Υπηρεσία Online Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Βιβλίων (Eudoxus)

Συζητήσεις σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Re: Υπηρεσία Online Διαχείρισης Συγγραμμάτων και Βιβλίων (Eudoxus)

Post by L30N » Sat Mar 12, 2011 10:14 pm

Moυ έστειλε και εμένα ο Εudoxos ότι έχω πάρει βιβλίο που δεν δικαιούμαι.
Δήλωσα ότι είχα πάρει 8 βιβλία πριν απο αυτό το σύστημα , ενα εξ΄αυτών ήταν η επιστήμη υπολογιστών , που δίαβασα το αγγλικό που έδινε ο καθηγητής και το πέρασα το μάθημα. Φέτος , αφού θα πήγαινα στο βιβλιοπωλείο που ήταν αυτό το βιβλίο , είπα να το δηλώσω και να το πάρω και αυτό .
Επειδή δεν το πήρα το εξάμηνο που έπρεπε έχασα το δικαιώμα να το πάρω γενικά , οπότε και πρέπει να το επιστρέψω?
Η γραμματεία θα είναι κλειστή , και την δευτέρα , οπότε αν ξέρει κάποιος ας μου πεί για να πράξω σύντομα, ευχαριστώ.
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Sat Mar 12, 2011 10:53 pm

Μπες στην δηλωση στον Ευδοξο τσεκαρε ποιο γραφει οτι δεν δικαιουσε,αν ειναι του μαθηματος που εχεις περασει τοτε το κακο ειναι πολυ μικρο.Νομιζω τα βιβλια τα γυρνας στην βιβλιοθηκη της σχολης.Στο site του Ευδοξου εχει και ενα τηλεφωνο αν θες να το σιγουρεψεις.
Everything that has a beginning has an end
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sat Mar 12, 2011 11:05 pm

DrNio wrote:Μπες στην δηλωση στον Ευδοξο τσεκαρε ποιο γραφει οτι δεν δικαιουσε,αν ειναι του μαθηματος που εχεις περασει τοτε το κακο ειναι πολυ μικρο.Νομιζω τα βιβλια τα γυρνας στην βιβλιοθηκη της σχολης.Στο site του Ευδοξου εχει και ενα τηλεφωνο αν θες να το σιγουρεψεις.
Tου μαθήματος που είχα περάσει είναι . Επειδή δεν το πήρα πέρσυ που το είχα δηλώσει , σημαίνει ότι έχασα το δικαίωμα να το πάρω γενικά ?
miv
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 2nd year

Post by miv » Sun Mar 13, 2011 7:03 am

L30N wrote:
DrNio wrote:Μπες στην δηλωση στον Ευδοξο τσεκαρε ποιο γραφει οτι δεν δικαιουσε,αν ειναι του μαθηματος που εχεις περασει τοτε το κακο ειναι πολυ μικρο.Νομιζω τα βιβλια τα γυρνας στην βιβλιοθηκη της σχολης.Στο site του Ευδοξου εχει και ενα τηλεφωνο αν θες να το σιγουρεψεις.
Tου μαθήματος που είχα περάσει είναι . Επειδή δεν το πήρα πέρσυ που το είχα δηλώσει , σημαίνει ότι έχασα το δικαίωμα να το πάρω γενικά ?
Νομίζω ναι. Το σύγγραμμα δικαιούσαι να το πάρεις το εξάμηνο που δηλώνεις το μάθημα και μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Αν για κάποιο λόγο δεν το πάρεις και το περάσεις, τότε υποθέτω δεν το δικαιούσαι. Δεν ξέρω, βέβαια, τι γίνεται αν το ξαναδηλώσεις. Λογικά εκεί δικαιούσαι να το πάρεις.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
http://www.osalt.com
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Sun Mar 13, 2011 7:11 am

Είναι λογικό μόνο για επιλογές από δύο συγγραφείς. Ας πούμε το Begg+Δημέλη στην Οικονομία πρώτο εξάμηνο, ενώ θα μπορούσε να προταθεί μόνο ένα απ'τα δύο. Εντελώς κουλό, απ'την άλλη, θα ήταν, απ'τους δύο τόμους του Hennesy στην ΟΣΥ, να δικαιούμασταν μόνο τον έναν, απ'τη στιγμή που πρόκειται για ενιαίο έργο. Και μάλλον νομίζω δεν θα ισχύσει το "ένα σύγγραμμα" για τη δεύτερη περίπτωση. Απλά μάλλον δεν θα γίνεται να πάρεις δύο συγγράμματα εντελώς ανεξάρτητα. Εγώ, πάντως, δεν έχω ενοχληθεί ακόμα για κανένα απ'οσα έχω πάρει και γενικώς δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί αυτό....Πρώτον, γιατί δεν γίνεται να ισχύουν κανονισμοί αναδρομικά και δεύτερον γιατί αν πραγματικά είχε περάσει κάτι τέτοιο, θα είχαμε ειδοποιηθεί όλοι και μάλλον ταυτόχρονα. Κι εγώ ξέρω άτομα που τους ήρθε mail για επιστροφή, αλλά επειδή είχαν κάνει πατάτα στη δήλωσή τους. Οπότε δικαίως ανησυχεί η παράταξη αλλά μάλλον έχει πολύ ασαφείς και συγκεχυμένες πληροφορίες.
Προτιμήστε ανοιχτές και δωρεάν λύσεις λογισμικού, σε όλα τα λειτουργικά, έναντι τις κλειστές και πειρατικές. Μπορεί να σώζουν προσωρινά την τσέπη σας, είναι εμπόδιο όμως στην ελευθερία της γνώσης.
Βρείτε εδώ με τί μπορείτε να αντικαταστήσετε το πανάκριβο πρόγραμμα το οποίο είστε έτοιμοι να κατεβάσετε παράνομα:
Εν τέλει θα ανακαλύψετε κάτι καλύτερο, πραγματικά δωρεάν και πραγματικά ελεύθερο
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by kwnccc » Mon Mar 14, 2011 10:12 pm

