Αμφίβολη η μεταμεσονύχτια λειτουργία του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Αμφίβολη η μεταμεσονύχτια λειτουργία του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Post by gidi » Sat Feb 02, 2008 3:36 am

mikem4600 wrote:
Ganther wrote: Επί του θέματος τώρα, νομίζω ότι οι οδηγοί που αρνούνται την επέκταση του ωραρίου είναι απλώς αλήτηδες. Σιγά και τη φοβερή αύξηση - 2 ώρες σε 2 μέρες της εβδομάδας με αραιά δρομολόγια! Θυμάμαι μάλιστα πριν από καιρό που είχαν κάνει και μια απεργία για τις συνθήκες δουλειάς τους και το δικαστήριο τους την έβγαλε παράνομη & καταχρηστική! Αν ακολουθείται το γράμμα του νόμου και πληρώνονται κατάλληλα οι υπερωρίες κτλ., δεν έχουν καν δικαιολογία να απεργήσουν.
αλήτηδες λοιπόν είναι αυτοί που δεν δέχονται να κάνουν υπερωρίες ενώ είναι "δικαίωμα" τους να δουλεύουν 8ωρο (που είναι απάνθρωπο από μόνο του). αλήτηδες είναι αυτοί που δεν κάνουν σαν ρομποτάκια ό,τι αποφασίζει το Άγιο ΔΣ. επιπλέον εκτός του ότι μπορεί το δικαστήριο να σου πει αν μπορείς να κάνεις απεργία, οι αποφάσεις του είναι πάντα δίκαιες και όχι αποτέλεσμα διαπλοκής με το κράτος ή κάποια εταιρία.

χμ..
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Sat Feb 02, 2008 7:25 am

Δεν ξέρω πώς βγαίνουν οι επιπλεόν ώρες για τους εργαζομένους, αλλά δε νομίζω ότι γίνεται με υποχρεωτικές υπερωρίες. στις διάφορες υπηρεσίες που ο κόσμος δουλεύει 24/7 με υπερωρίες τη βγάζουν? μάλλον όχι. ε, 2 ώρες για 2 μέρες μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Feb 02, 2008 10:05 am

Πάντως εγώ νοιώθω πολύ χαζός που μου κρατείται από το μισθό της δουλειάς μου 20% και από τις αποδείξεις που κόβω ως ελέυθερος επαγγελματίας 20% φόροι + 18%ΦΠΑ=38%, ώστε το άγιο και εργατικό δημόσιο να έχει 2 άτομα σε ένα συρμό που χρειάζεται κανέναν για να λειτουργήσει και μάλιστα να μην παίρνω αυτό το μέσο για να πάω στη δουλειά μου, γιατί αυτά τα λεφτά δεν έχουν δοθεί για να καλυφθεί όλη η Αθήνα.

Αλλά ναι..εγώ δεν έχω συνδικαλιστικό όργανο, άρα αυτό που πρέπει να κάνω είναι να στηρίζω αυτούς που εκμεταλλεύονται το συνδικαλιστικό όργανο και την ασφάλεια της μονιμότητας για να απεργούν στη πλάτη μου και όποτε τους τη βαράει να χτυπάνε και μια ανεργία και να παραλύει η Αθήνα. Βέβαια, αν αυτοί έρθουν στην εταιρεία μου κι έχουν υπηρεσία χαμηλότερης ποιότητας ή δεν με βρουν στο γραφείο μου, θα με κράξουν στον διευθυντή μου κι ενδεχομένως να απολυθώ. Βέβαια, αυτοί πληρώνουν για να έχουν την υπηρεσία....εγώ κύριε μου του ΗΣΑΠ/ΟΑΣΑ/ΑΜΕΛ κλπ. δεν σε πληρώνω για να με πας στη δουλειά μου????
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Feb 02, 2008 10:53 am

