So, το Μάιο πέρασε νόμος σύμφωνα με τον οποίο ΔΕΝ δικαιούμαστε να συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς επειδή δεν έχουμε παιδαγωγική επάρκεια. Το μόνο τμήμα που έχει αυτή την επάρκεια είναι του ΠΑ.ΠΕΙ. (ξέρουμε όλοι την ιστοριούλα με την κόρη του υφυπουργού...

Κάνοντας τα μαθήματα Διδακτική&Αξιολόγηση (χειμερινό εξάμηνο) και Εκπαιδευτική Ψυχολογία&Ποιότητα στην Εκπαίδευση (εαρινό εξάμηνο) έχουμε εκπαιδευτική επάρκεια. Αυτό είναι διαφορετικό από την παιδαγωγική επάρκεια. Δικαιούμαστε να εκπαιδεύουμε ενήλικες αλλά όχι παιδιά.
Τι κάνουμε τώρα λοιπόν?
Η κ. Μπρίνια μας είπε πως έχει φτιάξει μια ολοκληρωμένη πρόταση (συμβουλευόμενη και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), την έχει καταθέσει στους Προέδρους των τμημάτων, στον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις και είναι διατεθειμένη να την υλοποιήσει κιόλας μόλις εγκριθεί.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή θα λειτουργήσουν άλλα 4 μαθήματα και 2 workshops. Σύνολο 8 θεωρητικά μαθήματα αφού η Διδακτική&Αξιολόγηση και η Εκπαιδευτική Ψυχολογία&Ποιότητα στην Εκπαίδευση θεωρούνται ήδη 4. Αυτά τα μαθήματα θα είναι επιλογής και ίσως να μην αναφέρονται και στο πτυχίο ή να μην προσμετρώνται στους όρους απόκτησης πτυχίου. Αυτό θα καθοριστεί στην πορεία. Θα τα επιλέγουν εκείνοι που ενδιαφέρονται για τον εκπαιδευτικό κλάδο και ουσιαστικά θα τους δίνουν παιδαγωγική επάρκεια άρα και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Η κ. Μπρίνια μας ζήτησε να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας και να το παλέψουμε όλοι όπως μπορούμε (πχ, εγώ από τη μεριά μου μίλησα σε παιδιά των παρατάξεων να το ψάξουν και να το διεκδικήσουν, τόσα και τόσα ζητάνε, ας κυνηγήσουν και αυτό που είναι σημαντικό!). Μιλήστε κι εσείς σε όσους ξέρετε (εντός και εκτός παρατάξεων) να δουν πως ενδιαφερόμαστε, μήπως και κάνουν κάτι.
Καταλαβαίνω πως πολλοί δεν ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση αλλά προτιμώ να έχω την επιλογή και τα τυπικά προσόντα να επιλέξω τι θα κάνω παρά να με αποκλείει από έναν κλάδο ένας νόμος.

Sorry για το wall of text αλλά πιστέυω πως είναι σημαντική πληροφορία και δεν είχαμε ουσιαστική ενημέρωση. Έκανα μια περίληψη των όσων ειπώθηκαν.