Η Ελλάδα αντιστέκεται
Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται
Έμαθα κάτι σημαντικό σήμερα. Οι ανακεφαλοποιήσεις μπορούν να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρεώνεται κανένας. Λέω να κάνουμε καμιά εκατοσταριά την επόμενη βδομάδα.
"With soap, baptism is a good thing"
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/d_k ... 35577.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Πραγματικά γελοίο βιντεάκι. Το ρεζούμε είναι οτι η αντίσταση είναι μάταιη και οτι θα πρέπει να αποδεχτούμε την εξαφάνιση μας ετσι νωχελικά. Η ηττοπάθεια και η μοιρολατρεία, καθώς και η εξύμνηση της δειλίας σε όλα της το μεγαλείο....
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
Εμένα δε μου έμεινε ακριβώς αυτό που λες. Γιατί τελικά δε δείχνει αν ο "νεότερος" αποφάσισε να μείνει. Οπότε μάλλον είσαι προκατειλημμένος.
Παραδέχομαι ότι γέλασα αρκετά όταν του έδειξε τον χάρτη χωρίς την Ελλάδα. Ναι, αυτό το σημείο ήταν χαζό.
Παραδέχομαι ότι γέλασα αρκετά όταν του έδειξε τον χάρτη χωρίς την Ελλάδα. Ναι, αυτό το σημείο ήταν χαζό.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
MpoMp wrote:Εμένα δε μου έμεινα ακριβώς αυτό που λες. Γιατί τελικά δε δείχνει αν ο "νεότερος" αποφάσισε να μείνει. Οπότε μάλλον είσαι προκατειλημμένος.
το παιδακι εχασε καθε σιγουρια οταν του "εξηγησε" οτι δεν υπαρχει λογος να πολεμησει για μια Ελλαδα που δεν υπαρχει πια (ουτε στο χαρτη - λογικα περπαταγαν στο νερο αυτοι οι δυο τοση ωρα

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
ασχετα με το ηδη προβληματικο θεμα, το βιντεακι ειναι απο το κλασικο ειδος τεχνης "καν'τα ολα αργα και θα φαινεται λες και ειναι υψηλης ποιοτητας" - ειδος που ειναι ιδαιτερα χαζο ο,τι και να δειχνει
Ναι είναι κλασσική κουλτουριάρικη μ****ια, ενος πιτσιρικά wannabe "σκηνοθέτη", χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Αλλα εδώ μεχρι και τα έργα των φτάσμένων ¨σκηνοθετών¨μας είναι ανάλογες βλακείες (βλεπε Σπιρτόκουτα, κλπ) οπόταν δεν μου κάνει εντύπωση το επιπέδο της.
Οσον αφορά, το πως το κατάλαβα είναι απλό. Μόλις του έδειξε τον χάρτη, το παιδάκι λούφαξε και φαινόταν απο το ύφος οτι ήταν "χαμένο", οπόταν γρήγορα βγαίνει το υπονοούμενο πως τελικά ακολούθησε. Καμία προκατάληψη!
Οσον αφορά, το πως το κατάλαβα είναι απλό. Μόλις του έδειξε τον χάρτη, το παιδάκι λούφαξε και φαινόταν απο το ύφος οτι ήταν "χαμένο", οπόταν γρήγορα βγαίνει το υπονοούμενο πως τελικά ακολούθησε. Καμία προκατάληψη!
Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι με το ευρωπαϊκό δίκαιο οι νόμοι για τα εργασιακά, έκρινε το Ειρηνοδικείο Αθηνών
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231203026
Πρακτικά δε ξέρω τι θα σημάνει αυτή η απόφαση
- zweistein
- Wow! Terabyte level
μήπως είναι για τα ματια του κόσμου.. λέω τώρα..... :|fo@ wrote:Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι με το ευρωπαϊκό δίκαιο οι νόμοι για τα εργασιακά, έκρινε το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Μου φαίνεται πως περιπλέκει πάντως τα πράματα
- zweistein
- Wow! Terabyte level
βασικά εγώ θα περιμένω να δω τι βάρος θα δοθεί στο προσεχες μέλλον στο θέμα πριν σχηματίσω σοβαρή άποψη...fo@ wrote:Μου φαίνεται πως περιπλέκει πάντως τα πράματα
το θέμα που πιάνει είναι πολύ σημαντικό από διαφορες πλευρές..