Αναφέρθηκε πιο πάνω η λύση: να δωθούν χρήματα και να προσλειφθούν περισσότεροι υπάλληλοι. Από την ώρα που αυτό δεν πρόκειται να γίνει, η πιο απλή λύση ειναι αυτό που λέει ο ismael blanco, δηλαδή να γίνει ομαλά... Τώρα, όσο στην Ελλάδα είμαστε των άκρων(από την μία πλευρά ανακοίνωση ότι θα δουλεύουν 2 ώρες παραπάνω και από την άλλη κατ'ευθείαν απεργεία), θα συνεχίσουμε να ειμαστε πιο κοντά στις τριτοκοσμικές χώρες παρά στις ανεπτυγμένες...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Feb 02, 2008 10:59 am

silegav++; Να υπενθυμίσω ότι οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανήκουν σε μία ΔΕΚΟ που πληρώνει καλά. Σε λίγο θα ζητήσουν να μπούν στα βαρέα. Είναι πάντως κρίμα να σαμποτάρουν αυτό το μέτρο που θα βοηθήσει πάρα πολλούς. Αν το πρόβλημα τους είναι ότι κάποιοι δεν γουστάρουν να κάνουν μία φορά το μήνα βάρδια μέχρι τις 2 λυπάμαι αλλά οι πελάτες και οι εργοδότες έχουν διαφορετική γνώμη. Αν το πρόβλημα τους είναι ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό, να ζητήσουν να προσληφθεί και να το πουν δημόσια. Αν το πρόβλημα τους είναι ότι δεν θα προλαβαινει να καθαριστεί η γραμμή, οι συρμοί και οι σταθμοί, καλύτερα να μην το λένε γιατί σε τόσες άλλες χώρες μια χαρά τα καταφέρνουν.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Feb 02, 2008 11:59 am

StormRider wrote:Ρε σεις... μιλάμε για το αν πρέπει κάνουμε τον ΗΣΑΠ ΑΤΟ? Δηλαδή οικονομικά να το πάρουμε τί είναι 20 μισθοί μπροστά στο τεράστιο κόστος λειτουργίας ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ.
A, δηλαδή επειδή δεν μπορούμε να γλιτώσουμε το να πληρώνουμε το ρεύμα (π.χ.), θα πρέπει σώνει και καλά να πληρώνουμε ΚΑΙ εργαζόμενους που πολύ σύντομα θα υποαπασχολούνται (στην καλύτερη περίπτωση);
Zifnab wrote:O mikem είπε πριν για το ATO στα μετρό και ρωτάω μπορεί να μπεί και στα ασημένια και στα λευκά μετρό αυτό?
Βεβαίως, έχει μπεί σε όλα τα τραίνα του μετρό: τα Alstom (τα πιο παλιά, ασημένα-πορτοκαλί, ροζ εσωτερικά), και τα 2 είδη Rotem (ασημένια με φισούνες), δηλαδή τα απλά DC Rotem και τα διρευματικά (AC/DC) Rotem που πηγαίνουν αεροδρόμιο. Βασικά, αυτός είναι ο λόγος που έχει καθυστερήσει τόσους μήνες το ΑΤΟ: πρέπει να καλιμπραριστεί εξαντλητικά για τα 3 είδη τραίνων, διότι έχουν διαφορετική συμπεριφορά.
The Punisher wrote:
Πληροφοριακά, εντός λίγων εβδομάδων θα τεθεί σε λειτουργία το ΑΤΟ και στο δικό μας μετρό, και τα τραίνα θα πηγαίνουν κυριολεκτικά μόνα τους.
θα μας κρατάς ενήμερους φαντάζομαι ε ?
Βεβαίως! :-D

