tsilochr wrote:Κάπου διάβασα ότι μόνο πέρυσι έφυγαν 450.000 Έλληνες για το εξωτερικό. Και δεν νομίζω να είναι όλοι εργάτες, μάλλον όλοι πτυχιούχοι ήταν. Με λυπεί που όποτε λέω, μάλλον με αφελές ύφος, "ρε παιδιά, άμα όλα τα μυαλά την κοπανάνε, ποιοι θα μείνουμε πίσω μπας και φτιάξουμε τη χώρα;" μου λένε ότι είμαι στην ουτοπία μου.
Υπερβολή ρε.
Για το δεύτερο έχεις δίκαιο, πραγματικά, όπως και να το κάνουμε ειναι μεγάλη υπόθεση να δουλεύεις για τον τόπο σου, είμαστε χώρα που να πάρει!
rapadder wrote:
Από μόνα τους τα δίδακτρα δεν λύνουν το πρόβλημα. Αλλά θα φέρουν τον ποιοτικό έλεγχο, έτσι μόνο θα λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός Μ.Β.Α. του Ο.Π.Α., όπου φοιτητές έκαναν παρατήρηση σε καθηγήτρια που αργούσε συστηματικά στις διαλέξεις της, χρησιμοποιώντας και το επιχείρημα "δεν πληρώνουμε για να περιμένουμε".
@rapadder, η παιδεία και η υγεία ειναι βασικός τομέας...Πρόσεξε τώρα όμως τι συμβαίνει, αν δεχθούμε ότι μόνο οι εύποροι θα πληρώνουν για τις παροχες - το εξασφαλιζουμε αυτό - στην πραγματικότητα δεν θα κάνει καμία διαφορά, γιατι οι πραγματικά ευποροι ειναι το πολύ ενα 10%.
Ετσι ξαναγυρνάμε στην αρχή του κύκλου - με βάση τον συλλογισμό σου.