Τη Δευτέρα η διάθεση της φοροκάρτας

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Τη Δευτέρα η διάθεση της φοροκάρτας

Post by enum21 » Mon Oct 03, 2011 1:13 pm

Link

από Απρίλιο 2011
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Mon Oct 03, 2011 1:15 pm

Η διαφορά είναι ότι αν θες προσκομίζεις αποδείξεις.Κοινώς μπορείς να κρύψεις πράγματα.Θα μου πεις ότι και η χρήση της φοροκάρτας ως προαιρετική προβλέπεται αλλά σιγά σιγά θα γίνει υποχρεωτική για κάθε συναλλαγή.Και τότε θα έχεις ένα πλήρες καταναλωτικό προφίλ.Μην βλέπετε πάντα πίσω από αυτά τα μέτρα την τιμωρία των "κλεφτών" εμπόρων που δεν κόβουν αποδείξεις :-p . Για μένα είναι μία ακόμα διευκόλυνση στην καταστολή ενός σάπιου κράτους..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Mon Oct 03, 2011 1:24 pm

necrofear_13 wrote:
PASCAL wrote:
proskopos wrote:Η κάρτα θα συνδέεται με το ΑΦΜ μας... Άρα σίγουρα μας ταυτοποιεί...
τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, από αυτά τις πληροφορίες που θα μπορεί το κράτος να εξάγει?
Ή γενικά τι είναι αυτό που σας ενοχλεί?
Η δημιουργία καταναλωτικού προφίλ και η εκμετάλευση του για εμπορικούς και κατασταλτικούς σκοπούς.
Άσχετο, απλά αν νομίζεις πως δεν γίνεται ήδη και σε βαθμό πάρα πολύ μεγάλο με το υπάρχουν σύστημα είσαι γελασμένος.
Για όσους χρησιμοποιούν facebook, PayPal, καρτούλες ΑΒ/Βερόπουλος κτλ. φυσικά και γίνεται. Και πάλι σε κάποιο βαθμό όμως, όχι ολοκληρωτικά. Εδώ μιλάμε για ολοκληρωτικό φακέλωμα, από το νεαρότερο μέχρι το γηρεότερο και από το τεχνοφρικιό μέχρι τον τεχνολογικά αναλφάβητο. Και μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Διότι δεν έχουν όλοι οι Έλληνες internet ή προφιλ σε social network ή λογαριασμό ηλεκτρονικών πληρωμών ή κάρτες σουπερ μάρκετ ή πιστωτικές. Ειδικά στην επαρχία. Και πάλι όμως και να είχαν η λογική "είμαστε βουτηγμένοι στο φακέλωμα ας αφεθούμε σε αυτό" είναι λάθος. Είναι μοιρολατρία, υποταγή, παραίτηση από την ελευθερία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Mon Oct 03, 2011 1:30 pm

ja_the_invincible wrote:Η διαφορά είναι ότι αν θες προσκομίζεις αποδείξεις.Κοινώς μπορείς να κρύψεις πράγματα.Θα μου πεις ότι και η χρήση της φοροκάρτας ως προαιρετική προβλέπεται αλλά σιγά σιγά θα γίνει υποχρεωτική για κάθε συναλλαγή.Και τότε θα έχεις ένα πλήρες καταναλωτικό προφίλ.Μην βλέπετε πάντα πίσω από αυτά τα μέτρα την τιμωρία των "κλεφτών" εμπόρων που δεν κόβουν αποδείξεις :-p . Για μένα είναι μία ακόμα διευκόλυνση στην καταστολή ενός σάπιου κράτους..
Αντίστοιχα και εγώ θα σου πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δαίμονες παντού. :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Oct 03, 2011 1:34 pm

