Μ.Ο. Πτυχίου-Μεταπτυχιακά ΑΣΟΕΕ

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Post Reply
str8flush
bit level
bit level
Academic status: 4th year
Μ.Ο. Πτυχίου-Μεταπτυχιακά ΑΣΟΕΕ

Post by str8flush » Wed Feb 17, 2010 10:46 pm

Γειά σας.. Είμαι στο τελευταίο έτος σπουδών μου στο τμήμα και μάλλον τελιώνω Ιούλη. Άρχισα να ψάχνω γιά Μεταπτυχιακό και καθώς διάβαζα διάφορα σχετικά θέματα στο φορουμ απογοητεύτικα.
α. Βγάζω μ.ο. 7 και κάτι και ενώ νόμιζα ότι είμαι από τους καλούς κατάλαβα ότι για Μεταπτυχιακό μάλλον δεν θα έχω καμία ελπίδα. Μήπως ξέρει κανείς τα ποσοστά και τους αντίστοιχους μ.ο. των αποφοίτων του τμήματός μας? Δηλαδή παίζει φοιτητής να βγάλει Άριστα στην σχολή μας? Εγώ είχα την εντύπωση πως ηταν εντελώς απίθανο.
β. Λέω να προσπαθήσω για Μεταπτυχιακό σε άλλο τμήμα της ΑΣΟΕΕ. Με ένα μ.ο. όπως τον δικό μου και σε συνάρτηση με οτι ΑΝ μου δωσει καποιος καθηγητης Συστατική θα είναι εντελώς τυπική(μηδέν σχέση με καθηγητές, ούτε καλημέρα!!) θα έχω ελπίδα να με δεχτούνε?
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Μ.Ο. Πτυχίου-Μεταπτυχιακά ΑΣΟΕΕ

Post by rapadder » Wed Feb 17, 2010 11:06 pm

1. Μην σε πιάνει πανικός. Θα μπορούσες να κάνεις μια πτυχιακή εργασία, να παρακολουθήσεις μαθήματα επιλογής με εργασίες, που να έχουν ενδιαφέρον. Έτσι θα λύσεις το πρόβλημα της συστατικής, θα βελτιώσεις τον Μ.Ο. σου και το σημαντικότερο είναι ότι θα βρεις τι σου αρέσει καλύτερα.
2. Το πιο σημαντικό για εσένα είναι να έχεις αποφασίσει με τι θέλεις να ασχοληθείς. Ακούγεσαι σαν να ψάχνεσαι γενικά και αόριστα. Δεν έχει νόημα να ψάχνεις για μεταπτυχιακό έαν δεν έχεις κατασταλάξει κάπου.
3. Εάν δεν ξέρεις τι θέλεις είναι καλύτερα να εργαστείς για κάνα χρόνο, παρά να κάνεις κάτι βεβιασμένα.
4. Σε γενικές γραμμές ένας μέσος όρος γύρω στο 7 δεν είναι πρόβλημα για το μεταπτυχιακό στα Π.Σ., ωστόσο το Επιστήμης Υπολογιστών θα έχει υψηλότερες και ουσιαστικότερες απαιτήσεις.
Last edited by rapadder on Wed Feb 17, 2010 11:41 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Wed Feb 17, 2010 11:23 pm

Νομίζω με τα δεδομένα όπως έχουν εξελιχθεί, πιο εύκολα μπορείς πλέον να μπεις στο Επιστήμης Υπολογιστών παρά στα Πληροφοριακά Συστήματα καθώς η ζήτηση (φαντάζομαι είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες) είναι υψηλότερη στο τελευταίο. Ξέρω άτομο που μπήκε φέτος με βαθμό κοντά στο δικό σου αλλά το θέμα είναι πως μετράνε κι άλλα πράγματα, όπως η πτυχιακή (την οποία διέθετε) καθώς και το πόσο μπορείς να πείσεις στη συνέντευξη αλλά και με τα όσα έχεις κάνει ως τώρα ότι είναι συνειδητή η επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με τα όσα ανέφερε ο rappader.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Feb 17, 2010 11:54 pm

Απ' ό,τι ξέρω, φέτος στην Επιστήμη του πήραν όλους.
str8flush
bit level
bit level

Post by str8flush » Thu Feb 18, 2010 12:50 pm

Ευχαριστω για στις απαντησεις..Η αληθεια είναι ότι δεν ξερω ακόμη τι θελω να κάνω. Το θέμα είναι ότι με το όλο σύστημα που ισχύει στην σχολή ,βγάζω το πτυχίο χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα (για να ξέρω αν μου αρέσει). Όσο για τις συστατικές , αν αποφασίσω να κανω τωρα τις αιτήσεις πότε θα χρειαστώ τις συστατικές ? Προλαβαίνω για πτυχιακή?
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Thu Feb 18, 2010 12:58 pm

