Σύνδεση PC με TV:Πρόβλημα

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Σύνδεση PC με TV:Πρόβλημα

Post by TaRaNTuLa » Thu Dec 02, 2004 10:13 pm

Λοιπόν...Πήρα ένα καλωδιάκι S-Video που συνδέεται στη 2η έξοδο της κάρτας γραφικών(ATi Radeon 9500,128MB) και σε ένα scart που μπαίνει στην τηλεόραση.Επίσης καλωδιάκι για τον ήχο.Πηγαίνω από Display Settings και ενεργοποιώ να βγαίνει το σήμα από τη δεύτερη έξοδο...Στην οθόνη εμφανίζεται ένα γκρι πράγμα...τίποτα παραπάνω,όλη η οθόνη γκρι...Λέω "θα είναι οι ρυθμίσεις"...κοιτάζω Hz,ήταν 60,όσο πρέπει.Κλείνω τα accelerations μήπως έφταιγε κάτι τέτοιο.Μπαααα.Ο ήχος όμως δουλεύει τζιτζι! Λέω "ας κάνω ένα identify να δω αν δουλεύει το καλώδιο".Μου εμφανίζει τότε έναν ωραίο άσσο στην οθόνη του PC και ένα "2" στην TV.Ωραία!Λάθος στη σύνδεση δεν έχουμε.Κάνω restart και μου εμφανίζει στην TV ό,τι δείχνει και στην οθόνη,ΟΜΩΣ μόνο μέχρι να εμφανιστεί η logon screen...μετά πάλι το χάος,αυτό το γκρι πράγμα... :evil: Μπαίνω μετά σε safe mode και τα έδειχνε όλα τζιτζι!οπότε κατέλειξα στο ότι πιθανότατα φταίει ο driver της κάρτας.Παλιός δεν είναι,αντιθέτως!Τι έχετε να προτείνετε;;;; :???:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Dec 02, 2004 11:01 pm

Δεξί κλικ στο desktop Settings->advanced->displays εκεί φυσικά ενεργοποιείς την τηλεόραση και στο πλαίσιο της οθόνης του υπολογιστή πατάς το μπλε κουμπάκι που δεν είναι πατημένο (νομίζω το δεξί) . Παρατήρησε ότι στο πλαίσιο της οθόνης του υπολογιστή η ενδειξη με τα Ηz έχει πέσει στο 60 μετά το πάτημα του πλήκτρου . Πατάς ok apply και τα ρέστα και είσαι έτοιμος.

Αυτό με το μπλε κουμπάκι χρειάζεται μόνο όταν βλέπεις dvd γιατί χωρίς αυτό η ταινία θα φαίνεται μόνο στην οθόνη του pc και όχι την τηλέοραση.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri Dec 03, 2004 1:48 am

Δεν μπορώ να πω ότι σε πιάνω βρε jimmyD... :oops: Δε βρίσκω κάτι από αυτά που λες...Βασικά μήπως παίζει κάτι με το MS DirectDraw;;;
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sat Dec 04, 2004 3:58 pm

Αν οι επιλογές αυτές δεν υπάρχουν τότε θα πρέπει να εγκαταστήσεις τα ati control panels που είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια radeon. Νομίζω για την κάρτα σου λέγονται multimedia center καθως το ati control panel ήταν μέχρι και την έκδοση 8500 της Radeon της οποίας είμαι περήφανος κάτοχος. Το multimedia center θα το βρεις στο http://www.ati.com στο section drivers and software και φυσικά είναι free.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Dec 04, 2004 7:53 pm

Control panel λέγεται ακόμη και είμαι πάντα up-to-date,γιατί τα θέλω όλα στα games... ;-) Έχω εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του driver...Θα το ψάξω λίγο ακόμη και θα επανέλθω... :)
Tamiya rulezZz....

Post Reply

Return to “Hardware”