Εγκαταλείπει την αγορά προσωπικών υπολογιστών η "Μεγάλη Μπλέ"
Σχεδόν 23 χρόνια μετά τον πρώτο IBM PC, που σηματοδότησε την απαρχή μιας ολόκληρης βιομηχανίας, η IBM ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τον τομέα των προσωπικών υπολογιστών στην κινεζική Lenovo, το μεγαλύτερο κατασκευαστή PC της Κίνας.
Η σχετική ανακοίνωση της IBM κάνει λόγο για εξαγορά του PC division από τη Lenovo έναντι του ποσού των 1,75 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
Η IBM θα αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξης του 18,9% στην κινεζική εταιρία.
Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής PC παγκοσμιώς (πίσω από τις Dell και Hewellet Packard), καθώς το συνδιασμένο μερίδιο πωλήσεων και των δύο εταιριών φτάνει το 8%, με ετήσιο τζίρο 12 δισ.δολλάρια και όγκο παραγωγής 11,9 εκατομμύρια μονάδες.
Η Lenovo, που ιδρύθηκε το 1984, κυριαρχεί στη Κίνα και και έχει ισχυρή παρουσία σε ολόκληρη την ασιατική ήπειρο, αλλά μόνο εκει,Η σύμπραξη με την IBM θα της δώσει διεθνή παρουσία και ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων και marketing.Παράλληλα θα την ενισχύσει στην κινέζικη αγορά, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στο κόσμο.
Η Lenovo θ'αποτελεί προτιμητέο προμηθευτή για την IBM και θα ενσωματώσει στο δυναμικό της περί τους 10.000 υπαλλήλους της.Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2005.Η IBM θα δανείσει την εμπορική της επωνυμία στη Lenovo για 5 χρόνια και θα της παραχωρήσει την επωνυμία των προιόντων "Think"
http://www.lenovogrp.com
http://www.ibm.com
Πηγή: Ελληνικό PC Magazine
http://www.pcmag.gr
IBM PC από την Κίνα - Η ιστορική εξαγορά
- AnINffected
- Gbyte level
IBM PC από την Κίνα - Η ιστορική εξαγορά
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- vagalati
- Mbyte level
Η αγορά των PC είναι σε ύφεση τα τελευταία χρόνια. Οι μεγάλοι κατασκευαστές αναφέρουν μικρά κέρδη (για να μην πω ζημια!).
Νομίζω ότι η IBM έξανε μια πολύ καλή κίνηση. Με ένα σμπάρω δυο τριγώνια! Έλαβε μεν τα λεφτά με την πώληση του τμήματος PC, πήρε όμως και ένα αξιοσέβαστο ποσοστό απο την leonovo. Τι νομίζατε δηλ. ότι η IBM χάνει; Με αυτόν τον τρόπο ΙΒΜ ανοίγει τον δρόμο της για την Κίνα μέσω της Leonovo, και θα είναι η υπερδύναμη σαν παροχέας τεχνολογίας (σκεφτείτε μόνο τον πληθυσμό της Κίνας και θα σας έρθει ζαλάδα).
Πάντως η γνώμη μου (κρίνοντας με το τι γίνεται στην Ελλάδα) η αγορά των έτοιμων pcs απο τους κατασκευαστές είναι πολύ μικρή για την Δύση. Μόνο εταιρείες πρέπει να αγοράζουν workstations (για λόγους υποστήριξης). Πόσοι απο εμάς αγοράζουν έτοιμα πισάκια;
Και μην πάει ο νους σας σε φορητούς γιατί αυτοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία. Μιλάμε για desktops. Σιγά μην πουλούσε το τμήμα που αφορά φορητούς. Η αγορά αυτή ακμάζει!
Νομίζω ότι η IBM έξανε μια πολύ καλή κίνηση. Με ένα σμπάρω δυο τριγώνια! Έλαβε μεν τα λεφτά με την πώληση του τμήματος PC, πήρε όμως και ένα αξιοσέβαστο ποσοστό απο την leonovo. Τι νομίζατε δηλ. ότι η IBM χάνει; Με αυτόν τον τρόπο ΙΒΜ ανοίγει τον δρόμο της για την Κίνα μέσω της Leonovo, και θα είναι η υπερδύναμη σαν παροχέας τεχνολογίας (σκεφτείτε μόνο τον πληθυσμό της Κίνας και θα σας έρθει ζαλάδα).