Ακόμα και αν δημιουργήσω ένα προφίλ που λέει:
Οι νέοι απο 25-30 ετών, που μένουν στο Περιστέρι, πήγαινουν 5 φορές σινεμά, 8 σε σουβλατζίδικο κτλ, τον μήνα...
Αυτό θα το ξέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Αν υποθέσουμε ότι το Υ.ΟΙΚ. δώσει αυτές τις πληροφορίες (δεν το θεωρώ και δεδομένο) σε μεγάλες εταιρίες, οι οποίες με την σειρά τους θα φτιάξουν διαφημίσεις και πακέτα και θα ανοίξουν τα αντίστοιχα μαγαζιά στις εκάστοτε περιοχές, τον πολίτη πως τον ενοχλεί?
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Oct 03, 2011 1:38 pm

necrofear_13 wrote: Αντίστοιχα και εγώ θα σου πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δαίμονες παντού. :-D
Και γω θα σου πω ΠΑΣΟΚ.Αν μπορείς να το εμπιστευθείς πρόβλημά σου :-p .
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Mon Oct 03, 2011 1:41 pm

ja_the_invincible wrote:
necrofear_13 wrote: Αντίστοιχα και εγώ θα σου πω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δαίμονες παντού. :-D
Και γω θα σου πω ΠΑΣΟΚ.Αν μπορείς να το εμπιστευθείς πρόβλημά σου :-p .
Και εγώ θα σου πω Σπινέλης. Τέσπα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Oct 03, 2011 1:44 pm

necrofear_13 wrote: Και εγώ θα σου πω Σπινέλης.
Αυτό είναι η εγγύηση ότι το σύστημα θα δουλέψει σωστά.Όχι ο σκοπός ή ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon Oct 03, 2011 1:45 pm

Eγώ λέω πατηρ Παϊσιος. Τα είχε πει το παληκάρι :smt025
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Oct 03, 2011 1:49 pm

proskopos wrote:Ακόμα και αν δημιουργήσω ένα προφίλ που λέει:
Οι νέοι απο 25-30 ετών, που μένουν στο Περιστέρι, πήγαινουν 5 φορές σινεμά, 8 σε σουβλατζίδικο κτλ, τον μήνα...
Αν υποθέσουμε ότι το Υ.ΟΙΚ. δώσει αυτές τις πληροφορίες (δεν το θεωρώ και δεδομένο) σε μεγάλες εταιρίες, οι οποίες με την σειρά τους θα φτιάξουν διαφημίσεις και πακέτα και θα ανοίξουν τα αντίστοιχα μαγαζιά στις εκάστοτε περιοχές, τον πολίτη πως τον ενοχλεί?
Οι γενικεύσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολύ πιο επικίνδυνες από το "τρώνε σουβλάκια και πάνε σινεμά". Γιατί σιγά σιγά οι πολίτες μπορεί να χωρίζονται ακόμα πιο φανερά και "δικαιολογημένα" σε κατηγορίες επικινδυνότητας. Και σταδιακά θα βλέπεις περισσότερες περιπτώσεις (που ήδη αυξάνονται εκθετικά) συλλήψεων από την αντιτρομοκρατική επειδή μπορεί και να είσαι δημόσιος κίνδυνος.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Μπορεί και απλά να πήρες 5 γκαζάκια για να'χεις στο σπίτι σου επειδή δεν ανοίγεις ποτέ την κουζίνα γιατί δεν έχεις να πληρώνεις τη ΔΕΗ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Oct 03, 2011 1:51 pm

Stoupeace ζηλεύω την ικανότητά σου στο λόγο.Τι είσαι τέλος πάντων debat-άς? :-p
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Oct 03, 2011 1:58 pm

