Venus Magazine!
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Count me in too! ένα τέτοιo πρσανατολισμό θα είχε και το πόρταλ αν είχαμε περισσότερη συμμετοχή από τα μέλη! Δυστυχώς μένουμε μόνο στην αναδημοσίευση! Ως απερχόμενος Webmaster, θα ήθελα να μην μείνω κι εγώ με τον καημό του Silegav! Δώστε ζωή σε όλο το Venus!
Ελπίζω να μην μείνουμε μόνο στα λόγια!
Ελπίζω να μην μείνουμε μόνο στα λόγια!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Πολύ καλή ιδέα, εάν το πάρει κάποιος σοβαρά να το οργανώσει δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Το Venus μπορεί να προσφέρει περιοχή για να διαδικαστικά/ετοιμασίες/επικοινωνία κλπ.
Αντίστοιχη προσπάθεια υπάρχει απο το ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών εδώ: http://cgi.di.uoa.gr/~pliktro/
Εάν είναι να γράψουμε κάτι technical/scientific count me in.
Αντίστοιχη προσπάθεια υπάρχει απο το ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών εδώ: http://cgi.di.uoa.gr/~pliktro/
Εάν είναι να γράψουμε κάτι technical/scientific count me in.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Έχει ο καιρός γυρίσματα

- Theofaman
- Mbyte level
Όποιος έχει ενδιαφέρον για την συγγραφή ενός άρθρου μπορεί να μου στείλει Πμ για λεπτομέρειες που αφορούν το θέμα του ή μπορεί να στείλει απευθείας το άρθρο του στο dotmagΑΤvenus.cslab.aueb.gr
Το περιεχόμενο των άρθρων θα πρέπει να κινείται στο πνεύμα του περιοδικού (τεχνολογικό-ακαδημαϊκό-ενημερωτικό - μη πολιτικό).
Όποιος ενδιαφέρεται για ανάληψη κάποιας συγκεκριμένης στήλης μπορεί να μου στείλει Πμ. Μόνιμες στήλες μπορούν να είναι κάποιες σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου μήνα ή και παλαιότερες, review μιας εφαρμογής (ακόμα καλύτερα αν είναι του ίδιου του συγγραφέα!), ενός website ή hardware. Δεκτές είναι ιδέες για περαιτέρω εμπλουτισμό των ενοτήτων του περιοδικού.
Χρονικός περιορισμός για την κατάθεση ενός άρθρου από την στιγμή εκδήλωσης του ενδιαφέροντος δεν υπάρχει, απλά καλό θα ήταν να έχει ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα 1-1,5 μήνα.
Μία πρώτη ενέργεια του περιοδικού ήταν η παραχώρηση συνέντευξης σε αυτό του καθηγητή κ. Χρήστου Φαλούτσου. http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=5314
Το περιεχόμενο των άρθρων θα πρέπει να κινείται στο πνεύμα του περιοδικού (τεχνολογικό-ακαδημαϊκό-ενημερωτικό - μη πολιτικό).
Όποιος ενδιαφέρεται για ανάληψη κάποιας συγκεκριμένης στήλης μπορεί να μου στείλει Πμ. Μόνιμες στήλες μπορούν να είναι κάποιες σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου μήνα ή και παλαιότερες, review μιας εφαρμογής (ακόμα καλύτερα αν είναι του ίδιου του συγγραφέα!), ενός website ή hardware. Δεκτές είναι ιδέες για περαιτέρω εμπλουτισμό των ενοτήτων του περιοδικού.
Χρονικός περιορισμός για την κατάθεση ενός άρθρου από την στιγμή εκδήλωσης του ενδιαφέροντος δεν υπάρχει, απλά καλό θα ήταν να έχει ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα 1-1,5 μήνα.
Μία πρώτη ενέργεια του περιοδικού ήταν η παραχώρηση συνέντευξης σε αυτό του καθηγητή κ. Χρήστου Φαλούτσου. http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=5314
Last edited by Theofaman on Fri Oct 17, 2008 1:12 am, edited 2 times in total.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Re: Venus Magazine!
Sorry σε έχασα λίγο. Βρήκε τελικά κάποιος τον Φαλούτσο σήμερα;
- Theofaman
- Mbyte level
Η συνέντευξη έγινε χθες μετά την ομιλία του στην Δ21 
Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με πλούσιο υλικό!
Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο κ.Φαλούτσος με την στήριξη της πρωτοβουλίας μας γι' αυτό και τον ευχαριστούμε

Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με πλούσιο υλικό!
Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο κ.Φαλούτσος με την στήριξη της πρωτοβουλίας μας γι' αυτό και τον ευχαριστούμε

Last edited by Theofaman on Fri Dec 21, 2007 2:33 am, edited 1 time in total.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Nice!!!
-
- byte level
Και εγώ ευχαρίστως να βοηθήσω!!
Πάντως το περιοδικό πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, είτε χιουμοριστικό, είτεs αυστηρό κ.α.
Είναι βασικό όλα τα άρθρα να έχουν ένα κοινό ύφος.
Τώρα ποίος θα το αποφασίσει δεν ξέρω.....
Πάντως το περιοδικό πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, είτε χιουμοριστικό, είτεs αυστηρό κ.α.
Είναι βασικό όλα τα άρθρα να έχουν ένα κοινό ύφος.
Τώρα ποίος θα το αποφασίσει δεν ξέρω.....
- para
- Wow! Terabyte level
Συμφωνώ με το παραπάνω και έχω δηλώσει τη θέση μου απ' την αρχή στο "μη-αυστηρό"!
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- marios
- Wow! Terabyte level
Κατα βάση, δεν ειναι ανάγκη να το πάμε στα άκρα(δηλαδή μόνο σοβαρά και τεχνολογικά αρθρα και αναδημοσιευσεις με 1-2 σελίδες μόνο ψυχαγωγικά ή εντελώς ψυχαγωγικό με 1-2 σελίδες σοβαρά...) Μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο ισοροπημένο, δηλαδή να έχει και πάλι κάποιο τον πρωταγωνιστικό ρόλο(λογικά τα τεχνολογικα) αλλά να μην ειναι μονόπλευρο... Anyway, Theofaman, κρεμόμαστε από το πλήκτρολόγιό σου 

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- Theofaman
- Mbyte level
Ακριβώς αυτό οραματίζομαι(sic). Εννοείται πως δεν θα είναι καθαρά τεχνολογικό. θα υπάρχουν και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, κυρίως ακαδημαϊκού περιεχομένου. Όλα βέβαια εξαρτώνται και από το διαθέσιμο υλικό, από την συμμετοχή των φοιτητών δηλαδή. Το περιοδικό είναι μία συλλογική προσπάθεια, δεν δημιουργείται ούτε συντηρείται από έναν άνθρωπο. Είναι ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και αξιόλογο σαν φοιτητική κοινότηταmarios wrote:Κατα βάση, δεν ειναι ανάγκη να το πάμε στα άκρα(δηλαδή μόνο σοβαρά και τεχνολογικά αρθρα και αναδημοσιευσεις με 1-2 σελίδες μόνο ψυχαγωγικά ή εντελώς ψυχαγωγικό με 1-2 σελίδες σοβαρά...) Μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο ισοροπημένο, δηλαδή να έχει και πάλι κάποιο τον πρωταγωνιστικό ρόλο(λογικά τα τεχνολογικα) αλλά να μην ειναι μονόπλευρο... Anyway, Theofaman, κρεμόμαστε από το πλήκτρολόγιό σου

Για κανένα αρθράκι count me in!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Bloody Mary
- Venus Former Team Member
Theofaman στο έχω πει και από κοντά, αλλά μια και (ξανα)ανακάλυψα το topic, το γράφω και εδώ... Για ό,τι θέλετε σχετικά με την επεξεργασία του υλικού είμαι μέσα!
Αληθεια, σε τι φάση βρισκεται το περιοδικο τώρα; Ξέρω ότι βρισκόμαστε μέσα στην εξεταστική και λογικά είναι στάσιμα τα πράγματα, απλά έχει γίνει προς το παρόν κανένα αλλο βήμα πέρα από τη συνέντευξη?
Αληθεια, σε τι φάση βρισκεται το περιοδικο τώρα; Ξέρω ότι βρισκόμαστε μέσα στην εξεταστική και λογικά είναι στάσιμα τα πράγματα, απλά έχει γίνει προς το παρόν κανένα αλλο βήμα πέρα από τη συνέντευξη?
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
-
- Venus Former Team Member
Ας απαντήσω για όσα ξέρω και περνάνε από το χέρι μου.
Από υλικό ακόμη μόνο η συνέντευξη
Θα φτιαχτεί ένα template (είτε .dot είτε .doc κείμενο, όπου ο συγγραφέας θα γράφει από πάνω) για να έχουμε όλοι κοινό στυλ γραφής οπτικά.
Θα μοιραστεί στους επίδοξους αρθρογράφους και βουρ στα πληκτρολόγια
Έτσι απλά κι εύκολα
Από υλικό ακόμη μόνο η συνέντευξη
Θα φτιαχτεί ένα template (είτε .dot είτε .doc κείμενο, όπου ο συγγραφέας θα γράφει από πάνω) για να έχουμε όλοι κοινό στυλ γραφής οπτικά.
Θα μοιραστεί στους επίδοξους αρθρογράφους και βουρ στα πληκτρολόγια

