Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Κάπνισμα Τέλος Από 1η Ιουλίου 2009;

Post by nickpro » Fri Jul 03, 2009 12:50 am

gasparosoft wrote:Βασικά όλοι θα πάμε από καρκίνο. Ε , αυτοί που καπνίζουν είναι σίγουρο ότι δεν θα γλιτώσουν , αφού όλο και κάποια μετάσταση θα κάνει σε κανέναν πνεύμονα και επίσης ο οργανισμός τους είναι πιο εξασθενημένος.
Μην το λες.Παραδείγματος χάρη ο παππούς μου είναι 77, καπνίζει ας πούμε κοντά 60 χρόνια 1 πακέτο τη μέρα ακατέβατο, και δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε ένα ζάχαρο για τα μάτια του κόσμου.Χαίρει άκρας υγείας.
Εγώ πιστεύω ότι υ συμβολή του καπνίσματος στον καρκίνο δεν είναι πολύ μεγάλη.Το τσιγάρο προκαλεί κυρίως άλλα προβλήματα, όπως αναπνευστικά και καρδιαγγειακά.Ο καρκίνος που μπορεί να προκληθεί, είναι κατά 98% στους πνέυμονες (χωρίς μεταστάσεις πάντα), και συνήθως πριν φτάσεις να πάθεις καρκίνο, έχουν αρχίσει να σε προειδοποιούν άλλα σημάδια (άσθμα,πίεση,λοιμώξεις αναπνευστικού).Δηλαδή για να πάθεις καρκίνο από το τσιγάρο, νομίζω πως πρέπει να είσαι αμετανόητος και να αγνοήσεις τα σημάδια.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Fri Jul 03, 2009 1:34 am

para wrote:H Κανέλλη καπνίζει παραπάνω κι είναι μια χαρά.
Ε όχι και μια χαρά! Τα χάλια της έχει. :-D

Σχετικά με τον καρκίνο που δεν τον παθαίνουν κάποια άτομα που καπνίζουν (ακόμα), αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε ίδιοι οργανισμοί, καπνιστές και μη (παθητικοί) και έχουμε την ίδια αντοχή στα συστατικά του τσιγάρου και του καπνού του.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Fri Jul 03, 2009 11:07 am

StormRider wrote:Δεν ξέρω τι να πω για την κατάσταση, γιατί δεν είμαι καπνιστής. Αν ήμουν θα σκεφτόμουν ότι πρώτα κάνουν το τσιγάρο μόδα, μετά το ακριβοπληρώνεις και τέλος σε βασανίζουν για να το κόψεις ή να το απολαύσεις (βάζοντας όλους τους μηχανισμούς παραγωγής τύψεων σε λειτουργία).
Το τσιγάρο ειναι και θα ειναι σύμβολο ανδρισμού - τουλάχιστον περισσότερο απο την πρωινή πορτοκαλάδα - αυτό καλλιεργήθηκε περπάτησε, αλλα ισχύει. Το τσιγάρο - σύμφωνα με μελέτες - αναπτύχθηκε περισσότερο σε φτωχό κόσμο, μια εύκολη και σχετικά φτηνή απόλαυση, ηταν το καταφύγιο του πεζού. Οι πλούσιοι καπνίζουν ολο και λιγότερο δεν έχουν έλλειψη ικανοποίησης από τις υπηρεσίες του και ουτε έχουν ανάγκη να δείξουν ποσο γοητευτικοί ειναι.

Καπνιστής.
που θα πάει θα το δουμε...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jul 03, 2009 1:57 pm

Αχα, οποιος δεν καπνιζει ειναι αδερφω.Μπεεε... :smt006
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Fri Jul 03, 2009 3:29 pm