stoupeace wrote:
proskopos wrote:Ακόμα και αν δημιουργήσω ένα προφίλ που λέει:
Οι γενικεύσεις που μπορούν να δημιουργηθούν είναι πολύ πιο επικίνδυνες από το "τρώνε σουβλάκια και πάνε σινεμά". Γιατί σιγά σιγά οι πολίτες μπορεί να χωρίζονται ακόμα πιο φανερά και "δικαιολογημένα" σε κατηγορίες επικινδυνότητας. Και σταδιακά θα βλέπεις περισσότερες περιπτώσεις (που ήδη αυξάνονται εκθετικά) συλλήψεων από την αντιτρομοκρατική επειδή μπορεί και να είσαι δημόσιος κίνδυνος.
Μπορεί και απλά να πήρες 5 γκαζάκια για να'χεις στο σπίτι σου επειδή δεν ανοίγεις ποτέ την κουζίνα γιατί δεν έχεις να πληρώνεις τη ΔΕΗ.
Ρε συ τα δεδομένα δεν θα πηγαίνουν στην Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων σε πραγματικό χρόνο... πάρε 5 γκαζάκια και θα το δουν στο τέλος του χρόνου. Άσε που συνήθως δεν φαίνεται τι πήρες, αλλά μόνο το τελικό ποσό.
Αλλά δώσε μου ενα παράδειγμα για τις κατηγορίες επικινδυνότητας που μπορεί να χωριστούν οι πολίτες γιατί μάλλον δεν σε κατάλαβα...
Δηλαδή μια σύλληψη πως μπορεί να έχει σχέση με την φοροκάρτα, ακόμα και εγώ πηγαίνω και ψωνίζω απο army shop, έχω αεροβόλα και κάνω paintball, αγοράζω ελβετικούς σουγιάδες, αρβύλες, τσεκούρια κτλ....?
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Oct 03, 2011 2:10 pm

proskopos wrote: Αλλά δώσε μου ενα παράδειγμα για τις κατηγορίες επικινδυνότητας που μπορεί να χωριστούν οι πολίτες γιατί μάλλον δεν σε κατάλαβα...
Δηλαδή μια σύλληψη πως μπορεί να έχει σχέση με την φοροκάρτα, ακόμα και εγώ πηγαίνω και ψωνίζω απο army shop, έχω αεροβόλα και κάνω paintball, αγοράζω ελβετικούς σουγιάδες, αρβύλες, τσεκούρια κτλ....?
Μην κοιτάς πώς χρησιμοποείται τώρα. Ναι, φαίνεται το τελικό ποσό, στο τέλος του χρόνου κλπ.

Κοίτα από που ξεκινήσαμε με τα μέτρα του μνημονίου. Από το 2010 ακούμε "είναι τα τελευταία μέτρα". Και τέλη 2011 πλέον σε κανένα δεν κάνει εντύπωση που έχουν μπει 4-5 φορές κι άλλα "τελευταία μέτρα". Κοίτα τι γίνεται με την αστυνόμευση. Μέσα σε 3 χρόνια έχουν συσταθεί 3 νέες ομάδες, και πλέον ακόμα και αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο, αν δε δεις μπλε φωτάκια το βράδυ είσαι τυφλός.

Εκεί που το πάω: Αρκεί να γίνει η αρχή με τη φοροκάρτα. Σήμερα βλέπουν το τελικό ποσό αγορών ανά ΑΦΜ, αύριο στο εξάμηνο για καλύτερη διαχείριση, ίσως και ενημέρωση των φορολογούμενων. Αργότερα, μία από τις άπειρες προληπτικές συλλήψεις στηρίζεται στο δικαστήριο με την φοροκάρτα: "Αγόρασε μπύρες σε φιάλες, γκαζάκια, ροζ παντόφλες, και καθαρό οινόπνευμα. Κι όλα αυτά 2 μέρες πριν την σύλληψη του."

Αν είχα χρόνο και διάθεση θα έβαζα και παραπάνω βήματα μέσα για να μην έρθει ο τυπικός τρολίσκος και πει "ΟΥΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ".
Αν θέλεις κόλλα στο πιο υπερβολικό σημείο του πόστ, αλλά εγώ πρόσπαθησα να δώσω μια ροή στα γεγονότα, παρόμοια με αυτά που έχω ζήσει εγώ τα τελευταία 5 χρόνια.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Oct 03, 2011 2:27 pm

