Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης! Ορίστε?

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης! Ορίστε?

Post by tsilochr » Sun Feb 17, 2008 1:20 pm

έλεος πια με τη μανία του διπλώματος μηχανικού

Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο τέλος να φτιάξουν και τμήματα μηχανικών Θεολογίας, Μηχανικών της μεθολογίας της ιστορίας, Μηχανικών Μάρκετινγκ κοκ
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Re: Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης! Ορίστε?

Post by koki » Sun Feb 17, 2008 2:56 pm

Υπάρχει χρόνια αυτό το τμήμα (νομίζω 1 χρόνο πριν μπούμε εμείς :>) και δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται!
Ξέρεις, δεν είναι τόσο κακή ιδέα να τελειώνεις τμήμα Διοίκησης/Οικονομίας και να έχεις ένα καλό τεχνικό υπόβαθρο!

Υπάρχει μάλιστα και το Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης -παλαιότερο τμήμα- στο Πολυτεχνείο Κρήτης -και αλλού, νομίζω, Ξάνθη;
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Fairy » Sun Feb 17, 2008 3:46 pm

Γενικά τα οικονομικά έχουν μια τάση να συνδυάζονται με τα πάντα... Π.χ. το Γεωπονικό Αθηνών έχει ένα τμήμα για Οικονομικά, η Νομική έχει ένα τμήμα για Οικονομικά και πάει λέγοντας...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Feb 17, 2008 5:03 pm

Το πρόβλημα tsilochr δεν είναι ότι υπάρχουν τα τμήματα, το πρόβλημα είναι πως τα βλέπει η αγορά. Εδώ στη Γερμανία είναι πολύ στη μόδα οι Wirtschaftsingenieure (Μηχανικοί Οικονομίας), οι οποίοι συχνά προσλαμβάνονται στις εταιρείες αντί πτυχιούχων ΟΔΕ. Φυσικά και δεν κάνουν για Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το θέμα είναι: κάνουν για μηχανικοί;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sun Feb 17, 2008 6:32 pm

Και σαν μηχανικοί μελετάνε τις "δυνάμεις, τις ροπές, τις ενέργειες της αγοράς" :-p.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Feb 17, 2008 6:39 pm

Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος? Όταν λέμε μηχανικό τι εννοούμε? Το δικό μου μυαλό πάει αυτόματα σε Πολυτεχνικές σχολές με μαθήματα φυσικής. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί η οικονομία να έχει μηχανικούς. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ξεχωριστό να έχεις τον τίτλο του μηχανικού, βλ. di.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Feb 17, 2008 7:44 pm

PASCAL wrote:Και σαν μηχανικοί μελετάνε τις "δυνάμεις, τις ροπές, τις ενέργειες της αγοράς" :-p.
:) :lol: :lol: :lol: :)
sandra wrote:Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος? Όταν λέμε μηχανικό τι εννοούμε? Το δικό μου μυαλό πάει αυτόματα σε Πολυτεχνικές σχολές με μαθήματα φυσικής. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί η οικονομία να έχει μηχανικούς. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ξεχωριστό να έχεις τον τίτλο του μηχανικού, βλ. di.
Ε, όσο να 'ναι, όταν είναι να "τρουπώσουμε" στο Δημόσιο...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun Feb 17, 2008 8:11 pm

ας βάλω μια ταμπέλα κι εγώ, παρ' όλο που δεν μ' αρέσουν (ούτε αυτή):

Leonardo Da Vinci
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Feb 17, 2008 8:50 pm

PASCAL wrote:Και σαν μηχανικοί μελετάνε τις "δυνάμεις, τις ροπές, τις ενέργειες της αγοράς" :-p.
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 LOOOOOOOOOOOOOOOOOL!
Sandra wrote:Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος? Όταν λέμε μηχανικό τι εννοούμε? Το δικό μου μυαλό πάει αυτόματα σε Πολυτεχνικές σχολές με μαθήματα φυσικής. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί η οικονομία να έχει μηχανικούς. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ξεχωριστό να έχεις τον τίτλο του μηχανικού, βλ. di.
Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της έννοιας Μηχανικός που προέρχονται κατά βάσει από μεταφράσεις του όρου "Engineer"... Υπάρχουν κάποιοι "σοβαροί" ορισμοί του στυλ "ο άνθρωπος που συνδυάζει γνώσεις από επιστήμες όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική, κλπ για να παράγει αποτέλεσμα" και κάποιοι αστείοι όπως "ο άνθρωπος που έχει πρακτικό μυαλό και βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα"...