Πληροφοριακά, στις τελευταίες (ή προ-τελευταίες, δεν θυμάμαι) απεργίες των μηχανοδηγών στη Γαλλία, όλες οι γραμμές του μετρό σταμάτησαν, εκτός από μία... η γραμμή 14 (Meteor) που είναι η πιο καινούρια και δουλεύει με ΑΤΟ χωρίς οδηγούς λειτούργησε κανονικά.
ismael blanco wrote:
Πληροφοριακά, εντός λίγων εβδομάδων θα τεθεί σε λειτουργία το ΑΤΟ και στο δικό μας μετρό, και τα τραίνα θα πηγαίνουν κυριολεκτικά μόνα τους.
Να σε ενημερώσω ότι αυτό δεν είναι τελείος σωστό.Το σύστημα αυτό ναι μεν θα μπει στο μετρό αλλά θα έχει περιορισμένη χρήση.Θα υπάρχουν κανονικά οδηγοί οι οποιοι και θα οδηγούν τα τρένα, από όσο τουλάχιστον εγώ ξέρω,μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω.
Στη δική μας περίπτωση (δηλαδή, στο μετρό της Αθήνας) πράγματι αυτό ισχύει. Τα τραίνα θα έχουν οδηγούς που είτε απλώς θα ανοιγοκλείνουν τις πόρτες, είτε (αν αυτοματοποιηθεί κι αυτό, και βάλουμε ίσως και PSDs όπως στο μετρό Θεσσαλονίκης) δεν θα κάνουν τίποτα. :-) Πάντως ελπίζω να αυτοματοποιηθεί πλήρως το σύστημα για να ξεμπερδεύουμε και με αυτά...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sat Feb 02, 2008 12:42 pm

Καλά είναι τόσο δύσκολο τα μεσάνυχτα να πιάνει δουλεία επιπλέον προσωπικό και να κινούνται τα τρένα όλη τη νύχτα ώστε και οι προηγούμενοι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται και οι επομένοι να δουλεύουν; Τι; Δεν έχουν λεφτά να τους πληρώσουν ή δεν ξέρουν πως να ρυθμίσουν τα ωράρια;
kill bill
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kill bill » Sat Feb 02, 2008 12:45 pm

Δικαίωμα στη Μετακίνηση - Αντίσταση στον Αυταρχισμό των Βολεμένων*

Η μεταμεσονύκτια λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών συμπολιτών μας. Μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις και παράπονα πολλών ετών η Πολιτεία αποφάσισε επιτέλους το αυτονόητο (ίσως και το ελάχιστο): να επιμηκύνει δοκιμαστικά το ωράριο λειτουργίας των συρμών κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 02:00, για μια δοκιμαστική περίοδο 2 μηνών.

Μόνον έτσι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετεί έναν πραγματικά σημαντικό αριθμό πολιτών, εάν με άλλα λόγια η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας είναι κοινωνικά επιβεβλημένη και οικονομικά συμφέρουσα.

Το σωματείο των εργαζομένων ωστόσο αντιδρά. Όχι μόνο διαφωνεί με τη δοκιμαστική επιμήκυνση του ωραρίου, αλλά αποφασίζει και διατάζει τη μη-εφαρμογή της. Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 24:00 έως τις 02:00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο επιχειρεί να επιβάλει αυταρχικά την άποψή της σε ολόκληρη την κοινωνία. Μας αρνούνται ακόμη και το δικαίωμά μας να «ψηφίσουμε» χρησιμοποιώντας το δίκτυο κατά τη δίμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους –εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ κατά τις ώρες της βραδινής εξόδου και τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους.

Η Κοινωνία των Πολιτών δε μπορεί να μένει απαθής και αδρανής μπροστά σε αυτήν την πρόκληση.

* Λέμε ΟΧΙ στην αντίληψη που θέλει τα δημόσια αγαθά, τις υπηρεσίες και τις υποδομές της χώρας έρμαιο στα χέρια των συνδικαλιστών.
* Λέμε ΟΧΙ στο βόλεμα και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.
* Λέμε ΟΧΙ στη φίμωση της κοινωνίας, στην αποστέρηση του δικαιώματος όλων μας να δοκιμάσουμε μια νέα δυνατότητα.
* Λέμε ΟΧΙ στην αυταρχική και κοινωνικά ανάλγητη στάση των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

Καταλαμβάνουμε συμβολικά το Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 από τις 24:00 έως τις 02:00.
Απαιτούμε την κανονική δοκιμαστική εκτέλεση των δρομολογίων.

*ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΗ
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1.ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΞΕΧΥΛΩΝΕΙ" ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2.ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ

3.ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
http://g700.blogspot.com/2008/02/blog-post_01.html
Image
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Sat Feb 02, 2008 1:53 pm

Για μένα είναι απαράδεκτο να κλείνει ο ηλεκτρικός από τις μία. Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα θα έπρεπε να μένει όλη τη νύχτα ανοικτός.
Μια ζωή ακούω να λένε πως είναι τραγικό πόσοι νέοι σκοτώνονται επειδή πίνουν και οδηγούν. Άμα μπορούσαν να μετακινηθούν με άλλο μέσο εκτός από το αυτοκίνητο ίσως κάποιες ζωές να είχαν σωθεί.
Αλλά εκτός αυτού, ένα τέτοιο μέτρο θα εξυπηρετήσει πάρα πολλούς που μέχρι τώρα η τσέπη τους αιμορραγούσε από την χρήση ταξί για την μετακίνηση τους κατά τις νυχτερινές ώρες λόγω έλλειψης άλλου μέσου μετακίνησης.
Πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, αλλά πάντα με τον κατάλληλο τρόπο, ο οποίος προυποθέτει την πρόσληψη παραπάνω προσωπικού και καταβολή υπερωριών. Επιτέλους σε αυτή την χώρα χρειαζόμαστε την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων έργων και όχι βιαστικών ημίμετρων που καταλήγουν να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι λύνουν.
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by ismael blanco » Sat Feb 02, 2008 2:05 pm

Αν το πρόβλημα τους είναι ότι δεν θα προλαβαινει να καθαριστεί η γραμμή, οι συρμοί και οι σταθμοί, καλύτερα να μην το λένε γιατί σε τόσες άλλες χώρες μια χαρά τα καταφέρνουν.
Απλά να σου θυμίσω ότι τα μετρό στις άλλες πόλεις βλέπε Παρίσι,Βρυξέλλες,Βοστώνη(στα οπόια και έχω πάει)και φαντάζομαι και πολλές άλλες,είναι πενταβρόμικα και το μόνο που κάνουν είνια απλά να μεταφέρουν τον κόσμο και δεν δίνουν καθόλου βάρος στην καθαριότητα που την κάνουν μια στο τόσο αφού έχει μαζευτεί κάθε λογής σκουπίδι.Δλδ δεν φροντίζουν για την καθαριότητα των συρμών και των σταθμών σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει ένα από τα καλύτερα μετρό του κόσμου και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά παλαιότερες ερευνες.Και αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία μετά από περίπου 7 χρόνια λειτουργείας να υπάρχει τόσο καλό σύστημα στο μετρό και να είναι όλα ή σχεδόν όλα στην εντέλεια.Και όντως μόλις κατεβαινουν τα ρολλά στους σταθμούς είναι άπειρα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να είναι την επόμενη ημέρα όλα καθαρά και εντάξει, άρα διαφωνώ με αυτά που λες και νομίζω ότι όντως αυτό είναι ένα πρόβλημα που οφείλετε στην στάση εργασίας και στην αντίδραση των εργαζομένων για τις 2 επιπλέον ώρες λειτουργείας και επιπλέον να θυμίσω ότι η ΑΜΕΛ είναι η μόνη εταιρεία των μέσων μεταφοράς που έχει κέρδη αντί για ζημία και αυτός είναι ένας άλλος λόγος για την διαμαρτυρία των εργαζομένων καθώς είδαν τι έγινε ή τι γίνετε με την ολυμπιακή που πάει να κλείσει λόγο χρεών.
Live your dreams...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Feb 02, 2008 3:00 pm