δεν σε είπα υπερβολικό... Ρώτησα απλά πως το βλέπετε...
Το παράδειγμα που δίνεις παρ'όλα αυτά άσχετα αν είναι υπερβολικό ή όχι είναι ΣΗΜΕΡΑ παράνομο... αν εγώ υπογράψω τους όρους της κάρτας και εκεί αναφέρετε πως μόνο το υπουργείο θα έχει τα δεδομένα τότε δεν φοβάμαι πως αυτό θα αλλάξει... Ο καταναλωτής δεν είναι απροστάτευτος...
Σε δικαστήρια κτλ μιας και το ανέφερες ακόμα και με κάμερα να σε δείξω ότι με έκλεψες, θα έχω μπλεξίματα... Δεν είναι τόσο απλό όσο πιθανών φαντάζεσαι, να δοθούν τα δεδομένα αυτά...
Προσωπικά είμαι υπερ της κάρτας, αρκεί ρητά να αναφέρεται ποιος, πότε, πως και για ποιόν σκοπό θα μπορεί να επεξεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα.
Αν και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής. Αν εγώ πάω σε καφετέρια και πάρω ένα καφέ που κάνει 10 ευρώ πως ξέρω ότι στην κάρτα αυτός χτύπησε 10 ευρώ και όχι 2?
Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Mon Oct 03, 2011 2:31 pm

[quote="proskopos"] Προσωπικά είμαι υπερ της κάρτας, αρκεί ρητά να αναφέρεται ποιος, πότε, πως και για ποιόν σκοπό θα μπορεί να επεξεργάζεται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα. [/quote] Kι εγώ υπέρ των ΜΑΤ, αρκεί να κάνουν αυτό που λέει το όνομά τους. Να αποκαθιστούν την τάξη. It's not a perfect world :-p
proskopos wrote: Αν και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής. Αν εγώ πάω σε καφετέρια και πάρω ένα καφέ που κάνει 10 ευρώ πως ξέρω ότι στην κάρτα αυτός χτύπησε 10 ευρώ και όχι 2?
Οπως και το σύστημα με τις αποδείξεις, έχει αρκετές τρύπες και ασάφειες ακόμα το θέμα. Θα βγουν διευκρινίσεις με την κυκλοφορία της κάρτας από τις τράπεζες.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon Oct 03, 2011 4:08 pm

proskopos wrote:αν εγώ υπογράψω τους όρους της κάρτας και εκεί αναφέρετε πως μόνο το υπουργείο θα έχει τα δεδομένα τότε δεν φοβάμαι πως αυτό θα αλλάξει...
Στην ΔΕΗ πάντως όλοι μας είχαμε υπογράψει μία σύμβαση που δεν αναφέρει πουθενά ότι μέσω αυτής θα πληρώνεις έκτακτους φόρους κατοικίας κτλ. Όμως για δες τώρα τι συμβαίνει....
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon Oct 03, 2011 4:34 pm

stoupeace wrote: Εκεί που το πάω: Αρκεί να γίνει η αρχή με τη φοροκάρτα. Σήμερα βλέπουν το τελικό ποσό αγορών ανά ΑΦΜ, αύριο στο εξάμηνο για καλύτερη διαχείριση, ίσως και ενημέρωση των φορολογούμενων. Αργότερα, μία από τις άπειρες προληπτικές συλλήψεις στηρίζεται στο δικαστήριο με την φοροκάρτα: "Αγόρασε μπύρες σε φιάλες, γκαζάκια, ροζ παντόφλες, και καθαρό οινόπνευμα. Κι όλα αυτά 2 μέρες πριν την σύλληψη του."
Just saying, στην Ελλάδα που ζούμε, δεν χρειαζόμασταν μια φοροκάρτα για να απευθύνουμε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες. Ειδικά στον τομέα "τρομοκρατία" οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής μαζί με εισαγγελείς δεν έχουν βρει εμπόδιο να προβάλλουν το παράλογο ως επιχείρημα.
Βλέπε περίπτωση της γερμανίδας που είχαμε κλείσει φυλακή πριν κάτι μήνες (είχε συζητηθεί στο venus το θέμα).
Βλέπε εμένα κι εσένα. Μας μπαγλαρώνουν όποτε θέλουν με την πρόφαση που ανέφερες. Αλλά χωρίς τη βοήθεια φοροκάρτας.