Δεν λέω αυτο ρε ultimate και μπορεις να είσαι πιο ευγενικός ειμαι σίγουρος. Εστω όπου σύμβολο βάλε μοδα, επίδειξη η κατι τέτοιο. Σύμβολο το έκανε η αγορά - κινηματογράφος, διαφήμιση και τα ρέστα - και αυτό δεν αλλάζει.
που θα πάει θα το δουμε...
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Fri Jul 03, 2009 3:36 pm

rose wrote:Δεν λέω αυτο ρε ultimate και μπορεις να είσαι πιο ευγενικός ειμαι σίγουρος. Εστω όπου σύμβολο βάλε μοδα, επίδειξη η κατι τέτοιο. Σύμβολο το έκανε η αγορά - κινηματογράφος, διαφήμιση και τα ρέστα - και αυτό δεν αλλάζει.
Να βάλω εγω μ@@@@ινση; :-p

Δεν υπάρχει σύμβολο ανδρισμου αλλά και να υπήρχε σίγουρα δεν θα ήταν το τσιγάρο(αλλιώς με τόσες γυναίκες που καπνίζουν, θα είχαμε γεμίσει σε λεσβίες :-p ).
Το τσιγάρο είναι καθαρά θέμα (κακώς εννοούμενης) μαγκιάς στην εφηβεία, ή "ανίσχυρου" χαρακτήρα αργότερα...

Μη καπνιστής, με 3 καπνίζοντες στο σπίτι :-p
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Jul 03, 2009 3:41 pm

marios wrote: Το τσιγάρο είναι καθαρά θέμα (κακώς εννοούμενης) μαγκιάς στην εφηβεία, ή "ανίσχυρου" χαρακτήρα αργότερα...
Μην το λέτε, υπάρχουν και οι περίεργοι :-p
Εγώ θυμάμαι ότι το ξεκίνησα γιατί όταν ήμουν μικρή και μύριζα τον καπνό της μητέρας μου μου άρεσε :???: :???:
Η μητέρα μου βέβαια το έκοψε τελικά, αλλά εμένα μου είχε μείνει η εντύπωση. :oops:
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Jul 03, 2009 3:52 pm

rose wrote:Δεν λέω αυτο ρε ultimate και μπορεις να είσαι πιο ευγενικός ειμαι σίγουρος. Εστω όπου σύμβολο βάλε μοδα, επίδειξη η κατι τέτοιο. Σύμβολο το έκανε η αγορά - κινηματογράφος, διαφήμιση και τα ρέστα - και αυτό δεν αλλάζει.
Μα για αυτο το ειπα...αν χορευουμε στο ρυθμο των διαφημισεων και μεις, να το κλεισουμε το μαγαζι.Υποτιθεται πως εχουμε λιγο πιο οξυμενη κριτικη ικανοτητα.anyway sorry αν σε ενοχλησε. :smt006

Michelle wrote:
marios wrote: Το τσιγάρο είναι καθαρά θέμα (κακώς εννοούμενης) μαγκιάς στην εφηβεία, ή "ανίσχυρου" χαρακτήρα αργότερα...
Μην το λέτε, υπάρχουν και οι περίεργοι :-p
Εγώ θυμάμαι ότι το ξεκίνησα γιατί όταν ήμουν μικρή και μύριζα τον καπνό της μητέρας μου μου άρεσε :???: :???:
Η μητέρα μου βέβαια το έκοψε τελικά, αλλά εμένα μου είχε μείνει η εντύπωση. :oops:

Και μενα μ'αρεσει η μυρωδια βενζινης αλλα εν γνωσει μου δεν εχω πιει ποτε.Αλλα γαριδακια εχω φαει. :-" :smt016
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat Jul 04, 2009 9:01 am

Βλακειες
να μην καπνιζεις μεσα σε μια αιθουσα μπορω να το καταλαβω.Να μην καπνιζεις σε ολοκληρο το πανεπιστημιο οχι.Δηλαδη αμα ειμαι εγω στον 4ο οροφο θα παω στο προαυλιο να καπνισω?Στανταρ. ΓΙατι ειναι πολυ ενοχλητικος ο καπνος αμα καπνιζει καποιος στους διαδρομους.Ελεος λες και καπνιζει καπνογονο και οχι τσιγαρο. Ηλιθιος νομος, μου θυμιζει τοτε που απαγορευσανε να καπνιζουν οι ηθοποιοι στις ταινιες γιατι λεει ωθουσε τον κοσμο να καπνισει
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ismael blanco » Sat Jul 04, 2009 11:04 am