Είδα ανακοίνωση στο ΤΕΙ της Αθήνας ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων ξεκινούν 17 Μαρτίου.
Μάλλον θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις την ίδια ημέρα γιά όλα τα ιδρύματα με το σύστημα Eudoxus!
miv
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by miv » Mon Mar 14, 2011 10:38 pm

Οι δηλώσεις μαθημάτων στην e-γραμματεία πότε θα ξεκινήσουν όμως; Γιατί πρώτα πρέπει να δηλώσουμε μαθήματα...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Mar 17, 2011 4:25 pm

Αγαπητοί φοιτητές,

Σήμερα, 17/3/2011 ξεκινά η διαδικασία διανομής των συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου, μέσω της πλατφόρμας Εύδοξος, στην ιστοσελίδα http://eudoxus.gr/

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρώτη εφαρμογή του συστήματος, που κάλυψε την πανελλαδική διανομή 1.889.036 βιβλίων σε 242.471 φοιτητές.

Για την καλύτερη διεκπεραίωση της τρέχουσας διανομής, λάβετε υπόψη τα παρακάτω στοιχεία:

- κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα να δηλώνει και να παραλαμβάνει συγγράμματα ΜΟΝΟ για μαθήματα, στα οποία είναι νομίμως εγγεγραμμένος κατά το τρέχον εξάμηνο. Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί πως δεν έχετε δικαίωμα δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων για μαθήματα στα οποία έχετε εξεταστεί επιτυχώς ή για μαθήματα στα οποία είχατε λάβει και στο παρελθόν σύγγραμμα. Τυχόν παρεκκλίσεις θα θεωρηθούν ως ψευδής δήλωση και θα μπορούν πλέον να επισύρουν όλες τις νομικές συνέπειες.

- εάν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξετε την δήλωση για ένα μάθημα, θα πρέπει να αποφεύγετε την παραλαβή του αντίστοιχου συγγράμματος, μέχρι να οριστικοποιήσετε την επιλογή του μαθήματος

- στην βάση του Εύδοξος https://service.eudoxus.gr/search/ μπορείτε να βρείτε και ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), η ανάκτηση των οποίων είναι ελεύθερη και δεν επηρεάζει τη διανομή των έντυπων συγγραμμάτων.

- σε όσες περιπτώσεις βιβλίων δεν έχουν οριστεί Σημεία Διανομής, η παράδοση θα γίνει μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς, με φροντίδα του Εκδότη και χωρίς επιβάρυνση του φοιτητή.

Για οποιαδήποτε απορία ή τεχνική υποστήριξη, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών http://eudoxus.gr/Contact.aspx

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Από το Γραφείο Αρωγής Χρηστών Εύδοξος

Θα μπορουσε να ηταν λιγοτερο απειλητικο σε καποια σημεια :lol:
GeorgeB
byte level
byte level
Academic status: 3rd year

Post by GeorgeB » Thu Mar 17, 2011 4:32 pm

Πρέπει να κάνουμε πρώτα δήλωση μαθημάτων στην γραμματεία??
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Thu Mar 17, 2011 5:14 pm

GeorgeB wrote:Πρέπει να κάνουμε πρώτα δήλωση μαθημάτων στην γραμματεία??
Στην ηλεκτρονική γραμματεία όπως το προηγούμενο εξάμηνο λογικά, η οποία δέν έχει ανοίξει ακόμα για δηλώσεις... :???:
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
GeorgeB
byte level
byte level
Academic status: 3rd year

Post by GeorgeB » Thu Mar 17, 2011 5:52 pm

Kostas1601 wrote:
Στην ηλεκτρονική γραμματεία όπως το προηγούμενο εξάμηνο λογικά, η οποία δέν έχει ανοίξει ακόμα για δηλώσεις... :???:
Εννοώ αν πρεπει να περιμένουμε να κάνουμε την δήλωση μαθημάτων πρίν κάνουμε την δήλωση συγγραμμάτων στον Ευδοξο
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Mar 17, 2011 5:54 pm