Τις συστατικές τις στέλνεις μαζί με την αίτηση. Το να κάνεις πτυχιακή πάντως μόνο και μόνο για να έχεις μια καλή συστατική, είναι μεγάλος κόπος και ίσως να μην αξίζει αν δεν θέλεις από μόνος σου να την κάνεις. Έχεις αποκλείσει το εξωτερικό;
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
str8flush
bit level
bit level

Post by str8flush » Thu Feb 18, 2010 1:07 pm

Πολύ δουλειά αυτό το Μεταπτυχιακό τλκ. Αρα για συστατικές θα προσπαθήσω σε κανενα μάθημα 9+ και βλέπουμε. Δεν το αποκλείω αλλά προτιμώ εδώ(όχι τόσο για το επιπεδό σπουδών). Θα στείλω μάλλον για Ολλανδία και Αγγλία αν προλάβω.
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Thu Feb 18, 2010 1:25 pm

rapadder wrote: 3. Εάν δεν ξέρεις τι θέλεις είναι καλύτερα να εργαστείς για κάνα χρόνο, παρά να κάνεις κάτι βεβιασμένα.
Αυτό το ενδεχόμενο το έχεις αποκλείσει; Η προϋπηρεσία θα μετρήσει και για το μεταπτυχιακό.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Feb 18, 2010 3:19 pm

The Punisher wrote:Απ' ό,τι ξέρω, φέτος στην Επιστήμη τους πήραν όλους.
Το ΠΜΣ στα Πληροφοριακά Συστήματα έχει 2 Τμήματα, δηλαδή 1 Τμήμα πλήρους φοίτησης και 1 Τμήμα μερικής φοίτησης (ξεκίνησε το 2009).

Στο Τμήμα πλήρους φοίτησης έκαναν αίτηση (Ιούνιος 2009) περίπου 120 ενδιαφερόμενοι και τελικά έγιναν δεκτοί οι 28. Το ποσοστό επιτυχίας στο Τμήμα αυτό κυμαίνεται σταθερά γύρω στο 20-25%. Στο Τμήμα μερικής φοίτησης έκαναν αίτηση (Σεπτέμβρης 2009) περίπου 75 ενδιαφερόμενοι και τελικά έγιναν δεκτοί οι 26. Εκτιμώ ότι το ποσοστό επιτυχίας στο Τμήμα αυτό θα κυμανθεί στο μέλλον γύρω στο 25-35%.

Συμμετέχω στις επιτροπές αξιολόγησης από το 1995, χωρίς διακοπή. Τον Οκτώβρη του 2009 επιλέχτηκα από τη Γ.Σ. του Τμήματος ως ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος αυτού. Λοιπόν, σας λέω υπεύθυνα ότι συχνά γίνονται δεκτοί απόφοιτοι με βαθμό πτυχίου γύρω στο 7 και απορρίπτονται απόφοιτοι με βαθμό γύρω στο 8. Αυτό οφείλεται στο ότι - προφανώς - ο βαθμός πτυχίου είναι σημαντικός, αλλά όχι ο μοναδικός δείκτης που λαμβάνουμε υπόψη. Η προσωπικότητα του υποψήφιου, η ωριμότητα των αποφάσεών του, η έφεση για μάθηση, η σταθερότητα στις επιδόσεις, η τυχόν ερευνητική ή επαγγελματικη εμπειρία του, οι συστατικές επιστολές που προσκομίζει κλπ. συνεκτιμώνται (μεταξύ άλλων) από μια 3-5μελή επιτροπή μελών ΔΕΠ.

Δ. Γκρ.

ΥΓ-1. Σταμάτη, πάλι παραπληροφορείς τον κόσμο... :smt021

ΥΓ-2. Luke +
str8flush
bit level
bit level

Post by str8flush » Thu Feb 18, 2010 4:00 pm

Δεν θα ήταν πιο αξιοκρατικό αν θεωρείτω καλύτερος ένας φοιτητής που βγάζει 7 χωρίς να πηγαίνει σχολή παρά ένας που βγάζει τον ίδιο αλλά είναι επιμελής?? :) .
Δυστυχώς συνήθως γίνεσαι σοφότερος όταν πια είναι αργά(στο θέμα της σχολής) . Εγώ παρεπιπτόντως σκέφτομαι για μεταπτυχιακό σε ΛοΧρη. Λόγω της κατάστασης των μισθών και της εγασίας, πιστεύω θα ήταν απλώς βάσανο να ψάξω για δουλεία στην οποία το μόνο που μπορεί να αποφασίσω είναι οτι δεν θέλω να ξαναδουλέψω.(απ ό,τι άκουσα από φίλους).
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Feb 18, 2010 4:03 pm

str8flush wrote:Δεν θα ήταν πιο αξιοκρατικό αν θεωρείτω καλύτερος ένας φοιτητής που βγάζει 7 χωρίς να πηγαίνει σχολή παρά ένας που βγάζει τον ίδιο αλλά είναι επιμελής?? :). Δυστυχώς συνήθως γίνεσαι σοφότερος όταν πια είναι αργά(στο θέμα της σχολής) .
...η σωφροσύνη αναγνωρίζεται και συνεκτιμάται, ακόμη και αν έχει προκύψει με κάποια καθυστέρηση. :smt023

Καλή επιτυχία!

