"Με αυτοματοποιημένη διαδικασία και χωρίς εξετάσεις θα αναγνωρίζονται προσεχώς τα ξένα πτυχία από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Τρίτης, ο ΔΟΑΤΑΠ περιορίζεται να ελέγχει τη γνησιότητα των πτυχίων και αν τα ξένα Ιδρύματα είναι ομοταγή προς τα ελληνικά.
Επιπλέον, η ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων παύει να αποτελεί προϋπόθεση για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ενώ η πιστοποίηση της επάρκειας επαγγελματικών προσόντων ανατίθεται στους επαγγελματικούς συλλόγους και τα αρμόδια επιμελητήρια. "
Πηγή: in.gr
Εκτενές Άρθρο: Ελεύθερος Τύπος
-----------------
Προσωπικό σχόλιο: Δεν ξέρω αν οι αλλαγές είναι για καλό ή για κακό, αλλά μου τη σπάει που το Υπουργείο Παιδείας είναι η μοναδική δημόσια υπηρεσία που εργάζεται σκληρά το καλοκαίρι.
Παρελθόν το ΔΙΚΑΤΣΑ
- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Παρελθόν το ΔΙΚΑΤΣΑ
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Re: Παρελθόν το ΔΙΚΑΤΣΑ
Αλλο και αυτό.
Αν ένας ακολουθήσει το path(ναι ναι υπάρχουν άτομα που μπαίνουν σε ΤΕΙ με σκοπό να μπούν στους ηλεκτρολόγους αργότερα και τους γουστάρω τρελά!)
τει -> κατατακτήριες -> πολυτεχνείο(η ΑΕΙ), θέλει 9 χρόνια στο νερό.lol.Πετάγεσαι μια αγγλία και τέλος.Η αξιοκρατία του εκπαιδευτικού συστήματος...,
με φοβερές κοινωνικές επιπτώσεις αργότερα και μάλιστα μπαίνουμε σε αυτό το σύστημα με το πλέον αξιοκρατικό τρόπο(Πανελλήνιες εξετάσεις)
Καλωσήρθατε στα βαλκάνια!
Καλα εχω δει απίστευτα άτομα να δηλώνουν πολιτικοί μηχανικοί γιατροί και τα ρέστα με βασικές σπουδές στο εξωτερικό.
Αν ένας ακολουθήσει το path(ναι ναι υπάρχουν άτομα που μπαίνουν σε ΤΕΙ με σκοπό να μπούν στους ηλεκτρολόγους αργότερα και τους γουστάρω τρελά!)
τει -> κατατακτήριες -> πολυτεχνείο(η ΑΕΙ), θέλει 9 χρόνια στο νερό.lol.Πετάγεσαι μια αγγλία και τέλος.Η αξιοκρατία του εκπαιδευτικού συστήματος...,
με φοβερές κοινωνικές επιπτώσεις αργότερα και μάλιστα μπαίνουμε σε αυτό το σύστημα με το πλέον αξιοκρατικό τρόπο(Πανελλήνιες εξετάσεις)
Καλα εχω δει απίστευτα άτομα να δηλώνουν πολιτικοί μηχανικοί γιατροί και τα ρέστα με βασικές σπουδές στο εξωτερικό.
που θα πάει θα το δουμε...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Παρελθόν το ΔΙΚΑΤΣΑ
++++rose wrote:Αλλο και αυτό.
Υπάρχουν άνθρωποι που μας "κυβερνούν" και κάνουν ότι μπορούν για να μας μικραίνουν....