Έτσι απλά κι εύκολα
- Theofaman
- Mbyte level
Όντως λόγω εξεταστικής προς το παρόν τα πράγματα είναι στάσιμα. Πέρα από την συνέντευξη, ετοιμάζονται κάποιες μόνιμες στήλες αλλά κυρίως προσμένουμε σε άρθρα φοιτητών (όχι απαραίτητα μελών του venus). Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 2-3 άτομα και αναμένουμε το υλικό. Όπως έχω ξαναπεί η δημιουργία του περιοδικού δεν είναι προσπάθεια 1-2 ανθρώπων. Αν δεν υπάρξει συνολική προσπάθεια και συμβολή πολύ απλά δεν θα βγει.Bloody Mary wrote:Theofaman στο έχω πει και από κοντά, αλλά μια και (ξανα)ανακάλυψα το topic, το γράφω και εδώ... Για ό,τι θέλετε σχετικά με την επεξεργασία του υλικού είμαι μέσα!
Μετά την εξεταστική, όσοι ενδιαφέρονται για την συγγραφή κάποιου άρθρου, θα τους αποσταλεί μία συγκεκριμένη φόρμα (πιθανότατα σε .doc μορφή) πάνω στην οποία θα γράφουν το άρθρο. Το γιατί εξηγείται στην αμέσως επόμενη δημοσίευση!
Και για να πω το παράπονο μου, από όσους απάντησαν με θετικά σχόλια στην προσπάθεια τονίζοντας ότι είναι διαθέσιμοι για άρθρα ή ανάληψη κάποιας μόνιμης στήλης, μόνο 1-2 μου εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Ελπίζω μετά την εξεταστική που θα γίνει πιο συγκεκριμένο το τι ζητείται να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
- AnINffected
- Gbyte level
Τέλεια, και'γω είμαι μέσα, και θα ήθελα να βοηθήσω με άρθρα όσο μπορώ! 
Θα μπορούσαμε να αφιερώνουμε και λίγο χώρο στο τί συμβαίνει στο wiki, από νέα άρθρα κλπ.

Θα μπορούσαμε να αφιερώνουμε και λίγο χώρο στο τί συμβαίνει στο wiki, από νέα άρθρα κλπ.
- silegav
- Venus Project Founder
Γιατί δεν γράφει κάποιος μια "ανταπόκριση" από την ημερίδα στο AIT; Εμένα μου φαίνεται καλό άρθρο.
Μπορεί να αναφέρει, τι είδε, ποιοί μίλησαν, τι είπαν, τι του έμεινε κλπ. Μια ενότητα με τέτοιου είδους ανταποκρίσεις από συνέδρια, οι οποίες θα αφορούν και τις παρουσιάσεις αλλά και τους διαδρόμους (π.χ. αν είχε καλό φαγητό
) θα ήταν μια καλή ενότητα, που εγώ τουλάχιστον θα διάβαζα.
Μπορεί να αναφέρει, τι είδε, ποιοί μίλησαν, τι είπαν, τι του έμεινε κλπ. Μια ενότητα με τέτοιου είδους ανταποκρίσεις από συνέδρια, οι οποίες θα αφορούν και τις παρουσιάσεις αλλά και τους διαδρόμους (π.χ. αν είχε καλό φαγητό

- mikem4600
- Gbyte level
Εμένα πάντως το φαγητό μου άρεσε!
Τα γλυκάκια μόνο ήταν κάπως μέτρια.

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- sandra
- Wow! Terabyte level
Σίγουρα έχει ετοιμαστεί άρθρο για μια ομιλία στο ΟΠΑ. Αλλά για ημερίδες δεν νομίζω να έχει γίνει κάτι. Στην ομιλία που πήγατε δεν ήταν κάποιος από εμάς. Εκτός κι αν θέλουν τα παιδιά που την παρακολούθησαν να γράψουν κάποιο άρθρο. Γενικά είναι μια χαρά ιδέα 

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- AnINffected
- Gbyte level
Τί γίνεται με το template για τα άρθρα;
(δεν έχω πρόθεση να σας αγχώσω
)
(δεν έχω πρόθεση να σας αγχώσω

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!