Ότι πάμε προς ελεγχόμενες καταστάσεις, πάμε. Αλλά μην τρελαθούμε, σιγά την χρησιμότητα της φοροκάρτας σε ύπουλες κρατικές "αναστολές".
Εγώ το βλέπω ως μέσο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της σπατάλης χαρτιού.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Mon Oct 03, 2011 4:39 pm

MpoMp wrote:
stoupeace wrote: Εκεί που το πάω: Αρκεί να γίνει η αρχή με τη φοροκάρτα. Σήμερα βλέπουν το τελικό ποσό αγορών ανά ΑΦΜ, αύριο στο εξάμηνο για καλύτερη διαχείριση, ίσως και ενημέρωση των φορολογούμενων. Αργότερα, μία από τις άπειρες προληπτικές συλλήψεις στηρίζεται στο δικαστήριο με την φοροκάρτα: "Αγόρασε μπύρες σε φιάλες, γκαζάκια, ροζ παντόφλες, και καθαρό οινόπνευμα. Κι όλα αυτά 2 μέρες πριν την σύλληψη του."
Just saying, στην Ελλάδα που ζούμε, δεν χρειαζόμασταν μια φοροκάρτα για να απευθύνουμε τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες. Ειδικά στον τομέα "τρομοκρατία" οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής μαζί με εισαγγελείς δεν έχουν βρει εμπόδιο να προβάλλουν το παράλογο ως επιχείρημα.
Βλέπε περίπτωση της γερμανίδας που είχαμε κλείσει φυλακή πριν κάτι μήνες (είχε συζητηθεί στο venus το θέμα).
Βλέπε εμένα κι εσένα. Μας μπαγλαρώνουν όποτε θέλουν με την πρόφαση που ανέφερες. Αλλά χωρίς τη βοήθεια φοροκάρτας.

Ότι πάμε προς ελεγχόμενες καταστάσεις, πάμε. Αλλά μην τρελαθούμε, σιγά την χρησιμότητα της φοροκάρτας σε ύπουλες κρατικές "αναστολές".
Εγώ το βλέπω ως μέσο για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της σπατάλης χαρτιού.
++

AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Oct 04, 2011 1:21 am

Fullproof plan για να διασωθεί η οικονομία :
Step A ) Όλοι παίρνουμε την φοροκάρτα και την χρησιμοποιούμε για ένα χρόνο
Step B ) Το Υπ. Οικονομικών μαζεύει τα στοιχεία για το ποιοί είμαστε , τι αγοράσαμε κτλ και τα πουλάει στην Google
Step C ) H Google μας spamarei με διαφημίσεις , Google adwords etc
Step D ) Καλύπτεται το δημόσιο χρέος..!
...
...
...
Profit!
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
MoonShadow
Venus Former Team Member