Εγώ πάντως την περασμένη βδομάδα που ήμουν Λονδίνο είδα τύπο να μπαίνει στο βαγόνι που είχα πάρει για Heathrow στις 9 και να μαζεύει εφημερίδες (που για κάποιο λόγο σχεδόν όλοι οι άγγλοι παρατάνε πίσω από το κάθισμα τους πετώντας την με επειδικτικό τρόπο πίσω από το κεφάλι τους. Μάλλον τις αφήνουν για τον επόμενο).
Το μετρό τους μου φάνηκε παλιό, αλλά πεντακάθαρο. Δεν είδα σκουπίδια, δεν είδα βρωμιές. Μόνο ένα μετρό που απλά είναι παλιό και δεν μπορεί να γυαλίζει σαν το δικό μας!

Όσο για την κίνηση που οργανώνεται για την άλλη εβδομάδα τι να πω... το' δαμε κι αυτό στο Ελλαδιστάν. Δεν βρίσκετε ότι είναι παράλογο να γίνεται απεργία από πολίτες ενάντια στην απεργία;;;;; Δεν σας λέει κάτι αυτό για το πόσο αντιπροσωπεύει ο σημερινός συνδικαλισμός το "λαϊκό κίνημα"; Θα πω περισσότερα γι' αυτό αν πάω και δω μαζεμένο κόσμο να κάνει αυτή την αυθόρμητη κίνηση μαζική. Εκεί θα φανεί πόσο παράλογη είναι η άρνηση των (δημοσίων) υπαλλήλων των μέσων σταθερής τροχιάς.

Και κάτι που είχα ξεχάσει... δεν είναι μόνιμη η αλλαγή... είναι δοκιμαστική...
Αν δηλαδή σε δοκιμαστική λειτουργία τα βαγόνια είναι γεμάτα, μπουν λεφτά στο ταμείο και κριθεί ότι πρέπει να γίνει μόνιμο και να επεκταθεί το μέτρο, το οποίο θα σημαίνει ότι θα χρειαστούν προσλήψεις δεν θα είναι κάτι καλό για όλους;;;;; Αλλά εδώ είναι Ελλάδα...δεν μας αρέσουν οι αλλαγές και δεν μας αρέσει η κατάσταση... οπότε πάμε στα Λονδίνα και τις Αμερικές για να λέμε τι είδαμε και ας γυρίσουμε μετά εδώ να μιζεριάσουμε...περαστικά!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Feb 02, 2008 3:27 pm

Και να ρίξω και λίγο ακόμη λάδι στη φωτιά; Καλά με τη μεταμεσονύκτια λειτουργία. Υπάρχει όμως λόγος κατά τις 9-10 το βράδυ τα δρομολόγια να είναι τόσο αραιά; Όταν είχα μάθημα τις Τετάρτες μέχρι τις 9 καθόμουν στο Μοναστηράκι και περίμενα δεκάλεπτο το μετρό να έρθει (το γράφανε και οι φωτεινές πινακίδες!). Και δεν νομίζω πως ο κόσμος αραιώνει. Τα λεωφορεία είναι γεμάτα εκείνη την ώρα και ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα γίνεται χαμός με τον κόσμο που βγαίνει να διασκεδάσει...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Feb 02, 2008 3:30 pm

Καταρχήν το ελλ. Μετρό ποιοτικά είναι πολύ μπροστά. Απλά το δίκτυο του είναι μια σταλιά. Στο Λονδίνο υπάρχουν 12 γραμμές αλλά είναι τόσο παλιό νιώθεις ότι θα πνιγείς (στενές αποβάθρες, χαμηλοτάβανα κλπ). Εγω μια απορία έχω στην διάρκεια των Ολυμπιακών πως διάλο δούλευαν τα ΜΜM μετά τις 12?
Last edited by ailouros on Sat Feb 02, 2008 3:48 pm, edited 1 time in total.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Feb 02, 2008 3:39 pm

Στην απορία του ailouros να συμπληρώσω.... το τραμ δουλεύει 24 ώρες τα σ/κ? Για μια περίοδο μετά τους ΟΑ είμαι σίγουρος ότι δούλευε και νομίζω πως τελευταία το είχα βρει ξημερώματα και μάλιστα με αρκετό κόσμο μέσα.