Δ. Γκρ.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Feb 18, 2010 4:10 pm

redlabel wrote:ΥΓ-1. Σταμάτη, πάλι παραπληροφορείς τον κόσμο... :smt021
Σε ποιο σημείο ακριβώς, αν έχετε την καλοσύνη.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Feb 18, 2010 4:13 pm

rapadder wrote:4. Σε γενικές γραμμές ένας μέσος όρος γύρω στο 7 δεν είναι πρόβλημα για το μεταπτυχιακό στα Π.Σ., ωστόσο το Επιστήμης Υπολογιστών θα έχει υψηλότερες και ουσιαστικότερες απαιτήσεις.
Για παράδειγμα (δες τι λέει πιο πάνω ο Punisher κι εγώ)...

Δ. Γκρ.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu Feb 18, 2010 4:24 pm

----------- Αλγόριθμος επιλογής στο (full-time) Πληροφοριακά Συστήματα ----------------

=C20*0,3*G20+D20*0,4+E20*0,2+F20*0,1

=Βαθμός Πτυχίου * 0.3 * Δείκτης Σχετικότητας Πτυχίου + Βαθμός Προσωπικής Συνέντευξης * 0.4 + Επίδοση σε βασικές περιοχές Πληροφορικής * 0.2 + Επαγγελματική Εμπειρία * 0.1

όπου Δείκτης Σχετικότητας Πτυχίου = 1 ή 0.9 ή 0.8 (π.χ. 1 για τμήμα Πληροφορικής, 0.9 για το ΔΕΤ, 0.8 για την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων). Στα υπόλοιπα κελιά συμπληρώνεται μια τιμή από 1 μέχρι 10.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Φυσικά και το Επιστήμης Υπολογιστών έχει ουσιαστικότερες απαιτήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τους καθηγητές του τμήματος. Το αν πήραν όλους ή τους μισούς δεν έχει σχέση.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Feb 18, 2010 4:40 pm

rapadder wrote:Φυσικά και το Επιστήμης Υπολογιστών έχει ουσιαστικότερες απαιτήσεις. ... Το αν πήραν όλους ή τους μισούς δεν έχει σχέση.
(Οι συνάδελφοί μου του ΠΜΣ στη ΕΥ δεν έχουν υποστηρίξει κάτι τέτοιο, αλλά) Αφού το λες εσύ... :smt005

Στο Τμήμα Πληροφορικής είμαστε ενωμένοι και υποστηρίζουμε όλα τα ΠΜΣ που διοργανώνουμε (3 ΠΜΣ, 4 Τμήματα), χωρίς οπαδισμούς και λοιπές βαλκανικές παθογένειες.

Καλό θάταν σε τέτοια θέματα να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλούμε σύγχυση στους ερωτώντες.

Δ. Γκρ.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Feb 18, 2010 5:52 pm

Αυτό που είπα (απ' όσο γνωρίζω προφανώς) είναι ότι όσοι έκαναν αίτηση στο ΠΜΣ της Επιστήμης Υπολογιστών έγιναν δεκτοί. Πιθανώς δε συμπληρώνονταν οι θέσεις. Δεν κατάλαβα δηλαδή με ποιο τρόπο το quote "σχολιαζόταν" στο post του redlabel. Ήταν απλά κατ' αντιστοιχία στοιχεία από το άλλο ΠΜΣ ?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Feb 18, 2010 6:06 pm

The Punisher wrote:Δεν κατάλαβα με ποιο τρόπο το quote "σχολιαζόταν" στο post του redlabel. Ήταν απλά κατ' αντιστοιχία στοιχεία από το άλλο ΠΜΣ?
Μάλιστα, σωστά το εννόησες.

Δ. Γκρ.
str8flush
bit level
bit level

Post by str8flush » Mon Feb 22, 2010 6:39 pm

Sorry έχω άλλη μια ερώτηση.. Για να ξεκινήσω μεταπτυχιακό το σεπτέμβρη-οκτώβρη πότε πρέπει να έχω πάρει πτυχίο??
Γίνεται να το πάρω στην εξεταστική του σεπ??
Last edited by enum21 on Mon Feb 22, 2010 6:44 pm, edited 1 time in total.
Reason: greeklish
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Feb 22, 2010 6:52 pm

Ναι
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Tue May 11, 2010 1:29 pm

Nausika Kokkini@fb group: [url=http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=6202273214]Aueb Informatics[/url] wrote:Tην Πέμπτη 13/5/2010 και ώρα 13:00 στην αίθουσα 802 (8ος όροφος) Ευελπίδων 47 & Λευκάδος 33, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Παρουσίασης των Π.Μ.Σ. «Επιστήμη Υπολογιστών» και «Πληροφοριακά Συστήματα», προκειμένου να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών οι υποψήφιοι φοιτητές ακαδημαϊκού έτους 2010-11.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”