Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

Post by vasvas » Thu Sep 24, 2009 4:50 pm

Η δημοσίευση αυτή ΔΕΝ αφορά το μάθημα "Πρακτική άσκηση"¨.

Γράφω για να σας θυμίσω τη δυνατότητα εύρεσης καλοκαιρινής πρακτικής εργασίας μέσω AIESEC.

Επίσης, σας επισημαίνω τη δυνατότητα εύρεσης καλοκαιρινής πρακτικής εργασίας μέσω IAESTE. Η ΙAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) έχει έμφαση σε τεχνικές θέσεις -- συμπεριλαμβανομένης της πληροφορικής. Στην Ελλάδα τις θέσεις μοιράζονται δυο-τρια Πολυτεχνεία και η Γεωπονική. Αν κανείς ένδιαφέρεται όμως, συνιστώ να το ψάξει -- οι θέσεις έχουν ενδιαφέρον. Κατ'ελάχιστον, μπορείτε να προσπαθήσετε να μπει και το Τμήμα μας στην κατανομή των θέσεων. Δε θα είναι εύκολο, διότι θα φάμε θέσεις από τους Ηλεκτρολόγους :-) Από την άλλη, θα μπορούμε να ζητάμε ώς χώρα περισσότερες θέσεις πληροφορικής (όταν ήμουν φοιτητής στο ΕΜΠ, οι θέσεις πληροφορικής ήταν ελάχιστες).
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό

Post by ultimate_aektzis » Thu Sep 24, 2009 6:35 pm

Αντε και καταφερνει και παει καποιος...δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα μου εχουν πει οτι μονο για την εμπειρια αξιζει.Οικονομικα την βγαζεις ισα-ισα(καποιοι θα χρειαστουν και γονικη "ενεση") ή μπορεις να επιλεξεις να μενεις σε δικες τους εγκαταστασεις(δεν το συγκρατησα το συγκεκριμενο καλα).Μπορουμε να διαβασουμε καπου εμπειριες?
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Fri Sep 25, 2009 1:49 am

Αεκτζη δεν νομιζω οτι υπαρχει η δυνατοτητα να μεινεις σε εγκαταστασεις της Αιεσεκ, θα μου εκανε πολυ εντυπωση, γενικα φροντιζουν να εχεις υποδοχη και πολλες φορες να σου βρουν σπιτι το οποιο εσυ πληρωνεις.

Μην περιμενετε τα παντα απο το internet το γραφει της Aiesec ειναι στον 3ο οροφο στο Βανκουβερ (διπλα στο γραφειο του Β.Βασσαλου) αιντε ξεκουνατε και δειτε κ κατι διαφορετικο. (καλοπροαιρετα το λεω επειδη λες "που μπορουμε να διαβασουμε εμπειριες" :smt016 )

Προσωπικα αν θες τα χρονια μου ως Μελος στην Aiesec (γιατι τελικα internship (ακομα) δνε πηγα) ηταν μαλλον τα καλυτερα φοιτητικα μου χρονια στην Ελλαδα. (Στοκχολμη νομιζω περναω καλυτερα :smt005 )

Για το οικονομικο που λες φιλε Αεκτζη, πας σε καθε χωρα και παιρνεις βασικο μισθο, τωρα αν τα Ελληνακια και μονο αυτα, δεν μπορουνε να την βγαλουν επειδη ειναι καλομαθημενα, αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Εγω ακομα παντως θυμαμαι trainees Που ηρθαν Ελλαδα, και ζουσαν με 650(Εξακοσια πενηντα) ευρω... (250 ηταν το σπιτι που τους ειχαμε βρει)

Για το θεμα της δουλειας οταν πας για ενα internship 3μηνου δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις πανω στη δουλεια... μεχρι να εγκληματιστεις, εφυγες. Εαν θελετε κατι παραπανω ρωτηστε εδω, και εαν το θυμαμαι θα χαρω να βοηθησω.

ΥΓ. Χαιρομαι να βλεπω καθηγητες να προωθουν θεσμους σαν την Aiesec. :smt023
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Sep 25, 2009 12:13 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Στο Βανκουβερ δεν μπαινω, φοβαμαι :smt016
Λοιπον σοβαρα τωρα, εχω καμποσες ερωτησεις:

Καταρχην, ενα mail που ειχαμε παρει ελεγε για πρατικη αμεσως μετα την εξεταστικη.Δεν υπαρχει δυνατοτητα να πας και σε αλλες περιοδους του χρονου?Πχ Αυγουστο-Σεπτεμβρη.