Εκεί σκλάβοι δουλεύουν;;;;;
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Feb 02, 2008 3:54 pm

silegav wrote:Στην απορία του ailouros να συμπληρώσω.... το τραμ δουλεύει 24 ώρες τα σ/κ? Για μια περίοδο μετά τους ΟΑ είμαι σίγουρος ότι δούλευε και νομίζω πως τελευταία το είχα βρει ξημερώματα και μάλιστα με αρκετό κόσμο μέσα.
παρασκευές και σάββατο, full 24ωρο.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Feb 02, 2008 4:54 pm

Ανεστάλη η παράταση του ωραρίου σε Μετρό- ΗΣΑΠ
Απογοητευμένοι έμειναν οι ξενύχτηδες της Αθήνας, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ δεν εφαρμόστηκε τελικά η πιλοτική μεταμεσονύχτια λειτουργία των παραπάνω συγκοινωνιών, που θα ξεκινούσε από το βράδυ της Παρασκευής (1/2).

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι εργαζόμενοι κατέθεσαν προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (4/2).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, η διοίκηση του ΗΣΑΠ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση περί τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να εκφράσει τη λύπη της για τη μη πραγματοποίηση των δρομολογίων.

Η επιχειρηματολογία των σωματείων στηρίχθηκε στην ασυμφωνία με τις διοικήσεις της ΑΜΕΛ και του ΗΣΑΠ, ενώ παράλληλα υποστήριξαν ότι μόλις την Τετάρτη οι εταιρείες ανακοίνωσαν τις νυχτερινές βάρδιες, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα για την κανονική συντήρηση του δικτύου.

Τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε όμως ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις διοικήσεις των εταιρειών, οι τεχνικές τους υπηρεσίες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την ομαλή εφαρμογή του μέτρου.

Νωρίτερα, υπήρξε συνάντηση των συνδικαλιστών με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Σ. Σιμόπουλο, η οποία απέβη άκαρπη, ενώ ο κ. Χατζηδάκης, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη στάση των σωματείων.

«Είναι κρίμα για τους ίδιους, ορισμένοι συνδικαλιστές να επιλέγουν να έρθουν σε ρήξη με το κοινωνικό σύνολο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν το υπουργείο προτίθεται να δεχτεί το αίτημα των εργαζομένων για αναστολή μίας εβδομάδας στην εφαρμογή του μέτρου, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Πηγή
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ismael blanco » Sat Feb 02, 2008 7:33 pm

Επειδή βλεπω ότι πολύ μας ταλαιπωρεί αυτό το θέμα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφοριες το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί τελικά δοκιμαστικά αρχικά και βλέπουμε.Τώρα πότε θα αρχίσει δεν ξέρω θα δούμε....
Live your dreams...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Sat Feb 02, 2008 7:51 pm

ailouros wrote:Καταρχήν το ελλ. Μετρό ποιοτικά είναι πολύ μπροστά. Απλά το δίκτυο του είναι μια σταλιά. Στο Λονδίνο υπάρχουν 12 γραμμές αλλά είναι τόσο παλιό νιώθεις ότι θα πνιγείς (στενές αποβάθρες, χαμηλοτάβανα κλπ). Εγω μια απορία έχω στην διάρκεια των Ολυμπιακών πως διάλο δούλευαν τα ΜΜM μετά τις 12?
Το μετρό του Λονδίνου στους βομβαρδισμούς του Β' ΠΠ έσωσε χιλιάδες κόσμο. Το μετρό στην Βουδαπέστη ξεκίνησε την λειτουργία του το 1896. Εμείς τότε ούτε τους Βαλκανικούς πολέμους δεν είχαμε κάνει :roll:
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Tue Feb 05, 2008 7:36 pm