Δηλαδη αμα ειμαι εγω στον 4ο οροφο θα παω στο προαυλιο να καπνισω?
Στην αμερικη και στις μεγαλες και "σοβαρες" χωρες της ευρωπης ανθρωποι που εργαζονται και τα γραφεια τους ειναι σε ουρανοξυστες 50 και βαλε οροφων κατεβαινουν στο ισογειο και βγαινουν εξω για να καπνισουν και εσυ λες τωρα για τον 4 οροφο??Αλλα εδω σαφως και αυτο το μετρο δν προκυται να ισχυσει ισα ισα θα γινει το αντιθετο γτ ως γνωστων τον ελληνα τον ελκει το παρανομο ;)
Live your dreams...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Jul 04, 2009 12:21 pm

Tη μουσική στους διαδρόμους πότε θα την απαγορεύσουνε? Τις αφίσες? Τις παρατάξεις? Για να φεύγουν σιγά σιγά τα ενοχλητικά πράγματα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Jul 04, 2009 12:26 pm

WoLfeN Ilic wrote:Βλακειες
να μην καπνιζεις μεσα σε μια αιθουσα μπορω να το καταλαβω.Να μην καπνιζεις σε ολοκληρο το πανεπιστημιο οχι.Δηλαδη αμα ειμαι εγω στον 4ο οροφο θα παω στο προαυλιο να καπνισω?Στανταρ. ΓΙατι ειναι πολυ ενοχλητικος ο καπνος αμα καπνιζει καποιος στους διαδρομους.Ελεος λες και καπνιζει καπνογονο και οχι τσιγαρο. Ηλιθιος νομος, μου θυμιζει τοτε που απαγορευσανε να καπνιζουν οι ηθοποιοι στις ταινιες γιατι λεει ωθουσε τον κοσμο να καπνισει

Ναι φιλαρακο.Εχεις μια κακη, βλαβερη και ενοχλητικη συνηθεια που επηρεαζει και εμενα που δεν καπνιζω(αλλιως δεν θα μας ενοιαζε τοσο) και οφειλεις να εισαι οσο πιο διακριτικος γινεται.

Βεβαια σε ολη την Ευρωπη, ειναι τοσο ηλιθιοι που, ακου να γελασεις, βγαινουν παντα εξω να καπνισουν.Μα ποσο καλο εχουν στον εγκεφαλο? :lol: :lol:

Κουτοφραγκοι μπαμπουινοι Ευρωπαιοι, δεν ζειτε τη ζωη σας.Κριμα τα παιδια. :smt012

Stoupeace wrote:Tη μουσική στους διαδρόμους πότε θα την απαγορεύσουνε? Τις αφίσες? Τις παρατάξεις? Για να φεύγουν σιγά σιγά τα ενοχλητικά πράγματα.
Μαζι με το τσιγαρο.Να απαγορεψουν και τους καθηγητες που περασαν την παιδαγωγικη με σκονακι, παραλληλα.Με βρισκεις απολυτα συμφωνο. :smt023
Kchatzi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Kchatzi » Sat Jul 04, 2009 2:16 pm

Σεβαστή η ελευθερία των καπνιστών να κάνουν ό,τι θέλουν με τον εαυτό τους, άρα να καπνίζουν, όχι όμως εις βάρος των άλλων. Καπνός σε κλειστό χώρο, όπως έιναι οι διάδρομοι, αναπόφευκτα επηρεάζουν τους πάντες που είναι σε αυτόν τον διάδρομο, ακόμα κι αν δεν το πολυ-καταλαβαίνουν. Όταν είσαι καπνιστής δεν μπορείς να καταλάβεις με τίποτα πόσο ενοχλεί τον μη-καπνιστή ο καπνός σου!!

