Μείωση των μονάδων αίματος προς Ελλάδα από τον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
MpoMp
Venus Former Team Member

Μείωση των μονάδων αίματος προς Ελλάδα από τον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό

Post by MpoMp » Mon Feb 25, 2013 10:29 pm

Ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα μειώσει κατά το ήμισυ τις μονάδες αίματος που παρέχει στην Ελλάδα λόγω της συσσώρευσης των οφειλόμενων ποσών, δήλωσε σήμερα ο Ρούντολφ Σβάμπε διευθυντής της υπηρεσίας μεταγγίσεων της ανθρωπιστικής οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι καθυστερούμενες οφειλές της Ελλάδας στον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό έφταναν τα 4 εκατ. ευρώ το 2011.

«Επικοινωνήσαμε με τις ελληνικές αρχές για να βρούμε μια λύση», εξήγησε ο Σβάμπε και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι παραδόσεις μονάδων αίματος θα μειωθούν σταδιακά από το 2015 για να φτάσουν στο ήμισυ του σημερινού όγκου το 2020.

Παράλληλα ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα βοηθήσει την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα ενθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες να δίνουν πιο συχνά αίμα.
Πηγή

Ούτε το αίμα δε πληρώνουμε... Άλλη μια φορά γινόμαστε ρεζίλι και αποτυγχάνουμε σε έναν τομέα ζωτικής σημασίας.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Μείωση των μονάδων αίματος προς Ελλάδα από τον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό

Post by Zifnab » Tue Feb 26, 2013 12:57 am

Παράλληλα ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός θα βοηθήσει την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα ενθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες να δίνουν πιο συχνά αίμα.
Δεν νομίζω να το καταφέρουν αυτό! Αυτή η χώρα ρουφάει το αίμα των παιδιών της...ποιός έχει να δώσει και αίμα...χαριτολογώντας
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Tue Feb 26, 2013 1:45 am

Εγώ μπερδεύομαι ως προς το τι αφορούν τα χρέη....Δηλαδή το πληρώνουμε το αίμα; Με ποιο σκεπτικό; Δε νομίζω ότι αυτοί που το δωρίζουν πληρώνονται...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Feb 26, 2013 7:49 am

michalis wrote:Εγώ μπερδεύομαι ως προς το τι αφορούν τα χρέη....Δηλαδή το πληρώνουμε το αίμα; Με ποιο σκεπτικό; Δε νομίζω ότι αυτοί που το δωρίζουν πληρώνονται...

εχει καποια εξοδα για τη μεταφορα , τον εξοπλισμο κτλ - το αιμα απο μονο του δωρεαν ειναι, τα αλλα κοστιζουν ομως οποτε τα πληρωνουμε.
τωρα γιατι δεν υπαρχει οργανωμενη (απο τον κοσμο, κυριως) αιμοδοσια στην Ελλαδα ειναι αρκετα πιο σοβαρο θεμα...
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Tue Feb 26, 2013 7:58 am

michalis wrote:Εγώ μπερδεύομαι ως προς το τι αφορούν τα χρέη....Δηλαδή το πληρώνουμε το αίμα; Με ποιο σκεπτικό; Δε νομίζω ότι αυτοί που το δωρίζουν πληρώνονται...
Το αίμα δεν το πληρώνουμε, αλλά τα χρέη αυτά αφορούν έξοδα διαχείρισης, εργαστηρίου, μεταφοράς κλπ. Αν στην Ελλάδα είχαμε περισσότερους εθελοντές αιμοδότες δεν θα είχαμε αυτό το θέμα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι μπορούν να δώσουν αίμα δεν το κάνουν. Έστω μια φορά το μήνα, είναι σημαντικό και θα σώσει τη ζωή κάποιου συνανθρώπου συν του ότι δεν θα χρωστάμε σε εξωτερικούς παράγοντες.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Tue Feb 26, 2013 9:39 am

enum21 wrote:
Το αίμα δεν το πληρώνουμε, αλλά τα χρέη αυτά αφορούν έξοδα διαχείρισης, εργαστηρίου, μεταφοράς κλπ. Αν στην Ελλάδα είχαμε περισσότερους εθελοντές αιμοδότες δεν θα είχαμε αυτό το θέμα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι μπορούν να δώσουν αίμα δεν το κάνουν. Έστω μια φορά το μήνα, είναι σημαντικό και θα σώσει τη ζωή κάποιου συνανθρώπου συν του ότι δεν θα χρωστάμε σε εξωτερικούς παράγοντες.
Μια φορά το μήνα είναι ακραίο.1-2 φορές τον χρόνο αρκεί.Αλλά ο Έλληνας καθ'ότι μεγάλος πάρταλος φυσικά αγνοεί τις έννοιες της συνεισφοράς και της αλληλεγγύης.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”