Mοderation message
Οι τελευταίες δημοσιεύσεις που αφορούσαν γενικώς τα τρένα μεταφέρθηκαν σε καινούριο thread
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Thu Feb 07, 2008 5:29 pm

Παρά τις αρχικές τριβές ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και τους συνδικαλιστές σε Μετρό και ΗΣΑΠ, η δίωρη παράταση του ωραρίου, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 2 το πρωί, τίθεται σε εφαρμογή- πιλοτικά για δύο μήνες- από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου παρατείνεται για δύο ώρες, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο και για τους δύο επόμενους μήνες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.

Στη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου των δύο μηνών οι υπηρεσίες θα καταγράψουν την επιβατική κίνηση κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης των δύο ωρών, ώστε από τη στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων να αποφασισθεί ή όχι η ανάγκη καθιέρωσης του σχετικού μέτρου.

Το συγκεκριμένο ωράριο επρόκειτο να εφαρμοστεί από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των επιφυλάξεων που διατύπωσαν οι εργαζόμενοι σχετικά με ζητήματα ασφάλειας.

Μετά από σειρά συναντήσεων, οι εργαζόμενοι έλαβαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις διοικήσεις των δύο εταιριών και έτσι η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας θα ισχύσει από την Παρασκευή.
Πηγή
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Feb 11, 2008 11:48 am

«Δείγμα θετικό» έδωσε η πρώτη δίωρη μεταμεσονύκτια λειτουργία του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Ωστόσο, το «δείγμα» αυτό δεν αρκεί για τη διατήρηση του μέτρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι Αθηναίοι που μετακινήθηκαν στο διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και με τα δύο μέσα -Παρασκευή και Σάββατο- ανήλθαν συνολικά σε περίπου 5.300 και ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους νεολαίοι που είχαν βγει για να διασκεδάσουν.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή μπήκαν στους συρμούς 1.100 επιβάτες στο Μετρό και 1.200 στον ΗΣΑΠ, ενώ το Σάββατο 1.600 στο Μετρό και 1.400 στον ΗΣΑΠ.

Το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων με το «νυχτερινό» Μετρό έγινε στο «τρίγωνο» των σταθμών Σύνταγμα- Μοναστηράκι- Κεραμεικός, όπου χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής Αθήνας. Αντίστοιχα, στον Ηλεκτρικό οι περισσότερες μετακινήσεις έγιναν προς την Κηφισιά και τον Πειραιά.

Ωστόσο, το «δείγμα» αυτό δεν αρκεί για τη διατήρηση του μέτρου. Όπως εκτιμούν οι διοικήσεις των εταιρειών Αττικό Μετρό Λειτουργία (ΑΜΕΛ) και ΗΣΑΠ, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει στο δίωρο της παραπάνω λειτουργίας, με το Μετρό να μετακινούνται τουλάχιστον 35.000 επιβάτες και με τον Ηλεκτρικό περίπου 27.000.
in.gr

Αναρωτιέμαι, γίνονται αρκετά δρομολόγια για να καταφέρουν να μετακινηθούν 35.000 + 27.000 επιβάτες;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Feb 11, 2008 11:54 am

εγώ άλλο είδα και γέλασα:
Αντίστοιχα, στον Ηλεκτρικό οι περισσότερες μετακινήσεις έγιναν προς την Κηφισιά και τον Πειραιά.
Αφου εκεί είναι το τέλος των δρομολογίων, που μπορεί να έγιναν οι περισσότερες μετακινήσεις; :-D :-D :-D
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”