- enum21
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Μάλιστα.. βγήκε τώρα το ειρηνοδικείο Αθηνών να μιλήσει για την αντισυνταγματικότητα της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων (και μόνο). Και οι συνταξιούχοι που πλέον ζουν με ψίχουλα και ούτε για φάρμακα δεν έχουν? Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν υποστεί απίστευτες μειώσεις και απολύσεις? Οι προσλήψεις που έκαναν για ρουσφετολογικούς λόγους των γαλαζοπράσινων παιδιών δεν ήταν αντισυνταγματικές? Οι παχυλοί μισθοί και τα επιδόματα της πλάκας που έπαιρνε ο κάθε τεμπέλης/λαμόγιο/ανιδείκευτος δημόσιος υπάλληλος δεν ήταν αντισυνταγματικοί?fo@ wrote:Πρακτικά δε ξέρω τι θα σημάνει αυτή η απόφαση
Τι μπορεί να σημάνει η συγκεκριμένη απόφαση? Κατ' εμέ όλο το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, όχι μόνο το κομμάτι που αφορά τους βολεμένους. Για ακόμη μια φορά ένας φορέας δικαιοσύνης ορίζει ό,τι τον συμφέρει ως αντισυνταγματικό φοβούμενος τις επερχόμενες μειώσεις και απολύσεις που ζήτησε (και υπέγραψαν) η τρόικα.
Και όταν τον συμφέρει. Πρώτα εγκρίνουμε μέτρα λιτότητας και μετά εξετάζουμε αν είναι συνταγματικά. Σοβαρά τώρα?enum21 wrote:Για ακόμη μια φορά ένας φορέας δικαιοσύνης ορίζει ό,τι τον συμφέρει ως αντισυνταγματικό.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
Αυτο το ενοχλητικο του "δημοσιο = τεμπεληδες, βολεμενοι, λαμογια κτλ" καλο θα ηταν να μην επαναλαμβανεται συνεχεια
Γιατί για να μην έχουμε διασπαστικές τάσεις ανάμεσα στους "εργαζόμενους"? Αλήθεια δεν είναι?
- enum21
Έχεις δίκιο chriskin, υπάρχουν και άνθρωποι τίμιοι και σκληρά εργαζόμενοι που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι με αξιοκρατικό τρόπο, όμως δυστυχώς είναι η μειοψηφία.chriskin wrote:Αυτο το ενοχλητικο του "δημοσιο = τεμπεληδες, βολεμενοι, λαμογια κτλ" καλο θα ηταν να μην επαναλαμβανεται συνεχεια
Πριν κάποιο καιρό κάποιος με χαρακτήρισε απαξιωτικά δημόσιο υπάλληλο χωρίς να ξέρει τι κάνω ως προς το ζειν. Υπάρχουν διασπαστικές τάσεις παντού και κει νομίζω πετυχαίνει το σύστημα. Πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είναι οι φυσικοί σύμμαχοι μας και για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι η πολιτική εξουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αντίθετα αντί να προβληματιστούμε πώς η διαφθαρμένη πολιτική εξουσία βγαίνει αλώβητη με έναν τζοχατζόπουλο που φέρεται να έχει υφαρπάξει μόνος του 2 δις ευρώ όσο 150,000 εργατοχρόνια. Ας σκεφτούμε τι είναι 150,000 εργατοχρόνια από ένα μόνο άτομο και ας διαλέξουμε μετά που θα επικεντρώσουμε τα βέλη μας.
- nachos
- Gbyte level
Όσο πας και το επιβεβαιώνεις να ξέρεις.fo@ wrote:Πριν κάποιο καιρό κάποιος με χαρακτήρισε απαξιωτικά δημόσιο υπάλληλο χωρίς να ξέρει τι κάνω ως προς το ζειν. Υπάρχουν διασπαστικές τάσεις παντού και κει νομίζω πετυχαίνει το σύστημα. Πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είναι οι φυσικοί σύμμαχοι μας και για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι η πολιτική εξουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Όσο για το ότι ως ιδιωτικός υπάλληλος θα πρέπει να δεχτώ ως "συμμαχική δύναμη" τις ορδές δημοσίων κρατικοδίαιτων υπαλληλίσκων, το εκλαμβάνω απλά ως ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο. Και ναι, υπάρχουν π.χ. 5% αξιόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι, κλαψ λύγμ μεγάλη αδικία και προκατάληψη εναντίων του δημοσίου τομέα. Αλλά στη χώρα των λεκτικών πυροτεχνημάτων, όταν ξεκινάει ο λαϊκισμός, πρέπει να αποδεικνύεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Και στην προκειμένη περίπτωση ότι είμαστε όλοι τρελοί και ζούμε σε μια ομαδική παράκρουση σχετικά με την εργατικότητα και την τιμιότητα του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Α ρε αδικημένο ελληνικό δημόσιο! Συγχώρεσέ μας!
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Αυτό που επιβεβαιώνεται από το post σου ότι έχουμε διασπαστεί και δε θα μας βγει σε καλό ως χώρα. Π.χ. ιδιωτικοί vs δημόσιοι υπάλληλοι.nachos wrote: Όσο πας και το επιβεβαιώνεις να ξέρεις.
Υ.Γ.
Επίσης δείχνεις ότι ο δημόσιος υπάλληλος είναι ένας απαξιωτικός όρος για σένα και μου τον αποδίδεις χωρίς να με ξέρεις ούτε να το αιτιολογείς επαρκώς. Επειδή έχεις ιστορικό προσωπικών επιθέσεων και οι moderators για οποιοδήποτε λόγο δε δείχνουν ως τώρα διάθεση να αντιμετωπίσουν το επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο, σου ζητώ ευγενικά από μόνος σου να μην αφιερώσεις άλλο χρόνο σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Ευχαριστώ αν το κάνεις.
