Για πάντα στις καρδιές μας
RIP Ιωάννης Κάβουρας
- photisd
- Mbyte level

- Academic status: Alumnus/a
Re: RIP Ιωάννης Κάβουρας
RIP Δάσκαλε...
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
- marios
- Wow! Terabyte level

RIP
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
-
tgiorgo
- Buffer underflow exception

Για όλους εμας που φοιτήσαμε στην ΑΣΟΕΕ και το Τμήμα Πληροφορικής καπου εκει στις αρχές των 90s, το όνομα Γιάννης Κάβουρας ήταν συνώνυμο του ίδιου του Τμήματος.
Παντα εκεί, δίπλα στους φοιτητές του, και στο δημιουργημά του, το Υπολογιστικό Κέντρο της ΑΣΟΕΕ, ίσως το πλέον συγχρονο που υπήρχε σε ελληνικό πανεπιστήμιο εκείνη την εποχή.
Ακόμα θυμάμαι τις παραδόσεις του, συνήθως στην αίθουσα του Χημείου στο υπόγειο του παλαιού κτιρίου. Την άρτια έπιστημονική του κατάρτιση και το χιούμορ του.
Ο Γιάννης Κάβουρας πέρα από εκπληκτικός καθηγητής ήταν και εξαιρετικός άνθρωπος. Είχε υψηλές απαιτήσεις από τους φοιτητές του αλλά ήταν πάντα απλός, φιλικός και πρόθυμος να βοηθήσει.
Η είδηση του θανάτου του με βρήκε σήμερα το πρωί στο γραφείο μου, από ένα e-mail που έλαβα από ένα παλιό συμφοιτητή.
Καλο ταξίδι δάσκαλε....
Θα σε θυμόμαστε πάντα!
Ένας φοιτητής σου.
1989 - 1993
Παντα εκεί, δίπλα στους φοιτητές του, και στο δημιουργημά του, το Υπολογιστικό Κέντρο της ΑΣΟΕΕ, ίσως το πλέον συγχρονο που υπήρχε σε ελληνικό πανεπιστήμιο εκείνη την εποχή.
Ακόμα θυμάμαι τις παραδόσεις του, συνήθως στην αίθουσα του Χημείου στο υπόγειο του παλαιού κτιρίου. Την άρτια έπιστημονική του κατάρτιση και το χιούμορ του.
Ο Γιάννης Κάβουρας πέρα από εκπληκτικός καθηγητής ήταν και εξαιρετικός άνθρωπος. Είχε υψηλές απαιτήσεις από τους φοιτητές του αλλά ήταν πάντα απλός, φιλικός και πρόθυμος να βοηθήσει.
Η είδηση του θανάτου του με βρήκε σήμερα το πρωί στο γραφείο μου, από ένα e-mail που έλαβα από ένα παλιό συμφοιτητή.
Καλο ταξίδι δάσκαλε....
Θα σε θυμόμαστε πάντα!
Ένας φοιτητής σου.
1989 - 1993
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder

RIP
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- netharis
- Venus Former Team Member
RIP και απο εμένα... Απο τις μορφές τις σχολής.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- AbstractType
- bit level

RIP... μια προσωπικότητα ιδιαίτερη με πολλές πτυχές.
Να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου...
Θα μείνει σίγουρα σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον έχουμε καθηγητή.
Να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου...
Θα μείνει σίγουρα σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον έχουμε καθηγητή.
-
pklink
- Buffer underflow exception

- Academic status: MSc
Ναι αξίζει τον κόπο,tgiorgo wrote:Για όλους εμας που φοιτήσαμε στην ΑΣΟΕΕ και το Τμήμα Πληροφορικής καπου εκει στις αρχές των 90s, το όνομα Γιάννης Κάβουρας ήταν συνώνυμο του ίδιου του Τμήματος.
Καλο ταξίδι δάσκαλε....
Θα σε θυμόμαστε πάντα!
Ένας φοιτητής σου.
1989 - 1993
Ένας άλλος φοιτητής σου.
1987 - 1993
- Fairy
- Gbyte level