(Στοκχολμη νομιζω περναω καλυτερα
Στοκχολμη πηγες μεσω AISEEC?Για φτιαξε με λιγο. :-p

Για το οικονομικο που λες φιλε Αεκτζη, πας σε καθε χωρα και παιρνεις βασικο μισθο, τωρα αν τα Ελληνακια και μονο αυτα, δεν μπορουνε να την βγαλουν επειδη ειναι καλομαθημενα, αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Εγω ακομα παντως θυμαμαι trainees Που ηρθαν Ελλαδα, και ζουσαν με 650(Εξακοσια πενηντα) ευρω... (250 ηταν το σπιτι που τους ειχαμε βρει)
Κοιτα γενικα δεν νομιζω να εχω προβλημα στην διαβιωση αν παρω μισθο> μισθου πεινας, αλλα μην φτασω και σε σημειο να "τρωω στα συσιτειο" και να μου στελνουν λεφτα απο την Αθηνα.Δηλαδη να μην βγω και κουρεμενος απο κει που λες να βγαλεις και κανα ψιλο.Γενικα δεν ξερω αν την βγαζεις ευκολα με τον βασικο σε ευρωπαικη χωρα.

Για το θεμα της δουλειας οταν πας για ενα internship 3μηνου δεν μπορεις να εχεις απαιτησεις πανω στη δουλεια... μεχρι να εγκληματιστεις, εφυγες. Εαν θελετε κατι παραπανω ρωτηστε εδω, και εαν το θυμαμαι θα χαρω να βοηθησω.
internship λεγεται η διαδικασια του να πας εξω, ετσι?Σε τι αλλα μηναια "πακετα" υπαρχει?

Υ.Γ.1:Οταν λεω για εγκαταστασεις εννοω του οργανισμου/εταιρειας που θα πας.Συγκεκριμενα ειχα ακουσει οτι μπορεις να πας πχ σε ορφανοτροφειο και να κανεις μαθηματα σε παιδια.Και θα μενεις μεσα στο ιδρυμα, θα σου παρεχουν φαι, περιθαλψη κτλ.Αλλα ξαναλεω, δεν ξερω αν ειναι αρβυλα ή οχι.

Υ.Γ.2:Υπαρχει η δυνατοτητα να γινει αιτηση για την ιδια πολη απο 2-3 ατομα ως ομαδα?Ναι οπως καταλαβες το οικονομικο με καιει ολιγον. :roll:

Υ.Γ.3:Μη βαρας, θα περασω και απο το γραφειο.Καλημερα. :-D
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Fri Sep 25, 2009 12:18 pm

ultimate_aektzis wrote: Στοκχολμη πηγες μεσω AISEEC?Για φτιαξε με λιγο. :-p
Κάνει το μεταπτυχιακό του εκεί
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by Ganther » Fri Sep 25, 2009 4:37 pm

OK ας ξεκαθαρισω 3-4-5 πραγματα ωστε να ειναι πιο ξεκαθαρα.

Καταρχας internship, traineeship πρακτικη στο εξωτερικο, τα χρησιμοοπιω -ισως καταχρηστικα- για το ιδιο πραγμα, το να πας να δουλεψεις στο εξωτερικο ως πρακτικη ασκηση(ανεξαρτητως του ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ πρακτικη ασκηση φυσικα).

Με την Aiesec εχεις τη δυνατοτητα για 3 ειδων traineeships. TT (Technical Traineeship) DT (Development Traineeship) και ΜΤ (management traineeship) Οπως καταλαβαινεις ειμαστε στο ΤΤ εμεις! :)
Εαν πας για ΤΤ λοιπον, θα δουλευεις σε εταιρεια και θα πληρωνεσαι κανονικα με τον βασικο (εκτος και αναφερεται κατι διαφορετικο) μισθο και θα πληρωνεις μονος σου σπιτι φαι κτλ...
Το MT δεν μας αφορα αφου δεν υπαρχει δυνατοτητα να παμε ως Πληροφορικοι...
Το DT τωρα ειναι ιδιαιτερη φαση. Συνηθως αποτι θυμαμαι ειναι σε πιο εναλλακτικες χωρες, και εισαι σε διαφορα project σε οργανισμους, και συνηθως εκει σου παρεχουν στεγη και τροφη καθως και ενα μικρο ποσο για τα απολυτως βασικα εξοδα... Οποτε πιστευω οτι μαλλον για το DT εχεις ακουσει!
Υπαρχουν 2 περιοδοι για να κανεις αιτηση, δεν θυμαμαι τωρα ποιες ειναι, πανε 3 χρονια που ασχολουμουν με το θεμα νομιζω ειναι κατι σε στυλ Μαρτιο-Σεπτεβρη κατι τετοιο...
Ειναι πολυ δυσκολο να πανε 2 ατομα στην ιδια χωρα εκτος και αν υπαρχει κατι οργανομενο, πχ μια εταιρεια που ζηταει 2 ελληνες και εχει εδρα το Αμστερνταμ πχ. Οπως φανταζεσαι ειναι πολυ δυσκολο.