Και μιλάω εκ πείρας και από τις δύο πλευρές.. Γιατί μέχρι πριν 4 μήνες κάπνιζα επί 5 χρόνια και δεν καταλάβαινα "τί ζόρι τραβάνε" οι μη-καπνιστές, αλλά τώρα που βρέθηκα στην άλλη πλευρά το καταλαβαίνω και με το παραπάνω.. Άρα όσοι δεν σέβεστε τους μη-καπνιστές, ρωτήστε την γνώμη πρωην καπνιστών φίλων σας, να σας πουν πόσο ενοχλητικός είναι ο καπνός!!!
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 4:41 pm

σπίτι μου καπνίζω στο δωμάτιο μου ή όταν καπνίζω στο σαλόνι κάθομαι δίπλα στο παράθυρο για να μην ενοχλώ τους άλλους. αν είμαι σε ένα μεγάλο χώρο όπως το Α και ανάψω τσιγάρο τότε ο καπνός απλά εξαφανίζεται. αν είμαι έξω από το Α και το ανάψω επίσης ο καπνός εξαφανίζεται σε ένα τόσο μεγάλο κτήριο που μάλιστα αερίζεται. στην ατμόσφαιρα του κτηρίου ο καπνός δεν έχει καμία επίπτωση ούτε στην υγεία των άλλων. οπότε συνεχίζω ήσυχα και ωραία να καπνίζω, δεν φυσάω τον καπνό σε κανενός το πρόσωπο και όσες φορές και αν μου πει ο φύλακας να το σβήσω τον γράφω.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Jul 04, 2009 5:54 pm

Οκ, αφού το λες εσύ κάτι θα ξέρεις. Εμείς είμαστε βλάκες και δεν ξέρουμε τι μυρίζουμε, εσύ ξέρεις καλύτερα
  • Είσαι καπνιστής, οπότε η μυρωδία του τσιγάρου δε σε ενοχλεί, ο οργανισμός σου έχει συνηθίσει πλέον την μπόχα (είναι σαν μια δυνατή κολώνια. Μετά από λίγο ξεχνάς ότι τη φοράς)
  • Κι εμένα μου αρέσει να κοιμάμαι με μουσική, και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να βάζω μουσική το μεσημέρι. Μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που έχει πρόβλημα να κοιμηθεί με μουσική? :roll: "Ώρα κοινής ησυχίας" και μπούρδες ... μας κοροϊδεύουν
  • Το βλέπω να το κάνουν πολλοί καπνιστές αυτό με το παράθυρο. Πραγματικά, δε μπορείτε να καταλάβετε ότι αν κάθεστε δίπλα από το παράθυρο, το πιθανότερο είναι ο καπνός είτε να αιωρείται γύρω σας (αν δε φυσάει) είτε να προωθείται προς τα μέσα (αν φυσάει λίγο) ? Για να τραβηχτεί ο καπνός έξω πρέπει να φυσάει αρκετά. Την επόμενη φορά να το ξανασκεφτείτε, δεν είναι καλή δικαιολογία το "δίπλα στο παράθυρο"
  • Ο καπνός δεν είναι ήλιο. Μένει χαμηλά. Οπότε το "είναι μεγάλος χώρος" δεν αρκεί. Ω ναι, ακόμη και σε αυτούς τους τεράστιους χώρους που ανέφερες, μπορείς άνετα να μυρίσεις την τσιγαρίλα που πλανάται
  • Και η υπόγα μεγάλος χώρος θεωρείται. "Smoke grenade" ftw !
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 6:03 pm

τα κολλήματα τα δικά σου δεν μπορούν να αναιρέσουν την απλή λογική
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Jul 04, 2009 6:05 pm