Το βασικό δεν είναι τι ιδιαίτερο κάνει ο μηχανικός, αλλά το πόσα χρήματα παίρνει και γι' αυτό ο ντόρος του να γίνουν όλοι μηχανικοί... Αυτό που θέλουν είναι τα δικαιώματα του μηχανικού τα οποία δίνει ο τίτλος...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Feb 17, 2008 9:04 pm

O τίτλος δεν είναι καθόλου κακός. Δείτε και εδώ.
Από τα λίγα πράγματα που έχω ακούσει νομίζω πως οι κάπως παλαιότερης κοπής μηχανικοί καταλαμβάνουν καίρια πόστα στελεχών σε επιχειρήσεις/τράπεζες καθώς οι wannabe Μ.Β.Α-ούχοι εξακολουθούν να ψήνουν καφέδες. Συγκεκριμένα στο Χρηματιστήριο απασχολούνται αρκετά άτομα σε υψηλόβαθμες θέσεις που έχουν κάνει μαθηματικές σπουδές και μεταπτυχιακό σε κάτι άλλο όπως π.χ Επεξεργασία Σήματος. Επίσης πρόσφατα οι απόφοιτοι του Σ.Ε.Μ.Φ.Ε (σχολη εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών) άνετα το γυρνάν στα χρηματοοικονομικά και υπάρχει και μεταπτυχιακό να στηρίξει αυτή την αλλαγή.
Για μένα είναι προφανές γιατί συμβαίνει αυτό. Ο μηχανικός γνωρίζει τι θα πει δυναμικό σύστημα, γραμμικό-μη γραμμικό θεωρία του χάους κλπ και όλα αυτά είναι άμεσα εφαρμόσιμα σε οικονομικά περιβάλλοντα. Αντίθετα ο οικονομολόγος είναι εκπαιδευμένος 4 χρόνια πάνω σε νεο-κλασσικά οικονομικά τα οποία είναι τελείως στατικές, χονδροειδής κανονιστικές θεωρίες. Θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα διευθυντικά γραφεία πολυτεχνοκρατούνται και πιστεύω τέτοιου είδους θέσεις θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον να ναι ανοιχτές σε άτομα με διεπιστημονικά προσόντα/ανησυχίες.

Υ.Γ->Τώρα το τι πρακτικά βγαίνεις από αυτήν την σχολή(ελληνικό πανεπιστήμιο) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Feb 17, 2008 10:18 pm

ailouros wrote:O τίτλος δεν είναι καθόλου κακός. Δείτε και εδώ.
Από τα λίγα πράγματα που έχω ακούσει νομίζω πως οι κάπως παλαιότερης κοπής μηχανικοί καταλαμβάνουν καίρια πόστα στελεχών σε επιχειρήσεις/τράπεζες καθώς οι wannabe Μ.Β.Α-ούχοι εξακολουθούν να ψήνουν καφέδες. Συγκεκριμένα στο Χρηματιστήριο απασχολούνται αρκετά άτομα σε υψηλόβαθμες θέσεις που έχουν κάνει μαθηματικές σπουδές και μεταπτυχιακό σε κάτι άλλο όπως π.χ Επεξεργασία Σήματος. Επίσης πρόσφατα οι απόφοιτοι του Σ.Ε.Μ.Φ.Ε (σχολη εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών) άνετα το γυρνάν στα χρηματοοικονομικά και υπάρχει και μεταπτυχιακό να στηρίξει αυτή την αλλαγή.
Για μένα είναι προφανές γιατί συμβαίνει αυτό. Ο μηχανικός γνωρίζει τι θα πει δυναμικό σύστημα, γραμμικό-μη γραμμικό θεωρία του χάους κλπ και όλα αυτά είναι άμεσα εφαρμόσιμα σε οικονομικά περιβάλλοντα. Αντίθετα ο οικονομολόγος είναι εκπαιδευμένος 4 χρόνια πάνω σε νεο-κλασσικά οικονομικά τα οποία είναι τελείως στατικές, χονδροειδής κανονιστικές θεωρίες. Θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα διευθυντικά γραφεία πολυτεχνοκρατούνται και πιστεύω τέτοιου είδους θέσεις θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον να ναι ανοιχτές σε άτομα με διεπιστημονικά προσόντα/ανησυχίες.

Υ.Γ->Τώρα το τι πρακτικά βγαίνεις από αυτήν την σχολή(ελληνικό πανεπιστήμιο) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
Οι απόφοιτοι του ΣΕΜΦΕ ούτως ή άλλως κάπου πρέπει να το γυρίσουν, αφού η σχολή τους δεν έχει καμία χρησιμότητα για την αγορά εργασίας... Θα συμφωνήσουμε για τους Μηχανικούς και τα Οικονομικά, αλλά άλλο τα Οικονομικά και ΑΛΛΟ η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αυτά είναι δύο πράγματα σαν την Πληροφορική και τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς...
cactus
Mbyte level
Mbyte level

Post by cactus » Mon Feb 18, 2008 11:05 am

Fairy wrote:η Νομική έχει ένα τμήμα για Οικονομικά και πάει λέγοντας...
H Νομική δεν έχει τμήμα οικονομικών. Η σχολή λέγεται ΝΟΠΕ (Νομικών Πολιτικών Οικονομικών Επιστημών), το τμήμα οικονομικών λέγεται οικονομικών επιστημών αθήνας και εκτός του ότι συστεγάζεται με την νομική δεν έχει άλλο κοινό μαζί της. Είναι αντίστοιχο με το τμήμα οικονομικής επιστήμης της ασοεε.
laikedelic !
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”