- nachos
- Gbyte level
Εγώ από την άλλη θεωρώ καθόλα θετική αυτή τη διάσπαση. Το να αρχίσει σιγά σιγά η κοινωνία να αντιλαμβάνεται το που μας οδήγησαν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημοσίου, ήτοι η μούργα, η διαφθορά, ο παρταλισμός, η τεμπλελιά, ο ωχαδερφισμός, η κομματική συναλλαγή κάτω απ' το τραπέζι, και φυσικά να τα καταδικάσει συλλήβδην, θα είναι ένα πρώτο βήμα για κάτι νέο, μια ουσιαστική και ποιοτική "επανάσταση".
Υ.Γ.: Ο δημόσιος υπάλληλος είναι όντως απαξιωτικός όρος αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που τον κατέστησε τέτοιον, τουναντίον είναι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έθεσαν εαυτούς προ της υπόλοιπης κοινωνίας. Άσχετα όμως του αν είναι απαξιωτικός όρος, συνιστά μια ουσιαστική ιδιότητα την οποία είτε διαθέτει κανείς είτε όχι. Ως εκ τούτου, αντί να προβαίνεις σε μπηχτές με πόστς τύπου:
Υ.Γ.: Ο δημόσιος υπάλληλος είναι όντως απαξιωτικός όρος αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που τον κατέστησε τέτοιον, τουναντίον είναι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έθεσαν εαυτούς προ της υπόλοιπης κοινωνίας. Άσχετα όμως του αν είναι απαξιωτικός όρος, συνιστά μια ουσιαστική ιδιότητα την οποία είτε διαθέτει κανείς είτε όχι. Ως εκ τούτου, αντί να προβαίνεις σε μπηχτές με πόστς τύπου:
μπορείς απλά να πεις "δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος, δουλέυω στον ιδιωτικό τομέα / δεν εργάζομαι / whatever" και να το λήξεις απλά και όμορφα αν όντως έχω άδικο. Όπως και να χει, έχω λάβει τα συμπεράσματά μου και ως εκ τούτου παύω να ασχολούμαι με το θέμα. Ελπίζω να σε κάλυψα.fo@ wrote:Πριν κάποιο καιρό κάποιος με χαρακτήρισε απαξιωτικά δημόσιο υπάλληλο χωρίς να ξέρει τι κάνω ως προς το ζειν
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Απομένει να δειχτεί στην πράξη αν τελικά υπερισχύσει η διάσπαση. Μπορεί να αποδειχτεί και θετική ως ένα ιστορικό λάθος που δε θα πρέπει να επαναληφθεί και θα μας παραδειγματίσει.nachos wrote:Εγώ από την άλλη θεωρώ καθόλα θετική αυτή τη διάσπαση. Το να αρχίσει σιγά σιγά η κοινωνία να αντιλαμβάνεται το που μας οδήγησαν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημοσίου, ήτοι η μούργα, η διαφθορά, ο παρταλισμός, η τεμπλελιά, ο ωχαδερφισμός, η κομματική συναλλαγή κάτω απ' το τραπέζι, και φυσικά να τα καταδικάσει συλλήβδην, θα είναι ένα πρώτο βήμα για κάτι νέο, μια ουσιαστική και ποιοτική "επανάσταση".
Υ.Γ.:
Θεωρώ ότι μπορώ να διατηρήσω το δικαίωμα να μην αποκαλύπτω προσωπικά μου δεδομένα χωρίς να μου γίνεται προσωπική επίθεση που δεν το κάνω.Καταλαβαίνεις σε τι επικίνδυνα μονοπάτια βαίνουμε αν αυτό που μόλις είπα δε γίνεται σεβαστό.μπορείς απλά να πεις "δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος, δουλέυω στον ιδιωτικό τομέα / δεν εργάζομαι / whatever" και να το λήξεις απλά και όμορφα αν όντως έχω άδικο. Όπως και να χει, έχω λάβει τα συμπεράσματά μου και ως εκ τούτου παύω να ασχολούμαι με το θέμα. Ελπίζω να σε κάλυψα.
- MoonShadow
Η παρέμβαση της ομάδας συντονισμού σε τέτοια θέματα δεν είναι αναγκαίο να γίνεται δημοσίως.Οι απαραίτητες συστάσεις έγιναν.Παρακαλούμε μετά από αυτό,το θέμα να συνεχίσει με εποικοδομητικό διάλογο.fo@ wrote:Επειδή έχεις ιστορικό προσωπικών επιθέσεων και οι moderators για οποιοδήποτε λόγο δε δείχνουν ως τώρα διάθεση να αντιμετωπίσουν το επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο, σου ζητώ ευγενικά από μόνος σου να μην αφιερώσεις άλλο χρόνο σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Ευχαριστώ αν το κάνεις.