Γενικα δεν μπορω να μπω στην Τσεπη σου, αλλα εαν θελεις να πας στο εξωτερικο με τετοιους τροπους(Aisec,Ieste κλπ) για να βγαλεις εστω και λιγο χρημα, το κοιτας στραβα το θεμα. (το λεω εντελως φιλικα)
Η εμπειριες που παιρνεις απο τετοια πραγματα αξιζουν πολυ παραπανω απο 500 ευρω ή ενα Iphone (για τους γκατζετακηδες) Επισης πρεπει καποια στιγμη να ξεθαρεψουμε στην Κωλο-ελλαδα, ειμαστε οι μονοι που δεν βλεπουμε τον κοσμο.

Καντε τετοια βηματα οσο ειναι νωρις ρε παιδια. Εχω κουραστει να το λεω... Οταν πατησεις τα ~28 ειναι αργα. Οτι εζησες απο τετοιες εμπειριες, το εζησες... Αρχισεις και σοβαρευεσαι αναγκαστικα!

ΥΓ.Ναι στοκχολμη κανω μεταπτυχιακο :-)

ΥΓ2. Για το οικονομικο του θεματος. Στοκχολμη για την οποια μπορω να μιλησω πλεον, εγω που δεν καπνιζω την βγαζω με ~1000/μηνα (μαζι με εστια)... Μπορει να βγει ανετα 850/μηνα εαν βγαινεις και πινεις λιγοτερο απο μενα :smt016 ενω ξερω και παιδια που την βγαζουν και με ~600/μηνα (κυριως ασιατικης καταγωγης) Ψαξε λιγο το βασικο μισθο της Σουηδιας απο περιεργεια... (δεν ειμαι σιγουρος ποσο ειναι αλλα πρεπει να ναι ~1.800)
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Sep 25, 2009 10:58 pm

Ενταξει ξερουμε ποσο γ@ματη χωρα ειναι η σουηδια μην χτυπας στο ψαχνο. :smt022

Ευχαριστω για τις πληροφοριες παντως.Μου ανοιξαν την ορεξη. :) :smt023
Mariean
byte level
byte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Mariean » Wed Oct 14, 2009 12:12 am

ειναι χαζο αυτο που θα ρωτησω αλλα θελω να ξεκαθαριστει γιατι το σκεφτομαι σοβαρα!
το να κανεις αιτηση για πρακτικη ασκηση με την aiesec οκ ειναι εκτος του μαθηματος πρακτικη ασκηση αλλα μπορεις να κανεις αιτηση και οταν εχεις τελειωσει με την σχολη ? δηλαδη να πας για δουλεια κανονικα αφου εχεις παρει το πτυχιο??
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by Ganther » Wed Oct 14, 2009 3:32 am

Mariean wrote:ειναι χαζο αυτο που θα ρωτησω αλλα θελω να ξεκαθαριστει γιατι το σκεφτομαι σοβαρα!
το να κανεις αιτηση για πρακτικη ασκηση με την aiesec οκ ειναι εκτος του μαθηματος πρακτικη ασκηση αλλα μπορεις να κανεις αιτηση και οταν εχεις τελειωσει με την σχολη ? δηλαδη να πας για δουλεια κανονικα αφου εχεις παρει το πτυχιο??
μπορεις εντος 2 ετων απο την αποφοιτηση, αλλα δεν ενδεικνειτε... Εισαι εκ των πραγματων off απο μερικες χωρες εαν το κανεις αυτο. Σε μερικες χωρες πχ Γερμανια, αν εισαι φοιτητης ακομα η εταιρεια πληρωνει πολυ λιγοτερο φορο, οποτε απλα δεν παιρνουν οσους εχουν τελειωσει :-D
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”