Post by MoonShadow » Tue Oct 04, 2011 1:27 am

AmmarkoV wrote:Fullproof plan για να διασωθεί η οικονομία :
Step A ) Όλοι παίρνουμε την φοροκάρτα και την χρησιμοποιούμε για ένα χρόνο
Step B ) Το Υπ. Οικονομικών μαζεύει τα στοιχεία για το ποιοί είμαστε , τι αγοράσαμε κτλ και τα πουλάει στην Google
Step C ) H Google μας spamarei με διαφημίσεις , Google adwords etc
Step D ) Καλύπτεται το δημόσιο χρέος..!
...
...
...
Profit!
Βέβαια υπάρχουν και πολλές προοπτικές εξέλιξης
Παραγγελία πίτσας το έτος 2016
Τηλεφωνήτρια: "Pizza Hut, καλησπέρα σας." Πελάτης : "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία." Τηλεφωνήτρια : "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;" Πελάτης : "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610." Τηλεφωνήτρια: "Ευχαριστώ, κύριε Sheehan. Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι 1742 Meadowland Drive, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 494-2366. Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 745-2302 και ο αριθμός του κινητού σας 266-2566. Από ποιον αριθμό καλείτε ;" Πελάτης : "Εεε; Είμαι στο σπίτι. Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;" Τηλεφωνήτρια: "Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε." Πελάτης : (Στεναγμός) "Α μάλιστα ! Θα ήθελα δύο σπέσιαλ πίτσες με ζαμπόν,μπέικον. ..." Τηλεφωνήτρια: "Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα, κύριε." Πελάτης : "Α μπα;" Τηλεφωνήτρια: "Σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο, υποφέρετε από υπέρταση και το επίπεδο της χοληστερόλης σας είναι υψηλό. Η ασφάλεια περίθαλψης που έχετε σας απαγορεύει μια τόσο επικίνδυνη για την υγεία σας επιλογή." Πελάτης : "Αϊ ! Τι μου προτείνετε λοιπόν; " Τηλεφωνήτρια: "Μπορείτε να δοκιμάσετε την Πίτσα Λάιτ με γιαούρτι σόγιας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ." Πελάτης : "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μου αρέσει αυτή η πίτσα; " Τηλεφωνήτρια: "Συμβουλευτήκατε τις 'Νόστιμες συνταγές με σόγια' στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας την περασμένη εβδομάδα, κύριε. Εξ ου και η πρόταση μου." Πελάτης : "Καλά, εντάξει. Δώστε μου δυο, οικογενειακό μέγεθος. Τι οφείλω;" Τηλεφωνήτρια: "Πραγματική ευκαιρί α για σας, τη σύζυγό σας και τα τέσσερα παιδιά σας, κύριε. Οφεί λετε 49,99 $." Πελάτης : "Να σας δώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας." Τηλεφωνήτρια: "Λυπάμαι, κύριε, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να πληρώσετε μετρητοίς.. Το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας έχει υπερβεί το όριο ". Πελάτης : "Θα πάω να βγάλω μετρητά από το μηχάνημα προτού έρθει ο υπάλληλός σας." Τηλεφωνήτρια: "Ούτε αυτό είναι δυνατόν, κύριε. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι ακάλυπτος." Πελάτης : "Να μη σας ενδιαφέρει. Εσείς στείλτε μου τις πίτσες. Θα έχω τα μετρητά. Πόσην ώρα θα πάρει; " Τηλεφωνήτρια: "Έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, κύριε. Θα είναι στο σπίτι σας σε 45 λεπτά περίπου. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε, αφού βγάλετε τα μετρητά, αλλά η μεταφορά πίτσας με μοτοσυκλέτα είναι τουλάχιστον ακροβασία. " Πελάτης : "Πού στο διάολο ξέρετε ότι έχω μηχανή;" Τηλεφωνήτρια : "Βλέπω εδώ ότι επειδή δεν καταβάλατε ε μπρόθεσμα τις δόσεις, το αυτοκίνητό σας έχει κατασχεθεί. Αλλά η Χάρλεϊ έχει εξοφληθεί, οπότε απλώς συνεπέρανα ότι θα την χρησιμοποιούσατε.." Πελάτης : "@#%/$@&?#!$*#@&$%^&*΄ Τηλεφωνήτρια : "Σας συμβουλεύω να παραμείνετε κόσμιος, κύριε. Έχετε ήδη καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2006 για προσβολή οργάνου της τάξεως." Πελάτης : (Άφωνος) Τηλεφωνήτρια : "Κάτι άλλο κύριε;" Πελάτης : "Όχι τίποτα. Α ναι, μην ξεχάσετε τα δυο λίτρα δωρεάν Κόκα Κόλα μαζί με τις πίτσες, σύμφωνα με τη διαφήμισή σας." Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά υπάρχει ρήτρα στη διαφήμισή μας που μας απαγορεύει να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά σε διαβητικούς"
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Oct 04, 2011 1:28 am

λιγο κλεμμενο το παραπανω ;
MoonShadow
Venus Former Team Member

Post by MoonShadow » Tue Oct 04, 2011 1:29 am