Πάντως η γνώμη μου (κρίνοντας με το τι γίνεται στην Ελλάδα) η αγορά των έτοιμων pcs απο τους κατασκευαστές είναι πολύ μικρή για την Δύση. Μόνο εταιρείες πρέπει να αγοράζουν workstations (για λόγους υποστήριξης). Πόσοι απο εμάς αγοράζουν έτοιμα πισάκια;
Και μην πάει ο νους σας σε φορητούς γιατί αυτοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία. Μιλάμε για desktops. Σιγά μην πουλούσε το τμήμα που αφορά φορητούς. Η αγορά αυτή ακμάζει!
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Επιπλέον οι κινέζοι έχουν αρχίσει μια προσπάθεια αστικοποίησης της χώρας. Δηλαδή προσπαθούν να αλλάξουν την τρέχουσα κατάσταση.Τώρα η μισή χώρα και παραπάνω,πολύ παραπάνω είναι αγροτικές περιοχές. Έχουν αρχίσει να ξηλώνουν χωριά και ποτάμια για να χτίσουν πόλεις.vagalati wrote:Με αυτόν τον τρόπο ΙΒΜ ανοίγει τον δρόμο της για την Κίνα μέσω της Leonovo, και θα είναι η υπερδύναμη σαν παροχέας τεχνολογίας (σκεφτείτε μόνο τον πληθυσμό της Κίνας και θα σας έρθει ζαλάδα).
Λογικά μαζί με τις πόλεις θα έρθουν και νέοι διψασμένοι για τεχνολογία και επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν νομίζω ότι τα έτοιμα Pc που πουλιούνται δεν είναι πολλά. Οι περισσότεροι άσχετοι, αλλά και οι σχετικοί που δεν έχουν και πολλά λεφτά να διαθέσουν προτιμούν το έτοιμο με το πολυμηχάνημα που φτιάχνει μέχρι και καφέ, παρά την σύνθεση ενός καταστήματος που και ψάξιμο θέλει και κέρδος οικονομικό δεν έχει.vagalati wrote: Πάντως η γνώμη μου (κρίνοντας με το τι γίνεται στην Ελλάδα) η αγορά των έτοιμων pcs απο τους κατασκευαστές είναι πολύ μικρή για την Δύση. Μόνο εταιρείες πρέπει να αγοράζουν workstations (για λόγους υποστήριξης). Πόσοι απο εμάς αγοράζουν έτοιμα πισάκια;
- AnINffected
- Gbyte level
vagalati wrote:Και μην πάει ο νους σας σε φορητούς γιατί αυτοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία. Μιλάμε για desktops. Σιγά μην πουλούσε το τμήμα που αφορά φορητούς. Η αγορά αυτή ακμάζει!

Όντως!vagalati wrote:(σκεφτείτε μόνο τον πληθυσμό της Κίνας και θα σας έρθει ζαλάδα)
Έχω ακούσει το εξής ωραίο:Ότι για να κατακτήσουν τον κόσμο οι κινέζοι αρκεί να έρθουν όλοι εδώ και να κατουρήσουν (με το συμπάθειο) ταυτόχρονα!Θα μας πνίξουν όλους!

Τη βάψαμε, δηλαδή;silegav wrote: Έχουν αρχίσει να ξηλώνουν χωριά και ποτάμια για να χτίσουν πόλεις.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- vagalati
- Mbyte level
Τελικά έχεις δίκιο. Στην ανακοίνωση πουλάει και το τμήμα με τα notebooks. Ίσως να το θυμάμαι λάθος ή να είχα διαβάσει έτσι όταν αυτά ήταν απλά φήμες πριν απο ένα μήνα.AnINffected wrote:vagalati wrote:Και μην πάει ο νους σας σε φορητούς γιατί αυτοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία. Μιλάμε για desktops. Σιγά μην πουλούσε το τμήμα που αφορά φορητούς. Η αγορά αυτή ακμάζει!Μήν το λές.Αν κοιτάξεις την Press Release, λέει οτι πούλησε το PC Division.Άν τώρα μπείς στο Products, θα δείς οτι κάτω από τον τομέα Personal Computers έχει και τα notebooks!
Ni!! Ni!! Ni!!