευει παραπανω απο καλα!!Einherjar wrote:το ξεπακετάρησα με το 7zip. Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με το CRC του αρχείου αλλά το έβγαλε κανονικά. Τι να σου πω από κεί και πέρα
btw ποια έκδοση firmware έχεις μέσα?
:(:(:( Τα νευρα μου :( Ειμαι τοσο κοντα μα τοσο μακρια :(