GeorgeB wrote:
Kostas1601 wrote:
Εννοώ αν πρεπει να περιμένουμε να κάνουμε την δήλωση μαθημάτων πρίν κάνουμε την δήλωση συγγραμμάτων στον Ευδοξο
ναι πρώτα γίνεται η δήλωση μαθημάτων και μετά η δήλωση συγγραμμάτων :-)
johnnyextrem
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by johnnyextrem » Thu Mar 17, 2011 6:02 pm

enum21 wrote:
GeorgeB wrote:
Kostas1601 wrote: Στην ηλεκτρονική γραμματεία όπως το προηγούμενο εξάμηνο λογικά, η οποία δέν έχει ανοίξει ακόμα για δηλώσεις... :???:
ναι πρώτα γίνεται η δήλωση μαθημάτων και μετά η δήλωση συγγραμμάτων :-)
Ναι, αλλά πότε θα γίνει επιτέλους αυτή η δήλωση. Έχουν περάσει δυο εβδομάδες και άρχισαν να ανακοινώνονται εργασίες. :smt013
Image
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Thu Mar 17, 2011 7:07 pm

Δεν νομίζω να μας εμποδίζει κάτι να δηλώσουμε τώρα συγγράμματα, έτσι κι αλλιώς μετά κάνουν τους ελέγχους...
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Thu Mar 17, 2011 8:12 pm

Loner wrote:Δεν νομίζω να μας εμποδίζει κάτι να δηλώσουμε τώρα συγγράμματα, έτσι κι αλλιώς μετά κάνουν τους ελέγχους...
Το δοκίμασες και γίνεται?...Νομίζω οτι δέν μπορείς να δηλώσεις σύγγραμμα για μάθημα το οποιό δέν έχεις δηλώσει...Αυτόματα δέν γίνονται οι έλεγχοι όταν επιλέγεις τα συγγράμματα??... :smt017
~Yesterday is History, Tommorow's a Mystery...But Today is a Gift...And That's Why They Call It Present ;)~
MoonShadow
Venus Former Team Member

Post by MoonShadow » Thu Mar 17, 2011 8:28 pm

μόλις έκανα δήλωση επιτυχώς.ήρθε μέχρι και το PIN.
Image
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Thu Mar 17, 2011 8:40 pm

Εγω πάντως τα έχω πάρει απ'το μεσημέρι :P
Exceptions, gotta catch 'em all!
Kostas1601
Mbyte level
Mbyte level

Post by Kostas1601 » Thu Mar 17, 2011 8:51 pm

Clouseau wrote:Εγω πάντως τα έχω πάρει απ'το μεσημέρι :P
Πήρες τα συγγράμματα???? :shock:
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Mar 17, 2011 8:54 pm

Kostas1601 wrote:
Loner wrote:Δεν νομίζω να μας εμποδίζει κάτι να δηλώσουμε τώρα συγγράμματα, έτσι κι αλλιώς μετά κάνουν τους ελέγχους...
Το δοκίμασες και γίνεται?...Νομίζω οτι δέν μπορείς να δηλώσεις σύγγραμμα για μάθημα το οποιό δέν έχεις δηλώσει...Αυτόματα δέν γίνονται οι έλεγχοι όταν επιλέγεις τα συγγράμματα??... :smt017
Όχι, γιατί σου λέει ότι ανα πάσα στιγμή μπορείς να αλλάξεις τη δήλωση συγγραμάτων σου..Στο τέλος σε ελέγχουν
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Clouseau » Thu Mar 17, 2011 9:11 pm

Kostas1601 wrote:
Clouseau wrote:Εγω πάντως τα έχω πάρει απ'το μεσημέρι :P
Πήρες τα συγγράμματα???? :shock:
Ναι, όλα εκτος απο αυτόματα γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το ποιο θέλω.
Exceptions, gotta catch 'em all!
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Mon Mar 21, 2011 1:37 pm

δεν ξερω ποιοι εχετε παρει βιβλια ... και εγω νομιζα οτι χωρις δηλωση δεν γινεται.

δειτε εδω http://tvxs.gr/node/80672
Αναστέλλουν τη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων οι εκδοτικοί οίκοι
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Mon Mar 21, 2011 1:51 pm

Γινεται να δηλωσεις συγγραματα χωρις να κανεις την δηλωση τους στην ε-γραμματεια.Δεν γινεται απο την αρχη ο ελεγχος αντιστοιχιας,γι αυτο εγινε το τεραστιο μπερδεμα με τα "περισευομενα" συγραμματα.

Οσοι πηρατε τωρα βιβλια χωρις να κανατε δηλωση συγγραματων ελπιζω να μην εχετε προβληματα στο τελος του εξαμηνου με "απειλητικα" ε-μαιλ απο τον Ευδοξο.
Everything that has a beginning has an end
Post Reply

Return to “Υπηρεσίες Πανεπιστημίου”