Γεια χαρά σε όλους μετά από πολύ καιρό..!
΅
Επέστρεψα κι εγώ για να αφήσω δύο λόγια παρηγοριάς στην οικογένειά του και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Στεναχωρέθηκα στ' αλήθεια όταν το έμαθα, μου πήρε κάπου μισό λεπτό να καταλάβω τι με πληροφόρησαν...
Θερμά συλλυπητήρια από παλαιά φοιτήτρια (2004-2008).
΅
Επέστρεψα κι εγώ για να αφήσω δύο λόγια παρηγοριάς στην οικογένειά του και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Στεναχωρέθηκα στ' αλήθεια όταν το έμαθα, μου πήρε κάπου μισό λεπτό να καταλάβω τι με πληροφόρησαν...
Θερμά συλλυπητήρια από παλαιά φοιτήτρια (2004-2008).
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Για όσους αναρωτήθηκαν για τον αιφνίδιο θάνατο του καθηγητή Γιάννη Κάβουρα:
Ο θάνατος ήταν πραγματικά αιφνίδιος, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Με τα πρώτα σημάδια αδιαθεσίας, ειδοποιήθηκε φυσικά το 166, αλλά και η κόρη του, η οποία έτρεξε αμέσως στο πλευρό του. Δυστυχώς όταν έφθασε δίπλα του ήταν αργά. Το πέρασμά του στο επέκεινα ήταν σίγουρα πολύ γρήγορο και, θέλουμε να πιστεύουμε, ανώδυνο. Ο Γιάννης ήταν Ελληνας της Αιγύπτου, γεννημένος στο Κάιρο το 1947, πρωτότοκος γιός του Κώστα και της Καίτης Κάβουρα. Μεγάλωσε σε οικονομική άνεση, όμως ήταν έφηβος ακόμη όταν η οικογένεια κλονίστηκε από τον τραγικό θάνατο του μικρότερου αδελφού του σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο Γ. Κάβουρας αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή στο Κάιρο και συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα και ύστερα στη Σκωτία. Αφού δίδαξε για δέκα χρόνια στην Αγγλία και Σκωτία, ήρθε στην Ελλάδα. Και η συνέχεια σας είναι γνωστή. Εχει άλλες δύο κόρες που ζουν στη Σκωτία. Ο πατέρας του υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η δε μητέρα του αφιερώθηκε στις αγαθοεργίες και διετέλεσε για πολλά χρονια πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καΐρου. Νομίζω ότι και ο Γιάννης, τελικά, χάραξε την δική του ιδιαίτερη ιστορία. Αναπαύεται στον οικογενειακό τάφο της μητέρας του στην Κρήτη.
Μια συγγενής
Ο θάνατος ήταν πραγματικά αιφνίδιος, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Με τα πρώτα σημάδια αδιαθεσίας, ειδοποιήθηκε φυσικά το 166, αλλά και η κόρη του, η οποία έτρεξε αμέσως στο πλευρό του. Δυστυχώς όταν έφθασε δίπλα του ήταν αργά. Το πέρασμά του στο επέκεινα ήταν σίγουρα πολύ γρήγορο και, θέλουμε να πιστεύουμε, ανώδυνο. Ο Γιάννης ήταν Ελληνας της Αιγύπτου, γεννημένος στο Κάιρο το 1947, πρωτότοκος γιός του Κώστα και της Καίτης Κάβουρα. Μεγάλωσε σε οικονομική άνεση, όμως ήταν έφηβος ακόμη όταν η οικογένεια κλονίστηκε από τον τραγικό θάνατο του μικρότερου αδελφού του σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο Γ. Κάβουρας αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή στο Κάιρο και συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα και ύστερα στη Σκωτία. Αφού δίδαξε για δέκα χρόνια στην Αγγλία και Σκωτία, ήρθε στην Ελλάδα. Και η συνέχεια σας είναι γνωστή. Εχει άλλες δύο κόρες που ζουν στη Σκωτία. Ο πατέρας του υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η δε μητέρα του αφιερώθηκε στις αγαθοεργίες και διετέλεσε για πολλά χρονια πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καΐρου. Νομίζω ότι και ο Γιάννης, τελικά, χάραξε την δική του ιδιαίτερη ιστορία. Αναπαύεται στον οικογενειακό τάφο της μητέρας του στην Κρήτη.
Μια συγγενής