giak wrote:σπίτι μου καπνίζω στο δωμάτιο μου ή όταν καπνίζω στο σαλόνι κάθομαι δίπλα στο παράθυρο για να μην ενοχλώ τους άλλους. αν είμαι σε ένα μεγάλο χώρο όπως το Α και ανάψω τσιγάρο τότε ο καπνός απλά εξαφανίζεται. αν είμαι έξω από το Α και το ανάψω επίσης ο καπνός εξαφανίζεται σε ένα τόσο μεγάλο κτήριο που μάλιστα αερίζεται. στην ατμόσφαιρα του κτηρίου ο καπνός δεν έχει καμία επίπτωση ούτε στην υγεία των άλλων. οπότε συνεχίζω ήσυχα και ωραία να καπνίζω, δεν φυσάω τον καπνό σε κανενός το πρόσωπο και όσες φορές και αν μου πει ο φύλακας να το σβήσω τον γράφω.
Μεγάλε νεοέλληνα, επειδή δεν είσαι μόνο εσύ μέσα στο Α όμως αλλά είναι και άλλοι που κουβαλάνε τα ίδια μυαλά, ο καπνός συσσωρεύεται και ενοχλεί και έχει επιπτώσεις στην υγεία μας.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Jul 04, 2009 6:06 pm

giak wrote:τα κολλήματα τα δικά σου δεν μπορούν να αναιρέσουν την απλή λογική
Dude, τα παραπάνω ήταν βασισμένα μόνο σε απλή λογική. Το ότι δεν μυρίζουμε πια την καπνίλα είναι γεγονός και 100% αποδεδειγμένο. Οπως και η βαρύτητα του καπνού. Οπως και η ψευτιά του "καπνίζω στο παράθυρο". Εγω τουλάχιστον όταν δεν καπνιζα όλα αυτά τα λουζόμουν από τους γονείς μου, και τίποτα από αυτά που είπε ο punisher δεν μου ακούστηκε ξένο.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 6:08 pm

ε να μου πεις ότι σε ένα τόσο μεγάλο χώρο το τσιγάρο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία κάποιοι δεν είναι λογικό. απλά και μόνο αν σκεφτείς την αναλογία καθαρού αέρα και τσιγάρου, την ανανέωση του αέρα κτλ.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Jul 04, 2009 6:11 pm

giak wrote:ε να μου πεις ότι σε ένα τόσο μεγάλο χώρο το τσιγάρο μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία κάποιοι δεν είναι λογικό. απλά και μόνο αν σκεφτείς την αναλογία καθαρού αέρα και τσιγάρου, την ανανέωση του αέρα κτλ.
Από τη στιγμή που τον μυρίζω τον καπνό σου, άρα τον εισπνέω, άρα μπαίνει στα πνευμόνια μου, τότε ναι το θεωρώ επιβλαβές. Εκτός και αν πέραν από πληροφορικάριος είσαι και γιατρός και μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sat Jul 04, 2009 6:12 pm

giak αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά, κοίτα να αποκτήσεις σοβαρότερα επιχειρήματα. Απόψεις του στυλ είναι κοινή λογική δε στέκουν. Κοινή λογική είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι ότι συμβαίνει γύρω μας. Και επειδή έτυχε να προσπαθώ από μικρή να καταλαβαίνω τι συμβαίνει στον κόσμο δε μπορώ να καταλάβω από που κι ως που το τσιγάρο είναι κάτι το φυσικό, το οποίο δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, και το οποίο εγώ θα πρέπει να ανέχομαι και να το αφήνω να με αρρωσταίνει. Εκτός από το μεγάλο σου ΕΓΩ, έχεις σκεφτεί πως άλλοι δίπλα σου υποφέρουν κάθε φορά που ανάβεις τσιγάρο? Και επειδή πάντα το πας στο πολιτικό, αν θες να ανατρέψεις την κοινωνία που ζεις με τους σαδιστικούς της νόμους, κοίτα να κάνεις τη μεγάλη ανατροπή του σαδιστή που κρύβεις μέσα σου.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Sat Jul 04, 2009 6:16 pm

λολ όμως. λες και μπορείς αν μυρίσεις τον καπνό μου με το που μπαίνεις στο πανεπιστήμιο. λες και εγώ δεν υπήρξα ποτέ μη καπνιστής.

sandra εγώ θέλω να ανατρέψω το παράλογο και όχι το λογικό. καταλαβαίνω ότι είναι κακό να καπνίζεις σε μικρό χώρο, αλλά σε τόσο μεγάλο δεν είναι. σε λίγο θα μας πείτε να μην καπνίζουμε και στο προαύλιο.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”